Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Yleistä asumisesta ja elämisestä › Asunnon ostaminen lasten nimiin?
Merkitty: asunnon osto, lahjoitus, perintö, perintövero
- Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 3 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta sitten
Nimetön toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Kuulemani mukaan moni ei uskalla ostaa itselleen loppuelämän asuntoa Espanjasta, kun pelkää, että perinnönjako menee vaikeaksi ja perintö hupenee jos mihinkin veroihin. Löytyykö joku, joka on löytänyt toimivan ja kummankin maan lakia kunnioittavan tavan ratkaista asia niin, että asunto ostetaan suoraan lasten nimiin (tai myydään heille heti tuoreeltaan) ja itsellä on elinikäinen käyttöoikeus asuntoon, mutta samalla velvollisuus hoitaa asuntoon liittyvät käyttö- ja ylläpitokulut. Espanjassa sijaitsevan asunnon verotuskohtelun kai määrittää Espanjan lainsäädäntö? Haluaako Suomi lisäksi jotain? Vielä kun osaisi arvata, mihin suuntaan kummankin maan lainsäädäntö on vielä muuttumassa,..
Perinnonjaossa tana paivana on joitakin muutoksia aikaisempiin vuosiin verrattuna; EU lainsaadannon mukaan nyt mennaan nain , jos ei testamenttia tehda, sen maan lainsaadannon mukaan missa vakituisesti asutaan.
Perintovero ei ole koko maassa sama, vaan vaihtelee Autonomioitten mukaan. Ollen se hyvin korkea Andaluciassa, pieni Madridissa ja noin 1% Kanarialla.
Tassa kohtaa jos vaikka asun Kanarialla ja minulla on asunto toisessa Autonomiassa maksetaan sen Autonomian vero% mukaan missa kiintea omaisuus sijaitsee.
Perinto ei hupene mihin tahansa veroihin, nama on hevosmiesten juttuja.
Ostaa se omiin nimiin ja sen jalkeen myyda se lapsille merkitsee varainsiirtoveron maksua 2 kertaa. (2×6.5%)
Mita veroja asunnosta maksetaan vuosittain;
-ei-residentti—kaupunkivero, loma-asuntovero , (vuokrauksesta vero.)
-Residentti—-kaupunkivero
Maitten lainsaadannot asunnon omistuksessa eivat tuskin muutu, jos tarkoitat perintoasiaa ja/tai perintoveroa, siitahan on nyt EU lainsaadanta joka koskee kaikkia maita.
Suomi ei tahankaan asti ole mitaan Espanjassa perityn kiintean omaisuuden perimisesta veloittanut.
Ostat asunnon omiin nimiisi ja samassa kaupantekotilanteessa teet testamentin joka kustantaa noin 60€.
Rahaa et myos voi siirtaa suuria maaria Espanjaan ilman etta Espanjan keskuspankki kysyy niiden alkuperaa. Tuotat rahan ja ostat lasten nimiin menee ennakkoperintona tai lahjoituksena
-
Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 5 kuukautta sitten
Ritacasanueva.
Kiitos jälleen kerran kattavasta vastauksesta! Se jäi vielä epäselväksi
- voiko Espanjassa laadittavalla testamentilla määrätä koko jäämistöstä vai ainoastaan Espanjassa olevasta omaisuudesta?
- Ilmeisesti Suomessa olevasta kiinteästä omaisuudesta on kuitenkin aina maksettava perintöverot Suomeen?
- Päteekö Espanjassa olevan omaisuuden Espanjassa perintöverottaminen myös henkilöä, jolla on väestörekisterin mukainen kotipaikka Suomessa?
- Onko siis perintöverotuksellisesti edullista, että mahdollisimman suuri osa jäämistöstä on Espanjassa, vaikka sitten vain pankkitileillä?
- ”Perintöön sovellettava laki ja toimivaltainen tuomioistuin määräytyvät periaatteessa perinnönjättäjän viimeisen asuinpaikan perusteella. Perinnönjättäjä voi kuitenkin määrätä testamentissa, että hänen perintöönsä sovelletaan sen maan lakia, jonka kansalainen hän on.” Mitähän tuo ASUINPAIKKA käytännössä tarkoittaa; pysyvä oleskelulupa Espanjassa (residencia), empadronamiento kaupungintalolle (voiko silti olla väestörekisterin mukainen kotipaikka Suomessa?), maistraattiin ilmoitettu pysyvästä/tilapäisestä muutosta, kiinteää omaisuutta ja ansiotulon verotus edelleen Suomessa eli verottajan mukaan kiinteä yhteys Suomeen…
-
Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 5 kuukautta sitten
mampu.
Varmaan niissa tapauksissa joissa henkilo on selvasti jomman kumman maan asukas eika raja-tapaus,
ongelmaa ei tule. Lahdetaan ihan aluksi siita ollaanko residentteja vai ei.
Jos olet Espanjassa verovelvollinen ja katsotaan etta vakituinen asuinpaikkasi on taalla olet universaalisti Espanjassa verovelvollinen. Tulot ja omaisuudet koko maailmassa. Asuminen yli 183 pva per vuosi.
–voiko Espanjassa laadittavalla testamentilla määrätä koko jäämistöstä vai ainoastaan Espanjassa olevasta omaisuudesta?
Jos olet residentti ja et tee testamenttia mennaan sen vakituisen asuinmaan perintolain mukaan. Universaalisti kaikki samassa testamentissa. Taas testamentilla voit maarata etta mennaan Suomen lainsaadannon mukaan.
-Ilmeisesti Suomessa olevasta kiinteästä omaisuudesta on kuitenkin aina maksettava perintöverot Suomeen?
Jos ei uusi verosopimus (Suomi-Espanja) muuta uutta tuo tullessaan niin tahankin asti Suomi on perinyt perintoveron Suomessa olevasta kiinteasta ja ei-kiinteasta omaisuudesta
-Päteekö Espanjassa olevan omaisuuden Espanjassa perintöverottaminen myös henkilöä, jolla on väestörekisterin mukainen kotipaikka Suomessa?
Esimerkiksi; Espanjassa vakituisen asuinpaikan omaava jattaa perinnon Suomessa vakituisesti asuvalle henkilolle mennaan toisenlaiseen tilanteeseen kun perinnonsaaja on ei-residentti statuksen omaava joten asia hoidetaan Madridin kautta ei Autonomiassa. Mutta veroprosentti pysyy saman aoli residentti tai ei.
-Onko siis perintöverotuksellisesti edullista, että mahdollisimman suuri osa jäämistöstä on Espanjassa, vaikka sitten vain pankkitileillä?
Ei silla ole mitaan valia missa se omaisuus sijaitsee , (paallekkaisverotusta ei ole, vaan ne voidaan kompensoida) aina ottaen huomioon maitten lainsaadanto ja maitten valiset verosopimukset.
-”Perintöön sovellettava laki ja toimivaltainen tuomioistuin määräytyvät periaatteessa perinnönjättäjän viimeisen asuinpaikan perusteella. Perinnönjättäjä voi kuitenkin määrätä testamentissa, että hänen perintöönsä sovelletaan sen maan lakia, jonka kansalainen hän on.”
Mutta se etta sovelletaan sen maan lainsaadantoa minka kansalainen on , pitaa testamentilla maarata. Jos sita ei ole mennaan suoraan asuinmaan lakien mukaan.
–Mitähän tuo ASUINPAIKKA käytännössä tarkoittaa;
pysyvä oleskelulupa Espanjassa (residencia) =pysyva asumisstatus (5 vuotta permanente)kertoo jo henkilon vakiintumisesta maahan.
Ulkoiset merkit maassa asumisesta ovat; EU oleskeluoikeustodistuksen hakeminen, (tieto valittyy suoraan verottajalle.) Tyontekeminen, (sairasvakuutuksien maksaminen), pysyva osoite, /empadronamiento), erilaiset omistussuhteet. (firma, asunto esim.) lasten koulussa kaynti.
Jos asia on raja-tapaus otetaan kaikki (Espanjan verottaja) ulkoiset merkit huomioon.
Tassa myos tulee mukaan molempien maiden lainsaadanto; Saako Suomessa olla kaupunginkirjoilla kahdessa eri paikassa? En tieda. Saako Espanjassa? Ei.
Mita tulee ansiotuloihin; Asut vakituisesti espanjassa (ulkoiset merkit) ja teet tyota toiseen maahan ja maksat sinne verot? Olet veroilmoituksen esittamis velvollinen Espanjassa. Tamahan ei nyt tarkoita suoraan maksamista vaan veroilmoitusvelvollisuudesta.
Myos pois Suomesta muuttaessasi olet normaalisti rajallisesti verovelvollinen Suomessa.
Huomioi myos etta jos olet Espanjassa verovelvollinen tulee sinun ilmoittaa kaikki (yli 50.000€ /yksikko) omistustukset ulkomailla. (Koko maailma). Asunnot, kiinteistot, osakkeet, osingot, pankki ym.
-
Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 5 kuukautta sitten
Ritacasanueva.
-
Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 5 kuukautta sitten
Ritacasanueva.
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 119Hyvää päivää Kaikki,
Me olemme kristittyjä järjestöjä, jotka on muodostettu auttamaan ihmisiä avun tarpeisiin, kuten taloudelliseen apuun. Joten jos olet menossa läpi taloudellisia vaikeuksia tai olet minkäänlaisessa taloussanomassa ja tarvitset varoja oman yrityksen perustamiseen tai tarvitset lainaa aseta velkasi tai maksa laskuja, aloittaa mukava liike tai olet hankala saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen alfredpeterson6977@gmail.com
sillä Raamattu sanoo: ”Luukkaan 11:10 Jokainen, joka pyytää, saa; joka etsii löytöjä; ja hänelle, joka kolisee, avataan oven. ”Älä siis anna tämän mahdollisuuden ohittaa sinut, koska Jeesus on sama eilen, tänään ja ikuisesti vakavassa mielessä ja Jumala pelkää ihmisiä ottamaan meihin yhteyttä, sähköpostitse.alfredpeterson6977@gmail.com
Palvelumme sisältävät seuraavat:
Velkojen konsolidointi
Toinen kiinnitys
Yritysluotot
Henkilökohtaiset lainat
Kansainväliset lainat
Laina kaikenlaisille
Perhelaina
JNE
Lainahakemuslomake:
* Hakijan nimi:
* Osoite:
* Kaupunki:
* Valtio:
* Maa:
* Sukupuoli:
* Siviilisääty:
* Ikä:
* Ammatti:
* Tulonopeus:
* Puh:
* Matkapuhelin:
* Pyydetty määrä:
* Lainan kesto:
* Lainan tarkoitus:
* Oletko hakenut lainaa ennen?
* Jos kyllä; Yrityksen nimi & sijainti:
TYÖLLISYYS:
* Työpaikka:
* Osoite:
* Puhelinnumero:-
Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 5 kuukautta sitten
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.