Asuinaluetta Gran canarialta tai teneriffalta?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Asuinaluetta Gran canarialta tai teneriffalta?

 • Tämä aihe sisältää 58 vastaukset, 18 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 13 vuotta sitten mampu toimesta.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 59)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Oskurd
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 8

  Onko porukoilla tietoa Gran canarian teneriffan eri asuinalueista? Tässä olisi vakaa aikomus aloittaa elämä espanjan suunnalla ja tarkemmin Gran canarialle tai teneriffalle kuhan opiskelut saadaan päätökseen… Kyseessä siis olisi 2 nuorta aikuista etsimässä uuden elämän perustamis paikkaa. Onko teillä suositella joitain kaupunkeja? Toiveina olisi suht rauhallinen mutta kuitenkin kaupunki jossa olisi eloa jos tarve tulee, asuntojen hinta tasoltaan suht edullisia(3-5 makuuhuonetta) mielellään omakoti tai rivitalo asumismuotona, mielellään meren läheisyydestä ja niin että maisemat olisivat kauniin vihreät mutta eivät kuitenkaan pelkkää metsikköä, kaikki peruspalvelut olisi hyvä löytyä. Toivottavasti löytyy vinkkiä.
  Nyt olisi tarkoitus kesäkuussa 2011 lähteä kuukaudeksi katselemaan jomman kumman saaren kaupunkeja läpi ja katsomaan miltä tuntuisi asua kyseisessä paikassa ja sitten joskus 2014-15 mahdollisesti ottaa iso askel elämässä ja muuttaa epsanjaan. Joten vinkkejä ja kokemuksia vaan tulemaan. Niitä odottelen innolla=)

  LINKKI

  Andy
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.10.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 40

  Itse katsastelisin Teneriffalla Puerto de la Cruzin aluetta ympäristöineen. Eli saaren vehreämpää puolta, josta autolla tai Tizalla pääsee myös muualle.
  Siellä itselläni on haaveena joskus majailla…
  Toivotan onnea ja hyviä fiiliksiä projektin parissa…

  LINKKI

  Oskurd
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 8

  Onko muuten tietoa miten tuolla teneriffalla on töitä putkarilla tai psykiatrille? Ei kenelläkään ole jotain muuta paikkaa suositella ku cruz?

  LINKKI

  amaryllis
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 168

  Oskurd kyseli Kanarian kaupungeista.
  La Laguna on mukava kaupunki Teneriffalla, n. 550 m merenpinnan ylápuolella.
  Se on entinen provinssin páákaupunki, jossa on esim. Kanarian vanhin yliopisto.
  Siellá on myós yliopistollinen keskussairaala, samoin saaren pohjoinen lentokenttá, josta lennetáán mantereelle.
  La Lagunasta on pitká metrolinja (maanpáállinen) alas Santa Cruzin linja-autoasemalle. Meri- ja vuoristonákóaloja riittáá.

  Kaupunki nimettiin v. 1999 Unescon maailmanperintókohteeksi. Vanhakaupunki on upea, samoin esim. Kanarian vanhin páásiáiskulkue on vaikuttavimpia mitá olen náhnyt.
  La Lagunassa on n. 150000 asukasta, vieressá isompi Santa Cruz ja monia pienempiá kyliá láhietáisyydellá. Puerto de la Cruziin on n. 20 km.
  El Teide nákyy hienosti, vuoristoretkille páásee esim. Anagan alueelle, samoin Santa Cruzin hiekkarannoille.
  Sadepáiviá on hiukan enemmán kuin etelárannan turistikeskuksissa.

  Oskurdin voi olla hankalaa lóytáá viihtyisá asuinpaikkakunta, jossa olisi myós tyópaikka molemmille perheenjásenille, mutta Teneriffa samoin kuin Kanarian muutkin saaret ovat niin pieniá, ettá tyómatkoista tulee harvoin kovin pitkiá.

  La Laguna ja Santa Cruz ovat melko kanarialaisia ja espanjankielisiá paikkoja.
  Espanjan tyóttómyys on erikoisen paha Kanarian alueella. Putkimiesten tyótilanne on vaikea niin kauan kuin talouskriisi kestáá. Psykiatreista en tiedá, mutta espanjan kielitaidon on tietysti oltava melkoinen siiná tyóssá.

  LINKKI

  Oskurd
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 8

  Kiitos tuosta amaryllis. Koska muutto on vasta +4v päästä niin toivottavasti taloustilanne on parantunut jo nykyisestä. Ei kenelläkään sattuisi olemaan tietoa tuosta gran canarian alueista? Tarkoitus olisi valita jompikumpi saari jossa sitten viettää ja katsella paikkoja se vajaa kk. Mikä on muuten teneriffan ja granin ympärysmitat ovat teitä pitkin? Ja minkälainen mahtaa olla taksien taksat noin? Tietää vähän paljonko varaa matkustamiseen rahaa…

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Granilta tulee ensimmäiseksi mieleen Las Palmas ja sen lähialueet ja samat ongelmat sielläkin kuin Tenellä eli rakennusala on aika jumissa tällä hetkellä. Jonkun verran näitä eteläisen osan ”turistipyydyksiä” rakennellaan, mutta tuskin kielitaidottomalla on noihin paljon asiaa. Taksit on edullisia ja julkinen liikenne toimii hyvin eripuolilla saarta ja suosittelen Tarjeta Insular korttia jolla saa bussimatkoista 10-30 prossan alennuksen jo muutenkin edullisista hinnoista. Kämppien hintataso vaihtelee alueen mukaan ihan kuten muuallakin ja kooltaan on vähän pienempi kuin Teneriffa. Jos osaat karttoja lukea, niin Googlemapsista näet mittakaavat karkeasti, mutta paikanpäällä sitten selviää että kahden kylän välinen ero on kartalla pari kilsaa, mutta kun ajat sen välin, niin se voikin olla 10 kilsaa vuoristoteistä johtuen. 🙂

  LINKKI

  Oskurd
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 8

  Mistä tuon tarjeta insular kortin voi hommata? Voiko sen tilata netistä ennen matkaa? Ja onko jossain noita bussiaikatauluja vai meneekö niitä niin usein että kuhan vaan menee paikalle niin joku tulee?

  LINKKI

  amaryllis
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 168

  Gran Canarian yleiskulkuváline on Globalin bussi (guagua): http://www.globalsu.net/es/lineas.php .
  Teneriffalla liikennói Titsa: http://www.titsa.com/ (kielen saada nákójáán tarvittaessa englanniksikin).
  Kuten aikatauluista nákyy, linjoja on paljon.
  Alennuskortti káy seká pitkánmatkan ettá kaupunkien sisáisessá liikenteessá.

  Saarten ainoa raideliikenneváline on Santa Cruzin pitkán matkan raitiovaunu (tranvía).
  Lentoyhteydet saarten válillá ovat hyvát, ja lautoillakin páásee.
  Kun hankkii residencia-todistuksen, saa 50 %:n alennuksen lento- ja laivalippuihin. Myós mantereelle páásee ko. alennuksella.

  Bonuskortteja (tarjeta insular tai bono), joilla saa huomattavan alennuksen matkoihin, myydáán linja-autoasemilla ja monissa kioskeissa.
  Esim. Teneriffalla voi ajella 30 euron bonuskortilla aika paljon.
  Jos kortti on mennyt vanhaksi (vuoden vaihteessa), sen voi leimauttaa myyntipaikoissa ja saada uudelleen voimaan.

  LINKKI

  Oskurd
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 8

  Aah… Tekis niin mieli jo lähteä matkalle 🙁 Mahtaako olla tietoa onko canarialla, erityisesti granilla suomenkielistä pankki asioinnin mahdollisuutta? Entä onko tietoa suomen tai englannin kielisistä luotettavista kiinteistön välitys firmoista? Mikä on yleensä kk vuokra talossa jossa on keittiö jossa voi tehdä ruokaa, vessa ja makkari?

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Seinästä jos rahaa haluat, niin kielivalikoimaan ei suomi kuulu ja muut pankkiasiat taas voi hoitaa verkkotunnuksilla mikäli pidät tilit suomessa. Katinillukka palvelee ainakin granilla suomalaisia asuntoasioissa ja häneltä saat varmaan enemmän sitä hintatietoakin, mutta 400 ylöspäin on kuukausivuokrat.

  LINKKI

  ariari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 55

  Itse olin 3 kk Teneriffalla vuodenvaihteessa. Olin Amerocanos/Cristianos alueella ja kämpän vuokra oli 700 kuukausi. Kallis oli ja halvemmalla olisin löytänyt, mutta eivät halvemmat oikein käyneet minulle, johtuen kylpyammeesta. Ja aikani oli sen verran lyhyt, että muutama 100 euroa ei kaupheasti merkinnyt. Mutta muuten olisi vuokra ollut 500 kuukaudessa. Ja hommat oli kaksioita.
  Lokakuussa lähden taas Teneriffalle ja siellä 8 kuukautta viettelen. Hintakin tipahti, koska olen suht pitkään.
  Ja näissä hinnoissa oli vesi ja sähkö mukana.
  Rahaa saa seinästä nostettua suomalaisella kortilla ja kun ottaa debet vaihtoehdon, tapahtuu veloitus malta suomalaiselta tililtä. Eikä mene kuluja. Näin ainakin S pankin kortilla.

  LINKKI

  Oskurd
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 8

  Tarkoitin noilla pankkiasioilla siis itse pankkeja jotka tarjoaisivat pankki palveluita suomeksi. Eli onko granilla tai teneriffalla kyseisiä pankkikonttoreita? Aurinkorannoilla kun on tämä pankki(ainakin yksi) jossa sitä suomenkileistä palvelua saa mutta heillä ei ollut yhteyksiä canarialle joten jos esim teneriffalta löytyy ”suomi-pankki” niin onko heillä automaatteja granin puolella? Kun ilmeisestikkin olemme kallistumassa tuohon granin suuntaan mutta kun pankkiasiat, lainat yms. olisi enemmän kuin mielekästä hoitoo suomeksi niin jos esim. hoitaa pankkiasiat teneriffalla ja muuten asustelee granilla niin olisi mukava että pystyy nostamaan seinästä rahaa yms. eikä aina ramppaamaan tenen puolella

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Niinhän se menee maailmallakin kuin Suomessakin, Nordean kortilla saa fyrkkaa niin Stadissa kuin Kilpisjärvelläkin. Mulla on Cajasolin kortti ja justiinsa pari päivää sitten otin sillä pätäkkää Cantabriassa.
  Ja taitaa se suomenkielen osaaminen Espanjassa , muualla kuin muutamissa suomipesäkkeissä, olla aika heikkoa. Englanti on toinen juttu, sekään ei ole mikään itsestäänselvyys, mutta yleensä sillä pärjää kaikkialla.
  Lisäyksenä se, että Cajasol on oikeasti peräisin Sevillasta ja mm. sillä on konttoreita Fugessa.
  Ja koska Fuge on kaikkien suomipesäkkeiden äiti , niin sieltä löytyy myös konttori jossa on suomenkielinen virkailija.
  Myös muilla pankkiketjuilla , mainittakoon tässä vain Solbank, joka taas taitaa olla baskimaasta peräisin ,on Fugessa suomalaista henkilökuntaa.

  LINKKI

  ariari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 55

  Ei Teneriffalla pankkiasiointi konttorissa suomeksi onnistu. Seinästä rahaa saa, kielenä automaatissa on englanti, espanja ja jotakin muutakin oli.
  Netin kautta pankkipalvelua saa, mutta kukaan ei ole siinä neuvomassa, minne nimi kirjoitetaan. Eikä myöskään ole pakollista 15-30 min jonotusta. Ja minulla ressukalla ei noita pankkiasioita ole niin paljoa, joten nettipankki käy. Onneton eläke tulee ja siitä sitten siirtelen rahaa asuntolainan maksua varten. Laskut pääsääntöisesti menee suoraveloituksella tai sitten tulevat sähköpostiini, josta maksu onnistouu netin kautta.
  Mikäli tarvitsee pankkipalveluita suomeksi, on Souomi hoyvä ja paras paikka olla. Fugessa varmaan suomenkielistä palvelua saa, niin myös Torreveijassa. Kanarialla en usko suomi palvelua löytyvän.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Jos olette aikeissa n. 4v:n päästä saarille vakinaisesti muuttaa, niin kehoittaisin nyt tarttumaan siihen kielenopiskeluun tosissaan: Noita ammattia vastaavia töitä ei varmasti saa ilman kohtuullista kielitaitoa ja kun kieli on sitten hallussa, niin se pankkiasiointikin sujuu sitten jo ”helposti”. Pankkeja riittää kyllä esim. LaPa:ssa joka lähtöön. Mitä olen kuullut näiltä espanjaa osaavilta henkilöiltä, niin saarten murre on kuulemma aika erilaista mannerespanjaan verrattuna, joten sekin jo varmaan aiheuttaa vähän haasteita jatkoa ajatellen.
  Täällä orkissahan on ollut juttua näistä ”asiointihenkilöistä” jotka taitavat nämä paikalliset kuviot esim. eri viranomaisten kanssa toimiessa ja varmaan myös pankkiasioissa, joten varmasti ainakin alussa kannattaa tälläinen henkilö palkata näitä tärkeimpiä asioitaan hoitamaan.
  Saarilla turistina ollessaan pärjää kyllä sillä englannillakin, joten saariin tutustuminen on helppoa ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Jokunen reissu on saarille tullut tehtyä ja muutama tarinakin väännettyä ja niitä löydät tuolta:
  http://p2.foorumi.info/suomikerho/viewforum.php?f=16
  Menestystä toivottaen: Vilperi

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 59)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.