Auto asiaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Auto asiaa

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  crisse
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.11.2011
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 50

  Hei
  Haluaisin selvennystä tai paremminkin faktaa pariin ”huhuun”
  Ensinnäkin väite ettei enään saa rekistöröityä englantilaista autoa missä on ohjaus väärällä puolella Espanjaan, niitähän on suht koht paljon myynnissä edullisesti.
  Toinen ”huhu” jonka haluaisun selvittää on jos täällä on esim. suomi auto yli puolivuotta niin voisi saada jopa 7000 eur sakon jollei sitä rekistöröi tänne.
  Tiedän tuon että auto pitäisi rekistöröidä tänne jopa 3 kuukauden kuluessa mutta miten on jos tällä nyt pitääkin autoa pidempään, katsastuksethan jää hoitamatta ja trafista tulee ilmoitus että auto on ajokiellossa, vakuutushan on kaikesta huolimatta voimassa

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  hoida ”huhu”-tuntumalla niin parasta menna Traficoon ja kysya miten asiassa menetellaan oli sitten kyseessa;

  Laki Toukokuu 2011

  -muuttoauto

  -maassa ostettu ulkomaan rekisterissa oleva auto (tassa tapauksessa tarkeaa tietaa miksi autoa ei ole Espanjassa rekisteroity, onko se englantilaisen ”turistin” mukana tullut, muuttoautona, UKsta ostettu espanjan residentin ostama, onko se Espanjassa mahdotonta rekisteroida.ym)

  -Nama seikat maaraavat pitaako autosta viela Espanjassa maksaa rekistererointivero (Impuesto de Matriculación)

  -Riippuen tapauksesta aikaa on 30 tai 60 paivaa.Tassa kohtaa laki ei ole muuttunut.

  -residentit ja ei-residentit (Henkilon ei auton)

  -alle ja yli 25 vuotiaat autot

  Trafico katsoo residenteiksi myos niita henkiloita jotka eivat ole residentteja niissa tapauksissa kun residenttiys toteutuu vaikka kuinka yrittaa todistaa ettei sita ole;tapauksissa joissa;

  pystytaan todistamaan etta residenttiys toteutuu; vakituinen asunto, pankkitili (residentin),lapset koulussa, kaikilla ulkoisilla merkeilla.
  Tassa siis on nyt tarkeaa se onko ”turistina” hankkinut ”vihrean” residentti kortin tai paperin.

  Kannattaa kaantya hyvan asianhoitotoimiston puoleen.

  LINKKI

  crisse
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.11.2011
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 50

  Kiitos vastauksestasi suomenkielinens.
  Nyt asiani meni vähän monimutkaisemmaksi koska en kielitaidon puutteen vuoksi voi mennä mihinkään trafikoon vai mikä se oli, ja enemmän minua kiinnosti ylipäätään voiko noita englanin rekisteriin rekistöröityjä autoja harkita joskus ostaa, mutta taitaa olla viisainta pysyä niistä erossa.
  Myös tuo residenssiys menee minulla aina vähän yli hilseen, oleskelemme itse täällä vain syksyisin ja keväisin
  n 3kk maksimissaan turisteina vaikka meillä onkin oma asunto.
  Mutta kun mainitsit tuon vihreän residenssikortin niin tuli hieman epäselvyyttä siittä että tarkoitatko onko minulla sellainen vai sillä englantisaisella auton myyjällä?
  Nimittäin aikoinaan kun hakeuduin kaupungin asukkaaksi, tovoen joitain vero ym. helpotuksia niin meille kirjoitettiin tuollainen vihreä kortti, joskin paperin alareunassa missä on osoitteemme ja NIE numerot sekä myöntämis päivä, olen näyttänyt sitä useillekkin henkilöille ja lähetin siittä joskus kopion Olelehteenki, saamatta ikinä vastausta, kukaan ei ole pystynyt minulle vastaamaan että olemmekome nyt residenssejä vai ei,
  verotusta ym. emme tänne pysty siirtämään.
  Mutta pystyykö kukaan vastaamaan tuohon kysymykseeni mahdollisista sakko tms. seuraumuksista jos täällä pitää
  suomiautoa yli sallittujen aikojen, löysin kyllä yhden vanhan kirjoituksen missä oli maininta jostakin tytöstä jonka audin poliisit oli vienyt pois.
  Ajoin nimittäin tänne nyt syksyllä vanhalla 90 luvun autolla mitä en aikoinaan saanut myytyä ja aion pitää sen täällä, katsakstuksethan jää tekemättä mutta vakuutukset pidän voimassa.
  Voinhan tietysti välillä käväistä Andorassa ta Ranskassa ettei se ole maassa yhtäjaksoisesti liian kauan.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jos sun autosi ei ole katsastettu on ihan turha pitää vakuutustakaan voimassa. Luultavasti olet syvällä kusessa jos jotain sattuu ja vakuutusyhtiö pesee kätensä koko jutusta. Ja jos joudut jostain syystä poliisin kanssa tekemisiin ja joudut näyttämään auton paperit jää katsastamaton auto siihen . Tai itse asiassa se viedään poliisin varastoon ja sen lunastaminen sieltä sakkoineen on jo toinen tarina.
  Ja jos autoa pitää täällä yli sallitun ajan ja siitä narahtaa, menee auto myöskin takavarikkoon kunnes siitä on maksettu verot ym. rekisteröintiin liittyvät maksut ja tietysti mehevät sakot.
  Suomi ei ole ainoa maa maailmassa missä osataan autoilijaa rahastaa kunnon sakoilla.
  Ja jos sulla on täällä omaisuutta menee se huutokauppaan jos et muuten maksa sakkoja.
  Kun nyt kaikesta päätellen et itse ole varsinainen asiantuntija auto- tai muidenkaan virallisten kuvioden suhteen olisi mun mielestä hyvä idea ottaa yhteyttä johonkin suomenkielellä asioita hoitavaan asiointitoimistoon ja selvittää kerralla kaikki epäselvät kysymykset.
  Se tulee myöskin paljon halvemmaksi kuin hoidella mahdollisia sakkoja ja veroja jälkikäteen jos jokin menee pieleen.

  LINKKI

  Pepe Navares
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.05.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 71

  Olet aivan oikeassa pitäessäsi vakuutuksen voimassa niin kauan kun sinulla on auto Espanjassa riippumatta siitä onko se katsastettu tai missä rekisterissä se on tai onko rekisterissä ollenkaan. Jos nimittäen autosi varastetaan ja se joutuu onnettomuuteen, olet auton omistajana täysin vastuussa siitä. Laki on yksiselitteinen siltä osin. Näin minulle ainakin on vakuutusyhtiöstä ilmoitettu. Tietustelin sitä projektiautojen suhteen, nääs.
  Takavuosina oli mahdollisuus jättää auto Espanjaan, kun omistaja poistui maasta välttääkseen olemasta 6 kk täällä. Asiasta piti ilmoittaa tullille ja joissakin tapauksissa tulli myös sinetöi auton. Ajat ovat muuttuneet ja koko virkakoneiston asenteet myös. Kuten aikaisemmin on jo sanottu, kannattaa mennä virkamiesten puheille.
  Kysyt mielipidettä tuohon ”ratti oikealla” auton ostoon. Jos kysymyksessä on joku harvinainen H-rekisteriin menevä auto… RR, Morgan, Austin Healey tjs. niin kyllä se kannattaa, mutta jos on kysymyksessä käyttöauto, niin unohda koko asia heti alkuun.

  LINKKI

  artosalo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2010
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 34

  Onnistuuko Espanjassa auton tilapäinen liikennekäytöstä poisto, kuten esimerkiksi Suomessa.
  Tässä operaatiossa autoverot ja liikennevakuutusmaksut keskeytyvät, ja liikennekäytöstä poiston aikana autoa ei siis saa käyttää.

  Vakuutusyhtiöni ei selvästikään halua aiheesta juuri keskustella.
  Vietän Espanjassa vain n. 3 kk vuodessa, joten tuntuu harmilliselta maksaa liikennevakuutusmaksua koko vuodelta.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  artosalo:
  ”Vietän Espanjassa vain n. 3 kk vuodessa, joten tuntuu harmilliselta maksaa liikennevakuutusmaksua koko vuodelta.”

  Oletko ajatellut siirtyä lomasi ajaksi vuokra-auton käyttöön? Ei tarvitsisi lomalla vaivata päätään hankalilla käytännön asioilla, vaan voisi keskittyä oleelliseen.

  Ei maailmassa tarvitse kaikkea (tässä tapauksessa loma-autoa) omistaa, koska palvelujen ostaminen ja vuokraaminen on vaivattomampi tapa elää. Eikä välttämättä tule edes kalliimmaksi.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.