Autatteko

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tim
  Tim Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.04.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Niin Autatteko Kiltti Minua eli olen 39 vuotias liikenneonnettomuudessa vammautunut mies Helsingistä ja oon asunnut nyt kolme vuotta Suomessa ja ennen tätä auin viis vuotta Espanjassa ja nyt haluisin muutta takaisin Espanjaan kun Suomessa en pääse Talvella ulos ja Espanjassa pääsen ympäri vuoden ulos liikkumaan eli Mistä löydän Vuokra-asunnon joka on esteetön pyörätuolia käyttävälle ja mistä saan avustajan itselleni Espanjaan ym eli osaatteko kiltti auttaa minua ja ottakaa yhteyttä jos osaatte auttaa +358458802921        Alex Ostberg

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Oletko ollut avustaja-asiassa yhteydessä Kelaan.Sikäli kun olen lukenut Suomen uutisia netistä, vasta yli 75-vuotiailta ollaan viemässä vammaisavustaja pois.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Oikka
  Oikka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

   

  Olet loukkaantunut liikenneonnettomuudessa, olen pahoillani tapahtuneen johdosta. Jos vakuutusyhtiö on sinulle takautuvasti korvausvelvollinen Suomessa, ehdotan  tutustumaan  EU:n uudet sosiaaliturvasäännökset ja tapaturmavakuutus.

  http://www.saadospalvelu.fi/fi/lainsaadanto/eu/32004R0883

  Lainaus:

  Luontoisetuuksia ovat:
  – sairaanhoito- ja tutkimuskulut ja niihin liittyvät matkakulut
  – lääkkeet ja sidostarpeet
  – laitoshoito
  – apuvälineet, hoitotarvikkeet, proteesit
  – lääkinnällinen kuntoutus ja siihen liittyvät matkakulut

  Lainauksessa sana, ”luontoisetuus” tarkoittaa Espanjassa vakituisesti asuvan tai Espanjaan muuttavan, että  Vakuutusyhtiö  siirtää asianomaisen kansallisen lainsäädännön alaiseksi, siis  jos vakuutusyhtiö on kustannuksellisesti vastuussa kolarin-,tapaturman seurauksista joka on tapahtunut Suomessa, ennen Espanjaan muuttoa, tai jos muuttaa johonkin toiseen EU:n jäsenvaltioon.

  Ellen aivan väärin ole ymmärtänyt edellisen lisäksi, samoin 27 muun EU:n jäsenvaltion kanssa.

  Mielenkiintoinen asia koska Suomessa on tapaturma-asioissa ns, täyskustannusvastuu. Kuinka monessa EU:n jäsenvaltiossa on sama korvattavuustaso tapaturmissa kuin Suomessa? Jokaisessa jäsenvaltiossa jonka kansallinen lainsäädäntö on heikompi kuin Suomessa, asianomainen itse kustantamaan osuuden mitä kansallinen lainsäädäntö ei korvaa tai ei edes tunne sanaa, täyskustannusvastuu. Vakuutusyhtiön vastuu on siirretty asuinvaltion julkisen sektorin maksettavaksi ja mahdollisten verosopimusten ja vuosittain maksettavasta terveydenhoitokustannuksista  lähtee asuinvaltiolta lasku Suomelle jonka maksaa suomalaiset veronmaksajat.

  http://www.aamulehti.fi/juttuarkisto/?cid=1194993438984

  Suosittelen lukemaan myös kaikkia ko. ”uudistuksesta” kiinnostuneita.

  Vakuutusyhtiö soveltaa ko. yllä olevia säännöksiä vaikka päätökseen ei ole EU-tuomioistuimen kantaa, onko kyseessä luontoisetuus vai rahaetuus? Sama kanta on myös Tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnalla.

  Alla suora lainaus yllä olevan vakuudeksi.

  ”Sellaisia EU-tuomioistuimen päätöksiä ei ole, joissa olisi otettu kantaa, mitkä Suomen tapaturmavakuutuksesta maksettavista etuuksista kuuluvat luontoisetuuksiin ja mitkä rahaetuuksiin, mutta käytännössä jaottelu on tehty edellä todetun linjan mukaisesti. Seuraavassa esitetty jaottelu on siis luontoisetuuksien osalta merkityksellinen Tapaturmavakuutuslaitosten liiton näkökulmasta, koska TVL maksaa asuin- ja oleskelupaikan laitoksena tapaturmavakuutuslain mukaisia luontoisetuuksia toisessa jäsenvaltiossa vakuutetulle henkilölle.”

  Jos edellä olevat asiat on kuten olen noista uusista säännöksistä tapaturman sattuessa ymmärtänyt, tulee varmaan olemaan jokaiselle joka on kokenut tapaturman,  jossain vaiheessa ajankohtaiseksi vakuutusyhtiöiden toimesta.

   

  • Tätä vastausta muokkasi 3 vuotta, 11 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä Oikka Oikka.
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tomi Tiihonen
  Tomi Tiihonen Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.04.2016
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 1

  Hei, avaamme tänä vuonna palvelukodin Espanjaan. Meillä on itsenäisiä asuntoja, jotka sisältävät tukipalvelut tarpeen mukaisesti. Asumisessa huomioidaan esteettömyys. Ota yhteyttä, annamme mielellämme lisätietoja.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tim
  Tim Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.04.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  No voisiko muka IF Vakuutus yhtiö estää muuttoni Espanjaan niin että en voisi Muuttaa Espanjaan enkä saisi kuntoutusta Espanjassa kun nyt Suomessa IF Vakuutus  maksaa kaikki hoitotarvikkeet,lääkkeeni ja kuntoutukseni mutta mites tämä toimii Espanjassa osaatteko auttaa

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Sinun kannatttaa varmaan ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja kysyä heiltä, mitä kaikkea he tulevat korvaamaan sinulle, jos asut Espanjassa.
  Ulkopuolisten on vaikea lähteä arvailemaan.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Oikka
  Oikka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

   

  Hei Tim,

  Tapauksessasi käy kaikki asiat vakuutusyhtiösi kanssa läpi ja pyydä kaikista mahdollisista vakuutusyhtiön lupauksista kirjallinen dokumentti allekirjoituksen kanssa jotka  liittyvät hoitokustannuksiin.

  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/?uri=URISERV:c10521

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.