Barcelona

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Barcelona

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  mari78
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2008
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 42

  Hei, Kukahan osaisi kertoa Barcelonan ilmasta, onko se oikeasti nyt kuinka viileää? Miten paljon merituuli viilentää ilmaa? Vähän vaikea hahmottaa tilannetta Suomesta käsin, täällä jo tottunut villapaitoihin ja lämpimiin takkeihin.

  LINKKI

  Tomas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2007
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 48

  El Tiempo – AEMET

  Tuolta voi seurailla paikallisia ennusteita. Ehkä nämä täällä asutut vuodet ovat muuttaneet käsitystä ’kylmästä’ ja ’lämpimästä’ hieman, mutta talvella – eli käytännössä joulu-helmikuu – ovat todella kalsoja ja kylmiä täällä. Vaikka lämpötila ei kovin montaa kertaa laske alle nollan (tai ei taida Barcelonassa laskea lainkaan, mutta täällä maaseudulla kylläkin) niin kyllä täällä villapaitaa tai talvitakkia tulee käytettyä.. tosin ei samalla kertaa..

  Ongelman aiheuttaa juuri tuo kosteus, sitä vastaan kun ei oikein vaatteilla pysty suojautumaan. Itse asumme yhden vuorijonon takana merestä, joten ilma on jo hieman kuivempaa, mutta silti sopiva pukeutuminen on monesti ongelma. Tosin jos Suomesta olet nyt tulossa, niin ihan täysiä talvivaatteita tuskin tarvitset, mutta eipä oikein t-paidallakaan enää tarkene. Kerrospukeutuminen taitaa olla paras ratkaisu; tuulta pitävä päälle, lämmittävä väliin, ja hikeä ’siirtävä’ alle..

  Tuuli itsessään ei ole niinkään ongelma, paitsi rakennusten eristysten osalta, mutta sen mereltä tuoman kosteuden kyllä huomaa. Kylmässä+kuivassa ilmassahan kehon tuottama kosteus haihtuu helpommin, mutta täällä kyllä aluspaita on hiestä helposti märkä jo pienenkin kävelyn jälkeen.

  -t-

  LINKKI

  finnfuerte
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.10.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 97

  torreviejan seutu on yhtä lämmin kuin aurinkorannikko ja barcelona on 400km pohjoiseen torreviejasta barcelonasta tulee yleensä ensinmäisenä uutiskuvaa talven ensinmäisistä jäätyneistä suihkulähteistä.
  voit verrata sitä eroa suomeen, on siinä aika paljon eroa talvella asutko vantaalla taikka oulussa

  ELI KYLMÄ JA KALLIS KUIN ARMAS KOTIMAAMMEKIN

  LINKKI

  mari78
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2008
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 42

  Niin, kiitos paljon vastauksista…tarkoitus oli lähteä henkäsemään miehen kanssa ihan kahdestaan vkl:ksi, mutta tutkailin uudestaan ja uudestaan säätä ja hintoja ja tulin siihen tulokseen, että jos kerran menemme jonnekkin, niin mennään sinne missä on lämmintä ja vielä lasten kanssa…toivotaan että se on iloinen yllätys lapsille, mies ainakin on tohkeissaan…Lanzaroteen, Puerto del Carmeniin mennään viikoksi koska emme ole siellä olleet..Mutta ehkä seuraavalla kerralla sitten Barcelonaan kun on lämmintä…onhan siellä nähtävää ja kallista mutta kerranhan tässä eletäään, joten eletään se niin että jää jotain hyviä muistoja. 🙂

  LINKKI

  Tomas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2007
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 48

  Niin kyllähän nämä Barcelonan säätkin aina Suomen kelit voittaa, ja ehkä pitkäksi viikonlopuksi kaupungista löytyykin katseltavaa ja koettavaa ilman että ilmastolliset olosuhteet pilaavat vierailun. Tenavien kanssa löytyy huvipuistoa, eläintarhaa, akvaariota, ja paljon muitakin aktiviteettejä sekä Barcelonasta, että lähes välittömästä läheisyydestä.

  Koko viikon reissu vaatii sitten jo kyllä parempia kelejä, ainakin minun mielestäni. Tokihan lähistön nähtävyyksiä on kivempi kierrellä kun ei ole kaikenlaisia turisteja pyörimässä jaloissa, mutta kyllä se shortsi+fläpäri -keli on aina parempi.

  Itse katselin puolestaan täältä Barcelonasta matkoja Tunisiaan tai Marokkoon, ja ehkä sellainen safari tulee jossain vielä tehtyäkin..

  Anyway, Espanjan on joka tapauksessa mukava paikka vierailla, mutta lomasesonkin lyhenee mitä pohjoisemmaksi tullaan. Tosin helteitä ei taida enää missään päin olla tarjolla..

  -t-

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.