Asumisoikeusasunto Aurinkorannikolla

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Asumisoikeusasunto Aurinkorannikolla

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä BellaBella
  BellaBella Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.05.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 8

  Hei!

  Onko Espanjassa tuttua asumisoikeusasumien? Sitä ei haluaisi investoida ostokohteeseen, mutta 11 kuukauden vuokrasopimus ei tuo tarpeeksi turvaa. Sitä joutuu kuitenkin hankkimaan huonekalut asuntoon. Toisten sohvilla ja sängyissä en tahdo nukkua.

  Olisin valmis maksamaan asumisoikeudesta 20 000 euroa jos on varmuus, että sen vakuussumman saa takaisin jos ja kun haluaa lopettaa asumisen kyseisessä kohteessa. Onko Aurinkorannikolla asumisoikeusasuntoja? Nuriasol? Mitkään loma-osakkeet eivät kiinnosta, koska niistä on vaikea hankkkiutua eroon ja haluan asua asunnossa itse ympäri vuoden.

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Tietääkseni sangen suomalainen asumismuoto tuo asumisoikeusasunto. Ellei sitten Amerikan ihmemaassa ole toista moista. En ainakaan Espanjassa ole koskaan kuullut vastaavasta.

  Miksi 11:n kuukauden vuokrasopimus ei tuo tarpeeksi turvaa? Vuokralaisestahan se on kiinni, suostuuko vuokranantaja tekemään uuden sopimuksen seuraavaksi 11:ksi kuukaudeksi. Ei kukaan järkevä vuokranantaja halua luopua hyvin käyttäytyvästä ja maksukykyisestä vuokralaisesta. Rällääjäsakki on eri juttu ja se selviää kyllä yhdentoista kuukauden aikana.

  Mitä tulee kalusteisiin, niin voit ”ostaa” ne vuokraisännältä ja paiskata kaatopaikalle ja tuoda sitten omat tilalle. Yhtä hyvin voit myös kokeilla sopia, että hankkiudut kalusteista eroon, ja jätät lähdettyäsi tilalle ne omasi, kunhan vain ovat saman tasoiset.

  En tiedä, minne päin Espanjaa olet loppupeleissä aikonut asustelemaan, mutta ainakin tuolla Fuengirolassa on suomenkielentaitoisia asiointitoimistoja, joten suosittelen kääntymään niiden puoleen, jos joku asia vähänkin arveluttaa. Satasen palvelu on pikkuraha tonnin mokaukseen verrattuna.

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Suomihan on asumisen ihmemaa. Muiden maksama , eli kauniimmin sanottuna  sosiaalinen asuminen on viritetty huippuunsa. Mutta ettei totuus unohtuisi , tässä asiassa ei Suomi taida olla maailman paras. Ruotsi taitaa voittaa 6-0. Asumisoikeusasuminen taitaa olla moninkertaista Suomeen verrattuna. Heja.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä BellaBella
  BellaBella Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.05.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 8

  Kiitos tiedosta. Harmi että asumisoikeusasunnot eivät ole rantautuneet Espanjaan. Ystäväni sai hienosti sisustettua ja vuokranantajan luvalla maalattua huoneiston. Nyt kun 11 kuukautta tuli täyteen, potkii vuokranantaja perheen ulos. Syynä se, että uskovat asunnon menevän nyt kaupaksi ja haluavat myydä sen. Tätä juuri pelkään.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tarmo
  Tarmo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Osta oma, ei tarvitse pelätä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Suomessa puhutaan asumisOIKEUSasunnoista, mikä on kyllä aika hullu juttu. Se ruotsalainen systeemi, mistä tuo asumisoikeusasunto on kopioitu, on nimeltáän insats. Mutta miksi asumisoikeusasunto, jos tekee vuokrasopimuksen niin kyllä siihen asumisOIKEUS sisáltyy ihan ilman kynnysrahoja. Ja samalla tavalla asumisoikeusasunnosta lentáá ulos kuin muustakin vuokra-asunnosta jos ei vuokraansa maksa. Taitaa olla kolme kuukautta ja pihalle.

  Espanjassa vuokralaisen asema on todella turvattu, edelleen. Vuokranantaja ei saa edes tulla asuntoon ilman kutsua tai jos vuokralainen ei halua sisálle páástää. Ja niinpá háátäminenkin on sitten kova homma, siihen tarvitaan pahimmillaan poliisi ja palokunta ja tietenkin oikeuden páátös. Eikä se aina silloinkaan onnistu, jos naapurit tulevat vuokralaiselle avuksi.

  Nykyisen lain mukaan vuokra-aika voidaan sopia vapaasti,  ei siis enäá mitään 11 kuukauden sopimuksia, mutta jos se on alle 3 vuotta ja jos vuokralainen haluaa, on vuokranantajan pakko uudistaa sopimus niin monta kertaa vuoden pätkissä, että 3 vuotta tulee täyteen. Näin sanoo laki. Articulo 9.

  Tuon articulon kohdassa 3 sáádetáän vuokrasopimuksen lakkauttamisesta ensimmäisen vuoden kuluttua.  Vuokranantaja voi olla uudistamatta sopimusta, jos hän ilmoittaa vuokralaiselle 2 kk aikaisemmin tarvisevansa asunnon omaan käyttöönsä , lähisukulaisen käyttöön tai puolisonsa káyttöön avioeron tai asumuseron yhteydessä ja aina vakituiseksi asunnoksi. Ei siis váliaikaiseksi asunnoksi.    Joten asunnon myyminen ei ole vuokrasopimuksen irtisanomisperuste.

  Lakia muutettiin joiltakin osin vuonna 2013.  La Ley 4/2013 de Medidas de Flexibilización y Fomento del Mercado del Alquiler de Viviendas, de 4 de junio de 2013, publicada en el BOE el 5/06/2013 , modifica sustancialmente la Ley de Arrendamientos Urbanos vigente, concretamente los artículos 4 y 5, 7 a 11, 13 a 20, 23 a 25, 27, 35 y 36. Aquí puede acceder al texto actualizado con la nueva redacción de los referidos artículos tras esta reforma.

  Tämä laki koskee asunnon vuokraamista asunnoksi. MUTTa viisas ja varovainen vuokranantaja voi tehdá myös toisenlaisen sopimuksen ja vuokrata asunnon muuhun käyttöön kuin asunnoksi ja silloin laki on tietenkin toinen. Aikaisemmin puhuttiin tássá kohdassa pysyvástá asunnosta, vivienda permanente. Ja silloin muita kuin pysyviá asuntoja, siis ulkomaalaisille,  vuokrattiin tuolla 11 kuukauden sopimuksella, koska 12 kuukauden sopimus katsottiin lain mukaan pysyván asunnon vuokrasopimukseksi, jonka minimikesto oli 5 vuotta. Ja nyt siis 3. Ja aina tehtiin uusi sopimus eikä jatkettu entistä ihan siksi, että jatkettuna se olisi muuttunut vuokralaiselle edulliseksi vivienda permanenten sopimukseksi.

  Vuokrasopimus kannattaa lukea tarkkaan ja suomalaistenkin kanssa vuokrattaessa olisi viisainta jos sopimus olisi espanjaksi. Ja vieläEspanjan lakien mukainen 🙂  vaikka ehká se on liikaa vaadittu 🙂

  Vuokralaki löytyy tästá:

  http://www.comunidades.com/legislacion/alquiler-vivienda/ley-de-arrendamientos-urbanos/articulo-3

   

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä jz
  jz Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.07.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 7

  Eikös Espanjassa ole ole ainakin VPO (vivienda protección oficial). Ei mikään asumisoikeussysteemi, mutta jonkinlainen valtion/autonomian/kenenlie tukema omistusasuntoviritelmä.

  Mitä näihin pohjoismaiden asumisoikeusasuntoihin tulee, niin Ruotsissahan tuo bostadsrätt (asumisoikeusasunto) on käytännössä tavallinen omistusasunto, josta ostettaessa maksetaan melkeinpä normaali markkinahinta ja sitten asumisoikeusyhdistyksen ottamaa taloyhtiölainaa vastikkeena kuukausittain. Suomessa sitten maksetaan muutaman kymppitonnin asumisoikeusmaksu ja sitten (kuulemma) vauhdilla kohoavaa hoitovastiketta, joka on ilmeisesti lähes vuokra-asunnon vuokran verran, eli kalliiksi tulee.

  Asiasta toiseen: Mitenkähän mahtaa Venäjän tilanne vaikuttaa Espanjan asuntomarkkinoihin ruplan sukelluksen myötä… Tänäänkin 10% alaspäin ja kaikkiaan puolet arvosta länsivaluuttoja vastaan huvennut. Ei varmaan juurikaan tavallisia ruplina rahansa tienaavia venakoita näy asuntoja katselemassa, tuskin edes lomareissulla. Eikös venäläiset ole ollut tosi iso asuntojen ostajaryhmä Espanjassa. Lieneekö kohta niidenkin asunnot pankkien lunastamina satojen tuhansien asuntojen jonon jatkona, varsinkin jos ovat erehtyneet ottamaan euromääräisen lainan Espanjasta, koska eihän kenenkään normaalin ihmisen ruplatuloilla kohta lännessä osteta edes karkkiaskia. Lisäksi IBI:t, vastikkeet ja muut kiinteät kulut rullaavat euromääräisinä vaikka ei lainaa olisikaan. Rahamiehet on tietysti sielläkin erikseen…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Vpo on järjestelmä joka on jäänyt kriisin ja laman jalkoihin. Vpo:t ovat kalliimpia kuin asunnot vapailla markkinoilla. Byrokratian tai yleensä lainsäädännön jäykkyyden takia niiden hinnat ovat jämähtäneet lamaa edeltäneelle tasolle ollen korkeampia kuin jopa puoleen pudonneet vapaiden markkinoiden hinnat.

  Veli venäläisistä eli itäsuomalaisista sen verran , että kuka vähänkin tuntee Espanjan pankki- ja hipotecakuvioita , tietää , että venäläisten asuntokaupoissa on maksettu käteisellä. Eihän täältä lainaa saa ilman kivikovia vakuuksia.  Juuri äsken, taisi olla sur in englisissä , näin tilaston ulkomaalaisten asuntokaupoista . Ei venäläiset sentään niin suuri ostajaryhmä ole kuin annetaan ymmärtää. Kärjessä ovat  eri eu kansallisuudet.  Venäläiset oli sentään mainittu joukon jatkona . Ja kivana kuriositeettina kerrottakoon , vaikka jonkun illuusiot murenisivatkin, suomalaisia ei mainittu ollenkaan tässä artikkelissa. Sehän on kyllä ollut jo tiedossakin , että suomalaiset todellisuudessa ovat hyvin pieni ostajaryhmä täkäläisillä asuntomarkkinoilla.

  Ja koska olen merkittävässä asemassa ,peräti presidentti. Tosin vain meidän comunidadin. Ja koska meidän yhteisössä on  useampiakin venäläisiä omistajia, olen miettinyt samaa kuin jz. Eli riittääkö rahat vastikkeiden maksuun . Toistaiseksi ei ole ollut ongelmia. Mutta ei  tsaari putinin seikkailutkaan  Ukrainassa ole vielä kestäneet kauaa. Mutta en ole kovin huolestunutkaan . Jos mä mitään tiedän näistä kuvioista, niin ei täältä kukaan iskurityöläinen joka saa palkkansa  ruplina ostele kämppiä. Taitaa olla rahat uitettu parempaan turvaan äitivenäjältä. Ihan dollareina ja euroina.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  BellaBella escribió: ”Ystäväni sai hienosti sisustettua ja vuokranantajan luvalla maalattua huoneiston. Nyt kun 11 kuukautta tuli täyteen, potkii vuokranantaja perheen ulos.”

  No, jopas jotakin. Ja samaan aikaan on kuitenkin tarjolla vuokralle toinen toistaan  hienompaan kuntoon remontoituja  asuntoja, ja vieläpä hyvillä sijainneilla.

  Oliko tämän ystäväsi vuokranantaja syntyperäinen espanjalainen, vaiko joku britti tai skandinaavi, vaiko peräti suomalainen?

  vanhatyttö: ”Vuokralaki löytyy tästá: -> Ley Arrendamientos Urbanos

  Kiitos ’vanhatyttö’ päivityksestä.

  santiago: ”Ja koska olen merkittävässä asemassa ,peräti presidentti. Tosin vain meidän comunidadin…”

  Melkoisen koiranviran oletkin suostunut ottamaan. 🙂

   

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.