Auton osto

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Auton osto

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Ilmestyskirjanpitäjä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.02.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  iHola!

  Muutama viikko vielä Dublinin tuulta ja tuiskua ja sitten muutamme aurinkorannikolle. Tarkoitus on asettua Estepona – Sotogrande akselille ja käydä töissä Gibraltarilla, tarvitsemme siis auton. Voisiko joku asioihin paremmin tutustuneena hieman valaista mistä noita kannattaa alkaa etsimään? Peni kottero on hakusessa ja hinnaltaa parin tonnin luokkaa ettei tule itku jos vähän kolhiintuu..

  Kiitoksia hienosta palstasta ylläpitäjille, olenkin jo jonkin aikaa salaa tutkaillut.. Ja iloista kevään odottelua kaikille, etenkin heille jotka haluavat tähän viestiin vastata ja auttaa paria matkalaista;)

  M&K.

  LINKKI

  tuulae
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Suosittelen seuraamaan ahkerasti sanomalehti-ilmoituksia, muuton takia myytävistä autoista tms. Tosin tarkkana kannattaa olla sillä jobbarit ovat myös ahkeria ja tekeytyvät yksityishenkilöiksi….

  Ehkä sittenkin varmin tapa olisi kääntyä oikean autoliikkeen puoleen ja varata vaikkapa viissatanen lisää hankintaan. Chevvy/Daewoo Matiz lähtee käytettynä varmasti parilla tonnilla autokaupastakin ja takuun kanssa, mutta kun koneessa on tehoa saman verran kuin kahvimyllyssä (0,796 l) niin vaikka pirteä onkin ja Gibissä pyörimiseen ihan ehdoton, niin en tiedä riittäiskö sulle/teille.

  Autoliikkeessä asiointi kannattaa pitkässä juoksussa ja saattaa saada sellaisen jolle autoliike myöntää takuunkin.
  Hintavertailu Espanjan ja Gibiksen välillä voisi myös olla kannattavaa.

  Niin ja tervetuloa Espanjaan! 🙂

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Heippa vaan Ilmestyskirjanpitäjä ja tervetuloa tänne Orkkiin mukaan kirjoittelemaan! 🙂 Mielenkiintoinen suunnitelma teillä, tervetuloa siis myös Espanjaan! 😉

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Tervehdys vaan minunkin puolestani ja tervetuloa Orkkiin ja Espanjaan, kiva kun löysit mukaan!

  Autoja kyllä löytyy pilvin pimein, niitä löytyy paikallisista autoliikkeistä ja jos nappaat Espanjaan tullessasi rantakuppiloista vaikkapa SUR in English -lehden, Secunda Manon tms. niin niissäkin on paljon ilmoituksia. Laita ihmeessä ostoilmoitus myös Orkin palstalle, täällä keskusteluissa on varattuna oma lokero ilmoituksille – sieltäkin kautta saattaa joku tarjota tarpeettomaksi jäänyttä menopeliään.

  Tervetuloa Orkkiin ja Espanjaan! 😀

  LINKKI

  Ilmestyskirjanpitäjä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.02.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Kiitoksia vinkeistä, pitää alkaa katselemaan sitten paikan päällä. Katselin joitakin nettisivuja, kovasti kalliilta vaikutti vanhatkin menopelit. Tuo SUR in English on varmastikin hyvä.
  Iloista viikonloppua ja palaillaan asiaan. Taidankin alkaa tutkailemaan sitä ilmoitukset osastoa..

  LINKKI

  jukka67
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.10.2006
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 111

  nyt on pakko laittaa lusikka soppaan ja antaa kommentti näin entisen ”autojobbarin” näkökulmasta.
  suosittelen auton ostoa ja nimenomaan halvan auton ostamista jobbarilta.
  perustelu..2000e auto on aina 2000e auto ja näin ollen myyjä haluaa siitä useimmassa tapauksessa eroon vain ja ainoastaan koska se on tiensä päässä, muuten se ei olisi yleensä julkisesti ollutkaan myynnissä (aina löytyy ostaja hyvälle ja halvalle autolle tuttavapiiristä), romut myydään joko tyhmälle suomalaiselle, joka luottaa siihen että toinen suomipoika ei kuseta, tai jobbarille joka kyllä pääsääntöisesti osaa katsoa ostaessaan auton, myös sen todellisen kunnon. koska kyse on jobbarin kohdalla elannon hankinnasta, hänellä on varmasti suurempi syy olla myymättä tietoisesti romua, kuin yksityisellä useinmiten..ostat kummalta hyvänsä niin tervettä maalaisjärkeä käyttäen löydät varmasti kunnon käyttöauton 2tonnilla.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Jos kiinnostaa, niin minulla olisi vielä myymättä:

  Hyundai Accent 1.3 ls
  -vm 1997-1998
  -120000km
  -ilmastointi, ohjaustehostin, radio-kasettisoitin
  -valkoinen, sisältä siisti, ulkoa jokapuolelta kolhuilla espanjan tyyliin
  -espanjan kilvissä, ITV 8/2007
  -huollot kunnossa, mm nokkahihna vaihdettu juuri, renkaat, jarrupalat, tulpat, suodattimet, hihnat, nesteet jne viime kesänä!

  Hintapyyntö 1900€.

  Tämä on hyvin pelanut ja varmatoiminen, ei mitään isoja vikoja! Itse olen vaihtamassa koska tarvitsen farmarin 2 koiran vuoksi.
  Auto on Fuengirolassa. Laita mailia info@devspain.com jos kiinnostaa..

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Aika hurjat kommentit sinulla jukka67! Vastaan samalla tyylillä.

  Miten muuten tiedät että jobbari ei kuseta? Oletan että jobbarillekin 2000e auto on 2000e auto, josta hän on antanut edellisessä kaupassa vaihtohyvitystä 1000e ja nyt sitten on kiire päästä romusta eroon saaden edes hieman katetta kaupalle. Auto puunataan päältäpäin niin kauniiksi kuin se ilmaiseksi on mahdollista ja sitten vain nopeasti mymään ettei jää vanhenemaan firman takapihalle. Huonolla tuurilla nimittäin ennen myyntiä on ITV umpeutunut ja sitä kuluahan ei jobbari halua maksaa, saatikka ottaa riskiä, että euto ei saa enää leimaa ja sen saamiseksi olisi tehtävä remonttia. Ja leimattoman auton myynti on taas mahdotonta. Jobbarilla siis yksinkertaisesti ei ole aikaa eikä halua alkaa tutkiman onko 1000e auto joka myydään 2000e:llä hyvässä kunnossa vai ei. Siitä pitää kertakaikkiaan päästä eroon mahdollisimman nopeasti pintapesun ja imuroinnin jälkeen. Mitään takuitahan noissa 2000e autoissa ei ole, joten siihen on turhaa vedota.

  No jos auton osto jobbarilta kiinnostaa, niin OK. Käytännössä toki maksat autostasi enemmän kuin yksityishenkilötä ostettuna!

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  ohjeita espanjaksi täältä.

  Sivun alareunassa rekisteröintiin ym. liittyvää lisätietoa.

  Ostettaessa liikkeenharjoittajalta ajoneuvon, häneltä saat auton rekisteröitynä valmiiksi omiin nimiisi. Käytännössa auton kaupasta maksetaan sopimanne varausmaksu ja loppuosa kun haet nimiisi rekisteröidyn ajoneuvon. Kun näin yrittäjä menettelee auton päällä ei ole maksamattomia sakkoja, veroja, katsastus sille vuodelle ja tievero. Siis sinun maksuvelvollisuutesi autoa koskeviin maksuihin alkaa vasta seuraavana vuonna. Paitsi valitettavasti eräs (luotettava?) suomalainen autokauppias Los B……ssä tahtoo vetkutella papereiden kanssa, varsinkin , jos olet maksanut auton kokonaan , ennen papereiden saantia.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Voi hyvä Don Pavarotti, sinä(kin) ajattelet asiaa väärinpäin!

  Ainakaan minä auton myyjänä en uskaltaisi jättää auton omistajanvaihtoa traficossa tekemättä! Jos omistaja ei ole vaihdettu, niin ”uusi omistaja” voi rauhassa tyriä auton kanssa ihan miten vaan ja ”vanha omistaja” maksaa laskut ja istuu parhaimmillaan linnassa! Voihan olla, että ”uusi omistaja” onkin hankkinut auton vaikkapa pommiautoksi! Tämän lisäksi ”vanhalle omistajalle” saattaa kertyä vielä jokunen vuosi maksamattomia tieveroja jne huomaamatta päälle.
  Sakkojen tai tieveron maksamattomuutta on myös turha pelätä, sillä omistajanvaihdos ei onnistu ennenkuin nämä asiat ovat kunnossa.
  On siis hyvin turvallista ostaa auto yksityishenkilöltä, koska silloin joudut käytännössä itse tulemaan traficoon mukaan myyjän kanssa, tai vähintään teettämään paperit jonkun gestorian välityksellä. -ja raha luonnollisesti vaihtaa omistajaa samalla kuin paperit, eli traficossa! Näin kukaan ei pääse huijaamaan mihinkään suuntaan.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  On maan tapa vetkutella auton asiapapereita. Jopa useita kuukausia. Ostin auton joulukuussa ja paperit sain uhkailun jälkeen maaliskuussa.

  Ko systeemi on viety huipuunsa, jos auton ostaa esim vuokraamosta. No tähän joku sanoo, että on hullua yleensä ostaa vuokra-auto!! Päin vastoin. Kun auto on ollut liikenteessä n 9kk ja hinnasta on pois 35% ja autossa on tehdastakuuta jäljellä jopa yli 2 vuotta tuntuu ajatus varsin houkuttelevalta.
  Kun ostaja viedään varikolle ja näytetään 50-60 tismalleen samanlaista autoa, joissa km lukemat 15-18 tuhatta km ja sanotaan, että valitse mieleisesi, niin houkutus on suuri.
  Jobbarit ostavat näitä samoja autoja nipussa, mutta myydessään hinta on luonnolllisesti eri luokkaa.

  Jos joku päätyy ko autoon, niin katsastus pitää muistaa -heti ensimmäisenä vuotena. Sen jälkeen yksityiskäytön normaali tahti.

  Eräs vuokraamo, jolla on 8900 autoa käytössä, on muita edullisempi. Uskallan suositella, kuten monet ystäväni.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  en minäkään..ehkä ymmärsit väärin hiukka väärin. Autoliikkestä asiapaperit kunnossa oltava loppusummaa maksettaessa, jolloin saat auton paperit valkoisen traficokortin, rekisteriotteen teknisenosan asianomaisine merkintöineen. Olen aikahyvin tietoinen mitäerilaisimmista menettelyistä autonostotilanteissa. Aina paperit kuntoon lopulliseen kaupantekohetkeen.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  >On maan tapa vetkutella auton asiapapereita. Jopa useita kuukausia. Ostin auton joulukuussa ja paperit sain uhkailun jälkeen maaliskuussa.

  >Ko systeemi on viety huipuunsa, jos auton ostaa esim vuokraamosta. No tähän joku sanoo, että on hullua yleensä ostaa vuokra-auto!

  >Jos joku päätyy ko autoon, niin katsastus pitää muistaa -heti ensimmäisenä vuotena. Sen jälkeen yksityiskäytön normaali tahti.

  Ensimmäiseen kommenttiin totean, että juuri tuon vuoksi on luotettavaa ostaa yksityiseltä. Paperit tulevat kuntoon heti! Maan tapa on silloin oma tapasi; Haluat paperit kuntoon tai et halua!

  Vuokra-auto-kommenteihin: Juuri näin, ”vanha” vuokra-auto on hyvä hankinta. Vuokra-autosta kaikenlisäksi tiedetään historia ja se, että huollot on tehty ajallaan.

  Itseasiassa tarkoitat varmaan tuossa sitä, että jos olet ostanut vuokra-auton, niin se pitää vaihtaa katsastuskonttorilla yksityiskäyttöön ”sopivaksi”. Siis ”cambio de servicio a particular”. Siksi siis ensimmäisen vuoden katsastus, ellei myjä ole sitä tehnyt puolestasi (kuten pitäisi vuokra-autoa myydessä eteenpäin). Sen jälken katsastukset ovat normaalisti 2 vuoden välein aina 10 vuoteen saakka..

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Hola Devspain ja muut!

  Veikkaampa, vastoin varmaa tietoa, että papereitten vetkuttelu liittyy verotukseen. Eli vuokraamoja tuetaan verotuksessa , eli IVAá ei tarvitse maksaa, mikäli autoa käytetään vuokra-autona. Säädös edellyttää tiettyä käyttöaikaa. Niinollen on luonnollista, että virallinen omistajanmuutos näytetään tehtävän n. 9 kk:n jälkeen käyttöönotosta !

  Katsastus esim taxeille on jokavuotinen. Lienee vuokra-autojen katsastus tähän verrannollinen !

  Korostan, että ylläoleva on vain oletusta. Liekö sekin puoliksi totta ??

  Kuten kirjoitimme, on vuokraamosta ( ainakin noista tosi suurista) SEMI NUEVOn auton osto järkevää, huolimatta ”viiveellisistä” papereista. Mikäli aikoo käydä autolla Suomessa, pitää painostus papereista aloittaa ajoissa ennen lähtöaikaa ja perustella, että rajoilla muuten tulee vaikeuksia. Näyttävät uskovan.

  LINKKI

  Ilmestyskirjanpitäjä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.02.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Kiitos paljon varoituksista ja ohjeista etenkin Donille ja Devilspainille ja muillekin. Tervettä järkeähän näissä autokaupoissa aina tarvitaan mutta tuntuisi viestien perusteella siltä että Espanjassa on syytä olle erityisen tarkkana papereiden kanssa.
  Otan neuvoista vaarin ja eiköhän se menopeli lopulta sitten löydy. Reilut kaksi viikkoa vielä muuttoon, odottavan aika on toooodella pitkä;)
  Laitan sulle Devilspain viestiä sähköpostiisi kunhan konsultoin asiasta toisen maksavan osapuolen kanssa.
  Hyvää alkanutta viikkoa kaikille, omani alkoikin lupaavasti palohälytyksellä työpaikalla…

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.