Aurinkorannikon asuntomarkkinat,suomalaisen (ostajan)kannalta.

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Aurinkorannikon asuntomarkkinat,suomalaisen (ostajan)kannalta.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 183)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Espanjan asuntomarkkinoista käytiin jokin aika sitten mielenkiintoista ja vilkastakin keskustelua täällä. Nyt tuntuisi siltä että jotain tapahtuu.

  Aihe on ollut lähellä sydäntä viime aikoina ja useampikin ns.hyvän hintainen kämppä,josta ollaan oltu kiinnostuneita on myyty alta pois.Tarjontaahan riittää,siitä ei ainakaan vielä asia jää kiinni, mutta mun mielestä merkit on selvät ja voi olla tilapäistäkin ,mutta voi myös olla että pahin lama on menossa ohi.

  Ja tällä ylläolevalla selostuksella tahtoisin herätellä asiasta kiinnostuneita suomalaisia.Nyt voisi olla hyvä aika alkaa tekemään oikeasti kauppoja.Eipähän kaduta sitten kun tilaisuus on ohi. Etenkin jos on rajannut kohteen tarkasti, kannattaa olla valmiina reagoimaan nopeasti jos mieleinen ja sopivan hintainen kiinteistö tulee eteen.
  Ja ettei tää kuulosta liian hyvältä,on tahoja jotka kertovat laman sektorilla jatkuvan vielä ainakin viisi vuotta ja jopa pahenevan.

  Ja en ole ammatiltani asuntokauppias,enkä kytköksissä alaan, kunhan lämpimikseni kirjoittelen.
  Kiinnostuneena lukemaan muiden ehkä asiasta kiinnostuneiden mielipiteitä.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Mielenkiintoista asuntomarkkinoilla on se, että pankeille asuntoja on siunaantunut jonkin verran?

  Jostain luin, että pankit käyvät huutokauppaa asunnoista. Huhun mukan pankille voi tehdä tarjouksen kohteesta ja jos 2 viikon aikana ei kukaan pistä paremmaksi, tulee osuma, eli kauppa. Toki omaa tarjoustaan saa korottaa, jos joku on tehnyt paremman?

  Liekö tarina totta. Uskon, että on. Mielenkiintoinen lisä kaupankäyntivalikoimiin!

  Esim Kris pystynee selventämään asiaa?

  LINKKI

  jpmadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.04.2009
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 192

  Hola,

  Ehka Espanjassa ei asuntokupla ole edes viela puhjennut. Ongelmana on se etta iso osa ”roskakiinteistoista” on pankkien taseessa, monet rakennusfirmat kaatuivat pankkien syliin.
  Pankit eivat ole korjanneet rakennusten tasearvoja, ja jotta kiinteistojen hinta ei tulisi liian alas niin pankit eivat kovin aktiivisesti ole kiinteistoja myyneet.

  Muutamia artikkeleita espanjaksi:

  http://www.elnuevolunes.es/historico/2009/1321/1321finanzas.html

  http://blogs.laverdad.es/palmerita87/2008/12/29/2008-ano-que-banca-se-quedo-con-viviendas-pero

  Eli nyt pankit odottavat hintojen nousua ja Banco de España/hallitus katsoo muualle koska jos ne pakottavat pankkien korjaamaan tasearvot, niin voitot muuttuvatkin jattitappioiksi ja siina moni pankki menisi (menee?) nurin. Eli katsotaan mita tapahtuu alkuvuodesta..

  Saludos

  Janne Madridista

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Espanjan asuntomarkkinat ovat todellakin mielenkiintoisessa tilanteessa.

  Pankkien hallussa on pirusti asuntoja ja heillä ei ole mitään mahdollisuutta edes valvoa tuota omaisuuttaan. Kävin jokin aika siten arvioimassa kaverilleni pankille ajautunutta taloa. Vanha omistaja oli varastanut kaiken mahdollisen: ulkoportit, pistorasia, ilmastointilaitteet, ammeet, jne. Se mitä hän ei varastanut, hän tuhosi. Lopulta pankki sai asiasta vihiä ja lopetti tuhoamisen, mutta vanha omistaja tuskin ikinä saa toimistaan mitään tuomiota. Talon arvo romahti pohjamutiin ja sen ostanut tekee hyvän tilin korjattuaan sen.

  Toinen esimerkki olkoon niin ikään pankin hallussa olevat myymättömät asunnot. Pankki ei myy niitä avoimesti, mutta sopivilla suhteilla voi tehdä tarjouksen isommasta erästä: tässä tapauksessa seitsemästä asunnosta. Pankki möisi nuo seitsemän yhtenä kauppana todennäköisesti noin kolmannekseen siitä, mitä vastaavasta pyydetään avoimella markkinalla. Pankki ei suostunut myymään yhtä kappaletta tarjottuun puoleen hintaan. Missä on logiikka? Jos pankki möisi yhden hintaan 50%, se joutuisi arvostamaan loput kuusi samaan hintaa taseessaan ja loppujen myynnistä ei olisi mitään varmuutta. Toisaalta jos joku ostaa kaikki seitsemän, hinta lienee tuo kolmannes, mutta silloin saavat kaipaamaansa käteistä, mikä on puudelin ydin.

  Osaava asunnonostaja voi nyt tehdä hyvän tilin tulevaisuudessa.

  Toisaalta olen sitä mieltä, että parhaan tilin asunnonostaja tekee USAssa. Arizonassa sijaitseva Phoenix olisi ykkönen…. Florida taas olisi mukavin ja toki sielläkin voi tehdä sopivan tilin…. heh heh….

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kuten tosta ekasta kirjoituksestani ehkä selvisi,mä olen jonkun verran ollut aktiivinen kiinteistömarkkinoilla.Ollaan katseltu sekä taloja että kerrostalohuoneistoja.Taidan olla sitä mieltä että esim.vanhemmat ,vaikka -70 luvulla rakennetut talot,vaikka olisivatkin näennäisesti halpoja ,ovat pahasti yliarvostettuja.Kerrostaloasunnoissa on useammin todelliset tarjoushinnat,mutta voipi olla ilmaa niissäkin.
  Luultavasti parhaan vastineen rahoilleen saisi uudistuotannosta ,jonka hintaa on syystä tai toisesta laskettu.
  Rakennuslaatu,vaikka poikkeaa tietysti paljonkin suomalaisesta,on enemmän nykypäivää,joskus oikeasti korkealaatuista,ja skaala on laaja.
  Ja niinkuin kaikkialla,hintaan taitaa vaikuttaa eniten sijainti,sijainti ja vielä kerran sijainti.

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Melkeinpä viikottain konttorilla piipahtaa joku tuttu tai tuntematon kyselemässä ”niitä pankkien halpoja asuntoja”. Vastaan tähän seuraavasti:

  – Espanjassa pankit ja kiinteistökauppa eivät ole samalla tavalla sidoksissa toisiinsa kuin Suomessa, ei ole olemassa ”Cajasolin kiinteistönvälittäjää”, kiinteistönvälitys on täällä oma sektorinsa ja pankit omansa.

  – Espanjalaisilla pankeilla on lamasta huolimatta suhteellisen vahvat taseet jotka toistaiseksi ovat kestäneet luottotappiot ilman valtion tukea. Uskokaa tai älkää, mutta Espanja on lamasta huolimatta todella vahva pankkimaa ja keskuspankki on jo 2000-luvun alussa vaatinut pankeilta hyvinä aikoina normaalia suurempia varauksia. Espanjan keskuspankin toimintamallia aletaan nyt soveltaa USA:ssa ja Englannissa, mm. Financial Times on kirjoittanut useasti viimeisen vuoden aikana tästä aiheesta.

  – Toki pankkien taseissa asuntoja on, mutta pankeilla ei ole (toistaiseksi?) paniikkia myydä niitä halvalla.

  – Asunnot olivat ”hulluina vuosina” vahvasti lainoitettuja ja niin kauan kuin tase sen kestää, pankki haluaa asunnosta omansa pois, eli ei myy alle lainan summan. Eikä halua polkea hintoja markkinoilla, Hot:in analyysi asiasta oli mielestäni oikein osuva.

  – Julkisesti pankeilla myynnissä olevat asunnot ovat kohtuuhintaisia, mutta eivät mielestäni varsinaisesti halpoja. Cajasolin asuntoja voitte katsoa osoitteesta http://www.cajasol.es, sivun alalaidassa on talon kuva ”portal inmobiliario”, sieltä löytyy etsimällä ”compra”, ”vivienda” ja Málaga – käykäápä katsomassa: ensinnäkään asuntoja ei ole paljon eivätkä hinnat mitään hullun halpoja ole.

  – Varmasti näillä markkinoilla pankkien taseissa lóytöjäkin on, mutta ne taitavat huveta ”sisäpiirille”. Jos pankissa kuulisin vaikka kahden makuuhuoneen siististä, uudesta asunnosta Los Bolichesissa / Los Pacosissa 80.000€:lla niin ostaisin sen heti itse. Mutta ennen kuin minä kuulen siitä, niin asiasta – jos tällaisia olisi – kuulee moni muu pääkonttorissa ensin, eivät ne todelliset löydöt pankin omassa organisaatiossakaan yleisessä tiedossa ole.

  – Pitää paikkansa, että hinnoista pääsee pankin tai rakennuttajien kanssa neuvottelemaan tosissaan ja suurilla alennuksilla, kunhan on valmius ostaa esimerkiksi 5-10 asuntoa kerralla. Paras tapa kokeilla tätä on osoittaa ostokykynsä siirtämällá riittävä määrä rahaa kyseiseen pankkiin avatulle tilille. Kaikki ne, joilla on ylimääräinen miljoona tai pari tätä varten voivat heti ottaa yhteyttá minuun. 😉

  – Olen kuullut monelta suunnalta, että pientä piristymistä markkinoilla on. Mitään hurjaa nousua en kuitenkaan uskaltaisi povata. Ensi vuosi tulee olemaan Espanjan taloudelle vielä hyvin, hyvin vaikea. Vain aika näyttää onko kupla todella jo puhjennut.

  – Lainahanat eivät ole Espanjassa enää täysin kiinni ja asuntokauppaan on mahdollista saada rahoitusta. Rahoituksen kannalta pankin omistamat kohteet tai rakennuttajien käsiin jääneet ovat hyviä: niihin voi hyvinkin saada (lähes) 100%:n lainan, mikä muuten olisi näillä markkinoilla mahdotonta nykyään.

  – Uusi Fuengirola järjestää perjantaina 6.11. Sijoittajapäivän Beatriz hotellissa, sinne on vapaa pääsy ja luento-ohjelma täynnä ajankohtaista taloustietoa. Itse kerron siellä Espanjan pankkisektorista ja rahoitusmarkkinoista ja mukana on myös Petri Käpysen luento Espanjan kiinteistömarkkinoiden kehityksestä.

  LINKKI

  jpmadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.04.2009
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 192

  Hola,

  Kris kirjoitti:

  ”Espanjassa pankit ja kiinteistökauppa eivät ole samalla tavalla sidoksissa toisiinsa kuin Suomessa, ei ole olemassa ”Cajasolin kiinteistönvälittäjää”, kiinteistönvälitys on täällä oma sektorinsa ja pankit omansa.”

  En ole niin perilla Suomen tilanteesta, mutta kuvittelin kylla etta Espanjan tilanne on ihan omaa luokkaansa,
  pelkastaan rakennusliikkeiden kautta pankkien syliin on joutunut puolimiljoonaa asuntoa ja paalle maksuvaikeuksissa olevien asiakkaiden asunnot.

  Liitteena esim:

  http://www.libertaddigital.com/economia/bancos-y-cajas-absorberan-mas-de-500000-pisos-en-manos-de-los-promotores-1276373332/

  Joka pankki/Caja on laittanut portaalin jossa myyvat (kalliilla hinnalla) 100% rahoituksella asuntoja, esim.

  BBVA: http://www.bbvaservicios.es/portal/particulares/atrea.asp

  Santander: http://www.altamirasantander.com/

  Oletko siis nyt ihan oikeasti sita mielta etta ”pankit ja kiinteistökauppa eivät ole samalla tavalla sidoksissa toisiinsa” Espanjassa?

  Saludos

  Janne Madridista

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  En malta olla tähän lisäämättä Lakupekan marraskuun 2006 asiantuntevaa kommenttia:

  Ennustan, että käytettyjen hinnat pysyvät nyt paikoillaan pari vuotta ja uustuotannon hinnat nousevat 5-10 % vuodessa. Se mikä on viime aikoina muuttunut, niin ylihintapyynnöt ovat poistuneet markkinoilta, mikä on minusta tervettä kehitystä. Nyt ollaankin palattu normaaliin kiinteistökauppaan ja hinnoittelemalla tuote oikein kauppa käy edelleen ihan mukavasti

  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

  Jos Suomen näkökulmasta katson asiaa, kun pitää mielesstä kolme tärkeää asiaa: place, place ja place. Kiinteistössä rahat pysyy tallessa kun pitää järjen kädessä. Tämanhetkisellä korkotasolla, jolla Suomesta saa uutta lainaakin alle prossalla, ei ole huono vaihtoehto ostaa em. kiinteistöä. Jos taas on haaveissa viettää aikaa Espanjassa, niin sama paikan valinta se pätee sielläkin. Tuosta 2006 ollaan tultu edelleen alas rutkasti, ja jos hyvältä paikalta löytää hyvin ja laadukkaasti rakennetun kohteen ja pääsee vielä tinkaamaan, en pidä kyllä huonona vaihtoehtona. Vuokraa sen verran, että saa kulut pois. Rannikolta varmaan löytyy ihmisiä huolehtimaan käytännön asioista. Kun ostaa itselle tarpeeseen, niin ei sitä viimeistä hintaa koskaan löydä, mutta kukaan meistä ei ole ennustaja joka voi pitkällä kokemuksella sanoa, mihin ne hinnat kääntyy.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Krisin kommenttiVarmasti näillä markkinoilla pankkien taseissa lóytöjäkin on, mutta ne taitavat huveta ”sisäpiirille”. Jos pankissa kuulisin vaikka kahden makuuhuoneen siististä, uudesta asunnosta Los Bolichesissa / Los Pacosissa 80.000€:lla niin ostaisin sen heti itse. Mutta ennen kuin minä kuulen siitä, niin asiasta – jos tällaisia olisi – kuulee moni muu pääkonttorissa ensin, eivät ne todelliset löydöt pankin omassa organisaatiossakaan yleisessä tiedossa ole.

  Kris, mitä tuola tarkoitat ? Kerrot että menee pankissa sisäpiirille, mutta kuitenkaan pankki ja kiinteistövälitys ei ole toistensa kanssa sidoksissa. Siis myykö ja hinnoitteleeko pankki itse niiden asiakkaiden vakuutena olevat kämpät, joiden korkoja asiakkaat ei ole maksaneet ? Kyllä luotettavampaa olisi laittaa vapaille markkinoille ja antaa markkinoiden määrätä hinta, niin ei sisääpiiri, eli pankin oma porukka pääse hyötymään asiakkaiden ahdingosta. Sehän se vasta moraalitonta on.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Moraalilla ei taida olla sijaa näissä peleissä,kytköksissä löytyy.Tavallinen pulliainen ei osaa ymmärtää mitä kaikkea kulissien takana tapahtuu.Suomalaiset saattavat vielä mielessään ajatella asioita suomen mittakaavalla,mikä ei oikein päde täällä suuressa maailmassa Itämeren toisella puolen.
  Ottakaa 2000 000 myymätöntä asuntoa,joku hinta per asunto ja ollaan semmoisissa luvuissa ettei suomalaiset poliitikot ja muut alan huijarit edes märimmissä unissaan koskaan osaa semmoisia kuvitella.
  Espanjan kollegoiden käsissä on tämä varallisuus ja kuten sanottu,ei taida moraali paljon painaa näissä kuvioissa.
  Loppupeleissä ,tavalla tai toisella pankit tietenkin ovat kaiken ,eli rahoituksen takana.Ja luulen ettei siellä ole suurta intressiä ja väliä mitä yksittäisille kiinteistöille tehdään.
  Rakennettu on joka puolella espanjaa,mutta ainakin Andaluciassa ,luulisin,on suurin osa tarjonnasta suunniteltu myytäväksi ulkomaalaisille.Joten se mitä nimenomaan Englannissa asian tiimoilla tapahtuu on äärimmäisen tärkeää.Jos en väärin muista ,englantilaisia asuu vakituisemmin Espanjassa n.1,3 milj.,seuraavaksi tulevat sakut ,joita oli yllättävän vähän,määrää en muista ,mutta jotain 130000 ja 400000 välillä.Pohjoismaalaisia oli muutamia kymmeniä tuhansia sekä Tanskasta ,Ruotsista että Suomesta kustakin.Eli täällä odotetaan hartaasti Englannin suuria ikäluokkia ostamaan eläkelukaalia Espanjasta.

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Janne, en tarkoita etteikö mikä tahansa espanjalainen pankki joutuisi enemmin tai myöhemmin myymään taseeseen jääneitä asuntoja. Toivon kuitenkin, ettei jouduta siihen vaiheeseen, jossa kuulemma oltiin 90-luvun aikana, jolloin Espanjassa konkreettisesti myytiin pankkien konttoreissa niitä asuntoja.

  Ehkä voisin tiivistää tuon kommenttini sanoen, että pankeilla menee edelleen riittävän hyvin niin, että konttorin työ on edelleen pankkipalvelun, talletusten ja rahoituksen myyminen, ei asuntokauppa – ja että toivon ihmisten etsivän näitä palveluita ja tuotteita konttorilta, ei asuntoja.

  En toki tarkoita sitä, että Suomessakaan pankin konttorin homma olisi asuntojen myyminen, mutta kesällä Nordean tiskillä käydessäni kiinnitin huomiota siihen, että joka pöydällä oli kiinteistönvälittäjän kortteja ja mainoksia – niitä et Espanjassa suoraan konttorista löydä eikä pankki ohjaa sinua tietyn suuren välittäjäketjun luo tai päin vastoin. Suuret kiinteistönvälittäjät Suomessa ovat kásittääkseni ihan suoraan pankkien omistamia ja kiinteistönvälitys ja pankin konttori ovat jopa samoissa tai hyvin lähekkáin olevissa tiloissa.

  Espanjan rakentaminen on ollut ennätysmäistä ja asuntoja on tyhjillään ja myymättä valtavasti ja luottotappioita vastaan taistellaan joka ikisessä espanjalaisessa pankissa. Espanjan asuntokupla tuntuu olevan hyvin tunnettu maailmalla, mutta harva tietää, että espanjalaiset pankit ovat edelleen suhteellisen vahvassa kunnossa kestämään tilannetta – tai sitä, miten tärkeä pankkisektori on Espanjan taloudelle:

  -Madridin pörssin kolmesta suurimmasta yrityksestä kaksi on pankkeja
  -Vuonna 2008 maailmaan viidestä tuottavimmasta pankista kaksi oli espanjalaisia (kolme muuta olivat muuten kiinalaisia)
  -Santander on yksi maailman vahvimmista ja suurimmista pankeista – ja mikä tahansa espanjalaispankki kilpailee sen kanssa suoraan kotimarkkinoilla
  -Espanjassa on yksi maailman kattavimmista konttori- ja automaattiverkostoista
  -Täkäläiset pankit ovat erikoistuneet nimen omaan kuluttajien pankkipalveluihin, jossa riski hajautuu aivan eri tavalla kuin investointipankkien toiminnassa
  -Espanjassa yleiset minimikoron ehdot asuntolainoissa pitävät pankkien rahoituskatteen kunnossa myös alhaisten korkojen aikoina
  -Espanjan keskuspankin politiikka on ollut hyvin konservatiivista nousukauden aikana ja on nykyään mallina muualla maailmassa siihen, miten asiat ”olisi pitänyt hoitaa”

  Kun USA:ssa, Englannissa ja Euroopassa pankkeja on kaatunut kuin heinää, Espanjassa ei ole tarvittu edes valtion tukea. CCM on edelleen ainoa keskuspankin syliin ajautunut pankki, se toimii tällá hetkellä aivan normaalista ja varmasti fuusioidaan ilman suurempaa hälyä lähiaikoina. Mitään varsinaista pankkikriisiä ei Espanjassa ainakaan toistaiseksi ole nähty. Lisäksi talletussuoja espanjalaisissa pankeissa on kaksinkertainen (100.000€ per henkilö) useimpiin muihin Euroopan maihiin, myös Suomeen verrattuna.

  Ohessa Financial Timesin artikkeli syyskuulta koskien sitä, miten Espanjan pankit taistelevat maineensa puolesta markkinoilla, jotka eivät tahdo uskoa tasearvoja, jotka todella ainakin paperilla näyttávät hyviltä:

  http://www.ft.com/cms/s/0/4c445018-a18f-11de-a88d-00144feabdc0.html

  Toisen linkin alta löytyy tietoa siitä, miten kansainväliset luottoluokittajat näkevät Espanjan pankkien tulevaisuuden jo valoisampana:

  http://www.cotizalia.com/cache/2009/09/19/noticias_45_analistas_bancos_espanoles_rating.html

  No, näin julkisesti lienee parasta olla sanomatta kovin vahvasti yhtä tai toista siitä, mitä markkinoilla tulevaisuudessa tapahtuu, Espanjan talousuutisia seuratessa tahtoo välillä kyllä masentaa.

  Viestini ydin lienee siinä, että tapahtui tulevaisuudessa mitä tahansa, niin Espanjan pankeissa ei tällä hetkellä ainakaan ole ollenkaan sellainen paniikki ja kriisi menossa kuin mitä asiasta tunnutaan yleisesti ajattelevan. Vaikeaa on, luottotappioita on, töitä on paljon, mutta tase on vahva ja vakavarainen, likviditeetti ei enää ole ongelma (ainakaan kaikille pankeille) ja lainamarkkinat alkavat normalisoitua. Näin ainakin tänään, huomenna nähdään mihin tulevaisuus on menossa. 🙂

  LINKKI

  jpmadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.04.2009
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 192

  Hola,

  Santiago mainitsi englantilaiset, oheisesta linkista voi tsekata Englannin punnan kurssin viimeisen
  10-vuoden ajalta,

  http://www.indexmundi.com/xrates/graph.aspx?c1=GBP&c2=EUR&days=3650&lastday=20091016&lang=es

  Jotta Englantilaiset palaisivat asuntojen ostajina/turisteina, pitaa punnan vahvistua aikaisemmalle tasolle, nyt Espanja on monelle Englantilaiselle aivan liian kallis. By the way Gibraltarissa on nyt halpaa…(ihan aiheen ulkopuolelta).

  Kris, olet (virallisesti) oikeassa meidan Espanjan pankkien kannattavuudesta, mutta minua itsea ihan oikeasti
  hirvittaa/pelottaa mita morkoja sielta taseista oikeasti loytyy. Linkista aiemmassa kirjoituksessani mainitaan Santander pankin tasearvojen korjauksesta joka soisi 9022 miljoonaa 9332 miljoonan tuloksesta.

  ”Banco Santander, por ejemplo, dicen los analistas que presenta un ajuste por valoración de 9.022 millones de euros, que con la normativa contable anterior (antes del 2004) se comerían los 9.332 millones de beneficios atribuidos. Es decir, hablamos del banco que mayores beneficios a repartido entre sus accionistas en todo el mundo, pero que ha tenido la suerte de los campeones ya que se ha beneficiado de los cambios en la contabilidad bancaria internacional, sin la cual, se hubieran diezmado sus beneficios. La normativa contable anterior al 2004 no regulaba el concepto de valor razonable y, por lo tanto, no imponía ajustes por valoración. Como dicen en el Santander, “reflejan plusvalías o minusvalías latentes, y se trata de una partida muy volátil”.

  Mutta toivotaan parasta ja pelataan pahinta…

  Saludos

  Janne Madrista

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Pauliina, en puhu tuossa faktoista sinánsä, tosiasiassa en edes tiedä, miten, millä hinnalla ja kriteerillä pankit laittavat asuntonsa myyntiin, koska tyóni pankissa on nimen omaan pankkipalveluihin ja lainoihin liittyvien asioiden hoitamista, ei asuntokauppaa.

  Mutta Espanjassa pitkáän asuneena arvaan, että jos pankki olisi syystä tai toisesta viemässä huutokauppaan hyvän asunnon pienellä lähtöhinnalla, niin varmaan siellä olisi ensimmäisenä huutamassa joku, joka työnsä puolesta on asiasta kuullut jo etukáteen ja kaupat on tehty, ennen kuin siitä kuulee kukaan täällá muutaman sadan kilometrin päássä pääkonttorissa – tai asiakkaat, jotka niitä káyvát konttorilla kyselemássä.

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Pankeilla on myytävää, mutta eivät viitsi edes vastata tarjouksiin elleivät ole varmoja, että ostajakanditaatilla on riittävästi pätäkkää takataskussa ja kyseessä ei ole renkaanpotkija. Voit todistaa aikeesi joko siirtämällä rahaa pankin tilille tai hankkimalla muun vakuuttavan todisteen.

  Useat välittäjät vihjaavat, että heillä on suhteita pankkeihin ja he voivat välittää tarjouksen – todellisuudessa vain muutamilla harvoilla on oikeasti pääsy noihin Krisin mainitsemiin sisäpiireihin. Itsekin tiedän vain yhden sellaisen välittäjän.

  Jos isompi porukka lyöttäytyy yhteen ostoaikeissaan, silloin hintakin on kohdallaan. Eli kaikki maailman kapitalistit – liittykää yhteen!

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Toivotaan, että talous lähtee rullaamaan sen verran mukavasti, ettei meidän kenenkään tarvi oikeasti tietää, mitä mörköjä siellä olikaan!

  Mikäli lamasta päästään riittävän nopeasti niin että pankkien sietokyky kestää laittaa tiiliskiviä taseeseen niin nyt voi tosiaan olla jo paras aika ostaa asunto, markkinat ovat vasta heräilemässä, tarjontaa on paljon ja korot alhaiset. Mutta jos luottotappiot todella räjähtävát pankkien käsiin ennen kuin työllisyys kohenee ja/tai punta nousee – jos nousisi? – niin kuplan puhkeaminen voi olla vielä edessäkin.

  Toisaalta siis puolustan – kai vähän raivokkaastikin – näkemystäni siitä, että juuri nyt ei ole mikään paniikki menossa. Mutta ensi vuosi tulee olemaan pankeille vielä kovempi paikka kuin tämä ja se, miten siitä selvitään vaikuttaa kyllä asuntojen hintaan. Katsotaan, mitä tapahtuu…

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 183)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.