Avoimien ovien päivä Malagan koiratarhalla SU 26.9.

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Muut aktiviteetit ja tapahtumat Avoimien ovien päivä Malagan koiratarhalla SU 26.9.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  rekku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.10.2006
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 5

  Avoimien ovien päivä Malagan koiratarhalla

  Kodittomat Espanjan Koirat Ry toivottaa kaikki suomalaiset tervetulleiksi Malagan löytökoiratarhalla sunnuntaina 26.9 klo 12.00 alkaen järjestettävään avoimien ovien päivään. Päivän tarkoituksena on tutustua Kodittomat Espanjan Koirat Ry:n puheenjohtajan Miia Marjamäen johdolla tarhan toimintaan sekä löytökoiran hankintaan Espanjasta. Osallistujien on mahdollista kysyä mieltä askarruttavista asioista sekä tehdä tuttavuutta tarhan koirien kanssa.

  Malagan Ciudad Jardinissa sijaitseva tarha(Sociedad Protectora de plantas y animales) on ollut toiminnassa vuodesta 2008 asti ja tarhalla on tällä hetkellä hieman yli 400 koiraa ja noin 100 kissaa.

  Koirien hylkääminen on Espanjassa yleistä ja esimerkiksi tänä vuonna hylättyjen koirien määrä on lisääntynyt Malagan koiratarhoilla noin 40 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Yleisiä koirien hylkäämiskausia ovat loma-ajat kuten kesä, joulu ja pääsiäinen. Koirien hylkäämissyiksi kerrotaan mitä erilaisimpia tarinoita, kuten kyllästyminen koiranhoitoon, koira haukkuu tai pissaa sisälle, omistajien muutto kerrostaloon, työttömyys tai avioero.

  Ongelmana on myös eläinsuojelulakien puutteellisuus. Espanjan useimmissa kunnissa ei ole minkäänlaista eläinsuojelulakia, minkä vuoksi esimerkiksi metsästyskoirat päätyvät usein viettämään eläkepäiviään kadulle. Espanjalainen sanonta ”huono koira ei ole luodin arvoinen” voi tänäkin päivänä tarkoittaa sitä, että koiria hirtetään puihin, juoksutetaan kuoliaiksi tai jopa kivitetään.

  Kodittomat Espanjan Koirat Ry on perustettu juuri näiden kodittomien koirien auttamiseksi. Espanjassa toiminta keskittyy Aurinkorannikon alueelle, missä hylättyjä ja kodittomia koiria on tuhansia. Tavoitteena on auttaa koiria ja löytää kodittomille koirille uusia pysyviä koteja niin Espanjasta kuin Suomestakin.

  Epävirallisten arvioiden mukaan Espanjassa hylätään vuosittain jopa 500.000 koiraa ja alue, jossa koiria hylätään eniten, on Etelä-Espanja ja Andalusia. Esimerkiksi Malagan kunnalliselle tarhalle tulee viikossa noin 100 uutta koiraa ja saman verran koiria lopetetaan tuon viikon aikana. Vuodessa Aurinkorannikon alueella lopetetaan noin 250 koiraa viikossa eli yli 10.000 koiraa vuoden aikana.
  Kodittomat Espanjan Koirat Ry:n yhteistyötarhoilla ei lopeteta koiria.

  Halutessaan tarhalle voi tuoda mukanaan pussillisen koiranruokaa tarhan koirille. Tarhalle voi myös lahjoittaa esimerkiksi vanhoja peittoja tai pyyhkeitä.

  Ajo-ohjeet tarhalle:

  Ajo-ohje:
  Aja A7 :aa ohi Malagan keskustan liittymien Almerian suuntaan. Malagan keskustan kylttien jälkeen tulee tunneli, jonka jälkeen ajetaan suoraan A7:aa vielä noin 500 metriä kunnes näet kyltin, jossa lukee Ciudad Jardin ja Futbol Stadium Rosaleda. Aja tämän opasteen mukaan ramppia alas kunnes tulet liikenneympyrään, joka menee osittain sillan alta eli mene ympyrään ja siitä sillan alituksen jälkeen oikealle ylös pienehköä tietä, opasteessa lukee tällöin mm. Zoonitario. Tarha on sitten heti oikealla, keltainen kivi-aita.

  Lisätietoja ja kyselyt: Miia Marjamäki
  puh. 600834626

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.