Asunon oston rahoitus

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Pertax
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.09.2014
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 6

  Syksy on viihdytty Aurinkorannikolla. Pysyvämpään asumiseen harkitsemme omistusasunnon ostamista. Minkälaisia suosituksia ja kokemuksia on asunnon oston rahoittamiseksi?

  LINKKI

  MiMadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649

  Lyhyesti: käteinen on kunkku asuntoasioissa(kin). Ja jos käteistä ei ole niin luonnollisesti pankkiin lainaa kyselemään. Olen antanut itselleni ymmärtää että Suomesta ei lainaa ulkomaan kohteisiin noin vain järkevään hintaan saa joten vaihtoehdoksi jää espanjalainen pankki. Koska lamassa ollaan niin pankkien välinen taistelu asiakkaista on kovaa. Lainaehdot vaihtelevat huimasti, siksipä mun neuvo olisi kilpailuttaa ne pankit. Ehdottomasti joku kieltä ja pankkiasioita tunteva mukaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, mielummin jo ennenkuin edes ensimmäisessä pankissa käy juttelemassa tai edes asuntoa katsomassa.

  Holtiton luotonanto on Espanjassa loppu joten maksukyky täytyy selvittää tarkasti. Käytännössä kuitenkin riittävät säännölliset tulot. Suomessa oleva kiinteä omaisuus ei käy täällä vakuudeksi (korjatkaa toki jos olen väärässä tai tässä on tapahtunut muutos). Pankki määrittelee ostettavan asunnon vakuusarvon joka ei välttämättä ole lähelläkään ostohintaa, eli ostettava asunto itsessään ei riitä vakuudeksi. Tästäkin selviää käteisellä…tilanne tosin ei ole niin paha kuin männävuosina.

  Yksi vaihtoehto mitä tiedän käytettäneen on ottaa luottoa (ei asuntolainaa) Suomesta ja asuntolaina sitten pankista Espanjassa. Tuolla Suomen luotolla paikkaa tuon käteistarpeen ja Espanjan pankki sitten rahoittaa loput. Kun asuntolainan pankista Espanjassa ottaa niin riski tulla kusetetuksi asuntokaupassa pienenee…pankki pitää puoliaan ja varmistaa saatavansa.

  Mullakin olisi kysymys josko jollain on tuoretta tietoa: kuinkakohan suuren osuuden pankki nykyisellään suostuu rahoittamaan ns. normiasunnosta?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Koska sydämeltäni suomalaisena lueskelen uutisia Suomesta isänmaallinen  kyynel silmäkulmassa olen lukaissut sellaistakin tietoa , että nykyään Suomesta saisi lainaa ulkomaan kohteisiin. Ja että ulkomaan (espanjan ) kiinteistö kävisi vakuudesta. Ainakin osana lainasta. Kaikkihan tässäkin riippuu asiakkaan maksukyvystä eli varallisuudesta. Niin Suomessa kuin Espanjassakin. Jos pankkiyhteys Suomeen on vielä olemassa  kannattaa asiaa tietenkin kysellä omasta pankista. Jos ei ,se käy helposti netin kautta vaikkapa Nordeasta tai jostain muusta pankista ,

  LINKKI

  tpojalar
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.10.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 14

  Ilmeisesti Suomen pankit taas hyväksyvät lainan vakuudeksi Espanjan kiinteistöjä. Se, kuinka lähellä 100% luototus olisi, en tiedä. Taitaa olla historiaa Suomenkin kohteissa.

  Helpommalta tuntuisi yrittää laina Suomen päästä. Kohde ilmeisesti esitetään pankille nettisivun perusteella. Täällä kun ei välittäjällä esitteitä ole käytössä, saati sitten muitakaan dokumentteja.

  Espanjan pankkiin kun menette lainaneuvotteluun, varatkaa prosessiin pari kuukautta aikaa ja Suomen päästä parisenkymmentä todistusta :).   Eikä ole mikään halpa laina tulossa.

  Paras olisi realisoida Suomen päästä omaisuutta ja siihen olisi korkea aika nyt. Ja täällä Espanjan päässä ostokset sijoituksia, kait…

   

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Jotenkin musta tuntuu, että olis parempi idea unohtaa koko rahoituskuvio ja keksiä jokin muu tapa ladata käteistä pankin kautta pöytään. Täkäläiset uskoo suomalaisten rehellisyyteen ja maksukykyyn varmaan yhtä paljon kuin joulupukkiin.

  LINKKI

  MiMadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649

  Samaa mieltä kuin tossa yllä eli helpommalla pääsee jos sen lainan suomalaisesta pankista hakee jos ei täällä pysyvästi asu. (pysyvästi = residentti). Puhelin käteen ja oman pankin numeroa näppäilemään…ainakin selviää se että millä ehdoilla laina on mahdollinen, jos lainkaan.

  Täkäläiset uskoo suomalaisten rehellisyyteen ja maksukykyyn varmaan yhtä paljon kuin joulupukkiin.

  No jos ne on yhden juopuneen lenkkitossuisen nähneet niin…

  LINKKI

  Ronsu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.07.2014
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 27

  Hei,

  Itse asiassa ei yhä edelleen pankki hyväksy vakuudeksi Espanjassa sijaitsevaa kiinteistöä mutta laina onnistuu kyllä helposti, jos on muuta reaalivakuutta Suomessa lainan takuudeksi. Lainaa ei myöskään myönnetä asuntolainana, joten käytännössä tarkoittaa, että lainankorko ns kertaluottona on korkeampi.

  Meillä on siis tilanne, että rahoitus on jo sovittuna valmiiksi mutta yhä kuitenkin mietimme haluammeko asunnon ostoon ryhtyä sillä, koska olemme kuitenkin vielä työelämässä ja voisimme asuntoa käyttää vain lomilla. Lisäksi mieluummin ensin vuokraisin, jotta näkisimme käytännössä kuinka siellä pidempiä aikoija viihtyisi mutta meidän kohdalla tuntuu olevan melko hankalaa sillä asunnon tulisi olla soveltuva pyörätuolin käyttäjälle ja etsimisestä huolimatta emme sellaisia ole onnistuneet löytämään, joita pitkäaikaisesti vuokrattaisiin. Lyhytaikaiseenkin vuokraukseen ei löydy kuin muutama vaihtoehto sillä monessa olemme törmänneet siihen, että mainonnasta riippumatta espanjalaisille tahtoo esteetön asunto tarkoittaa vain, että kerrostalon aulaan on ramppi ja ymmärrettävästi se ei oikein riitä 🙂 Se että asunnon tulisi olla esteetön ja koska hinnat ovat nyt melkoisen kohtuullisella tasolla on siis herättänyt ajatuksen jo nyt suoraan se ostaa mutta pitää katsella, seuraavalla lomalla kenties kuitenkin jo käymme paikan päällä jotain katsomassakin.

  LINKKI

  VNG
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Suomen pankeista saa lainaa, mutta vakuutena ei käy asunto Espanjassa, ainakaan meillä. Vakuutena Suomessa pitää olla sitten vaikka Suomen asunto. Raha on myös Suomessa edullisempaa kuin Espanjassa.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  ^^  Koska olen optimistisesti tulevaisuuteen katsova eläkeläinen , mietin meidän kämpän ostovaiheessa viisi vuotta sitten sitäkin miten liikkua jos liikuntakyky huononee .  No, meillä on talossa hissi . Sillä pääsee autotallista ja tietysti joka kerroksesta pyörätuolilla tai rollaattorilla, jopa ”sähkötuolilla” asuntoihin. Kadulta myös on esteetön kulku talon käytäviin , mistä on sitten esteetön kulku asuntoihin. Uima-allasalueelle on samoin esteetön kulku luiskaa pitkin. Sisällä kämpässä ei ole kynnyksiä eikä esteitä. Kylppärit ovat kyllä espanjalaista normigamaa mitoiltaan. Mutta etenkin isompaan kylppäriin , missä on amme , pääsee mun käsityksen mukaan kevyesti vaikka pyörätuolillakin. Ja kyseessä on ihan normitalo täällä meidän urbanisaatiossa. Normihintainen myös. Hissi tietenkin nostaa jonkun verran yhtiövastiketta. Mutta laadusta joutuu aina maksamaan. Täällä kehitysmaassa itse.  Suomessahan usein fatta hoitaa nämä pikku muodollisuudet, kuten vuokranmaksun. Mutta Suomihan on tunnetusti maailman paras maa.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 5 kuukautta sitten santiago.
  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Nyt olisi varmasti hyvä hetki ostaa, mutta jollei asunnolla sitten ole käyttöä, olisi se saatava vuokrattua mielellään pitkäaikaisella sopparilla. Vuokraamalla voi saada investoinnilleen noin 2.5-3 prosentin nettokoron (ennen veroja).

  Kahden makkarin asunnon Los Pacosissa saa aika nopsaan vuokratuksi, kun on lähellä suomalaista koulua. Vuokrataso on siinä 500-600 euron tienoilla, yhtiövastike on satasen luokkaa, vähän vähemmän, jos talolla ei ole uima-allasta. Heinä-elokuussa voi asuntoa vuokrata 500 eurolla viikossa.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.