Asunnon lämmitys joulu-tammikuussa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Asunnon lämmitys joulu-tammikuussa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Keijutar
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.02.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 12

  Tervehdys,

  Olen katsellut vuokra-asuntoja joulu-tammikuuksi Fugesta/lähistöltä. Mitä mieltä olette siellä asuneet pitäisikö asunnossa olla lämmitys? Sitä ei näytä olevan kaikissa asunnoissa. Meillä on alle 2v. lapsi. Talvistahan ei aina tiedä.. joskus ole n ollut Ibizalla joulu-tammikuussa ja siellä on ainakin kylmä ollut..mutta maantieteellinen sijaintihan on toisenlainen.
  Vastauksista kiittäen 😉
  -Sari-

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ota vuokralle semmoinen kämppä missä on lämpöpumppu/ilmastointi.Riippuu vähän kämpästä miten kylmä on,mutta jos yhtään tavoittelet suomen oloja ,niin tarvitset lämmitystä.Ja kannattaa huomioida ,että yleensä vuoralainen maksaa sähköt ja kaasut,joten sähköpatterit ja kaasulämmittimet tulevat kalliiksi.Lämpöpumppu taas on suhteellisen halpa käyttää.Oliko viime tai toissa talvena kun esim.Malagassa oli muutamana yönä pakkasta.Ja silloin oli lämmittämättömässä kämpässä oikeesti kylmä.Yksi erinomainen mukavuustekijä on myös kylppärin lattialämmitys,suosittelen.

  LINKKI

  Susanna Maria
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 53

  Suosittelen oikein lämpimästä valitsemaan sellaisen kämpän, jossa on lämmitys. Olen testannut talviolosuhteissa molemmat alle 2-vuotiaan kanssa.

  Kämppämme, jossa ei ollut lämmitystä, tarvitsi sähköpatterit, että siellä tarkeni olla. Ja sähköpatterit, eivät ole kauhean mukavat tuollaisen alle 2 v. kanssa, koska niistä tulee tulikuumat. Kaiken sen muun perässä juoksemisen lisäksi ja saa yrittää estellä koskemasta patteriin ja polttamatta itseään.

  Tässä nykyisessä asunnossa meillä on keskuslämmitys. Ja oi, ihanaa talvella saattoi kuvitella asuvansa lattialämmitetyssä asunnossa, kun lämmitysputket kulkevat lattian alla ja lämmittivät lattiankin jossain paikoin oikein mukavasti. 🙂 Patterit eivät myöskään lämmenneet liian kuumiksi, niin että niissä olisi voinut polttaa kätösensä.

  Noista lämpöpumppu/ilmastointiratkaisuista meillä ei ole kokemusta, mutta hyvää olen kuullut. 🙂

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073

  Onkos Espanjassa nykyään käytössä palovaroittimet ?

  Lämmitykseen lisäys ; varmaan kannattaisi tarkistaa myös ikkunoiden ja ovien tiivisteiden kunto 😕

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  ..harvassa asunnossa on palovaroittimia tai on, on omat Suomesta tuodut.
  Ilmastointiteippi l ”jeesus”teippi on kätevä tiivistää parveke ovet joita ei tarvitse käyttää talvella tai vaikkapa toinen puolikas, aikaisemissa asunnoissa se vähensi aikalailla vetoisuutta, joka usein vie lämmön harakoille. Liian tiiviksi ei kannata asuntoa tiivistää, jos on varsinkin kaasulämmitys. Palaminen vie hapen huoneilmasta.

  LINKKI

  Kirzi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 148

  Tammikuussa 2006 vietin 3 kk Fuengirolassa asunnossa, jossa oli lämpölasit ja lämmityksenä ilmalämpöpumppu. A-I-V-A-N ehdoton vehje! Kosteushan on suuri tuona ajankohtana, mutta ilmalämpöpumpulla sekin ongelma poistui. Laitteen huoneistosta imemä kosteus kerääntyi isoon saaviin ja tuon 3 kk:n aikana vettä sinne tuli litratolkulla!! Pumppu oli päällä jatkuvasti, mutta siitä huolimatta sähkölasku oli erittäin kohtuullinen.

  Tuolloin pari vuotta sitten tammikuussa oli erittäin kylmää, vain muutama aste muutamana aamuna ja jopa Mijaksessa oli lunta, samoin kaikki ympäröivät vuoret olivat lumiharson peitossa.
  Kuulin tuolloin erään suomalaisen valittavan, että heidän talossaan oli 17 astetta eikä kunnollisia lämmityslaitteita. Ajattelin vain mielessäni, että meilläpä onkin 23 astetta eikä kosteutta 8)

  Moni suomalainen on sanonut kylmän ja kosteuden vuoksi, että missään ei ole kylmännyt niin, kuin Espanjassa talvella. Olen siis ehdottomasti sitä mieltä, että lämmitys pitää olla ja mieluiten ilmalämpöpumppu!

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Hola!

  Olen viettänyt 9 talvea Benalmadenassa samassa asunnossa. Talo on ”läpivetävää” mallia, eli asunto on läpi talon. Kaikki ovet ovat yksinkertaisia liukuovia. Tiivisteitä ei käytännössä ole. Osa laseistakin on vinossa, että tuollainen 5mm rako on tuulen mennä ja tulla. Mutta komeat ovat äänet kovalla tuulella!

  Lämmityskin on. Sellainen termostaatilla oleva (15€) italialaisvalnmisteinen puhallin. On nopea ja tehokas. Sitä käytämme joitakin kertoja vuodessa matalapaineen aikana, jolloin aurinko, lämmittimistä halvin ja tehokkain, ei paista. Tämä puhallin käy silloin tällöin 1-2 minuuttia yön aikana kerrallaan ja lämpöä on aivan riittävästi, sellaiset 18 pahimmilla keleillä. Päivällä lämmön määrä on puhtaasti pukeutumiskysymys. Silloin on turha polttaa sähköä hulluun suomalaiseen tapaan, jolloin asunnosta tehdään ”sauna” 26 asteen lämpöineen. Uskokaa pois, että aamulla herää tosi virkeänä, kun ei ole itseään hautonut!

  Oleellista onkin siis, että hankkii asunnon aurinkoiselta puolelta taloja ja siis sellaisen johon aurinko kunnolla paistaa ja, että tyytyy hieman viileämpään mihin on tottunut Suomessa!

  Sitten onkin eri asia, jos hankkii varjonpuolen kämpän! Siellä ei pärjää kunnon sissikään ilman lämmittimiä ja yllä mainittu lämpöpumppu onkin kokolailla välttämätön!

  LINKKI

  partidaeva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2008
  Kirjoituksia: 56
  Vastauksia: 223

  me ollaan nyt vietetty kaksi talvea omakotitalossamme Alhaurinissa jossa ei viela ole lammitysta. Olemme hankkineet kylpyhuoneisiin sahkopatterit joita kaytetaan ainoastaan kun ollaan pesutoimissa.

  Keittiossa ja olohuoneessa meilla on kaasupullo lammittimet jotka ovat aika tehokkaita. pullo maksaa noin 13 euroa ja riittaa pariksi kuukaudeksi, riippuen kaytosta.
  Yolla emme pida lammitysta paalla ja kun aamulla heraamme on huonelampotila noin 15-17 asteen valilla.
  Kaytamme kaasupulloja aamulla parisen tuntia ja illalla parisen tuntia. Paivalla aurinko paistaa suureksi osaksi ja sisatilat myos lampenevat.

  Tarkoitus ostaa lampo-kylmailma pumppu tulevana talvena. Onko kellaan mitaan suosituksia mika merkki ja malli??

  Terkut,

  LINKKI

  Wilmariina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.03.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 221

  Minun äititini ja isäni aikoinaan tulivat espanjaan viettämään 3 kuukautta lomaa. Vuokra-asunnossa ei ollut mitään lämmitystä. Talvikuukaudet sattuivat silloin juuri oleen melko kylmät, joten useina päivinä ainoa lämmitys oli keittiössä oleva sähköuuni. Luukku auki ja uuni täysille.

  Tästä kokemuksesta viisastuneena hankkimaamme asuntoon onkin asennettu lämpö/kylmäpumppu joka huoneeseen. Nyt on ollut sitten ihanaa, kun on lämmintä. Sulakkeet tosin monessa asunnossa ei kestä lämpöpumppuja ja ne heittävät pois päältä usein. Siksi kannattaa vaihdattaa vahvavirta taloon.

  Lattiat ovat talvella pumpuista huolimatta kylmät joten suosittelen tossuja sisäoloissakin. Suomalaiset taitaa olla ainoita jotka heittävät kengät jaloista sisälle tultaessa. Espanjalaiset aineskin tömistelevät sisällä kengät jalassa ja sen kyllä kuuleekin.

  Lopuksi vielä tosta hurinasta olen kuullut valituksia, mutta kunnon yöuni viilennetyssä huoneessa laittaa tottumaankin arimmankin ääneen melko nopeasti.

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073
  partidaeva kirjoitti:

  Tarkoitus ostaa lampo-kylmailma pumppu tulevana talvena. Onko kellaan mitaan suosituksia mika merkki ja malli??

  Terkut,
  Eva Emo

  Täältä löytyy käyttäjien käyttökokemuksia eri malleista :

  http://www.lampopumput.info/foorumi/

  Mallisto Espanjassa voi jonkin verran poiketa Suomessa olevista , mutta uskon ettei kovin paljon, onhan ne kansainvälisiä tuotteita.

  LINKKI

  Susanna Maria
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 53

  Lasten kanssa tuollaiset asunnot, joissa ei ole kunnolla lämmintä tarkoitan noin 20 astetta tai enemmän, eivät ole mukavia. Lasten kanssa lämpöä tarvitaan toisenlailla, kuin jos matkassa on vain aikuisia. Jos on yöllä kylmä, niin asunnon lämpötila ilman lämmitystä laskee yllättävän nopeasti. Ei ole mukavaa siellä kylmässä juosta koko yötä laittamassa itkevän lapsen päälle peittoa, joka sitten noin puolen tunnin päästä on taas jossain muualla kuin päällä. 😉

  Lattiat ovat pääasiassa jonkinlaista kiveä joka asunnossa, niin siinä kun istuu leikkimässä lattialla ja kun lattialla sitten käy vielä kylmä veto, niin ei ole kauaa, kun nenä vuotaa ja kaikki köhii. Niin onhan niitä mattoja, mutta nuo alle 2 v innokkaat ja itsenäiset tutkijat, eivät todellakaan istu siihen matolle, vaan yleensä johonkin muualle. 😉

  Ja tossut eivät ole ainakaan meidän lasten jaloissa hetkeäkään pysyneet, hyvin ovat lähteneet jaloista, oli sitten minkälaiset kiinnitystavat hyvänsä tai lempihahmoja Nalle Puhia tms. Vinkkinä tänne päin talveksi tulijoille: Hyväksi tossujen korvikkeiksi ovat osoittuneet Suomessa myytävät ”pörrösukat”. Pörrösukat ovat siis niitä lämpöisiä sukkia, joista on käännetty sukan suu ulospäin ja se on pörröinen. Sidoste niitä ainakin tekee ja taitaa monet muutkin sukkien valmistajat. Ja pohjassa pitää tietenkin olla liukuesteet jarruttamassa menoa liukkaalla lattialla. 🙂

  LINKKI

  oh1qk
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.02.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 15
  Kirzi kirjoitti:

  Tammikuussa 2006 vietin 3 kk Fuengirolassa asunnossa, jossa oli lämpölasit ja lämmityksenä ilmalämpöpumppu. A-I-V-A-N ehdoton vehje! Kosteushan on suuri tuona ajankohtana, mutta ilmalämpöpumpulla sekin ongelma poistui. Laitteen huoneistosta imemä kosteus kerääntyi isoon saaviin ja tuon 3 kk:n aikana vettä sinne tuli litratolkulla!! Pumppu oli päällä jatkuvasti, mutta siitä huolimatta sähkölasku oli erittäin kohtuullinen.

  Itse asiassa vesi ei ole sisältä, vaan ulkoyksikön jäähdyttämisen aiheuttamaa ulkoilmasta tiivistynistä. Samankosteuksista (absoluuttinen kosteus) ilmaa sisälläkin on, mutta sen suhteellinen kosteus on pienempi, koska se on lämmintä ilmaa

  partidaeva kirjoitti:

  Tarkoitus ostaa lampo-kylmailma pumppu tulevana talvena. Onko kellaan mitaan suosituksia mika merkki ja malli??
  Terkut, Eva Emo

  Kun asennutat ulkoyksikköä, mieti mikä seinä on riittävän tukeva (ei se ikkuna/oviseinä), ettei se ala resonoimaan. Terassin sivuseinä on usein tukevampi kuin esim ikkunan vierusta. Asennusputkien pituus pitäisi olla riittävän suuri (3 m?), ettei kylmäneste aiheuta resonointia. Minulla pääsi yksi asennusporukka asentamaan 1,5 m pituisin putkin ja se on huomattavasti äänekkäämpi kapine kuin toinen, joka on pitkillä putkilla. Katso koneen mukana oleva asennusohje ja sanoopa asentajat mitä tahansa, vaadi minimipituus.

  Joissakin malleissa ulkoyksikössä putket iskevät yhteen, kun kone sammuu tai käynnistyy. Kuuntele ääntä ennenkuin päästät asentajat pois ja jos sellainen alku/loppu-kolahdus kuuluu, käske asentajien katsoa mitkä putket kolisevat ja panna väliin styroksia eristysnauhalla (jeesusteipillä) kiinni.

  Sulatusta ei tuo espanjalainen ilmasto kaipaa (ellet mene pohjoisen vuorille)

  LINKKI

  mikkou
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.09.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 10

  takka on mun henk.koht. suosikki, mutta en ole vielä nähnyt ensimmäistäkään toimivaa(varaavaa) espanjalaista takkaa ja polttopuu on sairaan kallista, joten sähköpattereita tule käytettyä kylmimpien öiden yli. ainakin lastenhuoneessa.

  matot on ihan hyvä keino ”lämmittää” lattiat. lastenhuoneeseen laitoin messumattoa pari kerrosta kokolattiamatoksi(ei halkea kallokaan kivilattialle enää).

  ja se aikaisemmin mainittu teippi, käytän maalarinteippiä kun jeesusteipillä lähtee maalit karmeista.

  noissa ikkunoissa ja ovissa tosiaan on joskus aika karuja mittavirheitä…

  LINKKI

  la luz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277

  Meillä on lämpöilmapumppu olkkariin ja makuuhuoneisiin, mut käytetään sitä tosi vähän koska kuivattaa liiaksi ilmaa ja lämpö on epätasaista (termostaattien sijoittelun takia pienet makuuhuoneet lämpiää suurta nopeammin ja liian lämpimiksi!!). Siksipä meillä turvaudutaan talvella seuraaviin pieniin kikkoihin:

  -Siirreltävät sähkökäyttöiset öljylämmittimet (virran katkaistua säilyy lämpimänä kauan) Paras vaihtoehto lastenhuoneissa, tasainen lämpötila ja lapsetkin oppii olemaan koskematta, lämpötuntoaistinsa on kunnossa.
  -Paksut matot lattioilla
  -Lämpimät yöasut koko perheellä
  -Pienet split-puhaltimet kylpyhuoneiden katonrajassa (carrefour 15e)
  -Avotakkaan (suoralla piisillä!!!) hankittiin tulipesä, tänä talvena vielä rakennellaan siihen kotelo ja puhallin.
  -VILLASUKAT! Seitsemää Veljestä on tuolla kerätolkulla taas odottamassa 😉
  -Elokuvia tarkenee katsella peitonkin alta, jos on henk.koht lämmittäjä siellä kanssa 🙂

  En tiiä mikä tulee edullisimmaksi, ei olla laskettu. Hyödyllisistä asioista kuten noista öljylämmittimistä mielellään maksaakin. Lämpöilmapumppu oli kallistakin kalliimpi. Kesällä hurisee sitten enemmän kylmää ilmaa puhaltamassa!

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073

  Lukeman perusteella oli työmailtaan vapautuville suomalaisille ammattitaitoisille muurareille ja kirvesmiehille olisi paljon työmaata siellä … 😕

  Jos palkka ei ole kaksinen ompahan luontaisedut sitäkin paremmat vert. esim lämmin ilmasto ,aurinkoa , hiekkarantaa yms ..jota ei Suomeen saa edes rahalla }:)

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.