asuntolainan saanti nykyespanjassa?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki asuntolainan saanti nykyespanjassa?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 31)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mrs S
  Mrs S Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  Me ei olla vielä päästy espanjaan asti, mutta mä tykkään haaveilla (toivottavasti kukaan ei ota pahakseen 🙂 )

  Eli mä mietin että mitenköhän helposti tai vaikeasti espanjasta nykyään saa asuntolainaa. Onko teillä kokemuksia? Mitkäköhän olisivat mahdollisuudet, jos tilanne olisi se, että kolmihenkisen perheen tulot olisivat suomesta peräisin ja noin espanjan keskivertopalkan suuruiset mutteivät vakituiset. Lisäksi kyseisellä perheellä olisi yksiö Suomessa, joka toimisi takuuna (ja olisi arvoltaa noin kaksi kolmasosaa ostettavan asunnon arvosta) ja josta tulevat vuokratulot melkein kattaisivat (kolmenkymmenen vuoden) lainan takaisinmaksun.

  Ja tiedän että pitää kysyä pankista jos haluaa tietää pankkilainoista, mutta mä haluan vain mututuntumavastauksia ja siihen tämä orkki on oiva foorumi 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Naapurini otti lainaa asuntoaan vastaan jokin aika sitten. Espanjalainen pankki olisi antanut lainaa, mutta pirun kovalla korolla. Hän on saku ja saksalainen pankki (Deutsche Bank) hyväksyi espanjalaisen asunnon pantiksi (hyvällä arvolla) ja antoi lainaa kiinteällä huomattavasti espanjalaisia pankkeja alhaisemmalla hinnalla. Deutsche Bankilla on konttoreita Espanjassa se varmaan helpotti lainapäätöstä, vaikka tämä henkilö neuvotteli lainan Saksassa.

  Kris ja kumppanit kertonevat muutoin mahdollisuuksistasi eli hyväksyvätkö kaukana Suomessa syvässä lumihangessa sijaitsevan yksiösi pantiksi ja mistä arvosta..? Kysy myös tuolta sakupankilta, jos ne vaikka luottaisivat paremmin suomalaisiin… ja eikö niillä ole jotain toimintaa Suomessakin?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  Hot kirjoitti:

  ja eikö niillä ole jotain toimintaa Suomessakin?

  Taitaa olla vain ”corporate”-asiakkaille…

  Konttorihan on siinä suoraan aseman vastapäätä (Hesassa siis tietysti).

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mrs S
  Mrs S Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  Isot kiitokset, hot, vastauksestasi! Nopea googlaus antoi ymmärtää että deutsche bankilla tosiaan on toimintaa suomessa, mitä ne sitten täällä tekevät jäikin mulle epäselvemmäksi.. Mutta täytyypä niiltäkin sitten kysyä, kun toivon mukaan aika pian tulee oikeasti ajankohtaiseksi. Thanks for the tip 🙂

  Mutta meinaatko siis että pankit saattavat arvottaa yksiön oman mielensä mukaan? Eikä sen tosiasiallisen arvon mukaan? Syvässä hangessahan se tietysti on, mutta kumminkin pääkaupungin keskustassa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Suomalaiset pankit antaa myös lainaa espanjan asuntoihin ,suomessahan korko on hyvin alhainen tällä hetkellä.
  Espanjalaiset pankit eivät hyväksy suomessa olevaa asuntoa pantiksi.
  Täältä saat lainaa jos sulla on suunnilleen 30-40% asunnon hinnasta omaa fyffeä.
  Ota myös huomioon että täällä tulee huomattavat kulut myyntihinnan päälle.Karkeasti n. 10%.
  100000€ kämppä maksaa oikeasti 110000€. Ja näistä kuluista ei voi luistella.
  Mutta ihan tapauskohtaista tietoa saat kysymällä pankistasi , täällä ja suomessa.
  Voihan olla että Kris huomaa tämän ja vastaa.Silloin saat oikeata tietoa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mrs S
  Mrs S Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  Täältähän saa mutuakin enemmän, kiitos Santiago! Noin paljon omaa rahaa meillä ei ole millään (ellei sitten myydä sitä olematonta yksiötä -mikseivät ne hyväksy sitä takuuksi vaikka eeuussa ollaan ja kaikki?) eli ainut vaihtoehto taitaa olla yrittää (jollain ihmeen keinolla) saada sitä lainaa suomesta.

  Jotenkin naiivisti kuvittelin, että sitä olisi helpompi saada espanjasta. Kuvittelin, että kun siellä on vähän halvempaa, olisi meidän rahallamme/omaisuudellamme espanjassa vastaavasti enemmän arvoa. Huomaan, että mun täytyy perehtyä tähän jonkin verran…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Espanjalaiset pankit ovat ISOJA ,tai sitten pieniä paikallisia osuuspankin tyylisiä systeemejä.Kumpiakaan ei kiinnosta pätkän vertaa Suomessa oleva omaisuus.
  Siitäkin syystä ettei niillä ole siellä verkostoa, ja toisaalta ei niissä edes tiedetä missä Suomi on.
  Mä satun tietämään että ainakin Nordea antaa lainaa näihin tarkoituksiin.Riippuu tietysti monista seikoista , millä ehdoilla ja miten.
  Jo aikoinaan , yli 20v. sitten , meillä oli laina Suomesta. Nykyään varmaan moni asia on toisin näissäkin asioissa, mutta eihän siinä paljon häviä jos asiaa kysäisee.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pauliina
  pauliina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Deutce bank asemaa vastapäätä ottaa asiakkaaksi min. 1 milj varallisuudella. Sen sijaan ns. suomalaisita pankeista saat lainaa melko alhaisella marginaalilla, jos asiakassuhteesi on kunnossa. Vakuudeksi ei käy Espanjan asunto. Esimerkkinä 1 kk euriboriin sidottuna ja 0,4 marginaalilla korko on reilusti alle prossan. Samoin suomalaiset vakuutusyhtiöt ovat alkaneet nirsosti vakuuttamaan espanjassa olevia asuntoja

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kris
  kris Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Hola Mrs S,

  Oikeaa tietoa olet saanut täällä, Santiago jo kirjoitti juuri sen, mitä minäkin olisin kysymykseesi vastannut:

  60-80% hinta-arvioista tai kauppahinnasta, muista laskea kulut lisäksi, lainaa sen verran että hoitokulut kuussa on n. kolmasosa nettotuloista ja laina-aikaa niin että laina on maksettu pois ennen eläkeikäá (65v).

  Pankki (missä tahansa maailmassa) katsoo lainaa antaessaan kolmea asiaa, nimen omaan tässä járjestyksessä:

  1) Käyttötarkoitus
  2) Maksukyky
  3) Vakuudet

  Suomalaisen pankin kannalta kyseessä on kakkosasunnon osto, joten veikkaan että lainan korkomarginaali voi olla korkeampi kuin tuo mainittu 0,4%, mutta jos maksukyky ja vakuus Suomessa on riittävä, niin uskoisin että saat Suomesta lainaa.

  Nordea puhui viime kesänä suuntaa antavasti euribor + 1% tasosta Espanjan asunnolle, mutta en kehdannut tosissani neuvotella koska en halunnut hukata heidän aikaansa. Olin nimittäin ihan vaan kuulostelemassa, miltá Espanjan asuntojen lainoittaminen Suomessa kuulosti, en tosissani lainaa ottamassa. Mutta loppujen lopuksi kaikki riiippuu aina tapauksesta ja asiakkuussuhteesta.

  Maksukyky Espanjassa lasketaan suunnilleen tuolla yllämainitulla tavalla: nettotuloista noin kolmannes saisi mennä lainan lyhennyksiin ja korkoihin. Jotta vuokratulot voitaisiin täällä huomioida, ne on ilmoitettava verottajalle, jotta näkyvät veroilmoituksessa ja lisäksi täytyy esittää tiliote, josta näkyy että niitä on maksettu ja vuokrasopimus.

  Vakuuden Espanjalainen pankki haluaa Espanjasta ja suomalainen Suomesta ennen kaikkea siksi, että jos lainan maksun kanssa tulisi ongelmia, vakuuden haltuun ottaminen on helpompaa, nopeampaa ja edullisempaa pankin kotimaassa. Lailliset kuviot, jotka vaadittaisiin suomalaisen asunnon vakuudeksi ottamiseen ovat monimutkaisia ja kalliita hoitaa, ja jos Suomen asunto päätyisi espanjalaisen pankin käsiin niin mitäs pankki sillä tekisi? Kuka ajaisi pankin asiaa suomalaisissa oikeuskuvioissa? Kuka täällä tuntisi Suomen lain, osaisi edes kieltä toimiakseen suomalaisten kanssa? Tuntisi Suomen kiinteistömarkkinat, jos asuntoa pitäisi kaupata eteenpäin?

  Kansainvälinen vakuuskuvio on siis mahdollinen mutta hankala ja kallis ratkaisu, siksi pankit eivät sitä tarjoa. Olen kuullut ettá joku suomalaispankki olisi joku vuosi sitten harkinnut systeemiá, jossa ottaisivat Espanjan asunnon vakuudeksi, mutta ei sitä kuitenkaan viety káytäntöön asti – nyt tuskin olisi puhettakaan asiasta.

  Espanjassa vakuudesta tehdään aina hinta-arvio, jonka pankki teettää ulkopuolisella arvioitsijalla ja asiakas maksaa. Nykyään tuo 60-80% annetaan hinta-arviosta TAI kauppasummasta, pienemmästä náistä. Eli vaikka ostaisit tosi hyvään hintaan esim. 100.000€:lla ja arvio olisi 200.000€ niin lainasumma laskettaisiin tuon 100.000€:n mukaan.

  Sataprosenttista lainoitusta Espanjassa on vaikea saada, mutta jos löydät asuntosi pankin huutokaupasta niin se voi onnistua. (Älä vaan kysy minulta, Cajasolilla ei ole Aurinkorannikolla montaakaan asuntoa myynnissä, enkä myy niitä konttorilta. 🙂 )

  Terveiset,
  Kris

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mrs S
  Mrs S Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  Ihanaa että vastasit, kris, tosi isot kiitokset!! Mä viisastuin valtavasti 🙂 !

  Nyt ymmärrän hyvin miksi meidän täkäläinen luukkumme ei käy vakuudeksi, ja koska meillä ei ole tarpeeksi suuria säästöjä ja mahdolliset takaajamme ovat Suomessa asuvia suomalaisia (joilla ei ole omaisuutta Espanjassa), meidän on siis käytännössä mahdotonta saada lainaa Espanjasta ellemme myy yksiötä?

  Joko yksiö on myytävä tai lainaa on haettava Suomesta. Onko espanjasta ostettava asunto suomalaisten pankkien silmissä siis aina ”kakkosasunto” vaikkei mitään muuta asuntoa missään muussa maassa olisi suunnitteillakaan (täällä jo oleva yksiö on tietysti perheasunnoksi kelvoton)? Ja uskot, että suomalainen pankki saattaisi myöntää meille lainan, vaikka koko muu elämämme (verotuksineen) olisikin jo Espanjassa?

  Olisin tosi kiitollinen jos viitsisit vielä kerran vastata. Tuntuu että mun olisi kuulunut varata henk.koht. konsultaatioaika pankkiin saadakseni tämän määrän informaatiota -vielä kerran kiitos!

  terkuin, S

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Kris kirjoitti:
  ”Vakuuden Espanjalainen pankki haluaa Espanjasta ja suomalainen Suomesta ennen kaikkea siksi, että jos lainan maksun kanssa tulisi ongelmia, vakuuden haltuun ottaminen on helpompaa, nopeampaa ja edullisempaa pankin kotimaassa.”

  Eikö Kris jo vastannut sinulle. Jos haluat Suomesta lainaa, sinulla pitää olla suomalainenen asunto lainana pantiksi. Espanjan asunto on silloin kakkosasunto. Ellei sitä pantattavaa enää Suomessa ole, turha kai siellä on lainaa kyselläkään.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mrs S
  Mrs S Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  No ei se kyllä noin mene. Säkö meinaat että asuntolainan ottajalla on aina oltava omistusasunto ennestään?
  Jos asuntoa ei enää olisi, olisi sitävastoin isohko kasa rahaa. Ja lisäksi takaajat. Eikö niistä olisi mihinkään?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pauliina
  pauliina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Jos Sinulla on vakuudet kunnossa, saat Suomesta lainaa. Eri vakuuksilla on eri vakuusprosentit. Pääsääntöisesti asunnon vakuusarvo on noin 70 %. Raha tai talletus käypään arvoon, arvopaperit arvostetaan eri prosenteilla sen mukaan, mikä on kyseessä. Epälikvidin osakkeen vakuusarvo on aika mitätön. 100 prosenttista lainoitusta ei saa. Takaajillekaan ei paljoa anneta vakuusarvoa. Eli jos olet Espanjasta ostamassa asuntoa velalla, Kris:n ohjeiden mukaan saat espanjalaisesta pankista lainaa. Jos taas haluat lainaa suomalaisesta pankista, niin vakuudet pitää olla Suomessa, Espanjan asunto ei käy. Kuviohan voisi olla vaikka niin, että saat osan espanjalaisesta pankista ostettavaa Espanjan asuntoa vastaan ja loput suomalaisesta pankista, jos SInulla on vakuuksia vapaana Suomessa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mrs S
  Mrs S Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  Kiitos, pauliina, tiedoista ja hyvästä vinkistä 🙂 !!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kris
  kris Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Eipä kestä kiitellä eikä mulla ole paljon lisättävää yllä sanottuun, juuri noin se menee niin kuin Pauliina ja muut sanoivat.

  En YHTÄÄN halua lannistaa, mutta kuitenkaan en malta olla sanomatta, että ennen kuin myyt Suomen asunnon niin käykää täällä katselemassa, miten asiat todella lähtee sujumaan.

  Siitä, että asuu aluksi vuokralla, on monia etuja, ehdit rauhassa miettiä, mille alueelle haluatte asettua, mitkä asiat KÄYTÄNNÖSSÄ osoittautuu tärkeiksi Espanjan kodissa (kulkuyhteydet, sijainti, mihin suuntaan on ikkunat, onko kylmä talvella / kuuma kesällä, onko parveke tai näköalat tärkeä juttu… lista on loputon) ja sitten kun tietäá mitä todella haluaa, voi ostaa viisaammin. Enkä nyt menisi vannomaan sitäkään että hinnat ovat jo nousussa, kaiken kaikkiaan uuden tulokkaan kannattaa katsella hetki ympärilleen ennen kuin tekee suuria taloudellisia päätöksiä.

  Mutta en tosiaan halua tällä mitenkään ”mustata” unelmiasi, ota asioista selvää ja pidä Espanja-ajatusta vireillä, niin kuin olet tehnytkin!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 31)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.