Avatut paketit

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Avatut paketit

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Kun ostat tavaraa Espanjassa, älä ikinä ota pakettia, joka on avattu ennakkoon.

  Kun hankin itselleni PowerLine Bridgejä (sellaisia mötiköitä, joilla voi käyttää talon sähköjohtoja ethernet-kaapelin jatkeena OvisLink) sain yhden risan laitteen. Palautin sen kauppaan (El Corte Ingles) ja sain oitis uuden toimivan tilalle.

  Jonkin ajan kuluttua kaverini kävi suosituksestani ostamassa samanlaisia mötiköitä. Toinen oli risa ja tunnistin pakkauksen samaksi, jonka olin itse palauttanut. Eli ei muuta kuin taas vaihtamaan. Päätimme tsekata seuraavana päivänä, onko risa laite jälleen palannut kiertoon ….. ja siellähän se taas hyllyssä odotti iloisena uutta uhriaan…. Heh heh! 🙂

  El Corte Ingles on maailman hienoimpia kauppoja ja tuskin tekisi tätä kauppana. Yksittäiset myyjät vain eivät viitsi tehdä palautusilmoituksia ja valitsevat helpomman tien.

  Ostin viikko sitten uuden suihkuhanan ja paketti oli avattu. Kyseessä oli Leroy Merlinin ainoa kyseisenlainen hana. Katsoin kaupassa, että kaikki osat ovat mukana. Vasta kotona, poistettuani vanhan hanan ja uutta laittaessani, huomasin, että hana oli jo aikaisemmin kiinnitetty eli siinä oli melkoisia painaumia kromissa – ei ollut vaivauduttu käyttämään edes oikeanlaista avainta vaan joitain siirtopihtejä. En viitsinyt mennä vaihtamaan, kun tiesin, että heillä ei ole samanlaista.

  Onneksi ihminen on oppivainen eläin – tai en ole tuostakaan ihan varma….

  LINKKI

  titi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.07.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 46

  Olen huomannut ihan saman asian kui Hot, omat kokemukseni liityvat lahinna supermarkettien tasolle. Harvemmin nimittain Suomessa nakee asiakkaiden availevan saippua- tai deodoranttipurkkeja ja suihkuttelevan niita ilmaan haistellakseen ”minkaslainen se rexonan uusin tuoksu nyt olikaan”. Ja jos tuoksu ei miellyta, eikun takasin hyllyyn ja seuraava ostaja saa tietamattaan avatun, kaytetyn ja kopeloidun tuotteen.

  Taalla on kai ihan tapana availla kaikki tuotteet paketeistaan ja tarkistaa etta tavara sisalla on tosiaan sita mita ostaa; usein marketeissa on avattuja pyyhepakkauksia, astialaatikoita, elektroniikasta puhumattakaan ja jopa ruokia!

  Toinen asia on sitten miten myyjat valvovat tata, onko se sallittua (tai hygieenista) ja miten voidaan kontrolloida myydessa onko tuote kaytetty/kopeloitu vai ei.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456
  Hot kirjoitti:

  Kun ostat tavaraa Espanjassa, älä ikinä ota pakettia, joka on avattu ennakkoon…

  …El Corte Ingles on maailman hienoimpia kauppoja ja tuskin tekisi tätä kauppana. Yksittäiset myyjät vain eivät viitsi tehdä palautusilmoituksia ja valitsevat helpomman tien…

  Olen vuosien varrella pannut merkille, että todellakin juuri näin käytännössä tapahtuu. Asiaa on vaikea käsittää, mutta näin se kuitenkin käytännössä on – ja on syvällä myyjien ajatusmaailmassa ja käyttääntymismalleissa.

  Omienkin käytännön kokemusteni perusteella olen sitä mieltä, että myyjät todellakin pistävät ”päänsä pensaaseen” ja laittavat viallisen laitteen tai vajaan paketin sen kummemmin asiasta välittämättä takaisin hyllyyn – vaikka on aivan selvä asia, että ”asiakkaiden juoksutuskierre” tulee tuolla menettelyllä jatkumaan.

  En luonnollisestikaan halua yleistää tuota käyttääntymismallin olemassaloa, mutta mielestäni käytännön elämässä pääsee helpommalla, kun jo etukäteen varmistaa, että ostettu tuotepaketti on varmasti avaamaton tehdaspakkaus… kiinnitä huomiota myös siihen, että tuote ei ole ”uudelleenpaketoitu”

  Kiitos HOT hyödyllisestä huomiosta ja muistutuksesta!

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Joo näinhän se on.. Sitä on itse kukin kantapään kautta oppinut tsekkaamaan hyvissä ajoin kaupassa, että paketti on avaamaton. Ja muistan nykyään jo sanoa myyjällekin, että anna avaamaton paketti ennen kuin se on jo pakattu kassiin ja maksettu – sitten pitää alkaa vaihtamaan.

  Myyjät nimittäin melkein aina nimenomaan haluavat antaa sen avatun paketin, näytekappaleen tms. ellei osaa muuta pyytää.

  Viimeisin kokemus oli kameran kanssa. Siitä olisin hyllystä saanut kaikkien räpeltämän ja heittelemän näytekappalekameran. Sanoin jo siinä kun se otti sen siitä hyllystä, että hae avaamaton paketti tai en ota. 🙂

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Espanjalaiset osaavat itsekin epäillä. Lienette havainneet, miten monessa kahvilassa Coke esimerkiksi tuodaan pöytään avaamattomassa purkissa tai pullo avataan vasta siinä. Epäilevät muutoin saavansa väärää eli halvempaa ainetta, josta ei voi enää valittaa. Ja ihan totta – olen nähnyt jopa asiakkaiden kieltäytyvän avatusta ja pyytävän avaamattoman tilalle.

  Eikä täällä luojan kiitos ole vieläkään niitä limuhanoja, joista vuodatetaan esanssiin sekoitettua vettä drinkkien täydenteeksi.

  Espanjalaisessa ruokapaikassa voit syödä herkullista kania. Joissakin ruokalajeissa se on paloiteltuna luineen päivineen ja kerrotaan pula-aikojen historiasta juontuvan sen, että elukan pää on mukana. Siitä nimittäin vahvistuu asiakkaalle varmuus, ettei lautasella lepää naapurin kissa. Ihan totta tämäkin, uskon sen.

  LINKKI

  Marina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 321
  Old kirjoitti:

  Espanjalaisessa ruokapaikassa voit syödä herkullista kania.

  Saarilla lomaillessani syön joka reissulla ainakin yhden kerran
  Conejo con salmorejo y papas arrugadas.

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073

  …löytyy ostajia aina 😉

  http://kaikkea.dy.fi/
  http://www.huuto.net/fi/cats/elekxmuut.php3

  Aina löytyy heitäkin jotka tykkäävät nikkaroida ja siinä oheessa säästävät sievoisia summia ” 🙂 🙂 ” !

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.