autolla espanjaan koiran kanssa!?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit autolla espanjaan koiran kanssa!?

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  2101
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2007
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 22

  Kysyisin että mikä on helpoin tapa lähteä koiran kanssa kohti Espanjaa? Olen lukenut että ruotsin kautta on hankalaa papereiden takia,mutta onko enemmän paperihommia kun lähtisi lentokoneella? Rokotukset ja eläinpassi kunnossa. Entä kokemuksia lautalla saksaan? Ja vielä yksi kysymys. Eli kauankos sai pitää autoa maassa suomen rekkareilla? Jos johonkin kysymykseen saisi vastauksen olisin kiitollinen.

  ”Håppas vi ses snart!! ”

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Ruotsin kautta jos tulet, tarvitset hyvissä ajoin (veikkaisin puoli vuotta väh.) rabies vasta-ainetestit. Jos tulet muualta, tarvitset passin ja rokotukset (normaalit + rabies) ja mikrosirun, jotka teillä ilmeisesti on (tatuointi myös 7/2011 asti).

  Saksaan laivalla on aika hyvä vaihtoehto. Me ollaan tultu muutamaan kertaan koiran kanssa sillai. Pissapaikat eivät ole mitään kauhean hääppösiä kyllä, jotkut koirat saattavat olla ihmeissään.
  Kyllä sitä autollakin tulee, on sekin tehty, mutta kyllä siinä tarvii koira lenkkiä sen istumisen välillä, ihan kuten ihmisetkin.. 😉

  Jos mun pitäs lähteä elukoiden kanssa nyt, menisin Saksanlaivalla.

  Lue myös lemmikkien matkustamisesta Orkin Tietopankista!

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Niin siis toki lentäminen on aina helpoin vaihtoehto, mutta ymmärsin, että oli puhetta autolla matkustamisesta. 🙂

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  Finnlinesin star-luokkaa vuodepaikalla. Ruoka sisältyy matkan hintaan. Hki – Travemünde. Useat tuttavat olleet tyytyväisiä, jotka matkustavat lemmikin kanssa.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Kylla koira hyvin autossa parjaa. Meidan karvaturri matkustaa mielellaan pitkatkin matkat. Pyrkii jo autoon sisaan tunti ennen lahtoa etta varmasti paasee reissuun. Pysahtyessa sitten nopsasti hiukka ruokaa, vetta ja pisut.

  Ranskan ja Espanjan valilla (1650km) 3-4 pysahdysta. Viimeiset 10 kilometria alkaa sitten katselemaan tuttuja maisemia molemmissa paissa. Muu matka meneekin lepaillessa. Lentaminenkin miellyttaa tata pikku reissaajaa.

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Meillä oli kanssa koira, joka änkesi kaikissa mahdollisissa väleissä autoon. 😉 Eli matkustamisesta ei tullut ongelmaa. Mutta en lähtisin noin pitkälle matkalle koiran kanssa, joka ei pidä matkustamisesta tai kärsii matkapahoinvoinnista.

  LINKKI

  La Cruizer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Minäkin olen Suomi-Saksa lauttamatkan kannalla jos autolla meinaat mennä. Olen tykännyt Finnlinesin uusista Star-luokan laivoista, jotka liikennöivät Helsinki – Travemünde väliä, sillä ainakin toistaiseksi koirahytti on aina ollut samalla kannella kuin autokansi (ei tarvitse rampata ahtaissa portaissa koira ja kamat mukana) ja myös koiravessa samalla kannella (joskus muilla laivoilla on joutunut ravaamaan ulkokansien rapuissa koiran kanssa).

  Tosiaan jos Ruotsin kautta matkustaa, on ensin rokotettava koira rabiesta vastaan, sitten otettava vasta-ainetesti aikaisintaan 120 vrk rokotteen jälkeen, ja vasta kun analyysitulokset ovat selvillä voi lähteä matkaan. Jos taas koira ei jostain syystä ole tuottanut tarvittavaa määrää vasta-aineita, on prosessi aloitettava alusta.

  Lisätietoa ruotsiksi

  Ei lentäminen vaadi sen enempiä paperihommia kuin muu matkustaminen: samat rokotteet pitää olla voimassa molemmissa tapauksissa. Tosin lentäessä lisäksi pitänee olla lemmikkipassissa eläinlääkärin todistus siitä että koiran kunto kestää kuljetuksen. Eräs eläinlääkäri väitti että myös laivalla tms. matkustettaessa olisi näin, mutta itse käsitän tuon kohdan niin, että jos eläin luovutetaan lentoyhtiön hoiviin matkan ajaksi, niin he haluavat varmennuksen että eläin on matkustuskuntoinen. Jos taas ajelet halki Euroopan koira autossa, niin olet koko ajan itse vastuussa koirasta. Tuskin siihen eläinlääkärin lausuntoa tarvitaan. Joka tapauksessa, pikkuhomma on kyseessä. Esim. Suomeen kun ollaan menossa niin samalla kun vien koiran madotettavaksi eläinlääkärille, hän tekee perustutkimuksen ja allerkijoittaa tuon matkustuskuntoisuuden.

  Muita keskusteluja aiheesta orkissa:

  http://espanja.org/keskustelu/matkakustannukset

  http://espanja.org/node/2318

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.