Uusimmat › Keskustelu › Opiskelu, työnteko ja yrittäminen › Aurinkorannikon Suomalainen Koulu › AURINKORANNIKON SUOMALAINEN KOULU
- Tämä aihe sisältää 38 vastaukset, 21 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 15 vuotta, 8 kuukautta sitten adventure toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Voisiko joku paikallinen valistaa minua. Ko. koulu on ilmeisesti yksityinen. Mikä se kärhänä siellä taustalla on viime vuosina ollut ? Rehtori on reissannu edestakaisin espanjan ja suomen väliä. Kuka virallisesti omistaa koulun ja kenelle maksut menevät ? Lukio on kai jonkun hesalaisen koulun haarakonttori – vai onko ?
Lukio on nykyään ihan oma (tästäkin kirjoitettu useasti aikasemmin). Ennen lukio on ollut Töölön ja Eiran lukioiden etäpisteenä. Rahat menevät henkilökunnan palkkoihin ja koulun ylläpitoon.
mistä ihmeestä olet saanut tiedon että rahat menevät palkkoihin? Koulu saa valtion tukea yli 5000e vuodessa / oppilas ja lukuvuosimaksu on 2300 e/ oppilas. Kun oppilaita on 180 voit vain kaivaa laskurin esille ja ynnätä. Vastaus on että vain pieni joukko tietää mihin rahat menee mutta ei kerro. Koulun rahaliikenteestä on vaadittu selvityksiä vanhempien, siis maksajien, taholta mutta vastassa on muuri. Vaikka koulu saa julkista tukea ei esm tasetta julkaista. Tämä raha-asia on vain yksi kummallisuus muiden joukossa koulun toiminnassa, siinä olisi kriittiselle toimittajalle todella kaivelemisen arvoinen juttu.
lunaria kirjoitti:mistä ihmeestä olet saanut tiedon että rahat menevät palkkoihin? Koulu saa valtion tukea yli 5000e vuodessa / oppilas ja lukuvuosimaksu on 2300 e/ oppilas. Kun oppilaita on 180 voit vain kaivaa laskurin esille ja ynnätä. Vastaus on että vain pieni joukko tietää mihin rahat menee mutta ei kerro. Koulun rahaliikenteestä on vaadittu selvityksiä vanhempien, siis maksajien, taholta mutta vastassa on muuri. Vaikka koulu saa julkista tukea ei esm tasetta julkaista. Tämä raha-asia on vain yksi kummallisuus muiden joukossa koulun toiminnassa, siinä olisi kriittiselle toimittajalle todella kaivelemisen arvoinen juttu.
No minä laskin ihan päässäni, valtion tuki plus lukukausimaksu kertaa oppilasmäärä, ja kyllä se lopputulos mielstäni on samalla hehtaarilla kuin moisen huushollin ylläpitokustannuksetkin.
Toisaalta, talouslukujen salaaminen ei kuulosta hyvältä.
Kun Suomi nyt kerran on mahdollistanut Espanjaankin suomalaisen koulun, niin ainakin minun mielestäni siihenkin tulisi soveltaa Suomen koululakia samalla tavalla kuin Suomessa.
Koulunkäynti ei saa vaarantaa perheen taloudellista tilannetta.
Jos meidän kolme lastamme kävisivät suomalaista koulua vaikkapa Espanjassa, perustaisin muiden vanhempien kanssa barrikaadijoukon, joka vaatii näille koululaisille samat puitteet ja oikeudet kuin Suomessakin on.
Kyseessähän suomalaiset koululaiset suomalaisessa koulussa, joka ajaa ihan samaa asiaa kuin upeat suomalaisilla verorahoilla ylläpidetyt Suomikulttuuri-institutiot ulkomailla. (Minulla ei ole mitään noita institutioita vastaan. Hyvää peeärrää ja kulttuurivaihtoahan nekin.)
Kannattaa ottaa yhteyttä poliittisiin päättäjiin ja pitää ääntä suomalaisissa medioissa, eikä vain tyytyä riittämättömään taloudelliseen tukeen. Vaatimattomuus ei aina kaunista.
Tutkikaa Suomen koululakia, perustakaa vaatimuksenne siihen.
Lapsilla ei ole poliittista lobbyä, mutta vanhemmat voivat ajaa heidän asiaansa hyvinkin pitkälle.
Koulun sivut sanoo:
Koulu on Suomen perusopetuslain alainen yksityiskoulu, jolla on todistuksenanto-oikeus ja se saa oppilaskohtaista valtionapua Suomesta. Sillä on myös Espanjassa virallinen asema ja toimilupa. Koulusta on siten mahdollisuus siirtyä myös espanjalaiseen kouluun (peruskoulu/lukio).
Niin ja ne ruokalistat löytyy täältä: http://www.suomalainenkoulu.net/ajankohtaista/ruokalistat/ 😉
Jos koulu on kerta Suomen perusopetuslain alainen niin luulisi silloin että koulu ei maksa sen kummemmin kuin Suomessakaan, varsinkaan jos kerta saavat valtion tukea Suomesta??!!
Onhan täälläkin näitä yksityisiä kouluja mutta sekin on lähes kaikissa ilmaista esim. kristillinen, steiner ym…..
Joten ihmetyttää jos kerta pitää noudattaa Suomen perusopetuksen opetussuunnitelmaa niin miksi maksaa??
Minun lapseni eivät saa mitään valtiolta kun ovat kotikoulussa, niin ja eivät muuten saa edes todistuksiakaan vaikka meidän täytyy noudattaa tuota opetussuunnitelmaa!!
… niin, miten sitten haetaan jatko-opintopaikkaa?
Siitähän täällä ollaan tapeltu ja kiivaasti keskusteltu kun on isoja eroja kuntien välillä tuon käytännön kanssa!
Osa kunnista tenttaa lapset ja sillä saavat jonkinlaisen todistuksen mutta esim. Jyväskylässä tutkiva opettaja käy vain tarkistamassa 2 kertaa vuodessa onko oppinut mitä pitää(heidän mielestään) ja se siitä.
Mutta tämän kautta se onnistuu mikäli kunta suuressa armossaan siihen rupeaa kun ei ole pakko:
Perusopetuslaki:
”38 §
Erityinen tutkinto
Perusopetuksen oppimäärä tai sen osa voidaan suorittaa erityisessä
tutkinnossa sen mukaan kuin asetuksella säädetään.”Perusopetusasetus:
”23 §
Erityinen tutkinto
Perusopetuslain 38 §:ssä säädetyn erityisen tutkinnon voi järjestää se,
jolla on lupa järjestää perusopetusta.Erityiseen tutkintoon osallistuvan tulee osoittaa, että hänen tietonsa ja
taitonsa vastaavat eri oppiaineissa perusopetuksen oppimäärän mukaisia
tietoja ja taitoja. Perusopetuksen koko oppimäärän suorittamiseksi tulee
oppivelvollisen osallistua tutkintoon kaikissa perusopetuslain 11 §:n 1
momentissa mainituissa aineissa ja muun kuin oppivelvollisen äidinkielessä
ja kirjallisuudessa, toisessa kotimaisessa kielessä, vieraassa kielessä,
historiassa, yhteiskuntaopissa, matematiikassa, fysiikassa, kemiassa,
biologiassa ja maantiedossa.Erityisen tutkinnon hyväksytysti suorittaneelle annetaan todistus
perusopetuksen oppimäärän suorittamisesta kokonaan tai osittain.Erityisen tutkinnon arvioinnista ja oikaisun hakemisesta arviointiin on
soveltuvin osin voimassa, mitä 10, 12 ja 19 §:ssä säädetään.”Lainaus Lunarian jutusta: ”””””Tämä raha-asia on vain yksi kummallisuus muiden joukossa koulun toiminnassa, siinä olisi kriittiselle toimittajalle todella kaivelemisen arvoinen juttu.”””””
Kannattaa vihjasta MTV3:n 45 minuutia ohjelmalle tuosta, ties vaikka Pipsa innostuisi tutkiskelemaan kun kyseessä kuitenkin Suomen valtion ylläpitämä koulu!!
Omalta osaltani olen jättänyt asian tutkittavaksi eduskunnan oikeusasiamiehelle että onko kunnalla oikeus kieltäytyä antamasta koulukirjoja lapsilleni (sain jopa postia sieltä ennen joulua että asia on otettu tutkinnan alle)
Miten niin valtion pitäisi antaa kirjoja muuanne kuin omiin oppilaitoksiinsa?
Sitä paitsi niiden arvomaailma ei ehkä vastaa kotikoulun arvomaailmaa.
Jos valtion rahat ei riitä vanhusten hoitoon asianmukaisella tavalla, on ihan oikein, että turhat kotkotukset jokainen maksaa omasta pussistaan.
Ukkeli kirjoitti:Miten niin valtion pitäisi antaa kirjoja muuanne kuin omiin oppilaitoksiinsa?
Sitä paitsi niiden arvomaailma ei ehkä vastaa kotikoulun arvomaailmaa.
Jos valtion rahat ei riitä vanhusten hoitoon asianmukaisella tavalla, on ihan oikein, että turhat kotkotukset jokainen maksaa omasta pussistaan.
Tuossa olet oikeassa että arvomailmamme ovat todellakin eri luokkaa, ja kyse ei olekkaan kustannuksista esim. itse ostan vain äidinkielen ja matematiikan kirjat(n. 100€/v) muun opetuksen annamme muutoin.
Mutta kyseessä ei todellakaan ole valtiolle menoerä kun kotikoululaisia on täällä noin 350 kpl joten eipä ne kirjat keltään olisi pois! Joten se siitä turhasta kotkotuksesta!!
Minulle kyse on periaatteesta jonka vuoksi olen asiaa muutamien perheiden kanssa vienyt eteen päin, olipa sitten kotikoulussa tahi muualla niin materiaalin tulee olla ilmaista aivan kuin koulun penkillä istuvilla!!
Kuten aiemmin olen maininnut meidän täytyy kuitenkin noudattaa opetussuunnitelmaa ja päästää tutkiva opettaja kotiimme milloin hän sen tarpeelliseksi katsoo, niin silloin me myös mielestäni kuulumme ”ilmaisten” materiaalien piiriin vaikkakin emme niitä kaikkia edes ottaisi.
niekkula kirjoitti:Minulle kyse on periaatteesta jonka vuoksi olen asiaa muutamien perheiden kanssa vienyt eteen päin, olipa sitten kotikoulussa tahi muualla niin materiaalin tulee olla ilmaista aivan kuin koulun penkillä istuvilla!!
Mites kouluruokailu, ehkä siihenkin pitäisi saada ainekset ilmaiseksi?
Siehän vitsi miehiä olet!!
Niin ja verorahoilla ne muittenkin materiaalit maksellaan, itsekkin veroni makselen yrityksestäni ja välillä käyn vielä heittämässä ikkuna-asennus keikkaa vieraalla kun sopivan hintainen kohde hollille sattuu.
Mutta korjaan tuota pipsa juttua se olikin Ripsa Koskinen-Papunen mutta hän olikin juontaja, joten Jussi Eronen niitä juttu vinkkejä ottaa vastaan eli sinne vain pommittamaan niin ties vaikka innostuisivat tutkimaan asiaa.
Maili sinne: 45min@mtv3.fi tai jussi.eronen@mtv3.fi
Hei,lueskelin tätä keskustelua,ja semmoisen käsityksen tästä saa,että hra.niekkulalla on aika hankalaa
jo suomessa.Katsoin kristallipalloon ja näin että espanjassa kaikki olisi vielä paljon hankalampaa.Täällä ei yhteiskunta ymmärrä näitä tukiasioita edes sillä suopeudella kuin suomessa, ja jos näitä suomalaisia etuja yrittää saada suomen maksamaan niin veikkaan että ilman jäät ja byrokraatit voittaa.
Hyviä esimerkkejä riittää,ulkosuomalaisten verotus,suomikoulun vuosia kestänyt räpellys lukion kanssa,passin uusimisongelmat ,oikeastaan mikä vaan mitä voi hankaloittaa.Linjana se että suomalaiset pysyköön suomessa ja ulkomailla asuvat ovat isänmaan pettureita.- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.