Asukkaaksi kirjautumisesta

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Belvis
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.10.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 39

  Onko Espanjassa asukkaaksi kirjautumisesta erilainen lainsäädäntö kaupunkien ja kuntien kesken. Esitän kysymykseni syystä että, tuttavamme, jotka ovat omistaneet ei-residentteinä asunnon Manilvassa jo toistakymmentä vuotta, eivät onnistuneet siellä tänä syksynä kirjautumaan asukkaaksi. Kuuleman mukaan ainoastaan residensian kautta tämä olisi ollut mahdollista.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  `pitaisi olla sama koko maassa mutta…

  Meilla voi kirjautua kaupungin asukkaaksi vain jos henkilolla on ”Certificado de Ciudadano de la Unión” elikka se virhea residentti todistus.

  Eu-kansalaisia ja Ei EU-kansalaisia koskee eri maaraykset.

  Jos omistat Ei-residenttina esim. asunnon jota sitoo lainsaadanta ja verottaja omilla saannoillaan niin residentin hakeminen olisi kahdella statuksella elamista. Huomioi etta kyseessa on loma-asunto ja eihan periaatteessa loma-asunnossa olla kirjoilla.

  Lainsaadannat naissa kahdessa asiassa eivat kohtaa toisiaan.

  Kun haetaan ”residentiksi” niin tieto menee verottajalle ensimmaisella kerralla, seuraavista muutoksista esim. osoitteen muutos pitaa ilmoittaa erikseen verottajalle.

  Nyt taas jos haluan Espanjan residentiksi, kayttaen omaa loma-asuntoa vakituiseen asumiseen ja hakea vaikka veroresidentiksi tanne kannattaa asunnon statuskin vaihtaa loma-asunnosta vakituiseksi asunnoksi.

  Tassa tapauksessa verottaja ei enaa vaadi Ei-residentin veroilmoitusta vaan asunto ilmoitetaan vuosittaisessa IRPF henkilokohtaisessa veroilmoituksessa tulojen plus muu kanssa.

  En tieda auttaako tama selvitys tassa mainitussa tapauksessa kun en tieda kyseisten henkiloiden tarkoitusta menna kaupunginkirjoille.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.