Asumisen hintatasot Barcelonassa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot Asumisen hintatasot Barcelonassa

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Don Fool
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.08.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Näistä perusasioista kyselisin. Anteeksi, tiedän jo että näistä on useita keskusteluita. Olen niitä lukenutkin, mutta yksinkertaisena ihmisenä en ole selville saanut haluamaani. Ymmärrän myös että asumisen hinnat vaihtelevat kovasti. Jos joku kuitenkin jonkinlaista arvioita osaisi heittää tai muuten kysymyksiin vastata, olisin todella kiitollinen. Kaupunkina Barcelona.

  Olen kovasti yrittänyt saada selville vimmatusti googlettelemalla Barcelonassa asumisen hintoja. Olen saanut paljon ristiriitaista tietoa enkä tiedä mikä on oikeaa ja mikä ei. Moni kertoo että vuokra-asuntoon menee jo helposti sen 500-600 euroa. Olen kuitenkin löytänyt kasan n. 300 hintaisia hyvänoloisia paikkoja. Kysymys kuuluu, onko näissä paljon kuluja joista en tiedä? (poislukien sähkö ja vesi). Tällä hetkellä olen selaillut tuota www.spainhouses.net/ -osoitetta. On jopa epäilyttävän halpoja asuntoja – esimerkkinä tämä. http://www.spainhouses.net/fi/almoradi/vuokraus/huoneisto/huoneisto-vuokrattavana-almoradi_d1383668.html

  Hintana siis 290 euroa kuussa vaikka neliöitä löytyy 77… Asunto vaikuttaa muutenkin hienolta ja viihtyisältä. Onko tässä jotain ovelia maksuja joita en nyt huomaa? Espanjakaan ei vielä taitu kovin hyvin. Kieltä olen yrittänyt alkaa opettelemaan Duolingon kautta, mainio sivu. Olen pitkäaikaista asuntoa jossain välissä hommaamassa, mieluiten väh. vuodeksi. Halvat hinnat kuitenkin epäilyttävät, etenkin kun olen monelta lukenut että vuokrakämppiin menisi reilusti enemmän rahaa.

  Budjettini on pieni. Barcelonaan muutto on kiehtonut noin 3 vuoden ajan, joskin vasta nyt olen alkanut ajattelemaan asiaa vakavammin. Kieli ja kulttuuri kiinnostaa myös. Voi olla ja varmasti onkin niin ettei Espanjassa asuminen ole ruusuilla olemista, arki se tulee nopeasti vastaan. Mutta haluan uskoa että viihtyisin täällä. Juurikin Barcelona kiinnostaa tietyistä syistä. Budjetista… Se olisi noin 550-680 euroa kuussa. Pärjääkö tällä? En ole kovin optimistinen lukemani jälkeen. Etenkin sähkölaskut huolettavat. Ruokaan minulla on mennyt noin 170 euroa kuussa Suomessa, näin vertailun vuoksi. Joskus enemmän, joskus hieman vähemmän. Täytyisi toki tarkka budjetti tehdä – mutta onko tällaisella rahamäärällä turha unelmoidakaan?

  Onko tämä yhtään realistinen odotus laskujen summasta per kuukausi? Sähkö + vesi n. 100€ / kk, netti n. 30€, ruoka n. 160€ (2 kertaa viikossa, max 20 euroa per kauppareissu), vuokra n. 300€ (jos nuo eivät vain satua ole), liikenne noin 30€.

  Asuisin siis yksin. Harrastus löytyisi, tähän menisi vielä määrittelemätön summa kuukaudessa, uskoakseni noin 50-60€. Työni jättää minulle n. 575-650€ kuussa. Vaihtelee hieman, viimeksi jäi 615€, tämä aika lähellä keskiarvoa.

  Pahoittelut vielä sekaisan ja usein kysyttyjä kysymyksiä täynnä olevan ketjun. Olen yrittänyt haulla etsiä ja googlella, mutta olen aidosti yksinkertainen ihminen enkä vastauksiani ole saanut. Nämä asiat ihmetyttävät ja huolettavat. Kysymyksiä olisi paljon mutta nyt en kehtaa enempää laittaa.

  Kiitoksia

   

  E: Köh. Mokasin tuon linkin kanssa, kyseessä ei ole ilmeisestikään Barcelonassa oleva talo. Mutta myös noita Barcelonassa olevia näyttää olevan tuohon hintaan oikein hyviäkin joka tosissaan ihmetyttää.

  • Tätä aihetta muokkasi 8 vuotta, 1 kuukausi sitten Don Fool.
  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ikävä aloittaa vähemmän miellyttävillä mielipiteillä. Mutta täällä Andaluciassa asti, eli aivan toisella laidalla Espanjaa, on tiedossa, että Barcelona on miljoonakaupunki ja muutenkin yksi Espanjan kalleimmista paikoista. Se on Kataloniaa ja siellä on päivän kieli  katalonia , ei espanja. Ja kun täällä Andaluciassa , Espanjan peräkylillä, tiedetään , että NETTI ON TÄYNNÄ RIKOLLISIA  JOTKA KUSETTAVAT HYVÄUSKOISIA, varmaan se tiedetään  Suomessakin.

  Tässähän tätä, seuraavaksi varmaan vastaa joku tämän palstan positiivisen osaston edustaja ja saat mukavampia mielipiteitä.

  LINKKI

  Don Fool
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.08.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  En usko että niitä mukavampia juurikaan tulee, enkä odotakaan. Ehkä tällainen vastaus oli juuri se mitä tarvitsinkin eli totuus. Nuo asunnot ovat tosiaan epäilyttäneet, mutta halusin vielä varmistua. Itse taas olen oikeasti mieleltäni simppeli ihminen enkä aina näitä yksinkertaisiakaan asioita ymmärrä, siksi pyydän apua usein keskustelupalstoilta eri asioissa. Netti on toki täynnä rikollisia, en vain Suomessa ole vielä ongelmiin törmännyt vuokrausasioissa enkä tiedä kuinka yleistä se muualla sitten on. Onko kuitenkin realistista sanoa että nuo ~300 euron hyvänoloiset kämpät ovat yleensä höpö höpö juttuja?

  Myös noista vesi ja sähkö ym. laskuista olen saanut hyvin ristiriitaista tietoa joten olen hyvin hämmilläni. Toki myös pitää ottaa huomioon että eri ihmisillä on eri hintaisia kokemuksia, mutta en ole saanut selville pärjääkö esimerkiksi tuolla sadalla eurolla hyvin sähkö ja vesilaskulle varatessa kuukaudessa vai ei

  Osaako joku sanoa millaisia nuo vuokrat ympäri Espanjaa (tai sitten ihan Barcelonassa) oikeasti ovat? Barcelona oli vaihtoehto harrastuksen takia joita ei kovin muussa paikkaa Espanjaa vielä oikein ole. Madridissa on, mutta tämäkin on aika isohko ja kallis kaupunki… Ei varmasti siis tuolla 300 eurolla saa, ellei joku mörskä ole? Pahoittelen kysymyksiäni edelleen, ovat varmasti ärsyttäviä ja monesti kysyttyjä, itse tosiaan olen vain sen verran rajoittunut aivotyöskentelyltäni etten oikein muuten vastauksia löydä ellei niitä minulle joku osaa antaa

  Kiitoksia vastauksesta Santiago

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mun käsityksen mukaan mistään päin Espanjaa, jotain syrjäkyliä huomioonottamatta, ei voi saada 300 eurolla vähänkään ihmismäistä kämppää. Jonkun sortin kimppakämppäratkaisu saattaisi olla siinä ja siinä , mutta tämä osasto ei oikein ole mun alaa. Kannattaa ottaa huomioon se , että Barcelona on oikeasti kylmä paikka talvella ja lämmitys maksaa paljon. Täällä on puhuttu sadoista euroista kuukaudessa. Vesihän on halpaa, sitten se , että se lämmitetään kaasulla tai sähköllä ei ole. Vuokrauksen ja lämmityksen hintaa nostaa se , että täällä ei ole , eikä asuta koirankopin kokoisissa yksiöissä niinkuin Suomen kaupungeissa. Pieniä vuokarakämppiä taitaa olla hyvin vähän tarjolla.

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  ”…Mun käsityksen mukaan mistään päin Espanjaa, jotain syrjäkyliä huomioonottamatta, ei voi saada 300 eurolla vähänkään ihmismäistä kämppää….”

  Riippuu tietenkin paikasta. Viime talven olimme Costa Blancalla, Orihuela Costa, Capo Roig. Asunto oli neliapilatalon neljännes,  3mh+olohuone+ 2kph+keittiö; vuokralordi oli irlantilainen.

  Hinta oli 3000 euroa/7 kk eli n 420 euro/kk.   Sähkö ja vesi päälle.Siisti asunto, alueelle asuu noin 40% porukkaa läpi vuoden.

  Ensi talveksi mennään taas Costa Blancalle taas, nyt Torreviejan keskustaan kerrostaloon, hyvältä näyttävä talo, isot piha-alueet, parkkikellarikin. Käytiin katsomassa keväällä asuntoa  ja lyötiin kättä päälle.  Viiden minuutin kävely keskusaukiolle.   Asunto on 2mh+olohuone+kph+amerikalainen keittiö, yhteensä n 60 m2.

  Hinta on 340 euroa/kk tietenkin sähkö ja vesi päälle.  Vuokranantaja on espanjalainen.

  Santiagolle voin kertoa jo etukäteen, että  joo, kyllä Torrevieja on varmaan rumimpia kaupunkeja Espanjassa ;P  Rantabulevardi on siisti ja laiteltukin.

  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 1 kuukausi sitten Rekki.
  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Täällä meillä, Mijasin  (ja Fugen) kulmilla, mun näkemäni halvimmat vuokrat on pyörineet siinä 400-450 kieppeillä. Nämä siis paikallisia ilmoituksia. Enhän mä oikeasti tiedä , enkä voikaan tietää koko Espanjan vuokratasoa.Enkä tutki niitä erikseen netistä. Pakko pysyä aika yleisellä tasolla. Mutta sen mä tiedän , että 300 Barcelonassa kunnon kämpästä on unta vain. Ja kun aloituksessa kerrotaan koko budjetin olevan alle 700€ /kk niin kyllä mun mielestä vaikeaksi menee. Ja kympitkin ovat iso raha.Parhaat ja varmanpäälle hyvät kämpät löytyvät juuri edellä kerrotulla tavalla, tuntemalla paikan ja omistajan. Muutenkin on näin yleisellä tasolla hyvin vaikea arvioida mikä on hyvää ja mikä huonoa kenenkin mielestä. Mä olen nähnyt uskomattomia lääviä missä ihmiset asuvat onnellisina ja pitävät vielä asumistasoaan erinomaisena.

  Rumuus ja kauneushan ovat katsojan päätettävissä. Espanjassa on paljon erittäin rumia kaupunkeja. Torreviejassa ei ole tullut käytyä, mutta juuri tässä päivänä eräänä tuli telkkarista ohjelma missä käytiin sielläkin. Ei se nyt niin kauhealta näyttänyt. Sitä vastoin kun ajaa isompia teitä sieltäpäin ohi , en kehuisi näkymiä. Sensijaan mä olen sitä mieltä , että Fuge on oikeasti yksi puhtaimmista , hyvin hoidetuimmista  ja näteimmistä kaupungeista täällä Costalla. Ja mähän en asu Fugessa. Se taas on toinen juttu , että mä vältän elokuussa sinne menemistä viimeiseen asti. Se on taas tänä vuonna niin täynnä ihmisiä ja etenkin autoja , että hermo menee. Motolla sinne voi vielä järkensä säilyttäen mennä jos oikeata asiaa on mutta jo syyskuun puolella taas helpottaa.

  LINKKI

  Don Fool
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.08.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Kiitoksia vastauksista, tuota katselinkin ja ihmettelin miten noita isompia näkyi mutta pienempiä ei. Katselin myös muita kaupunkeja vertaillakseni, halvempia olivat muut.

  Onko tuo spainhouses.net siis melko epäluotettava sivu? Esim. tästä katsottaessa http://www.spainhouses.net/fi/espanja/vuokraus/kiinteistoja/listado_l1_63.html#!priceMax=300 ja esimerkiksi Valencian alue valittaessa löytyy noita alle 300 euron kämppiä ihan hyviäkin. Mutta netistä katsottu tieto kertoo yleensä toista, eli ovatko nämä suurinosa niitä huijauksia? En itse tiedä mihin sivuihin voi luottaa ja mihin ei, arveluttavat nuo ilmoitukset siis hieman.

  En mitään näitä kaupunkeja myöskään itse halua solvata, Barcelona oli tosiaan harrastukseni takia. Madridista tätä löytyisi myös, mutta kallis paikka tuokin netin mukaan. Olen yrittänyt löytää enemmän tietoa ko. harrastuksesta ja Espanjasta mutta tulokset eivät ole hyviä. Odotan että saisin yhteyden erääseen Espanjalaiseen jolta voisin kysyä enemmän, tämä saattaisi helpottaa hieman jos tietäisi onko enemmänkin kaupunkeja vaihtoehtoina.

  Pieni budjettihan tuo kieltämättä on, siitä ei pääse mihinkään, vai sanoisinko ettei sillä pääse mihinkään? Keh. Fuengricolaa vastaan ei ole mitään, mutta sieltä en usko tätä harrastuksen mahdollisuutta olevan.

  Kiitoksia jälleen vastauksista

  LINKKI

  Jupiter
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.02.2009
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 58

  Hiukan otsikon vierestä kyllä, mutta mikä tämä sun harvinainen harrastuksesi on? 🙂

  LINKKI

  johanmarc
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.04.2007
  Kirjoituksia: 88
  Vastauksia: 335

  Tänne Barcelonaan tulevat yleensä ottavat kämpän aluksi esim. Airbnb:n kautta ja katsovat sitten pitempiaikaista välitystoimistoista. Omaa kämppää tuskin 300 eurolla saa, kimppakämpästä huoneen kyllä. Huijareita täällä on pilvin pimein ja sama sääntö pätee täälläkin että liian halpa on huijausta.

  Itse maksan talvikuukausina vesi/lämmityskuluja jopa yli 500 euroa/2kk. Ilma on tosi kosteaa ja talvella ON kylmä kämpässä ilman lämmitystä. Muutenkin täällä menee rahaa reilusti enemmän kuin esim. Etelä-Espanjassa, Barcelona on kallis kaupunki. Nettiliittymistä saa pulittaa yli 40 eur/kk ja esim. 10 kerran matkalippu maksaa jo yli 10 euroa.

  Mutta jos ei ole liian mukavuudenhaluinen ja pystyy tinkimään mukavuudesta täällä pärjää kyllä. Jos on hyvä työpaikka niin pärjää turhaan nuukailemattakin :).

  LINKKI

  MiMadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649

  Tuo harvinainen harrastus on nyt tullut mainittua muutamaan otteeseen, kerropa lisää niin lisäinfoa tullee täältäkin…ellei sitten joku todella erikoinen harvinaisuus.

  Espanja on iso maa ja hinnat vaihtelevat älyttömästi. Barcelona, Madrid sekä Baskimaa ovat kalliita asua, samoin kaupungit rannikolla. Jos budjetti on tiukka ja harrastus ei pakota vaihtoehdottomasti Barcelonan kulmille niin suosittelisin katsomaan muiltakin seuduilta. Mainituissa kaupungeissa menee kimppakämpäksi ellei sitten jossain läävässä halua majoittua. Kyllä 300€/kk Espanjasta asiallisenkin kämpän saa, mutta se ei sitten ole noissa mainituissa paikoissa. Mitä lämpimämpi ja kuivempi paikka talvisin, sen parempi lämmityskulujen suhteen olettaen että talot ovat paikalliseen perinteiseen tyyliin rakennettu eli että eristyksessä ja tiivistyksessä ollaan säästetty pitkä penni. Täältä Madridista katsottuna tuo johanmarcin Barcelona on lämmin mesta talvisin 🙂

   

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.