Barcelonan äidit, tarvitsen vinkkejänne!

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Barcelonan äidit, tarvitsen vinkkejänne!

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  maloumalou
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.05.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  Hei kaikki,
  Olen 2-vuotiaan pojan äiti, joka etsii epätoivoisesti pojalleen ihanaa, turvallista, loistavaa lastentarhaa. Asumme tällä hetkellä Barcelonan Sant Antonissa, ja haussa onkin lisäksi myös uusi asuinalue, L’Eixample kun alkaa tuntua vähän liian ”autoiselta” ja liian vähän vihreältä tämän arkeemme tämän pienen miehen kanssa.

  Kriisiähän tässä pukkaa, kun pojan takia haluaisi muuttaa ”syrjään”, mutta meistä (katalaani)mieheni kanssa kaupungista lähteminen tuntuu todella vaikealta. Varsinkin minulla on kauhukuvia sellaisesta sulkeutuneesta pikku ”poblesta” (de tota la vida, niinku katalaanit sanoo), jossa ei ole kenenkään kanssa ei sitten yhtään mitään yhteistä. Ristiriitaisia tunteita siis.

  Haluaisinkin kysyä vinkkejä Katalonian suomalaisäideiltä. Onko kivoja kokemuksia Barnan lähikylistä tai esim. Barcelonan yläkaupungin barrioista? Meillä on joitain kavereita muuttanut esim. Sant Cugatiin, mutta se on jotenkin niiiiiiin porvarillisen hengetön paikka (ja ruma kuin Raisio), ettei sekään jotenkaan tunnu hyvältä. Ehkä mietitte, mitä oikeen olen tässä edes hakemassa… Niin, sellaista ”kaupunkimaista kylää”, kansainvälistä, avarakatseista, esteettisesti kaunista, kulttuuritarjontaa, nuoria lapsiperheitä. Pieni Berliini tänne heti:)! Nimenomaan kansainvälisten lapsiperheiden läsnäolo olisi todellakin siis mukavaa. En tiedä miksi, mutta minusta tuntuu, että katalaaniäidit mummoutuvat heti lapset saatuaan. Tai no, eihän niitä edes oikeastaan näe, koska puistoissa lapsia kaitsee perulaiset nannyt ja isovanhemmat (ja me pitkistä äitiyslomista nauttivat pohjoismaalaiset:).

  Entä tarhat? Tuleeko joitain suosituksia mieleen itsenne tai kavereidenne kokemuksien kautta? Hinnalla eikä oikeastaan sijainnillakaan ole niin hirveästi väliä. Tässä merkkaa vaan, että poika saadaan hyvään hoitopaikkaan ensi syksynä.

  Ei olisi muutenkaan yhtään kurjempaa tavata teitä muita Barcelonan suomalaisperheitä! Vuosikausia täällä asuneena olen tullut vaiheeseen, jossa suomalaisseura on alkanut houkutella oikein olan takaa.

  Kirjoitelkaahan ja kiitos etukäteen mahdollisista vinkeistänne!

  Petonets,
  M

  LINKKI

  Onaja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.04.2008
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 76

  Ajattelin vastata, vaikka lapsiperheitä en edustakaan. =) Me olemme avomieheni kanssa asuneet nyt 3 vuotta Barcelonassa Plaza Maragall:n lähellä ja tykkäämme alueesta kovin. Aivan kaikki palvelut ovat ihan vieressä ja vaikka keskustaan hurauttaa 15 minuutissa metrolla (3 metrolinjaa) niin selkeästi asutaan keskustan ulkopuolella. Plaza Maragalla on lasten leikkipuisto ja 20 minuutin kävelymatkan päästä löytyy esim. Can Dragon suuri puisto, jossa on sekä lasten leikkipaikkoja että urheilumahdollisuuksia. Liikennettä tietenkin on, mutta ei mielestäni mitenkään häiritsevästi. Jos etsitte kylämäistä asuinaluetta, niin meidän läheltä löytyy San Andreu, joka on juuri kuin pieni kylä kaupungissa. Vähän Gracian tyylinen, mutta rauhallisempi. Ikävä kyllä en tiedä asuuko alueella kansainvälistä porukkaa…

  Jos haluat järjestää tapaamisen, vaikka en tosiaan lapsiperheitä edustakaan, niin pistä yksityisviestiä!

  LINKKI

  mm
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.05.2009
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 18

  Barcelonan ja lähiympäritön suomalaisiin lapsiperheisiin saa ehkä parhaiten kontakteja
  Barcelonan Suomi-koulun kautta, http://suomikoulubcn.nettisivu.org/.
  Paikalle voi tulla pistäytymään koulupäivinä, joista seuraava on
  huomenna lauantaina 22.5. klo 11.

  LINKKI

  johanmarc
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.04.2007
  Kirjoituksia: 88
  Vastauksia: 335

  En myöskään kuulu ”perheellisiin” mutta voisin kuvitella että täällä viihtyis hyvin lastenkin kanssa sillä lapsiperheitä on PALJON ja leikkipuistoja ja lastentarhoja tuntuu olevan joka korttelissa.
  Varsinkin vanha puoli on kuin oma kaupunkinsa.
  Täällä naapurit välittävät toisistaan ja joka paikassa kaikki on oikein avuliaita.
  Ulkomaisia perheitä en oo hirveesti nähny mutta joitakin skandinaaveja tääl lasten kans liikkuu;)

  Niin ja kulkuyhteydethän on loistavat, metro L1 ja juna-asema vie melkein mihin vaan;)

  LINKKI

  Barnadona
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.09.2010
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  Hei! oletkohan jo loytanyt hyvaa tarhaa lapsellesi? Sant Joan Despihin on juuri perustettu ’kodin tyyppinen’ ryhma 2-5 vuotiaille lapsille. Lapsia on pieni maara (max. 15 joten paikkoja on rajoitetusti, talla hetkella 2 paikkaa vapaana), opettajina on kolme ammattilaista jotka viime vuonna opettivat kansainvalisessa tarhassa (joten lasten maara opettajaa kohden pieni) ja suurin osa lapsista tulee ns. kv-perheista (toinen tai molemmat vanhemmat ulkomaalaisia). Opettajat puhuvat kukin joko englantia tai espanjaa/katalaania. Ruoka tulee reilun kaupan ekologisen cateringing kautta ja pedagogiana on Reggio Emilia (lapsen omaa kehitysta tukeva ja johon liittyy paljon luovaa tekemista; UNESCO valitsi parhaimmaksi pedagogiaksi). Hintakin on muita lastentarhoja alhaisempi. Oma 3-vuotias suomea puhuva lapseni kay ryhmassa (ja perheet tulevat samasta kv. tarhasta jossa opettajat olivat) joten suurin osa tunnemme jo toisemme parin vuoden takaa (vaikka uusia lapsia on myos ryhmaan liittynyt). Jos kiinnostaa niin kerrothan! Sant Joan Despí ei tosin ole Barcelonan keskustassa ja liikkuminen sinne on helpointa omalla autolla (itse teen niin joka paiva) vaikka paasee paikalle myos julkisilla myos.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.