Aurinkorannikon todellisuutta

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 55)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  teuvokalevi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.01.2012
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  – vuosien ajan erisuunnilta on kuulunut väitteitä, että kannatusyhdistys sijoittaa koulun rahoja rahastoihin. Onko näistä rahastosijoituksista/ voitonjaosta kirjanpitoa?? Miten muutaman hengen kannatusyhdistys voi sijoittaa suomalaisten veronmaksajien rahoja, jos tämä pitää paikkaansa.

  – kannatusyhdistyksen hallituspaikka on luottamustehtävä, eikä luottamustehtävästä makseta palkkaa vaan kokouspalkkio. Viime vuonna kannatusyhdistyksen hallitus päätti alkaa maksaa itselleen kuukausipalkkaa ( rehtori esitteli asian kokouksessa mutta asiaa ei ollut esityslistaan merkitty)

  – missä näkyy yksityishenkilöiden antamat lahjoitukset? Rahaston toiminta on muuttunut näennäisesti avoimemmaksi kun toimikuntaan on otettu mm. oppilasedustaja ja vanhempain yhd.puh.joht mutta kokouksessa rehtori kertoo paljonko voidaan jakaa ja päätetään kohde. Mutta se mistä rahat tulee ja paljonko on oikeasti tullut, jää epäselväksi.
  Osmo Savolan rahaston tiedoissa lukee, että rahastosta voidaan myöntää avustusta ”anomuksesta maksuvaikeuksissa”. Eräs 4 -henkinen perhe joutui vaikeuksiin kun miehen suomalainen työnantaja teki konkurssin ja jätti palkat maksamatta; perhe otti yhteyttä rehtoriin ja kysyi mahdollisuutta saada kahden lapsen kahden kuukauden maksut rahastosta, jotta heidän ei tarvitsisi vaihtaa loppukeväästä maata ja koulua: vastaus oli ollut erittäin tyly EI. Kun äiti oli kysynyt että no kai kuitenkin hakemuksen voi laittaa, niin rehtori oli vastannut että” turha toivo, minä toimin siellä esittelijänä”. Tämä siis vain yhtenä esimerkkinä siitä miten tylysti ja mielivaltaisesti ihmisiä on vuosien aikana kohdeltu. Samaan aikaan on syytä epäillä, että koulussa opiskelee 64 oppilasta ilman lukukausi maksua…ja nämä eivät siis ole henkilökunnan lapsia . Mihin siis perustuu jäljelle jäävien maksavien oppilaiden maksuperuste?

  – opettajavalinta: eräs ortodoksisen uskonnon lehtori, jolla on myös matematiikan ja saksankielen opettajan pätevyys haki opettajan paikkaa mutta sai hyvin tylyn tyrmäyksen. Sen sijaan ortodoksista uskontoa opettaa rehtorin kuntojumppari-vaimo ( montako oppilasta on ryhmässä ja onko tunteja todellisuudessa pidetty? mitkä ovat aineopettajan pätevyysvaatimukset?). Myös saksan ja espanjankielen opetuksesta (kouluavustaja Kristiina, joka ei puhu kumpaakaan kieltä hyvin, saati osaisi opettaa) on oppilaiden ja vanhempien taholta valitettu rehtorille. Virallinen selitys on , että hän on vain avustajan roolissa mutta käytännössä on vastannut opetuksesta yksin.

  – terveydenhoitajan toiminta. Yleisesti on epäilty terveydenhoitajan työkykyä mutta ilmeisesti tämä helluntailaistausta on tae työpaikan pysyvyydestä. Tiedossa on mm. seuraavat tapaukset: terveydenhoitaja pisti tytöille ehkäisyruiskeita, joiden teho oli voimassa yhdellä pistoksella 3kk!! Toimi niin, että antoi lääkkeen nimen ja tytöt ostivat itse apteekista ja terveydenhoitaja pisti. Tällainen sekoittaa nuoren hormonitoiminnan täysin. Tämän seurauksena yhdellä 16-vuotiaalla tytöllä kuukautiset kestivät 2kk ja tuli anemia. Terveydenhoitaja suositteli myös ostamaan ehkäisypillereitä apteekista ( kirjoitti lääkkeen nimen paperille). Nämä molemmat siis ilman, että nuori käy lääkärissä tai missään testeissä esm. maksakokeessa. Jälkeenpäin eräs tyttö kertoi, että käydessään lääkärissä ja näyttäessään lääkepakkausta, lääkäri oli kauhistunut pillerivalintaa ja kertonut että kyseessä oli erittäin voimakas hormooni, joita nuorten ei pitäisi koskaan käyttää. Terveydenhoitaja tarjosi myös avokätisesti nuorille särkylääkkeitä jos joku valitti esm. pääkipua ( siis ei yhtä kappaletta, vaan kokonaisia liuskallisia!)

  – kaikkinainen oppilaiden epätasa-arvoinen kohtelu on koulun peruskäytäntö mm. vaitiolovelvollisuuden rikkominen. Tämä on aiheuttanut todella paljon mielipahaa monille oppilaille mutta jos puoliaan yrittää pitää niiin uhkaillaan koulusta erottamisella. Myös koulumaksujen kyseenalaistaminen on erittäin arka paikka; vanhemmille sanotaan suoraan , että koulu voi valita oppilaansa…ja sitten stipendit joita jaetaan oppilaille. Opettajakokouksissa sovitaan yhteisesti summat mitä kullekin vuosiluokalle jaetaan. Hämmästystä herättää siis miten joku oppilas voi saada sovitun 20-40 euron sijasta 100 € sisältävän stipendikuoren?

  – Aurinkorannikon Suomalainen koulu kuuluu Suomen yksityiskoulujen liittoon, jonka yhtenä tehtävänä on edunvalvonta ( en tiedä kenen) www. yksityiskoulujenliitto.fi
  – Koulun toimintaa rahoittaa Opetus -ja kulttuuriministeriö. Sieltä löytyy mm. kaikki raportit ministeriön maksamista rahoista ja näyttää tällekin vuodelle tulevan yli 2milj.euroa! tiedot löytyy Opetusministeriön nettisivuilta, kohdasta: Koulutus; koulutuspolitiikka; rahoitus, josta oikealla alareunassa linkki ”opetustoiminnan rahoituksen raportit”. Kun kirjoitat sinne koulun nimen niin saat kaikki maksatusraportit kymmeneltä vuodelta. Opetusministeriöstä voi myös kysyä mikä taho nykyään valvoo toimintaa, sillä käsittääkseni valvonta on siirtynyt Etelä-Suomen lääninhallitukselta ely-keskuksille.

  Ja loppukevennys vielä hallituksesta:
  Hallituksen puheenjohtaja piti oikein uljaan puheen lasten retkipäivänä bussissa. Mieleen painuvin lause mahtipontisuudesta oli seuraava: ”Tekninen lautakunta on näpeissäni, meitä ei estä mikään tämän rakennushankkeen kanssa! ”

  LINKKI

  janette
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.12.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 21

  hirveältä kuullostaa, jos tämä toiminta on totta. Suomalaisesta koulusta vielä sen verran, että koulu todellakin voi valita oppilaakseen kenet haluaa. Meillä lapsella olisi peruskoulua ollut vielä jäljellä puolitoista vuotta ja olisi koko tuon ajan opiskellut suomalaisessa koulussa, mutta ei kelvannut oppilaaksi. Voisi ajatella, että etusijalla oikeasti olisivat pitkäaikaiset opiskelijat, mutta näin ei ilmeisesti olekaan. Perusteluna oli se, että lapsemme hyötyy pienryhmäopetuksesta, jota tämä koulu ei pysty tarjoamaan. Emme halunneetkaan lastamme pienryhmään! Ja kaikki oppilaathan hyötyvät pienryhmäopetuksesta! Vai pitikö paikkoja varata kummin kaiman tyttären pojan kaverille? Siltä hiukan alkoi tuntumaan.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  tallaisessa nainkin vakavasta asiasta on kysymys niin olen sita mielta etta tama Orkin sivu ei ole se paikka missa tata kouluasiaa pitaisi kasitella,
  varsinkin kun asiasta kirjoitetaan nimimerkilla.

  Paitsi jos kyseessa on ”asianomaisten” tavoittaminen.

  Kun syytokset ovat nainkin kovat.

  En osaisi sanoa naista koulu,opettaja, rakennus ym. asioihin kun en tieda mihin kaikki perustuu,
  jos koulu on yksityinen yritys valtionavulla?? Hyvantekevaisyyslaitos?

  MUTTA TÁMA,

  ” terveydenhoitajan toiminta. Yleisesti on epäilty terveydenhoitajan työkykyä mutta ilmeisesti tämä helluntailaistausta on tae työpaikan pysyvyydestä. Tiedossa on mm. seuraavat tapaukset: terveydenhoitaja pisti tytöille ehkäisyruiskeita, joiden teho oli voimassa yhdellä pistoksella 3kk!! Toimi niin, että antoi lääkkeen nimen ja tytöt ostivat itse apteekista ja terveydenhoitaja pisti. Tällainen sekoittaa nuoren hormonitoiminnan täysin. Tämän seurauksena yhdellä 16-vuotiaalla tytöllä kuukautiset kestivät 2kk ja tuli anemia. Terveydenhoitaja suositteli myös ostamaan ehkäisypillereitä apteekista ( kirjoitti lääkkeen nimen paperille). Nämä molemmat siis ilman, että nuori käy lääkärissä tai missään testeissä esm. maksakokeessa. Jälkeenpäin eräs tyttö kertoi, että käydessään lääkärissä ja näyttäessään lääkepakkausta, lääkäri oli kauhistunut pillerivalintaa ja kertonut että kyseessä oli erittäin voimakas hormooni, joita nuorten ei pitäisi koskaan käyttää. Terveydenhoitaja tarjosi myös avokätisesti nuorille särkylääkkeitä jos joku valitti esm. pääkipua ( siis ei yhtä kappaletta, vaan kokonaisia liuskallisia!”

  on kylla niin vakava asia jos pitaa paikkansa etta tasta pitaisi tehda rikosilmoitus paivystavaan tuomioistuimeen (juzgado de guardia).

  Mitas naitten tyttojen vanhemmat ovat asialle tehneet?

  Sairaanhoitaja tai lahihoitaja, Espanjassa ei ole terveydenhoitajaa, ei saa maarata oman paansa mukaan mitaan laakitysta.
  Sairaanhoitaja voi suositella esim. sarkylaaketta, yskanlaaketta tai taman tyyppisia ilman laakarin reseptia.

  Espanjalaisessa koulussa (hyvin harvoin on)ei saatavilla edes miedoimpia sarkylaakkeita.

  Kun harjoittaa sellaista ammattia johon ei ole ammattipatevyytta,esimerkkina vaikka sairaanhoitaja (DUE) tai laakari syyllistyy sellaiseen rikokseen kuin
  INTRUSISMO PROFESIONAL (ammatinharjoittamista ilman patevyytta)josta voi saa tuomion.
  Ja missa sita harjoitetaan, koulussa, yhteisossa ym.vaikka olisi ulkomaalaisista kyse on espanjan lakien alainen.

  Ja tutkimuksesta (tittelista)pitaa olla asialliset todistukset ei ”terveydenhoitajana” saa toimia muulla pohjalla.
  Plus etta nama tutkinnot pitaa olla Espanjassa laillistettuja.

  Suomikoulun pitaa noudattaa Espanjan lakeja myos tassa asiassa.

  Sita varten on terveyskeskus ja laakarit.Ja naissa nuorten ehkaisyasioissa viela parempi jos on gynecologi joka tekee rutiinitarkastuksen ennen minkaan laakkeen laittoa.

  Puhumattakaan etta jos ehkaisypillereista tulee sivuvaikutuksia niin ne on helppo jattaa ottamatta mutta entas pistos?

  TATA 3KK PISTOSTA TULEE ANTAA LAAKARINVALVONNASSA.

  El inyectable trimestral contiene una única hormona (gestágeno) por lo que funciona de forma similar a como lo hace la mini píldora.
  Son métodos muy eficaces pero, al igual que ocurre con los otros métodos hormonales, se requiere el consejo de un médico que es quién valorará la conveniencia o no de su utilización.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jos näissä väitteissä on perää, ollaan saatu ainakin tommonen viiden vuoden viihdyttävä ja väkeä rintamalinjoille jakava näytelmä tänne Costalle.
  Haavat edellisestä farssista eivät ole vielä vuosienkaan jälkeen umpeutuneet ja nyt pukkaa uutta skandaalia.
  Puitteet vaan ovat suuremmat tällä kertaa. Koulu on laajentunut kovasti ja mukana on nyt jo valtiokin. Ennen sentään piirit oli pienet, Fugen ja Pacosin suomalaiset napamiehet ja järjestöjyrät. Kukin omine intresseineen ja tukijoukkoineen.
  Eiköhän tähänkin asiaan saada lisää valaistusta kun aina valppaat ja hyvän uutisen , ellei jopa skandaalin, haistavat lehtihenkilöt tarttuvat toimeen ja alkavat selvittää mistä oikein on kysymys.
  Ja koska täällä on ainakin kolme varteenotettavaa lehtitaloa , niin joku on aivan varmasti koulumafian puolella , mutta paikallisen hyvän tavan mukaan taas joku toinen on rintamalinjojen toisella puolella , joten jäädäänpä odottamaan mitä saadaan luettavaksemme.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  lapseni paasisivat tahan kouluun?

  Arvelen etta ei.

  Mulla on sellainen tunne etta tama ”vapaus” valita oppilaat ei voi pitaa ihan paikkansa jos kerta kyseessa on Suomen valtion tukema koululaitos?

  Eri asia olisi jos olisi tiukasti , ilman valtion (minkaan valtion)tukea toimiva yksityiskoulu.

  Janette, valititko asiasta vai hyvaksyitko oven nayton ilman muttia?

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Täytyy sanoa, että ihmetyttää suuresti, että mistä kummasta näiden teuvokalevien ja keijoannikkien, jotka ovat ehkä vain yksi ja sama henkilö, loppumaton hyökkäyshalu aurinkorannikon suomalaista koulua kohtaan oikeastaan kumpuaa.

  Itselläni ei ole minkäänlaista lukkarinrakkautta kyseistä putiikkia kohtaan, kun en ole minkään sortin pedagogi, eikä minulla ole myöskään lapsia, joten ihmettelen siis aivan vain sivustakatsojana, mutta kommentoinpa tässä kuitenkin hieman.

  – Ensinnäkin, jos kannatusyhdistys sijoittaa, koulun rahoja rahastoihin, on kyseessä siltikin koulun omat rahat, vaikka niistä osa olisi saatu Suomen valtiolta apurahoina. Eivät ne enää ole ”suomalaisten veronmaksajien” rahoja.
  Me täällä örkissä tuskinkaan tiedämme suomalaisen koulun kirjanpidosta tuon taivaallista, joten asiaa kannattaisi ehkä (hei, ehkä!) tiedustella suomalaiselta koululta. Samalla voi myös kysellä niitä yksityishenkilöiden tekemiä lahjoituksia.

  – Toiseksi, luottamustehtävässä olevalle voidaan kokouspalkkion sijasta maksaa myös aivan kiinteää palkkaa, jota ehkä juridiikan vuoksi pitää kutsua ’kiinteäksi palkkioksi’.

  – Kolmanneksi, jos ”Osmo Savolan rahaston tiedoissa lukee, että rahastosta voidaan myöntää avustusta ”anomuksesta maksuvaikeuksissa”, niin kehottaisin kiinnittämään huomiota sanaan ’voidaan’, joten mitään erityistä pakkoa tuon avustuksen myöntämiselle ei ole, vaan jokainen avustuksen tarve arvioidaan tapauskohtaisesti. Tylyttäminenkään ei ole laissa kiellettyä.

  – Neljänneksi, jos kerrotussa koulun terveydenhoitajan toiminnassa on siteeksikään totta ja se voidaan todistaa, on asiasta tietävän tehtävä siitä lain mukaan rikosilmoitus, koska muutoin itse rikkoo lakia vastaan salaamalla rikoksen, jonka tietää todistettavasti tapahtuneen.

  – Viidenneksi mainittakoon, että maailma aivan todellakin on epätasa-arvoinen. Etenkin juuri yksityisissä oppilaitoksissa tuota oppilaiden epätasa-arvoisuutta on paljonkin. Onko ketjun avauskommentin kirjoittaja havainnut sen vasta viime aikoina?

  Muistan verisen hyvin, kun jo aikoinaan Helsingissä Lauttasaaren Yhteiskoulussa (silloinen yksityisomisteinen koulu) saivat oppilaat keskenään aivan eriarvoisen kohtelun, sosiaalisesta taustasta riippuen, eikä sille siihenkään maailmanaikaan mitään mahdettu. Nythän on lähestytty ikiaikaista luokkayhteiskuntaa enemmän kuin koskaan ennen sitten 1900-luvun alkupuolen.

  – Suomen yksityiskoulujen liitto valvoo yksityiskoulujen etua. Siis koulujen, ei oppilaiden. Onko tuossa jotain epäselvää?

  – Vaikka koulun toimintaa rahoittaakin Opetus- ja kulttuuriministeriö, ei se silti tarkoita sitä, etteikö koulu saisi toimia omien prinsiippiensä mukaisesti ja etenkin, jos rahoituksen saamisen perusteena ei ole ollut koulun tietyistä toimintatavoista luopuminen. Ei suomalaisessa taideapurahan myöntämisessäkään estetä taiteilijan ilmaisunvapautta; vrt. Neuvostoliitto ja sosialismin realismi.

  Jos suomalainen tulee Espanjaan ja alkaa vaatia lapsilleen samoja kouluolosuhteita kuin suomessa, niin on jo lähtökohtaisesti väärällä tiellä. Jos ei ole valmis itse uhraamaan mitään konkreettista asian eteen ja luulee, että asiat tulevat kuntoon pelkällä sättimisellä ja valittamisella, niin on parasta, että kerää kimpsunsa ja kampsunsa ja kalppii takaisin Suomeen.

  LINKKI

  sakke2401
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.10.2011
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 15

  Keijoannikki?

  Asiaan, pääsääntöisesti vanhemmat haluavat lapsilleen parasta, joten tyytyminen johonkin vähempään on oletusarvoisesti vähemmistön ajattelu- ja toimintatapa, on asuinmaana mikä hyvänsä. Lapseton ei tietysti voi omata tuota ajattelutapaa.

  Nämä esille tuodut syytökset ovat kovia ja ne tulee ehdottomasti selvittää, sillä ei ole oikein, että jää epäilyksen häivääkään rikollisesta tms. toiminnasta vanhemmille, jotka lapsensa aamuisin kouluun turvallisin mielin lähettää.

  Syyllisiä tulee tietysti rankaista, vaikka sitten ”teuvokalevia” jos syytökset ovat perättömiä, mutta ei tämänkaltaisia asioita selvitetä pakkaamalla tavaransa ja muuttamalla pois. Siksi toivon teuvokalevia ja muita asiasta tietäviä tai asianosaisia ottamaan yhteyttä valvoviin viranomaisiin asian selvittämiseksi.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Juu tiedän… ei poismuuttamalla mitään asioita selvitetä, mutta ei niitä selvitetä silläkään tavoin, että puhistaan ja poljetaan jalkaa, mutta muuta ei sitten tehdäkään.

  Halusin lähinnä ja ensisijaisesti tähdentää sitä seikkaa, että jos huomaa jossain jonkun epäkohdan, niin ainoa tapa saada siihen muutos, on tarttua itse asiaan ja tehdä sille jotain konkreettista. Sättimisellä ja valittamisella ei saavuta mitään, paitsi itselleen pahan mielen.

  LINKKI

  sakke2401
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.10.2011
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 15

  teko on mielestäni jo tämän avauksen kirjoitus. Jokaisella on oma tapansa toimia ja toki voimme arvostella tuota, mutta realistisesti ajatellen aloittaja on toiminut eikä vain polkenut jalkaansa ja puhissut.

  Nyt asiat sitten pitää vain selvittää!

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  No mutta, Hyvä!
  Toivotan siis alias ’teuvokaleville’ onnea ja voimia asian selvittämiselle!

  Tai… ajattelitko kenties aivan sinä, ’sakke-kaksineljänollayksi’, ryhtyä noiden suomalaista koulua koskevien epäkohtien selvitysmieheksi?

  Selvää tulee, kun selvittää.
  🙂

  Viranomaistahot eivät näitä keskustelupalstoja liiemmälti noteeraa, ellei kyse ole aivan karkeasta kunnianloukkauksesta. Muutoinhan nuo eivät muihin tehtäviinsä ehtisikään.
  8)

  LINKKI

  sakke2401
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.10.2011
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 15

  sinua vaivaa?

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  No hieman on meinannut nuhaa pidellä tuossa viime aikoina. Potkin kaiketi peiton pois pari yötä sitten ja partsin ovi oli jäänyt auki.

  .
  .
  Muutoin kyllä menee ihan kivasti. Kiitos kysymästä!

  .
  .

  LINKKI

  sakke2401
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.10.2011
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 15

  Toivottavasti tervehdyt nuhastasi.

  ”Tai… ajattelitko kenties aivan sinä, ’sakke-kaksineljänollayksi’, ryhtyä noiden suomalaista koulua koskevien epäkohtien selvitysmieheksi?”

  En ole ajatellut ja lienee liian iso urakka minulle, mutta alkaisitko sinä? Mukavaa olisi asiaan selvyys saada, eikö?

  Ja vielä varmuudeksi selvennän, etten ole halukas kaivelemaan kenenkään tunkioita, vaan tietysti tarve on suojella koulun ja sen henkilökunnan mainetta turhissa syytöksissä. Teuvokalevi laittoi kirjoituksellaan ”pallon pyörimään” ja oletettavasti asianosaiset huutoon vastaavat?

  Itse olen huolissani jos koulun asiat eivät ole kunnossa ja väärinkäytöksiä tapahtuu sekä oppilaiden turvallisuus vaarantuu!

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  ”Voisi ajatella, että etusijalla oikeasti olisivat pitkäaikaiset opiskelijat, mutta näin ei ilmeisesti olekaan.”

  En ole ko. koulua käynyt eikä ole lapsiakaan käymässä, joten kommenttini on jäävi, mutta minun mielestäni voisi ajatella, että _ILMOITTAUTUMISJÄRJESTYS_ olisi se demokraattinen pääsykriteeri. ???

  LINKKI

  Espanjankulkija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.09.2010
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 77
  devspain kirjoitti:

  ”Voisi ajatella, että etusijalla oikeasti olisivat pitkäaikaiset opiskelijat, mutta näin ei ilmeisesti olekaan.”

  En ole ko. koulua käynyt eikä ole lapsiakaan käymässä, joten kommenttini on jäävi, mutta minun mielestäni voisi ajatella, että _ILMOITTAUTUMISJÄRJESTYS_ olisi se demokraattinen pääsykriteeri. ???

  Kyllä näin on. Koulu ei ainakaan teknisesti ole yksityinen vaan Suomen valtion tukema. Silloin kaikkien oppilaiden tulisi olla samalla lähtöviivalla riippumatta johdon sympatioista.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 55)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.