Auton liikennekäytöstä poisto

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Auton liikennekäytöstä poisto

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä artosalo
  artosalo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2010
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 34

  Kuten tunnettua, Suomessa auton ”seisottaminen” on tätä nykyä helppoa ja edullista. Pelkkä ilmoitus Trafin netisivun kautta ja 4 euron maksu riittää. Vakuutukset, verot ja käyttömaksut lakkaavat juoksemasta. Samanlainen ja -hintainen ilmoitus toisinpäin, ja auto taas käytössä. Missään katsastusasemilla ei tarvitse käydä.

  Miten vastaava onnistuisi täällä rekisteröidylle autolla ?
  Olen harkinnut oman ”Espanja-auton” hankkimista ja pitämistä käytössä täällä käydessäni.
  Muun ajan auto saisi olla tallissa ja pois liikennekäytöstä ja vakuutuksesta.

  Onnistuuko ja miten ?

  Paljonko suurin piirtein täällä maksaa vuosittain auton minimi (liikenne) vakuutus ja muut pakolliset maksut pienehkölle bensa- ja dieselautolle ?

  t. Arto Salo
  Rojales
  Costa Blanca

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ei onnistu. Täällä ei ole vastaavaa käytäntöä Traficossa. Samoin vakuutukset ovat ympärivuotisia.
  Minimi liikennevakuutus voisi olla 200-300 euron välillä vuodessa.
  Vakuutuskäytäntökin on täällä erilainen , maksu menee hyvin tapauskohtaisesti.
  Ja ehdoissa on suuria eroja.
  Lisäksi tulee vuotuinen kunnallinen käyttömaksu, sekin vaihtelee kunnittain ja perustuu auton merkkiin ja malliin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä artosalo
  artosalo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2010
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 34

  auto pitää täällä poistaa rekisteristä, jotta maksut lakkaavat ?
  Miten tällainen operaatio tehdään – kun siis autoa ei kuitenkaan myydä – ja mitä kuluja siitä syntyy ja mitä säästyy ?

  Sanoit, että vakuutuskäytäntö on erilainen ja myös ehdot.
  Siis näinkö myös pakollisessa liikennevakuutuksessa ?
  Osaatko antaa joitakin esimerkkejä ? Näin Suomen kokemusten perusteella en osaa edes kuvitella mitä tällaiset erot liikennevakuutuksessa voisivat olla.
  Vapaaehtoiset (kasko) ovat eri juttu, ja sellaista en ole edes harkinnut.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Auton voi ja se täytyy tässä tapauksessa poistaa rekisteristä, mutta kun sen ottaa taas käyttöön se täytyy katsastaa ja rekisteröidä uudestaan. Se maksaa.
  Ja ainakin täällä Malagassa ei kukaan täysjärkinen halua jonotella Traficoon ja asiointi siellä edellyttää mun mielestä jonkun tasoista espanjan taitoa.
  Vakuutukset ovat oma taiteenlajinsa. Liikennevakuutus on pakollinen , mutta ehdot ja maksut ovat hyvin tapauskohtaisia. Hintaan vaikuttaa vaikkapa kuljettajan ikä , kauanko ollut kortti, ajaako autoa vain vakuutuksenottaja vai myös joku muu jne. jne. Perusvakuutus ei myöskään ole läheskään yhtä kattava kuin Suomessa. Mä suosittelisin , että otat yhteyttä sikäläisiin vakuutusvälittäjiin. Täällä meillä on hyvä ja edullinen suomalainen vakuutusvälittäjä, mutta en tiedä tilannetta siellä teillä päin.
  Mulla kylläkin on autovakuutus mun omasta pankista , se ei ole halvin , eikä ehkä paras , mutta paljon kattavampi kuin halvimmat vaihtoehdot.
  Kaskoa eli täällä todo riesgo jokainen tietysti harkitsee tapauskohtaisesti , mulla se on.
  Yksi halvimmista , ellei halvin ja ei kuulemma mitenkään huono on netissä ja puhelimitse toimiva Linea Directa , sieltä voi pyytää tarjouksen josta näkee hyvin suuntaa hintatasosta ja ehdoista.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  voit poistaa sen valiaikaisesti rekisterista ja maksaa noin 10 euroa.Tama olisi nimeltaa ”baja temporal por motivos personales”.Tama vaatii kaksi kayntia Traficossa: ottaa pois kaytosta ja uudelleen kayttoonotto.

  Taytyy auton omistajan henkilokohtaisesti esittaa Traficossa, ei voi valtuuttaa muuta henkiloa.
  Ota huomioon ettei auton katsastus mene vanhaksi talla baja temporal ajalla muuten ennen uudestaan kayttoon ottoa pitaa katsastaa uudestaan.

  Jos katsastus ITV menee vanhaksi ei saa vieda autoa ajamalla katsastukseen vaan hinausautolla.

  Kun teet taman baja temporalin niin (pitaisi) kaupungintalolle maksettava liikennevero pysahtya automaattisesti ja kun auto otetaan uudestaan kayttoon ruveta sielta uudestaan juoksemaan.

  Tama olisi ehka se ensimmainen seikka jossa voisi tulla joitakin vaikeuksia.Riippuen vuoden ajasta voi sen joutua maksamaan kuitenkin koko vuodelta.

  Sina aikana kun auto on pois kaytosta ei ole velvollisuutta vakuuttaa.Mutta mika vakuutus yhtio antaisi sinulle sellaisen osavuosi vakuutuksen?

  Kysy Mapfrelta.
  Tai missa auto olisi sailytyksessa? Olisi ehka tarvetta vakuuttaa se kuitenkin koko vuodelta, noin 450€ , riippuen ajokortin iasta, autosta ym. ottaen huomioon varkaus, palo ja ikkunavakuutuksen.
  Jos autolle sattuisi jotain itse poissa ollessa ja varkaustapauksessa joku aiheuttaisi vahinkoa kolmannelle.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mä luen täkäläistä Autofacil lehteä ja siellä muistaakseni on käsitelty kysymysosastolla tätä rekisteristäpoistoa. Ja siellä , siis jos muistan oikein, vastattiin kuten yllä kirjoitin.
  Voi olla tietysti kuten palvelutoim. kertoi, varman vastauksen saa Traficosta.
  Jotkut vak. yht. (periaatteessa) tuntevat seisontavakuutuksen, mutta koska ne eivät kuitenkaan toimi ja kyseiset yhtiöt ovat kaikkein kalleimmat ja kankeimmat ja huonoimpia korvaamaan en ottanut koko teoreettista mahdollisuutta esille.
  Mulle se ei ole oikea vaihtoehto.
  Muutenkin voi varaantua mielenkiintoisiin uusiin kokemuksiin näissä vakuutuksen maksu- ja irtisanomisasioissa.
  Joten jos sulla on mahdollisuus ottaa vakuutus jostakin luotettavasta ja tunnetusta paikasta , omasta pankista, tai toimistosta (suomenkielisestä ehkä)jossa tunnet asioita hoitavan henkilön, suosittelen.
  Mun kokemuksen mukaan Mapfre on kalleimpia vakuuttajia, mutta sekin selviää pyytämällä tarjouksen.
  Ja vielä , jos ostat auton liikkeestä , sieltä saa myös vakuutuksen. Kannattaa tietenkin tässäkin tapauksessa selvittää ehdot.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  II. BAJAS TEMPORALES. TIPOS Y TRAMITACIÓN.

  La baja temporal puede definirse como el “acto administrativo en virtud del cual el titular de un vehículo decide suspender por un periodo de tiempo la vigencia de la autorización administrativa que ampara la circulación del mismo.” La regulación actual se encuentra en los artículos 36 y 37 del Reglamento General de Vehículos. De este concepto deben realizarse ciertas consideraciones:

  a) a diferencia de la baja definitiva, la baja temporal únicamente puede ser solicitada por el titular administrativo del vehículo. Por lo tanto, no puede actuar ni una tercera persona que acredite la propiedad del mismo ni la Jefatura de Tráfico de oficio. Debe entenderse en el primer caso, que al finalizar la baja temporal esa tercera persona circularía con el vehículo, y por lo tanto, debe realizar previamente el cambio de titularidad a su nombre. No cabe tampoco que la baja sea de oficio ya que ésta se produce por agotamiento o abandono del vehículo, por lo que lo procedente es la baja definitiva y no la temporal, de acuerdo con los supuestos ya vistos.

  b) Se trata de un supuesto de suspensión de la autorización administrativa , no de pérdida de vigencia. Así lo corrobora la regulación, cuando dispone que “finalizada la suspensión temporal se devolverá el permiso de circulación y la tarjeta de inspección técnica al titular”. En el caso de bajas definitivas se habla en cambio de anulación del permiso de circulación.

  c) La suspensión se establece por un periodo de tiempo, que puede ser indeterminado (bajas por sustracción y por voluntad del titular) o determinado ( en el caso de baja temporal por entrega del vehículo a un compraventa y por finalización del contrato de arrendamiento)

  d) No es obligatorio el aseguramiento del vehículo que se ha declarado en baja temporal y durante el tiempo que dure ésta. Asi lo ha manifestado la Dirección General de Seguros en informe de fecha 19 de Noviembre de 2002. El art 3.1 del Real Decreto 7/2001, de 12 de enero, que aprueba el Reglamento sobre Responsabilidad Civil y Seguro en la Circulación de Vehículos a Motor, define los hechos de la circulación, a los efectos de la responsabilidad civil derivada de la circulación de vehículos a motor y del seguro de suscripción obligatoria como aquellos derivados del riesgo creado por la conducción de los vehículos a motor tanto por garajes y aparcamientos, como por vías o terrenos públicos y privados aptos para la circulación, así como por vías o terrenos que sin tener tal aptitud sean de uso común. Dado que no se establece excepción para los supuestos de vehículos. La citada Dirección General entiende que “del art. 36 del Reglamento General de Vehículos resulta que no es posible administrativamente la circulación del vehículo, al retenerse el permiso o licencia de circulación y la tarjeta de inspección técnica. En estas circunstancias parece que debe concluirse que no resultaría necesario el aseguramiento del vehículo al que se ha declarado en baja temporal y durante el tiempo que dure ésta.” Como excepción a esta regla se encuentra el supuesto de baja temporal por entrega del vehículo a un compraventa, donde si es necesario el aseguramiento.

  TIPOS DE BAJAS TEMPORALES

  El art. 36 del Reglamento General de Vehículos dispone cuatro supuestos de baja temporal en el Registro de Vehículos:

  a) Cuando su titular manifieste expresamente la voluntad de retirarlo temporalmente de la circulación. Es el supuesto ordinario de baja voluntaria. El anexo XV del Reglamento señala los documentos a aportar, que coinciden en cuanto a la identidad de la persona y el vehículo de lo requerido para la baja definitiva( exceptuando, claro está, el certificado de destrucción)

  b) Por sustracción del vehículo y a petición de su titular, el cual debe acreditar haber formulado la denuncia correspondiente. Por lo tanto, el hecho de denunciar la sustracción del vehículo no implica de por sí la baja del mismo, sino que su titular debe solicitar este trámite en la correspondiente Jefatura de Tráfico. Debe señalarse aquí que la baja temporal por sustracción produce, de acuerdo con el art 96 del Texto Refundido de la Ley de Haciendas Locales ( RD Leg. 2/2004, de 2 de marzo), la paralización de la cuota del Impuesto de Vehículos de Tracción Mecánica. Además, como en la baja definitiva, el sujeto pasivo tiene derecho al prorrateo de la cuota. De acuerdo el espíritu del trámite, es necesario aportar el justificante y la fotocopia de la denuncia de la sustracción.

  c) Cuando se entregue , para su posterior transmisión, a un vendedor de vehículos con establecimiento abierto en España para esta actividad, a petición de su titular. Se trata de un supuesto nuevo respecto de la legislación anterior, fruto de la separación en el procedimiento de cambio de titularidad de un vehículo entre las obligaciones del vendedor y comprador. La consecuencia es que a partir del momento en que se produce la comunicación a la Jefatura de Tráfico de la entrega del vehículo a un compraventa, el titular queda exonerado de toda responsabilidad sobre el vehículo. Por otra parte, debe destacarse que durante el periodo en que el vehículo se encuentra de baja temporal por esta causa, podrá circular al amparo de un permiso temporal, que tiene por finalidad permitir que el compraventa realice pruebas con aquellos posibles compradores que lo soliciten. El vehículo circulan entonces con unas placas de color rojo, que se componen de letra V, cuatro números y tres letras, y un boletín que describe el itinerario que realizará el vehículo. El vehículo puede permanecer como máximo en esta situación un año, de tal modo que finalizado este periodo, el compraventa debe ponerlo a su nombre.

  d) Cuando lo solicite el arrendador de un vehículo una vez finalizado el contrato de arrendamiento con opción de compra o de arrendamiento a largo plazo, de mutuo acuerdo o por resolución judicial, y el vehículo pase a poder de éste, para su posterior transmisión o arrendamiento. El Reglamento señala expresamente para este supuesto que el vehículo no podrá circular mientras se mantenga la situación de baja temporal.

  PROCEDIMIENTO

  El procedimiento administrativo para obtener una baja temporal, regulado en el art 37 RGV, es similar al establecido para aquellas bajas definitivas que se tramitan en la Jefatura. Es decir, en este caso los Centros Autorizados de Tratamiento no pueden realizar ninguna actuación referida a las bajas temporales. Como especialidad debe destacarse que en los supuestos de baja temporal se acordará la retención del permiso o licencia de circulación y de la tarjeta de características hasta que, finalizada la retirada temporal, se solicite la devolución de los citados documentos. Todo lo dispuesto respecto a las bajas definitivas( precintos, embargos, impedimentos,….) es aplicable también a las bajas temporales.

  La tasa que es necesario abonar por el trámite de baja temporal es la misma que la establecida para la baja definitiva. Sin embargo, debemos destacar dos elementos:

  a) a diferencia de las bajas definitivas, los vehículos con más de quince años de antigüedad si deben abonar tasa.

  b) La ley de tasas del Organismo establece la exención de la misma en el caso de baja temporal por sustracción. Para el reconocimiento de la exención es necesario acreditar la misma con la presentación de la denuncia de sustracción.

  Ligada a la tramitación de las bajas temporales se encuentra el trámite del alta del vehículo que se encuentra en situación de baja temporal. Este alta puede definirse como el “acto administrativo por el que finaliza la suspensión de la baja temporal que respecto del vehículo existía”. El Reglamento de Vehículos, en su parte dispositiva, únicamente hace referencia a este trámite cuando en su art. 37.2 establece la devolución de la documentación en caso de “finalización de la retirada temporal” de la circulación del vehículo. Sin embargo, el anexo XV del Reglamento , en su punto c) si trata el trámite autónomamente cuando señala los documentos a exigir. En este sentido debemos destacar:

  a) la tasa es similar a la establecida para la baja temporal.

  b) Debe acreditarse el alta en el Impuesto de Vehículos de Tracción Mecánica

  c) En el caso de que la tarjeta de inspección técnica no tuviera el reconocimiento en vigor en el momento de solicitarse el alta, deberá someterse el vehículo a inspección técnica y, una vez superada la misma, la Jefatura de Tráfico procederá a devolver el permiso de circulación.

  Tama noin 450€ Mapfre vakuutus on perusliikennevakuutus johon lisatty palo, varkaus ja ikkunavakuutus. Auto noin 5000€ arvoinen ja ajokortti 30v ja ajajan ika noin 50-60v.

  Ei ole minusta huono hinta ja ikkunakorvaus on jo kokeiltu ja toimi moitteettomasti.

  Tietysti Traficoon pitaisi menna tulkin kanssa jos itse ei hallitse kielta.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mulla liikenne ja todo riesgo kustantaa jotain 650e/v. Auto jotain 15000€ ja kaikinpuolin kattavat ehdot.
  Täällä meillä Mapfre on ollut kalleimpia yhtiöitä.
  Mutta tänä päivänä kilpailu on todella kovaa ja kannattaa ehdottomasti vertailla hintoja ja tarjouksia.
  Ja vakuutusmaksut ovat paikkakuntakohtaisia joten niitä ei voi suoraan vertailla.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä artosalo
  artosalo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2010
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 34

  No tämä vastaus tuntuisi olevan tätä päivää, vaikka Espanjassa ollaankin.

  Sanoit, että jos katsastus menee seisonta-aikana vanhaksi, niin auto pitää viedä hinausautolla katsastuspaikalle. Tarkoititko kuitenkin hinaamalla ?

  Kai täälläkin henkilöautoa saa hinata toisella vastaavalla, kuten muissa EU-maissa ?

  Paljonko kunnalle menevä vuosittainen maksu on pikkuautosta suurin piirtein ?

  Ritacasanueva kirjoitti:

  Tai missa auto olisi sailytyksessa? Olisi ehka tarvetta vakuuttaa se kuitenkin koko vuodelta, noin 450€ , riippuen ajokortin iasta, autosta ym. ottaen huomioon varkaus, palo ja ikkunavakuutuksen.
  Jos autolle sattuisi jotain itse poissa ollessa ja varkaustapauksessa joku aiheuttaisi vahinkoa kolmannelle.

  Niin, kuten sanoin, mitään kolari-, palo-, varkaus-, ikkuna-, ilkivalta-, ym. ym. vakuutusta en tarvitse, joten onko antamasi summa 450 € vain pakolliselle minimivakuutukselle todella näin suuri ?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä diablita
  diablita Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Mapfresta otettu vakuutus vuoden 2000 1,3 dieselille (tai suunnilleen, en nyt jaksa hakea papereita :))maksaa neljássá osassa maksettuna karvan alle 280 euroa vuodessa, kerralla maksettuna olisi hieman halvempi. Pakollinen liikennevakuutus (sisáltyy grúa eli hinausautopalvelu) ja lisáttyná ikkunavakuutus.

  Ei saa hinata, ja siksi on syytá varmistaa, ettá tuo grúa kuuluu hintaan tai sitten ottaa se erikseen.

  Vakuutuksia voi vertailla netissá kirjoittamalla googleen ”seguros coche” ja valitsemalla sieltá sitten haluttu yhtió ja ”calcula online” tms.

  Ja támá hinta siis Málagan provinssissa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  kuten sanoin on 30v.kortti, autonarvo noin 5000€ ja autoilija 50-60v.

  Ei oikeastaan ole olemassa samanhintaista vakuutusta vaan kun siihen vakuutushintaan lasketaan kaikki nuo tiedot.

  Tama mainittu vakuutus ihan pelkkana perusvakuutuksena, seguro obligatorio, on noin 340€ noilla tiedoilla.

  Autoa ei saa hinata toisella kulkuneuvolla vaan se tulee kuljettaa hinausautolla, meni sitten hinausauton perassa tai paalla.

  Perusvakuutuksissa yleensa on pari hinauskeikkaa sisalla mutta kannattaa kysya.

  Kunnan maksu on myos riippuvainen auton iasta ym.

  Jos et osta mitaan ihme autoa niin luulen etta selviaisit 100-120€ per vuosi.

  Tama vaihtelee vahan kunnittain.

  http://www.arpem.com/seguros/s_c_precios/online/online_p.html

  Dar de baja….

  http://www.dgt.es/was6/portal/contenidos/documentos/oficina_virtual/vehiculos/bajas/9.060-Castellano.pdf

  http://www.dgt.es/was6/portal/contenidos/documentos/oficina_virtual/vehiculos/bajas/bajatemp.pdf

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Huimis
  Huimis Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.10.2011
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 442
  artosalo kirjoitti:

  Sanoit, että jos katsastus menee seisonta-aikana vanhaksi, niin auto pitää viedä hinausautolla katsastuspaikalle. Tarkoititko kuitenkin hinaamalla ?

  Mulle tuli tämä tilanne eteen edellisen auton kanssa ja edullisin tapa oli antaa liikkeen hoitaa katsastus. Liikkeen edustaja SAA *ajaa* auton liikkeeseensä huollettavaksi ja sieltä katsastukseen. Auton omistaja ei saa.
  Näin menetellen katsastus (uusine osineen (Yli satasen edestä osia) 3 tunnin huoltoineen, pesuineen yms. sekä katsastusmaksuineen) tuli maksamaan kaikkiaan n. 300 euroa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Huimis
  Huimis Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.10.2011
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 442
  Ritacasanueva kirjoitti:

  kuten sanoin on 30v.kortti, autonarvo noin 5000€ ja autoilija 50-60v.

  Ei oikeastaan ole olemassa samanhintaista vakuutusta vaan kun siihen vakuutushintaan lasketaan kaikki nuo tiedot.

  Tama mainittu vakuutus ihan pelkkana perusvakuutuksena, seguro obligatorio, on noin 340€ noilla tiedoilla.

  Autoa ei saa hinata toisella kulkuneuvolla vaan se tulee kuljettaa hinausautolla, meni sitten hinausauton perassa tai paalla.

  Perusvakuutuksissa yleensa on pari hinauskeikkaa sisalla mutta kannattaa kysya.

  Kunnan maksu on myos riippuvainen auton iasta ym.

  Jos et osta mitaan ihme autoa niin luulen etta selviaisit 100-120€ per vuosi.

  Tama vaihtelee vahan kunnittain.

  http://www.arpem.com/seguros/s_c_precios/online/online_p.html

  Dar de baja….

  http://www.dgt.es/was6/portal/contenidos/documentos/oficina_virtual/vehiculos/bajas/9.060-Castellano.pdf

  http://www.dgt.es/was6/portal/contenidos/documentos/oficina_virtual/vehiculos/bajas/bajatemp.pdf%5B/quote%5D

  Mulle tuli 440 euroa vakuutus maksamaan lasi- varkaus- ja palovakuutuksineen sekä sellaisella lisällä, että jos auto on korvattavasta syystä, esim., kolarin takia, pois liikenteestä, saan maksimissan 6 viikoksi 20 euron omavastulla vuokra-auton. Tälle viimeiselle laskin ison arvon…eikä se edes lisää kuin 20 euroa vakuutusmaksua/vuosi.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.