AUTTAKAA MINUA MUUTTAMAAN TALVEKSI ESPANJAAN

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit AUTTAKAA MINUA MUUTTAMAAN TALVEKSI ESPANJAAN

Merkitty: 

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Hei

  Olen pikapuolin työni saanut tehdyksi täällä Suomen kamaralla ja päätökseni on, että haluan muuttaa talveksi Espanjaan. Olen sanonut tämän ääneen jo 40 vuotta sitten ja kai sen takia on molemmat vaimot vaihtaneet toista kymmentä vuotta nuorempiin miehiin 🙂 Mutta nyt lämäni on siinä pisteessä, että lapsillani on omat perheet ja itselläni on ainoa seuralainen pieni koira.

  Tarkoituksenani on joka vuosi asua aina kesät mökilläni Suomessa ja kylmät talvet Espanjassa. Miten tämä lähtee käyntiin ? Mikä on lämpimin paikka Espanjassa ? Mistä vuokrata asunto ja miten ? Pitääkö kirjat muuttaa Suomesta pois? Onnistuuko jos Suomessa on osoite ”missä asuu” ja oleskelee talvet olevinaan lomalla. Minulla on ”miljoona” ajatusta ja kysymystä itseltäni miten tämä prosessi lähtee ja pitää lähteä käyntiin.

  Tästä syystä ajattelin pyytää teiltä ”ammattilaisilta” apua asiaani, jotta vielä saisin kastaa varpaani veteen joulukuussa niin, ettei ne jäädy !

   

  Kartsa

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Moi Kari, eräs tuttavaperhe muutti Espanjaan 48 vuotta sitten. Lähtökohta oli suurinpiirtein sama kuin sinulla. Eli Ekillä oli kolmas vaimo menossa, perheessä oli pieni koira ja kahdeksan lasta, kaikki tyttöjä. Etsivät lämpimimmän paikan joka oli Sevilla. Siellä asuvat vieläkin. Viljelevät oliiviöljyä. Meri ei ole aivan lähellä, mutta varpaita kastetaan joka ilta saunan löylykiulussa. Kuulemma tulee kirpeät löylyt kun löylyvesi pitää sisällään silsaa ja hikeä. Ovat viihtyneet ihan kivasti. Tyttäret on kaikki naimisissa kukin tahoillaan, neljä heistä kääntyi muslimeiksi ja asuvat talvet Marokossa ja kesäksi tulevat sitten mustalaiskaravaaniensa kanssa Tarifaan surffaamaan ja käyvätpä sitten Sevillassa moikkaamassa vanhempiaankin. Loput neljä asuvat Fuengirolassa ja välittävät suomitavaraa mm. villalankaa, kudontapuikkoja ja sen sellaista. Sevillassa kuulemma viihtyy ja on kivaa vielä näiden vuosien jälkeenkin. Siellä on jonkinlainen suomalaisyhteisökin joka tilaa viikottain Mökki- ja Timotei-shampoota, pakastettuja koivuvihtoja ja Sisu-pastilleja Suomesta. Suomi-yhteisöllä on siellä ihan jonkinlaiset tilatkin, kelohongasta rakennetut, jonka alueella sitten pelataan joka perjantai kyykkää ja pesäpalloa. Joka lauantai ja sunnuntai on tanssit kello 14 alkaen, jonka jälkeen paistetaan makkaraa ja tanssitaan letkajenkkaa pysyvästi pihaan pystytetyn juhannussalon ympärillä. Se mistä harvemin puhutaan on, että Sevillassa myös keitetään pontikkaa. 😉

  LINKKI

  finonymous
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.09.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Olen itse lähdössä nyt talveksi 2016 torremolinokseen. Olen asunut ulkomailla ennenkin pidempiä aikoja joten voin kokemuksen pohjalta sanoa ettei se nyt juuri ihmeitä vaadi. Käytännössä vain rahaa.

  Miten tämä lähtee käyntiin ?

  – Osta lento, varaa asunto tai hotelli ja katsele asuntotarjontaa paikan päällä. Suomen päässä ei tarvitse muusta huolehtia kuin maksuista jos sellaisia on (vuokra, muut laskut). Itse laitan esimerkiksi autoni aina seisontavakuutukseen kun olen pidemmän aikaa ulkomailla ja katkaisen sähkösopimuksen kämpästäni Suomessa. Matkavakuutus tulee vähän kalliiksi jos meinaa olla useamman kuin 3 kuukautta, joten itse käytän Espanjan tapauksessa ihan vain Kelan ilmaiseksi tarjoamaa ”Eurooppalainen sairaanhoitokortti” jolla EU maissa saa ilmaiseksi sitten terveyspalvelut. Jos pelkäät rojujesi puolesta, on matkavakuutus vaihtoehtosi koska se kattaa myös muita asioita kuin pelkän terveydenhuollon.

  Mikä on lämpimin paikka Espanjassa ?

  En ole espanjakonkari mutta maantiedosta ymmärrän sen verran että esimerkiksi kanarian saaret nyt ovat lämpimämpiä kuin mannerespanja, sijaintinsa vuoksi. Olen ollu espanjassa talvella ja yö/iltalämmöt putoavat talvella helposti alle 10 asteeseen, joten lämmintä mukaan jos meinaat sinne mennä. Päivisin toki tarkenee t-paidassa ja välillä shortseissakin.

  Mistä vuokrata asunto ja miten ?

  Itse olen etsinyt aina netistä näitä asuntoja. Todennäköisesti edullisimmin saa paikallisilta vuokraajilta, mutta siinä on aina oma vaivansa, ja ensimmäistä kertaa kun menee niin on ehkä helpompi mennä siitä mistä aita on matalin, eli vuokrata joltain suomalaiselta välittäjältä/palvelulta. Suomalaisia asuntovuokrapalveluita löytyy netistä. Itse vuokrasin yksiön hintaan 350e/kk tälläisestä kuin http://www.espanjavuokraus.com/ . Oli halvin minkä löysin. Varaus tapahtui sähköpostitse ja maksut hoituvat tilisiirroilla, poissulkien takuuvuokra ja ensimmäinen vuokra mikä maksetaan välittäjälle saapumisen yhteydessä.

  Pitääkö kirjat muuttaa Suomesta pois?

  Ei, eikä missään nimessä kannata ellet ole pysyvästi muuttmassa. Siinä menettää vain oikeuden Suomen sosiaaliturvaan tarkoittaen terveyspalveluita yms, jos muutat pois Suomesta viemällä ”kirjasi” muualle. Mitään hyötyä tästä ei ole. Posti tarjoaa maksullisia ulkomaillekääntöpalveluita, olettaen siis että haluaisit postisi ulkomaille. Lisää infoa löytyy postin sivuilta.

  Onnistuuko jos Suomessa on osoite ”missä asuu” ja oleskelee talvet olevinaan lomalla.

  Onnistuu. Ei ulkomailla oleskelu/asuminen/lomailu ole mitään rikollista toimintaa, ei edes vaikka saisit jotain Kelan tukia, nekin saa nykyään luvallisesti ulkomaille poissulkien asumistuki jonka saa vain kolmelta ensimmäiseltä kuukaudelta ulkomailla oleskelun alkaessa.

   

  Toivottavasti vastauksistani oli iloa 🙂 Olen uusi tällä palstalla enkä juuri Espanjasta tiedä kauheasti. Se tulee toivon mukaan muuttumaan nyt tulevan 5 kk reissun aikana. Matkustelu puolestaan on tuttua puuhaa.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Heipppa !

  Heti anteeksipyynnöt kun en heti ole kommentoinut kirjoituksia !
  Olen saanut todella paljon apuja jo näistä kahdesta ystävällisestä vastauksesta.
  Ei se enää näytä lainkaan hankalalta hommalta.
  Niinkuin kirjoittelinkin minulla on hyvä tilanne asuntojen kannalta, koska minulla on oma kesämökkini jossa asua kaikki Suomen kauniit kesäpäivät.
  Nytkin kun katselee ikkunasta ( vettä sataa ja rajusti ) ei paljon huvita olla täällä Suomessa enää näin syksylläkään.
  Yöt on jo kylmiä ja päivät sataa vettä tai on kovin tuulista.

  Kiitokset tässä vaiheessa vastanneille mutta jos jollakin tulee vielä jotain mielen, niin luen mielelläni ja vastaan kirjoitukseen

  Syksyn jatkoja !!

  Kartsa

  LINKKI

  oleo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.08.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 284

  Etsivät lämpimimmän paikan joka oli Sevilla …. Meri ei ole aivan lähellä, mutta varpaita kastetaan joka ilta saunan löylykiulussa. Kuulemma tulee kirpeät löylyt kun löylyvesi pitää sisällään silsaa ja hikeä.

  Hjeh, hjeh .. ei siellä Sevillassa taida saunalla tehdä mitään!! 😉 😉

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 3

  Oletko myöskään taloudellisia vaikeuksia? Haluatko oman yrityksen? Tämä laina Yritys perustettiin ihmisoikeusjärjestöjen ympäri maailmaa, jonka ainoana tarkoituksena on auttaa köyhiä ja ihmiset taloudellisia vaikeuksia elämän. Jos haluat hakea lainaa, saada takaisin minulle sähköpostitse: russell.credit40@gmail.com

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.