Aurinkorannikonsuomalaisten kontaktit espanjalaisiin?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Aurinkorannikonsuomalaisten kontaktit espanjalaisiin?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mrs S
  Mrs S Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  Yksi niistä jutuista mitkä mua harmitti siinä nelosen fuengiroladokkarissa oli, ettei siinä edes mainittu espanjalasia. Kai niitäkin asuu ”fugessa”?

  Voiko sanoa millaiset yhteydet keskiverto-aurinkorannikonsuomalaisella on espanjan espanjalaisiin? Miten ulospäinsuuntautunut sikäläinen suomiyhdyskunta on? Vai onko niin että kaikki espanjansuomalaiset ovat niin uniikkeja ettei näin voi edes kysyä?

  Ehkä voi kysyä toisin päin: Mikä aurinkorannikon espanjalaisten suhtautuminen on siellä vakituisesti asuviin ulkomaalaisiin, erityisesti suomalaisiin (jotka kyllä jo puhuvat maan kieltä mutteivät ihan sujuvasti)?

  Kiitos, jos viitsisitte kertoa näkemyksiänne ja kokemuksianne 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä ursulakatariina
  ursulakatariina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.03.2009
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 10
  Mrs kirjoitti:

  Yksi niistä jutuista mitkä mua harmitti siinä nelosen fuengiroladokkarissa oli, ettei siinä edes mainittu espanjalasia. Kai niitäkin asuu ”fugessa”?

  Kyllä tuppaa olemaan täällä Fuengirolassa, että kun kaduilla ja kaupoissa kuulkee, on se kieli jota eniten kuulee, armas Suomemme kieli – usein on sellainen olo, että ei Espanjassa olekkaan ja siksipä on jo kaupungin vaihtoakin mietitty. Onneksi ei ole pakko olla tässä kaupungissa vaan voi muuttaa jos ei tykkää…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Fugessa , joka ei ole sama asia kuin Boliches , taitaa sittenkin kuulla eniten ihan espanjaa . Ikävä kyllä kakkosena tulee englanti.Ja se ei ole mitään suomen kouluissa opetettua kirjakieltä vaan mitä erilaisimmin tavoin mongerrettua murretta.Walesista ,Skotlannista ja ties mistä tulleet kanaalin ylittäjät edustavat nykypäivän imperialismia puhtaimmillaan . Tänne haluttaisiin tuoda väkisin englannin tavat , vaikka juuri niitä on ilmeisesti saarilta lähdetty pakoon.
  Mutta asiaan , Fugessa on kaiketi oikeita /vakituisia asukkaita siinä 70-80000 ja kesällä turistisesonkina määrä kolminkertaistuu.Suurin osa on engelsmanneja ,ja jos lasketaan pohjoismaat yhteen ,sieltä taitaa tulla toiseksi suurin ryhmä , kielellisesti suomi tietenkin eroaa joukosta . Sitten tulevat tietenkin sakut ja paljon on ranskalaisia ja italialaisiakin joukossa.
  Eniten muita kuin espanjalaisia palveluja on varmaan englantilaisilla , Bolichesissa ja Pacosissa on jonkun verran suomalaisia liikkeitä ja ettei vaan olisi kinkkien chinoja , entisiä sadan peson kauppoja, yhteenlaskettuina koko Fugessa kaikkein eniten.Mutta nehän on suunnattu kaikille kansallisuuksille ja palvelua saa huonolla espanjalla ja englannilla.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Rucola
  Rucola Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.05.2009
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 13

  Minäpä kerron oman mielipiteeni tällaisena kesäasukkina (kuukauden päivät ollaan oltu useana kesänä, yleensä heti kesäkuun alusta).
  Tuolloin ei juurikaan suomen kieltä kuule, tai no sanotaan, että aika vähän (sopivasti).
  Espanjalaisiin emme ole saaneet juuri minkäänlaista kontaktia, lukuunottamatta naapureita (tervehtivät aina hississä kohteliaasti), kaupan kassoja, uima-altaan hoitajaa yms. Aina on espanjalaisten käyttäytyminen korrektia, kohteliasta, hienotunteista (eivät tuijota epäkohteliaasti), mutta sellaista ”oikeaa” kiinnostusta ei ole, mikä onkin ihan ymmärrettävää, kun ajattelee, miten paljon siellä talvisin on ulkomaalaisia. Ja kai se kieliongelmakin vaikuttaa aika paljon. En osaa kuin hatarat alkeet, eikä sillä taidolla pysty keskustelemaan edes vallitsevasta säästä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mrs S
  Mrs S Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  Kiitos Ursulakatariina, Santiago ja (varsinkin) Rucola :).

  Mutta etkö esimerkiksi sä, Santiago (ilmeisesti pitkän linjan aurinkorannikkolaisena?), voisi paremmin tähdätä vastaustasi just kysymykseen sopivaksi? Ja muutkin! Mä olisin hirmu kiitollinen

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä fantastico
  fantastico Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2009
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 26

  Olemme mieheni kanssa olleet kolmena perättäisenä vuonna Fuengirolassa n. 1 kk kerralla,lähinnä talviaikaan. Ajatuksena onpi ollut että jospa eläkeläisinä voisimme asustella siellä. Emme
  Kotiuduimme pari viikkoa sitten, ja nyt jälestäpäin tuntuu kuin olisi lomaillut jossainpäin englantia missä on kaupoissa espanjankieliset myyjät 😕 Olen pari vuotta opiskellut espanjaa , hyvinkin innostuneena.Mutta nyt on motivaatio hukassa. F:ssa tapaamamme suomalaiset tykkäsivät ettei maksa vaivaa opiskella kieltä ja tuntui olevan aika sisäänlämpiävää porukkaa muutenkin…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tää on sitten mun subjektiivinen näkemys ja kokemus.Me asutaan urbanisaatiossa missä asuu kaikkia kansallisuuksia.Me muutettiin vasta syksylla tänne vakituisesti, mutta ollaan asuttu paljonkin täällä parinkymmenen vuoden aikana.
  Meidän talossa asuu useampia espanjalaisia perheitä , lähinnä viikonloppuisin ja lomilla , sekä kesällä.
  Kuten aikaisemmin tuolla mainittiin ,täällä kuuluu ehdottomasti hyviin tapoihin tervehtiä aina,jopa useita kertoja päivässä , ihmisiä joita kohdataan.Esim.hississä aina tervehditään aivan tuntemattomia ihmisiä,samoin hissistä poistuttaessa hyvästellään!!! Eli vähintään tällä tasolla se menee.
  Yleisesti ottaen ,espanjalaiset eivät puhu englantia, ja vaikka osaisivatkin sitä , ovat hyvin ujoja käyttämään sitä.Meidän talon espanjalaisista yksi mies puhuu englantia ,huonommin kuin minä espanjaa.
  Kun mulla kumminkin on kielitaito karttunut tässä vuosien varrella , mä pystyn nykyään jo jonkuntasoiseen järkevään ajatustenvaihtoon naapureiden kanssa.Taas noin enempää yleistämättä , nämä ”meidän” espanjalaiset ovat hyvin ystävällisiä ja uteliaita ,kielimuuri on vaan se yleinen este kanssakäymiselle. Ihmisistä riippuen voi syntyä sitten eritasoisia ystävyyssuhteita , mutta saattaa olla että täkäläiseen kulttuuriin kuuluu seurustelu suvun , joka on täkäläisittäin hyvin laaja ,kanssa.Muiden kanssa voi olla pinnallisempaa? Muualla, esim.kaupungilla baareissa tai missä vaan, missä on ihmisiä, on hyvin helppo ryhtyä puheisiin ihmisten kanssa .Mutta huom.espanjaksi , muuta ei oikeasti osata.
  Mun kokemus espanjalaisista on vain ja ainoastaan myönteinen.Vaikka mua on näilläkin palstoilla arvioitu negatiiviseksi ihmiseksi , niin tässä asiassa mulla ei ole kuin positiivisia kokemuksia.
  Ja siitä vielä lisäpisteitä espanjalaisille , että jos puhut vähänkin espanjaa , niin vastapuoli oikeasti yrittää ymmärtää ja auttaa. Eli jos oma pokka kestää , ja miksei kestäisi , täällä on helppo saada käytännön harjoitusta.
  Täällä, niinkuin suomessakin, on tietenkin suuria eroja yksilöiden välillä. Mun käsitykset pätee Andaluciassa , missä on mun mielestä kivoja ihmisiä.Samoin , kun ollaan käyty muualla , tulee mieleen Extremadura ,missä oli tosi ystävällistä porukkaa.Samoin pohjoisessa. Missään ei ole ollut vaikeuksia ihmisten kanssa , mutta voi olla täällä, niinkuin muuallakin , että esim.isoissa kaupungeissa ihmisillä on omat kiireensä ja se vaikuttaa asenteisiin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mrs S
  Mrs S Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  jess, tack så mycket Santiago!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Seuraavan kerran kun tulette tänne , jos ette heitä pyyhettä kehään, alkakaa käymään kaupassa Mercadonassa ,poistukaa pacosista ja bolingerista.Menkää cercanialla Malagaan ja kierrelkää siellä ja menkää vaikka Cafe Centraliin ,joka on ollut paikallaan jotain 150 v., kahville, puhukaa espanjaa kun tilaatte , istukaa katukahviloissa ,siellä on 90 % ihmisistä paikallisia ja moni asia samoin kuin100 vuotta sitten. Eipä se voi paljon espanjalaisemmaksi mennä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tähän sopii hyvin jatkoksi semmoinen huomio ,että takuuvarma puheenaihe ja asia mistä Suomi tunnetaan täällä , on Lappi ja talvi ja vielä erikseen Papa Noel eli joulupukki , mikä tuntuu olevan kestosuosikki täällä.Sekä aikuisille että lapsille.
  Ja ne espanjalaiset jotka ovat suomessa käyneet ja joiden kanssa olen asiasta jutellut, ovat tainneet kaikki mainita saunan ja uimisen järvessä sen päälle , mikä on tehnyt vielä kovan vaikutuksen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä fantastico
  fantastico Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2009
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 26

  vihjeistä:) Emme kylläkään asuneet pacosissa eikä bolisessa, kävimme kyllä muutaman kerran. Asuimme nyt aivan Fugen keskustassa rannan tuntumassa. Säät olivat kyllä aivan mahdottomat joulun aikaan, mutta me aateltiin vaan että eipä ole pakkasta ja asunto oli tosi lämmin!Mercadonassa asioimme koko ajan(lähikauppa). Pikkuliikkeissä yritin aina espanjaa puhua ja kyllähän se oli kivaa kun huomas että ymmärretään, siis että minä kerkiän ymm. mitä myyjätär sanoo:)
  Millainen on El Faron-Club la Costa Marinan alue, se näyttää niin kauniilta ja rauhalliselta, (auto saisi olla)asuuko kukaan orkkilaisista siellä?
  Ei mulla mitään englantilaisia vastaan ole, rohkeeta kansaa shortsit jalasa säällä kuin säällä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Club la Costan alue on upea paikka asua. Turvallinen ja hyvin hoidettu alue. Talotkin ehka keskivertoa paremmin rakennettuja ja eristettyja. Muutaman vuoden asuin kokemuksen jalkeen en usko etta parempaa paikkaa kovin helposti rannikolta loytyy.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Me asutaan Farolla.Aika iso alue, enimmäkseen huviloita (villoja) ja jonkun verran pienkerrostaloja.
  Rauhallinen ja turvallinen alue ,ei pysäköintiongelmia, mistä suora pääsy erinomaisille ulkoilureiteille.Hyvät liikenneyhteydet , oma liittymä 340 tielle ,molempiin suuntiin.Paikallisbussi kulkee läheltä. Alueella pari kauppaa ja ravintoloita ja muita palveluita.”Oma ” ranta ,muutaman minuutin kävelyn päässä.Oma auto ei välttämätön , mutta tietenkin parantaa ja helpottaa elämänlaatua. Noin yleensä Faro käsitetään aika hyväksi , mutta ei loistoluokan alueeksi.
  En voi vastustaa kiusausta vaan joudun tässä yhteydessä kertomaan , että meillä on vuokrausilmoitus toisaalla Orkissa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Kiitos ”Mrs S” hyvästä keskustelunavauksesta, kyseessä on tärkeä aihealue. Sääli todellakin että asiaa ei tuotu esille kyseisessä dokkarissa.

  Henkilökohtaisesti pitkään Espanjassa asuneena voin antaa vinkin, että yhteisten harrastusten kautta tulette saamaan aivan upeita espanjalaisia tuttavuuksia, joista tulette saamaan myös oikeita ystäviä. Yhteinen harrastus yhdistää ja tasoittaa monenlaisia kulttuurieroja.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
  Suoratukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Miksi pitäisi mennä Fugeen? Onhan Espanjassa paljon muitakin paikkoja.
  On helpompi paikka tietty sellaiselle, joka ei espanjaa osaa.
  Mut, sitku oppii, voi muuttaa pois. 😉

  Henk.kohtaisesti itse en sinne muuttaisi. Valitsisin paikan, jossa
  todella tunnen olevani Espanjassa! – enkä ”Suomi-Englanti-turistipaikassa”.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.