Asunto, työ, harrastus..

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Asunto, työ, harrastus..

 • Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Late Late 9 vuotta sitten.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Late
  Late Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.03.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 4

  Moro, olen 19 vuotias kaamosta pakoon fuengirolaan suunnitteleva. Suunnitteilla olisi suomessa punkata kotona muutama vuosi ja kerätä pesämunaa tulevaisuutta varten. Ennen sinne muuttamista olisi tarkoitus ainakin lomailla siellä kerran ennen niin näkee mitä se paikka todella on. Ja toiseksi siellä pitäisi työllistyä, että saisi sitä voita leivälle, ei mun sinne muuten kannata haaveilla jossei paikka miellytä tai joutuu työttömäksi. Täällä saan ja soitellaan töihin. Ainoa vaan että vihaan tuota saakelin talvea.

  1. Onko mitenkä töitä sähkömiehille, kaivinkone tai muulle konekuskille, tarvittaeesa autoremontteja pystyn tekemään ja muuta vastaavan laista nyhräystä? Tiedän kyllä työtilanteen siellä päin, mutta en kyllä noista hommista löytänyt tällä foorumilta mitään juttua. Mahdollisesti myös yrittäminen kiinnostaa mikäli markkinarakoa löytyy ja täällä suomessa olisikin tarkoitus käydä yrittäjäkurssi.

  2. Harrastus mahdollisuuksista ja asunnoista samaan aikaa, minkä hintaisia asunnot siellä on, missä on autotalli/paja missä mahdollisuus auton rakenteluun ei tarvitse olla iso mutta auton ja työpöytä sinne pitää mahtua. Koska en ole käynyt koskaan mantereella ei mitään hajua asuin aulueista. Alueen syrjäisyys sinäänsä ei haittaa kunhan kauppa kohtuu lähellä, eikä mikään ”levoton” alue. Autoharrastuksiin liittyvistä asioista haluaisin myös kuulla lissä.

  3. Siellä vissiin järjestetään kursseja missä vois tuota espanjaa opetella, kun meikäläisen kielitaito on mitä on. Sitä vois siellä hieman petrata ja täällä kotimaassakin voisin hieman.

  4. Mitenkä helposti olette löytäneet uusia kavereita?
  5. Tän vois pankista kysyä mut kysytään nyt täältäki. Kun on tuo asuntosäästötili niin mitenkä se että siinä tulee valtio takaamaan mun lainan, mutta entäs kun muuttaakin toiseen maahan? Takaako silloin ketä vai takaako enää ketään?

  Mahdollisista kirjotusvirheistä ei kannata välittää, ne ovat osa minua. Ja toiseksi olen huono ilmaisemaan itseäni netissä. Ja noihin asunnon hintoihin ja työllistymiseen voi tilanne olla aivan toinen parinvuoden päästä, mutta tilanne nyt kiinnostaa, eikä ”mahdollisesti kahdenvuoden päästä voi..”. Jotain unohtu varmaan kertoa ja kysyä mutta kysyn sitten kun tulee mieleen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Late
  Late Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.03.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 4

  Kysyin liian vaikeita?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Matkailijatar60
  Matkailijatar60 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.04.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 38

  Heips Late! 😀
  Hyväksi koettu asia: Tule tosiaankin ensin katselemaan paikanpäälle, onko se sitä mitä haluat ja viihdytkö.
  Asunto ensin lyhytaikaisena. Jos viihdyt ja toivottavasti löydät työtäkin (tosin tilanne aika paha tällähetkellä ja pahenee…)
  Hyvä asia on se että ajoissa jo kyselet ja ns opiskelet espanja-asioita 😀 Hatunnoston paikka nuorelle miehelle.

  Muihin en osaa oikein vastata muuta kuin sen että harvoin saat hyvää ja kodikasta asuntoa mukavalta alueelta….
  Vuokrat ovat tosin halvempia normiasunnoissa kuin Suomessa mutta välittäjien kautta maksat ns itsesi kipeäksi, Varsinkin kesäaikana. Halvimmalla saa keskustan esim Fugen keskustan ulkopuolelta. tosin jos haluat Fugen keskustassa asustella jonkun aikaa ja tutkailla tilanteita yms, niin kannattaa katsella ja kuulostella paikallisilta sitä asuntoa. Kaikkia asuntoja ei kannata silti hyväksyä. Hyvässä lykyssä asunto löytyy 2 h! 😀 Hyvällä tsäkällä saa Fugen keskusta-alueelta tosi viihtyisän ja kodikkaan asunnon.
  Esim. oleskelen itse kesät Suomessa ja vuokraan asuntoni aina kesäksi. en havittele voittoa vuokrauksesta. Minulla ei myöskään ole korotetut vuokrat kesäkuun aikana. Vuokraisäntäni on luvannut että saan vuokrata asuntoni kesäkuukausiksi mutta vain Suomalaiselle.

  Jos jossain vaiheessa suunnitelmiasi tahdot tulla vaikka kk asumaan, esim vaikka tänä vuonna elokuussa, tai ensivuonna kesä-heinä-elokuu niin laita s-postisi osoite. Kerron sitten lisää ja lähetän vaikka kuvia, jotta näet asunnon. Täällä puhutaan 1mh tai 2mh jne asunnoista. Todellisuudessa ne ovat esim. 1 mh asunto (olohuone, makuuhuone, keittiö ja kylppäri.

  Voisit tutustua tuonne tietopankin puolellekkin koska sieltä löytyy paljon hyödyllistä tietoa Espanjassa asumisesta ja kaikesta muustakin. Muitakin linkkejä löytyy tästä Espanja.org sivustolta.

  Olen muuten lähtöisin naapurikunnasta itse 😀

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Late
  Late Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.03.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 4

  Kiitoksia, tosiaan tietoa tullut luettua. Ja kun olen nuori haluan katsoa elämän eri vaihtoehtoja läpi pitämättä mitään kiirettä. Nytkin mielessä yrittäminen ja kurssista käyty yli puolet, mutta kun yritystä en ennen syksyä ainakaan ajatusta pidemmälle lähe viemään vaan hankin ensin siihen sopivan tietotaidon ja jos se nyt sitten kolahtaa niin rupean suunnittelemaan asiaa täysillä.
  Mielessä kävi myös tuo että kun kyseessä voisi mahdollisesti olla kesäkauteen painnottuva yritys, että majailisi kesät suomessa tehden töitä ja talveksi sinne, myös nuo kanarian saaret voisi olla talvikauden turismin kannalta hyvä vaihtoehto, koska voisi olla helpompi saada töitä sieltä talvisin. Mutta tuo meikäläisen kielitaito on kyllä niin kuraa että ei sillä uskalla vielä mihinkään lähteä. Siihen täytyy ainakin ennen satsata. Tietty hienoa olisi jos kämppis tai kaveri olisi alussa auttelemassa ja vähä opettamassa tuota kieltä, sen perustaidon lisäksi mitä olisi enne tarkoitus hankkia.

  Ja nämä ovat vielä vain pelkkiä ajatuksia. Niitä ei ole vielä sen enempää hiottu. Mutta yks asia on fakta, tää suomen pimeä, kylmä ja loskainen talvi jotenkin vie ihmisestä sen pirteyden ja jaksamisen. Riittävät perusteluiksi muuttamiseen? 🙂

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.