auton omistus Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka auton omistus Espanjassa

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  karo.t
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.07.2009
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 29

  kyselin tuolla toisessa keskustelussa jeesiä mutta eivät noteeranneet kirjotustani niin herätän huomiota sitten ihan omalla keskustelulla 🙂

  elikkä, olen luultavammin aloittelemassa opiskelua yliopistossa Espanjassa ja suunnitteilla ostaa auto tuoksi ajaksi. Pohdittiin kuitenkin vanhempien kanssa että mitenkäs nuo verojutut jos auton viekin 5-6 vuoden kuluttua Suomeen. Onko joku raja kauan pitää olla auton kanssa ulkomailla että saa viedä ilman veroja? tällaisia puskahuhuja olen kuullut mutta ehkäpä täällä enemmän asiasta tietäviä.

  Toinen, kinkkisempi ongelma on vakuutus. Sen suuruuteenhan vaikuttaa (taas kertaalleen) kuulemani mukaan mm ikä ja sukupuoli (tasa-arvo hoi missä olet). Itse sattumoisin olen nuori ja naispuolinen joten kalliiksi tulisi. Onko kellään minkäänlaista havaintoa minkä hintasia vakuutukset ovat peruspirssille, ostan käytetyn joten ei mikään uudenkarhea kallis vehje tule olemaan.. Pohdimme myös josko laitettaisiin isän nimiin vakuutus ja olisin ajaja, onko mahdollista? Isä asuu siis Suomessa.

  Vinkkejä autonhankintaan yms. kaivataan, jos jollain on linkkejä tms.

  saludos desde Sevilla

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Karo.t !

  Auton osto on helppoa, kuin heinänteko!

  Kun tulet Espanjaan tarvitset eri asioissa NIE-numeron. (Sitä voisi kutsua sosiaaaliturvatunnukseksi) Se, kun sinulla on ja pankkitili avattu, kaikki sujuu.
  Jos ostat isäsi nimiin auton, niin se nie tarvitaan myös.

  Mitä tulee auton tuontiin takaisin Suomeen on sekin yksinkertainen homma. Mikäli haluat viedä auton Suomeen on sinun osoitettava tavalla, tai toisella olleesi Suomesta muuttaneena vähintään vuoden ajan. Tänä aikana voi toki suomessa lomailla 72 vrk:n ajan. Auton tulee olla omistuksessa puoli vuotta ennen maahan tuloa!

  Yleensä näitä tuontiasioita ei voi vuosia eteenpäin miettiä, kun lait muuttuvat koko ajan. Autokin vanhenee niin, että se on helposti vuosien päästä ”arvoton näyte”, jota ei ehkä kannata edes Suomeen rahdatakaan!

  Aikanaan sitten kannattaa vienti miettiä erikseen.

  Yleensä näissä espanjalaisissa autoissa ei ole edes ”kylmävarusteita”, esim lämmitettäviä penkkejä ym…

  Mitä vakuutuksiin tulee, niin omalla kohdallani vakuutus on Suomea halvempi ( Kasko+liikenne) mutta tokikaan se aivan vastaa suomalaista vakuutusta korvauksiltaan!

  Netistä löytyy laskuri, jolla voi vakuutuksia vertailla. Taisi löytyä ” Seguros coches ” haulla! Empä jouda sitä nyt linkittämään.

  LINKKI

  timppa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.11.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 13

  Hola! Itse tarvitsin auton ostoon myös vuokra sopimuksen sillä haettiin asuinpaikkatodistus. Jos on Suomessa boonuksia vakuutuksesta ne käyvät Espanjassa, olet ilmeisesti niin nuori ettei ole niitä poonuksia kertynyt.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mä en ehkä nyt ymmärrä jotain , mutta yksi tapa hankkia auto on marssia autokauppaan ja ostaa auto sieltä. Siellä majailevan automyyjän vahvuuksiin kuuluu tietää vakuutus, rekisteröinti, ym. ostoon ja omistukseen liittyvät asiat.
  Sitten tietenkin jos haluaa oppia uusia asioita ja saada jännitystä elämään voi auton ostaa yksityiseltä.
  Ja mitä vähemmän tuntee autojen ihmeellistä maailmaa , sitä mielenkiintoisemman seikkailun operaatiosta luultavasti saa kehitettyä.

  LINKKI

  karo.t
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.07.2009
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 29

  kysymykseeni että kaipailisin juurikin infoa tuosta vakuutusjutusta kun siitä täällä kovin puhutaan, kun on niin kallis yms. että onko mahdollista toisen perheenjäsenen se vakuuttaa, tässä tapauksessa isäni jolla niitä bonuksiakin suomesta on…

  etsin tuota sivua mutta jotenkin ei silmään osunut… jatkan etsintöjä kiitoksia kuitenkin vinkistä 🙂 nie löytyy olenhan asunut täällä jo vuoden…

  saludos desde Sevilla

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746
  karo.t kirjoitti:

  kysymykseeni että kaipailisin juurikin infoa tuosta vakuutusjutusta kun siitä täällä kovin puhutaan, kun on niin kallis yms. että onko mahdollista toisen perheenjäsenen se vakuuttaa, tässä tapauksessa isäni jolla niitä bonuksiakin suomesta on…

  etsin tuota sivua mutta jotenkin ei silmään osunut… jatkan etsintöjä kiitoksia kuitenkin vinkistä 🙂 nie löytyy olenhan asunut täällä jo vuoden…

  saludos desde Sevilla

  Tässä vakuutuslaskuri. Rekisterinumeron voi ”säveltää”.

  https://www.segurosbroker.com/tarifas/Autos/DatosMinimos_Autos2.asp?id_broker=0&id_agente=0

  LINKKI

  Tomas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2007
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 48

  Muutama kommentti noihin yllä esille tulleisiin kohtiin..

  Tullin mukaan ulkomailla opiskelu ei ole riittävä syy muuttoauton verovapauteen (eli Suomeen tuotaessa). Eli ei muuta kuin paikalliseen irkku-pubiin vkonloppuhommiin, niin homma pitäisi olla OK (luulisin). Muutoin tuo Suomeen vieminen ei liene ongelma, kannattaa vain pitää visusti kaikki kuitit yms. ostopaperit tallessa, koska niitä Tulli kuitenkin kyselee. Vähimmäisaika muuttoajoneuvon verovapaudelle on 6kk(!) ulkomailla käyttö, eli 5-6 vuoden aikana ehdit hyvin vaihtamaan ensimmäisen kipon uudempaan. Varsinkin jos miettii miten Suomen autoverotus/käyttöverotus saattaa muuttua 5 vuoden kuluessa, ei tämän päivän auto välttämättä ole niin ’järkevä’ vaihtoehto enää myöhemmin. Ja toisaalta nyt ei vielä saa noita hybridejä tms. niin edullisesti että sitä kannattaisi edes miettiä (ellei ole tarpeeksi ylimääräistä rahaa).

  Vakuutushintoja pystyy helposti/helpohkosti vertaamaan netissä, yllä olikin joku linkki, mutta googel neuvoo vaikkapa avainsanoilla ’seguro coche’. Kovasti mainostettu on mm. Linea Directa. Itse hankin vakuutuksen sen isommin kilpailuttamatta firmoja, omasta pankistani (Sabadell Atlantico). Aivan samaa firmaa tuo vakuutusyhtiö ei pankin kanssa ollut, mutta paperien selvittely yms. hommat hoituivat todella helposti. Itseasiassa voisin miltei sanoa, että autovakuutus on ollut ainoa asia Espanjassa, mikä on hoitunut helposti.

  Suomesta vakuutusfirmat pystyvät kirjoittamaan ns. 3rd Party Liability Insurance -todistuksen, mistä käy selville alennusbonusten % määrä, sekä korvauksettomat vuodet (tyyliin: No-claim bonus 70% 1.1.2010 70% / 16 claim-free years). Tuo vaikuttaa hieman noihin vakuutusten hintoihin täällä.

  Tuo toisen nimissä oleva vakuutus varmastikin onnistuu, mikäli isäsi asuu myös Espanjassa. Muussa tapauksessa en osaa kuin arvailla miten homma toimisi. Vakuutuksissa – ainakin omassani – on määritelty, kuka/ketkä saavat autolla ajaa (ts. kenen osalta korvataan mahdolliset hoito- yms. kulut) eli kannattaa sekin kysellä/miettiä.

  Mielestäni nämä paikalliset vakuutusmaksut eivät niin hirmuisen kalliita ole, mutta toisaalta itselläni on hieman enemmän ikää ja kolarittomia vuosia takana, että se varmastkin vaikutti omaan vakuutukseeni. Vakuutuksen lisäksi postilaatikosta tipahtaa kerran vuodessa tievero tms. joka ei sekään hirmuinen summa ole (vrt. muu auton omistamiseen käytettävät varat) – itselläni taisi olla 180e/vuosi.

  Sen verran autojen hintoja täällä olen seurannut, että uudet autot ovat täällä kaupasta ostettaessa suunnilleen saman hintaisia kuin Suomen ’vientihinnat’. Mutta sen sijaan muutaman vuoden käytetyt ’perusautot’ ovat täällä usein saman hintaisia kuin Suomessakin. Ja paikallinen käsitys ’kuluttajansuojasta’ ja ’takuista’ saattaa poiketa siitä mihin olemma Suomessa tottuneet. Muutamaan käytettyyn autoon olen kysellyt takuita, niin käytännössä takuun tarjoaa joku autoliikkeen valitsema/hyväksymä vakuutusfirma, ja niillä on tarkat listat, mitä osia takuu koskee. Myyjät osannevat neuvoa/opastaa noissakin asioissa.

  Automerkin valinta sitten varmaan on kiinni omista mieltymyksistä, mutta kannattaa käytettyjen osalta olla samalla tavoin tarkkana kuin muuallakin. Itse olen tullut siihen tulokseen, että ’tieto lisää tuskaa’ – eli hyviä autoja ei vain enää tunnu löytyvän, mikäli lähtee etsimään ’tyyppivikoja’..

  Mutta auton/jen ostaminen on aina kivaa, muttei helppoa 😉
  Onnea etsinnälle ja noiden vakuutus- yms. asioiden hoitamiselle..

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.