Asuntojen turvallisuus

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Ikävä kyllä Espanjakaan ei ole välttynyt rikollisuuden tuomista ongelmista. Tämä ilmenee lähinnä kolmena eri muotona: Ajoneuvo-, henkilö- ja asuntoihin kohdistuvana rikollisuutena…

  Lue Väinö Karjalaisen artikkeli täältä ja keskustele aiheesta!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Moi,pannaan nyt lusikka tähänkin soppaan.Mitä mä olen näitä asuntomurtoja nähnyt,niin poikkeuksetta ovissa ei ole ollut rejaksia.Tästä voi tehdä esim.semmoisen johtopäätöksen ,että rosvot valitsevat mahdollisista ovista sen helpomman.Toinen juttu on tietenkin se jos kohde on jo etukäteen valittu.Silloinhan sinne mennään jos halutaan.Mutta ns.satunnaisia murtoja rejakset estää.Ihan perusjuttua espanjassa on rauhallisillakin ja turvallisilla alueilla ovien lukitseminen AINA,olit itse sisällä tai et.Yksi rosvojen metodi on esim.tarkkailla ,vaikka kiikareilla jostain kauempaa,kun asunnoissa tapahtuu liikennettä sisään/ulos.Kun uudet tulokkaat ovat saaneet matkalaukut sisään ja lähtevät esim.nopeasti käymään kaupassa,sillä välin on matkakassa ja passit varastettu.Näitä minäkin tiedän useita.Jos asunnossa /hotellissa on kassakaappi ,sitä kannattaa käyttää.Tiedoksi ,että pienet kaapit ei paljon maksa,muutamia kymppejä,ja jos sen muuraa,tai pulttaa kiinni,niin ainakaan amatöörit ja huumehörhöt ei sitä avaa.

  LINKKI

  Mundo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.05.2013
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 41

  Kuulin tänään miten Fuengirolan mukavaan rivitaloon oli murtauduttu aikamoisella tavalla. Pariskunta oli nukkunut (iso koira myös) aamuyön uniaan kun murtomiehet sumuttivat jotain lamaannuttavaa/nukuttavaa spraytä makuuhuoneen ilmastointilaitteeseen (siis sinne mikä on talon ulkoseinässä). Isäntäväki oli nukkunut aina klo 15.00 asti ja koira myös. Pikkuhiljaa heille valkeni mitä oli käynyt ja mitä hävinnyt. Terassin ovi oli nostettu imukupeilla ylös ja painettu sisään. Pariskunnan nukkuessa olivat saaneet rauhassa häärätä. Sen verran ystävällisiä olivat olleet, että laittoivat terassilasin takaisin paikoileen. Rikkoutuneet saranat ja ikkunoissa näkyneet imukupin jäljet paljastivat sisääntulokohdan. En taida nukkua enää ilmalämpöpumppu päällä.

  Onko muilla vastaavia kokemuksia?

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Milloinkahan tämä on mahtanut tapahtua? Paikalliset sanomalehdet eivát kerro asiasta yhtäán mitään. Ja yleensähán tällaisista jutuista kerrotaan kissankokoisin kirjaimin.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  Mundo kirjoitti:

  Pariskunta oli nukkunut (iso koira myös) aamuyön uniaan kun murtomiehet sumuttivat jotain lamaannuttavaa/nukuttavaa spraytä makuuhuoneen ilmastointilaitteeseen (siis sinne mikä on talon ulkoseinässä).

  Näistä ”kaasuhyökkäyksistä’ liikkuu paljon urbaanilegendaa, johon tämäkin kuulunee. On syytä muistaa, että siitä ilmastointilaitteen ulkoksiköstä ole mitään ilmakanavaa sisään, joten miten se kaasu sinne sisään menisi?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Näitä tarinoita kiertää erilaisina hieman muunneltuina versioina tasaisin väliajoin. Myös matkailuautopiireissä.
  Vielä ei ole kukaan oikeasti ilmoittautunut uhriksi. Kaikki tieto on toisen – kuudennen käden tietoa.
  Tässä nimenomaisessa kertomuksessa mättää heti väite imastointilaitteeseen sumutetusta kaasusta. Jokainen joka tietää miten ilmastointi-lämpöpumppu toimii , ymmärtää väitteen mahdottomaksi.
  Se taas on toinen juttu , että murtoja ja asuntoihin tunkeutumisia tapahtuu , tosin ei tällä tavalla.
  Ne on estettävissä hyvin yksinkertaisesti ja suhteellisen halvalla.
  Rejakset, kassakaapit, hälytysjärjestelmät ja jopa asialliset lukot ovat kaikkein helpoimmat ja alkeellisimmat varotoimet.

  Juuri tässä pari päivää sitten tuli nuoruuden kaveri lomailemaan tänne ja nähtiin heidän vuokraamansa asunto.
  Siellä ei ole esim.parvekkeen ovessa oikeata lukkoa lainkaan., Ovi siis aukeaa ruuvarilla hieman nostamalla.
  Rahat ja passit pitää panna perinteiseen jemmaan patjan alle , pieni kassakaappi maksaisi alkaen 20€ + asennus.
  Ja sitä rataa. Onhan kämppä aika ylhäällä, taisi olla kuudes kerros. Mutta varman tiedon mukaan rosvojen päätä ei paljon huimaa, ainakaan jos on sattunut vetämään jotain päätä sekoittavaa.
  Näitä turvallisuustekijöitä voi sitten edellyttää lomakämppää vuokratessaan tai sitten ei.

  LINKKI

  Mundo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.05.2013
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 41

  Tämä tapahtui muutama vuosi sitten, mutta itse kuulin ryöstöstä vasta tänään kun oli juttua. Yritin tutkiskella kaasuja, ja tällaiseen tekstiin törmäsin.

  ”Kuljetusliike Raimo Stenwallin autot ajavat ulkomaanajoja usealla autolla Espanjaan ja yhdellä Ranskaan. Yhtiön kuljettajat ovat joutuneet usein nykyajan maantierosvojen kanssa tekemisiin, sillä Espanjassa yöpyessään kuljettajat ovat saaneet varkaita kiinni itse teosta useaan kertaan. Vakavin tapaus Espanjassa sattui viime vuonna, kun yhtiön nukkuva kuljettaja huumattiin kaasulla ja tämän jälkeen murtautujat putsasivat hänen koko henkilökohtaisen omaisuutensa. Nyt yhtiö on varautunut mahdollisiin tuleviin hyökkäyksiin asianmukaisilla varusteilla, kun vuoden lopussa viiteen autoon asennettiin NX-4 -kaasuhälyttimet. Hälytin varoittaa hiilimonoksidin eli hään lisäksi tunnetuimmista kaasuista, joita ryöstäjät voisivat käyttää tainnuttamiseen. Kaasulla tainnuttamisessa on olemassa todellinen vaara, jos ryöstäjät jostain syystä jättävät keikan kesken ulkopuolisen häiriön vuoksi, tai eivät pääsekään ohjaamoon. Tällöin käytetty kaasu ei pääse tuulettumaan ja ohjaamoon jäädessään se voi aiheuttaa nukkuvalle kuljettajalle taintumista pahemmat vauriot.”

  Kyllä ne jotain kaasuja käyttävät…

  Pariskunta itse spekuloi kuviota niin, että jotain unettavaa kaasua on jostain tullut, koska koirakin nukkui iltapäivään asti. Pariskunta ei ole tottunut nukkumaan pitkään.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Ilmeisesti jotakin kaasujuttuja on käytetty joskus jossakin. Ainakin muutama lehti on niistá kertonut, mutta ei ihan äskettäin sentáän.

  http://www.elperiodicodehuelva.es/index.php/component/k2/item/5055 (Domingo, 23 de Octubre de 2011)

  Alarma por sujetos que utilizan gas para dormir a sus víctimas. (21 | 09 | 2002 Por Buenos Aires)
  http://www.panamaamerica.com.pa/notas/361224-alarma-por-sujetos-que-utilizan-gas-para-dormir-a-sus-victimas

  http://www.lapoliciaca.com/nota-roja/adormecer-a-las-victimas-nueva-modalidad-de-robo-a-casa-habitacion/
  Tuossa jutussa Mexicon poliisi kertoo näin, aika lailla tuon ”Kyllä on murtomiehillä rajut kuviot” -kirjoituksen tapaan:

  Las víctimas son previamente seleccionadas, en algunos casos los delincuentes se acercaron lo suficiente a las personas que robaron, se ganaron su confianza y los duermieron con el somnífero.

  La forma usada por los ladrones es entrar y utilizar un gas, que hace que las víctimas duerman profundamente, sin que se den cuenta de lo que sucede, ni las mascotas se dan cuenta de lo que sucede.

  En un robo efectuado, las personas que habitan en esa casa (planta alta) no sintieron nada, inclusive la mascota de ahí no sintió nada, los mismos ladrones utilizaron gas, para hacer dormir a las víctimas.

  “Ni como hablar a la policía y como defenderse” dijo la víctima que ademas sufrió de un golpe en el ojo, sin que ella lo sintiera.

  “Se Expone la vida e inclusive a que nos violen sin que uno se de cuenta” añadio.

  Ja nämá jutut, urbaanilegendat tai sellaisiksi muuttuvat, kiertávát sitten pitkin maailmaa ja jopa suomalaiset uskovat tulleensa kaasuryöstön uhreiksi. Hui hirveetá sentään, kyllä Espanja on pelottava maa…

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Täällä Espanjassa kiertää tarina siitä kuinka Suomessa, kauniina kesäiltana , idyllisen järven rannalla , hyttysten suristessa kotoisasti suvi-illassa, tapahtui outoja.
  Suomalainen ihanneperhe, merkonomi isä, äiti sairaanhoitaja, kaksi lasta, tyttö ja poika ja vielä kultainen noutaja , olivat rantasaunassa (koira myös, se rakasti saunaa).
  Latvialainen rikolliskopla sumutti kiukaan kautta jotain myrkkykaasua saunaan. Sinne nukahti koko sakki.
  Ja kun heräsivät kahden tunnin kuluttua oli kesämökki tyhjennetty. Niin perusteellista työtä olivat rosvot tehneet , että sauna- ja takkapuutkin oli varastettu.
  Paikalta oli nähty poistuvan joukko tummanpuhuvia miehiä jotka puhuivat outoa kieltä ja ajoivat isolla Audilla missä oli perävaunu ja ilmeisesti Latvian rekkarit.
  Ja tämä tarina on sitten totta . Kuulin sen eräältä luotettavalta taholta. Sama mies oli nähnyt juuri eräänä päivänä Uhvon ja hänen mukaansa Elvis elää ja voi hyvin Mijasin vuorilla.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.