Auton pidempiaikainen vuokraus

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Auton pidempiaikainen vuokraus

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 27)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  3Blades
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.08.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 46

  Heips,

  Hakuakin käyttelin, vähän laihoin tuloksin….

  Eli olen muuttamassa Costa Del Solin alueelle Marraskuun alussa noin puoleksi vuodeksi ja kovasti on pähkityttänyt (monen muun jutun ohella) tuo kulkuneuvo-asia.Toisaalta minulla olisi Suomessa uudehko menopeli jolla voisin sielläkin ajella, mutta pari asiaa vähän haraa tätä ajatusta vastaan; Ensinnäkin ajourakka on melkoinen eikä edes ihan halpa, AFI kuljettaa huomattavasti huokeammalla. Toinen ja se suurempi ”vika” em. vaihtoehdossa on se, että ulkomaille rekisteröidyn auton käytössähän on se 3kk:n raja. Se on vähän huono homma kun pitäisi puoli vuotta olla… Asiassahan tuskin tulisi mitään ongelmaa ellei käy jotakin ikävää (kolari, varkaus tms.). Silloin, mikäli vakuutusyhtiö tajuaa, että auto on ollut maassa ”lainvastaisesti” niin mitäs sitten? Voivatko sanoa, ettei (Suomalainen) vakuutus ole ollut voimassa? Tämä on ruvennut vähän epäilyttämään, sillä jos tuo on mahdollista niin mahdollinen kolari voikin tulla sitten todella kalliiksi. 😛

  Siksipä mietinnässä on oman kulkupelin jättäminen tänne Suomen pakkasiin ja auton vuokraaminen sieltä. Tähän tarvitsisin hiukan vinkkejä. Onko kenelläkään kokemusta pidempiaikaisesta vuokraamisesta, siis useammaksi kuukaudeksi?? Vinkkejä mistä saisi edullisesti? Auton ei tarvitsisi välttämättä olla uusi, vanhempikin käy kunhan on toimiva ja luotettava sekä tietty vakuutukset&paperit kunnossa. Onko noissa jotain huomioitavaa kun vuokraa pitkäksi ajaksi, esim. km-rajoituksia?

  Katsoin muutamien malagan alueen vuokraamoiden hinnastoja ja esim. kolmeksi kuukaudeksi (monessakaan paikassa ei ollut edes hintoja pidemmälle vuokra-ajalle) hinnat ovat pikkuautoltakin n.2000€. Suht suolainen hinta kun eihän joku uusi Ibiza maksa kaupassakaan siellä juuri kymppitonnia enempää.

  Jos joku siis tietää, että mistä saisi Costa del Solin alueella auton vuokralle pidemmäksi aikaa järkevään hintaan niin hihkaiskaapa.

  Terveisin, 3Blades 🙂

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  http://www.autokatti.com vuokraa myos pidemmiksi ajoiksi. Kannattanee pyytaa tarjous 6 kk vuokraukseen.

  LINKKI

  3Blades
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.08.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 46

  Voi saada maksaa vielä ”suomilisän” kaupanpäälle :D.

  No, yrittänyttä ei laiteta, pistän heille mailia. Kiitti vinkistä.

  LINKKI

  ilanra
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.10.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 3

  Me ollaan käytetty Centauron palveluita usein,
  ovat olleet edullisia ainakin lyhyemmissä vuokrauksissa.

  http://www.centauro.net

  LINKKI

  3Blades
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.08.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 46

  ..kun kokeilin varata autoa nähdäkseni pitempiaikaisen vuokrauksen hintoja niin eipä onnistu. Tuli tällainen teksti;

  OUR APOLOGIES, YOU CAN NOT BOOK FOR MORE THAN 90 DAYS

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Eihän tietokoneohjelman kanssa saa älyllistä keskustelua aikaan ,soita sinne niin asia selviää.Ja jos et osaa kieltä maksa suosiolla idioottilisä suomenkielisestä palvelusta.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Autokatti vuokraa kylla pitkaksikin aikaa. Soita ja selvita. Sielta vaikka joku pikkuinen Matiz / Chevrolet 6 kuukaudeksi ei voi olla kovinkaan kallis ja samat matkat silla kulkee kuin suuremmallakin.

  LINKKI

  jhatinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  Idoottilisää, joka on yhdyssana, pääsee helposti maksamaan kun netistä hakee edullisinta vaitsukkia. Se hinta mikä näkyy netissä ei välttämättä olekaan se hinta, joka kukkarostasi menee. Tuleeko mukaan ”palauta tankki tyhjänä 60 euroa” palvelu joka on heidän liikkeessä pakollinen? Pohdippas tilannetta kun olet pagaasiesi kanssa keskellä ei mitään ja autofirma kertoo todellisen hinnan autostasi, mikä ei täytäkään odotuksiasi. Ei ole ilmastointia, kenties autossa ei ole sitä voimakasta moottoria mitä odotit… jne?

  Me olemme puolestasi nämä kusetukset jo kokeilleet – ota sinä ammattilainen.

  Jussi

  LINKKI

  Aileena
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.06.2008
  Kirjoituksia: 17
  Vastauksia: 94

  En todellakaan ole idiootti vaan todellakin keskivertoa parempi internetkäyttäjä. Yritin asennoitua normaalikäyttäjän asemaan. Por que mua tai ketään muutakaan pitää kusettaa siksi ettei ole ammattilainen.Haloo taas kerran kerran Devspain, joka ja hän ei koskaan vastaa näin asiaan, koska ammattilaisilta puuttuu ylimielisyys.

  LINKKI

  3Blades
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.08.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 46

  Kiitos vinkeistä kaikille, eiköhän noilla jo selviä. Erityiskiitokset haluan lausua nimimerkille Aileena lähes käsittämättömän informatiivisesta postauksesta aiheeseen liittyen. Myös Jhatisen informaatio idioottilisä-sanan kirjoitusasusta auttoi kummasti asiaani.

  /3Blades

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mä kerron mitä mä tekisin.Tulisin ilman muuta omalla autolla tänne.Suomalaista vakuutusyhtiötä ei kiinnosta kauanko olet suomesta poissa.Huolehdit vain siitä että maksut on hoidettu.Saathan sä pyöriä maailmalla missä haluat.Vaikka 2kk saksassa,2kk ranskassa,3kk espanjassa vielä parit kuukaudet portugalissa ja siinähän sitä jo onkin.Espanjan viranomaisia ei oikeasti kiinnosta pätkääkään kauanko olet maassa.Virallisesti asian voi hoitaa niin että käyt kolmen kuukauden jälkeen hakemassa kolmen kuukauden jatkoajan joka ,jos mennään pykälien mukaan ,sun pitäisi hakea oli sulla auto mukana tai ei.
  Jos tulet töihin menee asia kaiketikin hieman erilailla,mutta ei siitä sen enempää.
  Autolla voi tietysti käydä kääntymässä portugalissa ja siinähän nää aikarajat nollaantuu.
  Kun sä lasket lentoliput +autonvuokrat niin matkakulut autolla tänne ei tunnu missään.Ja sulla on kunnon auto alla täällä.Ja jos olet alan miehiä niin otat kotiin mennessä takakontin täyteen viinaa ja röökiä,mikä on aivan laillista,niin se on siinä.Olet ÄIJÄ ja jäät vielä muutaman satasen voitolle.
  Vielä suomalaisesta vakuutusyhtiöstä,miksi et kysy suoraan sieltä miten asia on,saat ainakin virallisen vastauksen,eikä tarvitse arpoa mistä on kysymys.Ja vielä tiedoksi,täällä talvehtii joka vuosi huomattavan paljon suomalaisia joilla on oma auto mukana,kuka mitenkin kauan,mutta aika yleisesti tulevat tossa lokakuun kieppeillä ja lähtevät taas palelemaan suomeen esim.huhtikuussa.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  3 Blades!

  Santiago kirjoittaa täyttä asiaa. Mikä ihmeen vakuutusyhtiö on se, joka ei salli olla vakuutuksen kantilta yli 3 kk ulkomailla?

  Uskon, ettei sellaista ole. Olen tuonut Espanjaan parikin autoa suomalaisin vakuutuksin n.s vientikilvillä. Niihinkin myönnetään 12 kk:n vakuutus.

  Tässä nyt sotketaan kaksi eri asia, vakuutus ja ajo-oikeus. Jälkimmäinen on virallisesti EU-maissa vierailla kilvillä 6kk. Tästäkin on kansan parissa tulkintoja. Soita esim autoliittoon, niin saat varmuuden.
  Kuten Santiago totesi, valvontaa tässä asiassa ei ole. Sehän olisikin mahdotonta.

  Suomalainen vakuutus on ulkomaillakin tavattoman hyvä. Se suojaa henkilövahingot aivan eri tasolla, mitä näissä etelän maissa. Mikä parasta, saat valita sen maan vakuutuslain, missä onnettomuus sattuu. Kuitenkin suomalaisen vakuutuksen ehtoja ei kukaan ylitä. Erot henkilöille ovat valtavia.

  Kustannukset ajaen:

  Olen ajanut tätä reittiä joka vuosi 10:n vuoden ajan. Laskutapoja on monia, mutta kun nykyhinnoilla (laivatarjoukset hyviä) tullaan Trawem:stä-Malagaan nopeinta reittiä, niin kuluja tulee 3-4 yöpymisest (a 60€ ), moottoritiemaksuista n 110€, polttoaineet voi laskea Suomen hinnoilla. Kuoletustakin voisi laskea n 3000 km:n matkalle. Karkea loppuhinta 1100€ /sivu. Siis lentäen on halvempaa, mutta sitten se auton vuokra vuodeksi! (karkea 4000€) Sitäpaitsi autoja myydään Espanjassa ”halavalla!”

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  Aileena kirjoitti:

  En todellakaan ole idiootti vaan todellakin keskivertoa parempi internetkäyttäjä. Yritin asennoitua normaalikäyttäjän asemaan. Por que mua tai ketään muutakaan pitää kusettaa siksi ettei ole ammattilainen.Haloo taas kerran kerran Devspain, joka ja hän ei koskaan vastaa näin asiaan, koska ammattilaisilta puuttuu ylimielisyys.

  Hieman sekavaa, mutta kai minua kehuttiin tuossa??? Vai oliko nuo haukut minullekin?

  No, autonvuokrauksesta sen verran voin sanoa, että:

  1) On luonnollista, että nettipalvelu on tehty ”normivuokrauksia” varten ja pitkäaikaiset vuokrat eivät löydy järjestelmästä ihan siitä syystä, että hinnoittelu on niiden osalta erilainen (edullisempi ja tapauskohtainen)

  2) Espanjan laki estää ”ylipitkät” autonvuokrat. En muista oliko raja lakiteknisesti yli 1kk, joten on tehtävä hieman kikkailua asian suhteen…

  3) Kannattaa siis soittaa ja neuvotella, varsinkin kun toisessa päässä (Autokatti) on suomalainen myös, joten kieliongelmaa ei tule.

  4) Kannattaa myös pyytää sovitut asiat paperille, ettei tule sitten palautuksessa jotain polttoainelisiä tai muita kuluja jne.

  5) Lukekaa se vuokrasopimus. Huomatkaa, että sopimuksen nimikirjoituksen kohdalla lukee: ”olen lukenut ja ymmärtänyt sopimuksen ehdot”!

  LINKKI

  Marika
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2009
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 6

  Helle Holis pidempiaikaiset vuokraukset lokakuun alusta tarjous 400€/kk + 180€ kasko+ 380€ takuu mikä palautetaan kun palautat auton. Varmasti löytyy halvempiakin mutta ainakin tuo autonvuokrausliike
  on kokemuksella hyväksi todettu.

  LINKKI

  henrietta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 14

  Puhuvat täyttä asiaa näin se on.Monia kertoja väliä ajaneena,moottoripyörällä ja autolla,voin suositella omalla autolla tuloa.Moottoriteillä on vähän väliä edullisia yöpaikkoja esim,Formule 1,Ibis,ja monia muita.Omalla autolla saat myös mukaasi monin verroin matkatavaraa kuin lentokoneenseen.Matkailussa myös pitää unohtaa kiire, voihan sitä tulla Espanjaan hitaamminkin ja nauttia Saksan ja Ranskan maaseudusta,huom,ei motari maksuja lain.Peti ja aamiainen löytyy maaseudulta muutaman kilometrien välein ja edullisesti.Tervetuloa Espanjaan,mutta täytyy sanoa ettei tämä mikään Eldorado ole niinkuin jotkut kuvittelee,jos ei ole pärjännyt suomessa niin tänne ei kannata tulla, työttömyys 25% enemmän kuin suomessa.Avoimia työpaikkoja kun on,niinarvaa kuka on etusijalla ,espanjankielentaitoinen ja Andaluciassa heitä on satoja tuhansia vailla työtä.Meni vähän off topicsi,sorry.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 27)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.