Baaritilojen vuokrauksesta

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yrittäjänurkka Baaritilojen vuokrauksesta

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä ibiza80
    ibiza80 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 29.12.2006
    Kirjoituksia: 8
    Vastauksia: 13

    Heissan!

    Kiinnostaa tietää onko kaikissa Espanjassa( Torrevieja ) vuokrattavissa liiketiloissa traspaso, eli pitääkö maksaa iso aloitussumma saadakseen vuokrattua ko. tilan? Riittääkö jos maksaa joka kuukausi vuokraa ja esim. puolen vuoden vuokrat vuokratakuuna? Vai onko pakko ” ostaa” itselleen tilat maksamalla ison aloitussumman? Kiitos kaikille vinkeistä 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä LakuPekka
    LakuPekka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 25.11.2006
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 394

    Heippa,

    Espanjassa baaritilojen vuokraus tarkoittaa usein sitä, että siinä myydään samalla liiketoimi. Jos baarilla on valmis asiakaskunta, pitkä hyvä historia ja kalusteet, niin tottakai niillä on jokin arvo.

    Myös sillä on oma arvonsa, jos hankit itsellesi huonon liikepaikan ja nostat sen pitkäjänteisellä työllä ns. hyväksi paikaksi. Tällöin sinäkin voit nauttia oman työnsä tuloksista, kun joskus myyt ravintolan liiketoiminnan.

    Yleensä näitä hiljaisempia ja huonokuntoisempia liiketiloja voi vuokrata ilman kynnysrahaa, mutta samanaikaisesti sinun täytyy varautua investoimaan remonttiin, kalusteisiin ja asiakashankintaan, joten lopputulos on sama ja minusta hyvästä kannattaa maksaa, ainakin jotakin. Hatusta voin sanoa, että hyvät ravintolat alkavat 50-100.000 eurosta.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä aida
    aida Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 05.01.2007
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 9

    Kahdeksan vuotta Torreviejassa asuneena tiedän, että siellä on monet suomalaiset yrittäneet pitää ravintola-baaria pystyssä, mutta epäonnistuneet. Ensin suomalaiset käyvät uteliaisuuttaan, sitten tule kateus jos ravintolalla menee hyvin ja lopettavat käymisen. Jos haluat perustaa ravintolan Torreviejaan niin sen täytyy olla kansanvälinen ja kielitaitoinen henkilökunta. Ei missään nimessä pelkkää suomi Baaria. Yksi neuvo vielä ravintolan tulee sijaita aivan keskustassa. Alkupääomaa tarvitaan aika paljon, koska vuokrat ovat pilvissä. Toivotan kuitenkin onnea sinulle! ps. suomiseurassa myydään edullisia lounaita ne tehdään vapaaehtoisten voimin kilpailua riittää.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä LakuPekka
    LakuPekka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 25.11.2006
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 394

    Heippa,

    Olen aidan kanssa samaa mieltä siitä, että paras baari bisnes on olla perustamatta baari bisnestä. Olen elämässäni nähnyt niin monta surullista baarin perustamistarinaa ja vain ehkä yksi kymmenestä on onnistunut siinä. Siksi suosittelenkin ns. traspaso kynnysrahojen maksamista, jolloin ainakin suurin piirtein tietää minkälaista baaria tai ravintolaa ollaan ostamassa. ”Karjalan piirakka ja munavoi” -bisneksen varaan ei kannata liiketoimintaa laskea.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä ibiza80
    ibiza80 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 29.12.2006
    Kirjoituksia: 8
    Vastauksia: 13

    Kiitos vastauksista. Kyse ei kuitenkaan ole suomi-baari, vaan todellakin kansainvälinen baari kaikille. Tiedossa toki on, että pelkillä suomalaisilla ei elä. Kielitaitoa löytyy, suomi, ruotsi, englanti sekä espanja, eiköhän ne alkuun riitä 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä eiole
    eiole Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 27.09.2006
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 153

    Monet pohjoismaisten perustamat ravintolat kaatuvat – ei asiakkaiden kateuteen, kuten joku arveli – vaan kovaan hintakilpailuun. Normaali Menu del Dia alku-, pää- ja jälkiruokineen mukaan luettuna leipä ja viini maksaa esimerkiksi Torreviejassa keskimäärin 8 euroa. Kiinalaiset panevat vielä paremmaksi, hinta on keskimäärin 6,5 euroa. Kebap-ravintolat houkuttelevat 5 euron lasteilla. Brittisyöttölät tarjoavat fish and chipsejä noin 6 eurolla. Ja näitä ruokaravintoloita on joka kadunkulmassa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä aida
    aida Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 05.01.2007
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 9

    Kahdeksan vuotta asuneena tiedän kateudestakin, suomalaisista ainakin sen verran, jos hyvin menee niin kateellisia ollaan. Hintakilpailu siellä on tosiaan kovaa, mutta tietysti laadullakin on merkistystä, jos haluaa hyvää niin kannattaa maksaa, koska Menu del Dia on yleeensä mauton salaatti tai keitto, paella jossa vain riisiä ja kania ym.(mitä saa suurennuslasilla etsiä) tai mauton pihvi, leipänä patonki, halvin viini ja jälkiruoka mitä sattuu. Hyvä ja edullinen ruoka on Aasialaisessa keilahallin luona. Hyvä pihvipaikka on El Muelle rantabulevardilla. Perinteinen espanjalainen ruoka ei kummosta ole rasvaa…………..

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä mela
    mela Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 23
    Vastauksia: 195

    Traspason maksaminen paasaantoisesti kannataa. Pelkan normaali liiketilan muuttaminen ravintolatilaksi maksaa aikaa, rahaa seka vaivaa. Samaten kaikkien eri ”normien” noudattaminen voi joskus olla vaikeata ja joskus jopa mahdotonta. Kun traspasaa jonkin liketilan on perusrunko kunnossa ja avauslupa vanha niin samalla noudatetaan paasaantoisesti sen aikaista ”Normia”.

    Kilpailu on kovaa ja se vanha ajettelutapa jossa painotetaan suomalaisuutta ei ainakaan minun mielestani toimi…. voin olla vaarassakin.

    Jos kuitenkin tuote on kohdallaan niin aina kovalla tyolla jotakin saa aikaiseksi. Kuitenkaan ilman tyota ja suuria uhrauksia ei tule selviytymaan voitajana..

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
    Don Bavarontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154

    baarin pidossa voipi onnistuakkin, kun pitää asiakasta yrityksen tärkeimpänä henkilönä ja onnistuu rakentamaan paikastaan ns. olohuoneen aluella asuville ihmisille…tällaista oli havannoitavissa melan paikassa. Ja tärkeää on myös tehdä tuloslaskelma väärinpäin…siis viivan alle tulos mikä tavoiteena ja sitte alkaa miettimään kuluja, ne kannattaa kertoa kahdella, kun taipumusta mielessään kaunistella asioita ja niinpä loppujen lopuksi näkee millä myynnillä tulos saavutetaan.

    ja käyttöpääomaa velatonta n 25% ajatellusta liikevaihdosta pyörittämiseen.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä eiole
    eiole Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 27.09.2006
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 153

    Viisaita sanoja Don Bavarontilta.
    Pihvejä ja ranskalaisia saa joka ravintolasta, mutta missä on Torreviejan hyvä kasvispainotteinen ravintola? Kaupat ja markkinatori ovat pullollaan tuoreita kasviksia, mutta missään ravintoloissa niitä ei näy. Kotona tietysti voi tehdä millaisia värikkäitä lounaita tahansa, mutta joskus olisi kiva käydä ulkonakin syömässä terveellisesti.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä mela
    mela Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 23
    Vastauksia: 195
    Don kirjoitti:

    baarin pidossa voipi onnistuakkin, kun pitää asiakasta yrityksen tärkeimpänä henkilönä ja onnistuu rakentamaan paikastaan ns. olohuoneen aluella asuville ihmisille…tällaista oli havannoitavissa melan paikassa. Ja tärkeää on myös tehdä tuloslaskelma väärinpäin…siis viivan alle tulos mikä tavoiteena ja sitte alkaa miettimään kuluja, ne kannattaa kertoa kahdella, kun taipumusta mielessään kaunistella asioita ja niinpä loppujen lopuksi näkee millä myynnillä tulos saavutetaan.

    Bavarotti osaa laulaa oikeita lauluja.. Kiitos kehuista. Olet oikeassa etta on saatava riittavan kattava vakituinen asiakaspohja. Sen avulla saa kulut hoidettua. kuitenkaan ei kannata olla liian optimistinen myynnin suhteen joten kulut on pyrittava pitamaan kurissa. Mika kaytannossa tarkoitaa pitkaa paivaa ja pitkaa pinnaa. Ja taytyy rehellisesti sanoa etta ensimaiset 2 vuotta oli yhta hel… no nyt sitten on alkanut helpottaa. Seuraavaksi on tulossa laajennukset kun kaappasimme viereisen liiketilan kaytoomme.. joten kulut nousee eli eikun on taas tehtava enemman itse.

    muutama vinkki uusien ravintoloiden perustajille… ja samalla varoituksen sana.

    1. Mieti ensin tarkaan mika on liikeideasi ja lahde sitten etsimaan sopivaa paikkaa ideallesi.
    2. tarkista kaikki paperit ja iiketilan maksut (mm. sahko,vesi yms.) jotta et joudu maksumieheksi.
    3. ala palkkaa liikaa henkilokuntaa ”kaiken varalle” vaan tee itse niin paljon kuin kerkeat.
    4. ala kayta liikaa rahaa ns. kaukomarkkinointiin. Asiakaasi tulee paasaantoisesti hyvin lahelta.
    5. Jos et taloudellisesti pysty hankintojen jalkeen tekemaan ensimaisen 1/2 vuoden ajan tappiota ala edes aloita silla tulet lopettamaan vuoden sisalla.

    Yleensa uudet ravintolat/baarit sortuvat liian suuriin odotuksiin. Joka ikinen vuosi tulee joku joka aloitaa uuden ravintolan ja silla on mahtava idea perustaa suomibaari aurinkorannikolle ja myyda suomalaisia tuoteita suomalaisille. Rahaa on saatu vahan saastettya suomessa ja otetaan lopulle kulutusluottoa, joka ajatellaan maksaa nopeasti pois. Odotukset on kovat ja parhaimmat kertovat perustavansa ravintola ketjua koska rahaa odotetaan tulevan ovista ja ikkunoista. Totuus on kuitenlkin karumpaa.. 😉

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Schooner101
    Schooner101 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 11.10.2006
    Kirjoituksia: 13
    Vastauksia: 229

    tullaan tsekkaamaan paikka lähipäivinä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä eiole
    eiole Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 27.09.2006
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 153

    Jouduin eilen nielemään sanani, kun valitin ettei Torreviejassa ole ravintolaa, josta saisi kasvispitoista kunnon ruokaa. Kävin ystävien painostuksesta sunnuntailounaalla lähiravintolassani Christofferissa (Mar Azulilla). Tähän asti olen vältellyt paikkaa, koska olen uskonut hokemiin, että maailman lyhimmät luettelot ovat englantilaiset herkut ja saksalaiset vitsit.
    No, saatiin raikas alkusalaatti päällänsä kaksi kuumaa cajunbroilerinviipaletta, sitten paistiviipaleet (vaihtoehtona lammas tai possu) broccolin, kukkakaalin ja paistinperunoiden kanssa mausteena piparjuurikerma tai minttukastike sekä jälkiruoaksi tuoreita hedelmiä sabajonkastikkeella tai mustaherukkapäällysteinen juustotorttu. Broccolia tuotiin pöytään ilmaiseksi lisälautasellinenkin. Ja lounaan hinta 10.50 euroa. Saa tehdä suomiyrittäjä parhaansa, että tuon tason ylittää. Pöydillä oli valkoiset liinat, ja tarjoilu pelasi, vaikka joka pöytä oli asiakkaita täynnä.
    Tämä vain käytännön kokemuksena siitä, millaista kilpailu tässäkin kaupungissa on ravintolamaailmassa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä N35u
    N35u Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 20.10.2006
    Kirjoituksia: 23
    Vastauksia: 388

    Joku vuosi sitten siellä(Christofferissa) oli suomalainen kokki töissä, vieläkö mahtaa olla?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä eiole
    eiole Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 27.09.2006
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 153

    Ovat omistajat vaihtuneet sitten viime kokemasi. Nyt sitä hoitaa englantilainen pariskunta, joka on saanut oppinsa Ranskassa (siitä siis johtuu hyvä ruoka!). Asiakaskuntakin tuntui koostuvan melkein vallan briteistä.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.