Auton osto Espanjasta

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Auton osto Espanjasta

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä crisse
  crisse Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.11.2011
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 49

  Olen ostamassa käytettyä autoa autoliikkeestä ja haluaisin vähän infoa mitä minun pitäisi ottaa huomioon, tietysti auton kunto ym. siihen liittyvät asiat, takuun olen saanut neuvoteltua että se on puolenvuoden sijasta 10000 km syy tähän että oleskelemme täällä vain syksyisin ja keväisin noin kolme kuukautta kerrallan ja tähän nyt lähinnä nuo kysymykseni kohdistuvatkin, auto on katsastettu mutta miten täällä katsastusajat määrittyvät, onnistuuko se syksyisin syys- marraskuun tai keväisin maalis- toukokuun aikoina vai märitelläänkö se rekisterinumeroden perusteella kuten Suomessa Seuraavaksi vakuutus ym maksujen hoitaminen ne eivät varmaan onnistu Suomen kotiosoitteella vaan tulevat sitten tänne etelän osoitteeseen ja jos emme ole täällä niin jää laskut hoitamatta, saako ne pankkiin suoraveloituksena kuten meillä on nytkin vuokra, vesi, ja sähkölaskut. Minkälaisia kustannuksia yleensä tulee kun auto rekistöröidään uudelle omistajalle, entä vakuutusmaksut, liikenne ja kasko vuosittain ja sittenhän täällä on joku muukin tienkäyttömaksu, jostain varmaan saa selvitettyä ettei ko autolla ole maksamattomia maksuja vai huolehtiiko kauppias tämän, aion saada näistä kaikista kirjallisen dokumentin ja auton käytän ennen ostopäätöstä tutulla korjaamolla tarkistettavana, oma kielitaitoni ei riitä asian hoitoon vaan turvaudun kielitaitoisen apuun.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä makarios
  makarios Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Kolmen lauseen pikku kysymys, mutta yritetään vastata.

  – katsastus on aina 12 kk edellisestä tai jos et ole maassa, niin heti saavuttuasi

  – vakuutusmaksut saat suoraveloitukseen  www.seguria.es

  – omaisuuden siirtovero autokaupassa plus notaarin palkkio plus ekan vuoden tievero noin 10% plusmiinus

  – vakuutusmaksut tietää tuo mainittu Seguria

  – kauppaa ei synny, jos auton entisellä omistajalla on jotain maksuja rästissä.

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jos ostat auton liikkeestä niin yleensä hintaan sisältyy omistajanvaihdos . Jos ei , sovi että kuuluu. Katsastuksen näet tuulilasin oikeassa yläreunassa olevasta värillisestä pikku tarrasta. Siinä on vuosi ja kuukausi mihin asti katsastus on voimassa. Alle neljä (5?) vuotiasta autoa ei tarvitse katsastaa. Sitten kymmeneen vuoteen asti katsastettava joka toinen vuosi.  Vakuutusmaksu tulee yleensä (aina) maksaa suoraveloituksena pankkiin.  Vakuutus  Seguriasta , kuten  Makarios kertoo. Sieltä saat suomeksi kaiken tiedon vakuutuksen suhteen. Vuotuinen autonkäyttömaksu maksetaan kotikuntaan eli missä auto tulee olemaan.  Riippuu autosta ja kunnasta , mutta se voisi olla + – 100€ /v. Ja pieni lisäys Makarioksen vastaukseen , kauppa kyllä syntyy , mutta et saa autoa omiin nimiisi ennen kuin mahdolliset entisen omistajan sakko -tai verorästit on maksettu. Tältä ongelmalta välttyy kun ja jos liike hoitaa rekisteröinnin ja omistajanvaihdoksen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä crisse
  crisse Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.11.2011
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 49

  Kiitos selventävistä vastauksistanne, palaan asiaan uusilla kysymyksilläni jos nitä tulee.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä diablita
  diablita Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Auton käyttömaksun vai minkä lie ”tieveron” voi myös maksaa suoraveloituksella, ainakin toisen kerran; maksulapussa, joka tulee hyvissä ajoin, on mahdollisuus siirtää tulevat maksut menemään suoraan pankista. Eräpäivän suhteen en ole satavarma onko kaikilla autoilla näin, mutta kaikilla omillani ainakin eräpäivä on kesäkuussa, jos maksaa maksun kÄteisellä  ja toukokuussa, jos se menee suoraveloituksena.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä makarios
  makarios Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Ja jos maksaa etupainotteisesti, saa yleensä alennustakin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  1. Kun auto ostetaan autokaupasta maksetaan IVA eli Alvi. Laskussa tulee olla eriteltyna hinta ja vero. Autokauppa tilittaa IVAn.

  2.Kun myynti tapahtuu kahden yksityishenkilon valilla maksetaan ITP eli omaisuudensiirtovero. Yleensa 4% verottajan lista gimnasta.

  3.Autokaupassa el kayteta notaarin palveluita.

  4. Autovero maksetaan yleensa kevaalla mutta kun kyseessa on kaupungintalon keraama kannattaa tiedustella

  omalta kaupungintalolta mika on  kaytanto.

  5.Autokaupasta ostettaessa toimii kahdella kaytannolla: yleensa autokauppa on ”ostanut” auton nimiinsa ja myy sitúa joten vastuu rasteista on heidan vastuullaan ja hoidettavissa. Autossa on talla hetkella autokaupan vakuutus kun sita esim. Koeajetaan. Siksi on tarkeaa tehda vakuutus heti ostohetkella.

  Toinen tapa on etta toimivat vain valittajana jolloin kauppa katsotaan tapahtuvan yksityisten kesken. (Jobbarit)

  Kaupungin perimasta liikenneverosta/maksusta ei yleensa saa alennusta koska se maaratty maksuaika on ”recaudacion voluntaria” elikka kyseessa on maksun ”vapaaehtoismaksuaika” tama el varmaan ole oikea kaannos…viivastyskorko yleensa 5%.

  Samassa kunnassa samat maksuajat riippumatta rekkareista,iasta ym.

  IVTM impuesto de vehiculos de traccion mecanica. Tarkkoittaa moottoriajoneuvoveroa. Tunnetaan myos populaaaristi impuesto de circulacion -liikenneveron nimella.

   

   

   

   

  <span style=”line-height: 1.5em;”> </span>

   

   

   

   

   

   

  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 8 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva Ritacasanueva.
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä crisse
  crisse Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.11.2011
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 49

  Noniin nyt on käsiraha 400 maksettu ja kauppias hoitaa katsastuken ja yhdessä menemme hoitamaan muunkin paperisodan sekä tekemään vakuutukset omiin nimiimme myös pyysin Suomen vakuutusyhtiöltä kirjallisen If dkumentin nykyisistä boonuksistani jotka pitäisi kait huomioda täälläkin tehtävistä autovakuutuksista saa nähdä onnistuuko, auto on yli 10 vuotta vanha ja katsastus on umpeutunut elokuussa joten se tulee nyt hoidettua ja korjaamolla missä olen Suomi autoani käyttänyt huolloissa ym. ei mitään ongelmia löydetty, sen kuljetusen takaisin Suomeen sai hoidettua ensikuussa 900 eurolla lavetilla, tuo IVA tuli lisä kysymyksikseni koska siittä ei ole keskusteltu sisältyykö se auton alkuperäiseen pyyntihintaan, no tietysti yritän sen sisällyttää siihen, jää nähtäväksi kun kuitenkin on kyse n 9000 autosta.
  Nyt kysyn lisää asiasta, koska emme juurikaan oleskele täällä yli 3 kuukautta kerrallann niin ajokorttia ei kai tarvitse muuttaa Espanialaiseksi mutta voiko sen siittä huolimatta muuttaa ts.
  saada myös espanjalaisen kortin jos vaikka oma suomi kortti menee hyllylle.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Oikka
  Oikka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.