Asuntojen lämmityksestä?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Asuntojen lämmityksestä?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä hpietila
  hpietila Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.09.2009
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 0

  Hei,
  Olemme muuttamassa perheeni kanssa (kaksi lasta) Malagaan tammikuussa 2010.
  Nyt olemme asunnon etsintävaiheessa. Etsimme siis vuokra-asuntoa. Kysymys kuuluu: millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon asuntoa etsiessä? Huomasin, että halvimissa asunnoissa ei välttämättä ole lämmitystä (calefaccion), voiko näissä asunnoissa asua talviaikana?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä jokainenxw
  jokainenxw Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.09.2009
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 168

  Viime talven kokemuksella. Lattiat ovat kylmät,eli jaloissa täytyy olla lämpimät tossut/jalkineet. Useasti lämmitys on vain lattialla oleva siirrettävä neste/säteiliä patteri. Joissain paikoissa on lattialämmitys.Ilmastoinnin hoitaa tuuletin. Kannattaa tiedustella miten on. Monesti esitteet on ylimalkaisia. Samalla voi varautua lämpimän vedensaantiin,se on useasti huoneistokohtainen vedenlämmitin.Kannatta otta lämmintä vaatetta koska kosteus tekee olon kylmän tuntuiseksi.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tästä on kirjoiteltu paljonkin,varmaan haulla löytyy tietoa.Mutta taas kerran,Malagan nurkilla ei missään(poikkeukset vahvistavat säännön)ole keskuslämmitystä.Siis ,jos haluat varmistaa edes jotenkin toimivan ja kohtuuhintaisen lämmityksen ,katso että asunnossa on ilmastointi missä on myös LÄMPÖPUMPPU.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Masa P
  Masa P Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  On ensiksi katsottava asunnon ilmansuunta. Paras on etelä-länsi. Sen jälkeen on varmistettava, ettei asunto ole kapea putki parvekkeelta sisäänpäin. Siihen putkeen ei aurinko paista, eikä kuu kumota, joten kosteassa kylmyydessä löytyy. Useimmille todella kamala kokemus, joista kokematon ei osaa edes uneksia! (Suomessahan asutaan niin kuumassa ! +25 tavallista)

  Tämäntyyppisessä asunnossa on oltava ilmastointi, oliko se con bomba calor? , tai sinnepäin, eli se aijemmin mainittu ilmastoinnin lämmitysmahdollisuus.

  Jos lasipintaa löytyy aurinkoon on se mahtava asia!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä erre2
  erre2 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 24

  Kokemuksieni mukaan ja kauan Espanjassa asuneena sanon sanasen minäkin lämmitysasiasta. Kaiken kaikkiaan MasaP:n kommentti oli täyttä asiaa. Ja asiasta on kirjoitettu perusteellisesti.

  Summa summarun: ei se kylmyys, mutta se kosteus! Rannikko on siinä mielessä sisämaata huonompi, sillä esim. Toledossa ja Madridissakin voi olla kylmä, mutta harvoin yhtä kosteata kuin rannikolla.

  Jos asunnossa ei ole lämmitystä ja ns. apukeittiö tai terassi tai parveke ovat ”pimennossa”, eivät pyykitkään kuivu helposti.

  Moni asunto on halpa juuri siksi, että siellä ei ole lämmitystä. Halpa käy kalliiksi, kun irtopatterilla lämmittelee. Kaasulämmittäjä taas lämmittää vain sen ajan, kun laite on päällä, ja kaasulämmitys lisää huoneilman kosteutta.

  Kaksinkertaiset ikkunat eli ns. ”climalit”-lasit lisäävät lämpöä ja sen pysyvyyttä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Pintor
  Pintor Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 484

  Minullakin alkoi loppua aikoinaan kuivat ja Puhtaat vaatteet loppumaan, koska se ei aurinko paistanutkaan AINA.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.