Asuinalueet Valenciassa/ulkopuolella

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Asuinalueet Valenciassa/ulkopuolella

Merkitty: 

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Larubia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.01.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Meilla on alustavasti mietitty muuttoa Valenciaan miehen tyon vuoksi, ja tietenkin ensimmaisena mieleen nousee kysymys asumisesta. Taalla Murciassa asumme omakotitalossa (vuokralla), ja meilla on ihan mukavan kokoinen piha. Jotain vastaavanlaista kaipaisimme myos Valencian liepeilta. Olen tutkinut karttaa, mutta vain kerran piipahdimme Valenciassa, vuosia sitten, ja niin nopealta pyrahdykselta ei paljon mieleen jaanyt. Kartalta taas ei selvia minkalaisesta alueesta on kyse.

  Miehen tyopaikka olisi aivan kaupungin keskustassa. Lapsemme kayvat ranskalaista koulua, joten jatkaisivat sita myos Valenciassa, jossa koulu sijaitsee ilmeisesti Valternan kaupunginosassa Paternassa. Onko siina lahella mukavia asuinalueita lapsiperheelle (lapset tayttavat tana vuonna 3 & 5v)? Onko sielta kohtuuttoman pitka tyomatka keskustaan autolla? Entapa julkisilla? Toinen vaihtoehto olisi asua lahella miehen tyopaikkaa, tai koulun ja tyon valimaastossa, niin ettei kumpaankaan olisi kovin pitka matka. Keskusta-asumisessa saa kylla tietenkin heittaa hyvastit omalle pihalle..

  Loysin netista hyvia asunnonvalitysfirmoja, joiden sivuilla on kuvia asunnoista. Vuokrattavaksi nayttaa olevan lahinna kerrostaloasuntoja – onko nain? Valtavat kerrostalot, joiden pihalla on uima-allas, tenniskentta, yms nayttavat olevan yleisia, mutteivat oikein vetoa meihin. Onko toivoa loytaa mukava omakotitalo/paritalon puolikas omalla pihalla, vahintaan 3 makuuhuonetta? Budjettikin tietenkin vaikuttaa asiaan, eika se ole viela taysin selvilla, mutta olemme joka tapauksessa valmiita maksamaan yli 1000€/kk. Ja jos viela saa toivoa, niin olisi mukavaa jos alue olisi rauhallinen, turvallinen, paljon viheralueita, lasten leikkikenttia ja harrastusmahdollisuuksia. Taitaa olla ihan utopiaa.. 😉

  Niin, ja onko Valenciassa paljon suomalaisia? Muita lapsiperheita? Olisi mukavaa kuulla teista, ja siita miten viihdytte!

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Valenciassa on monia mukavia ”lähiöitä” perheellisen asustella, listaan tänne sellaisia jotka ovat Paternan lähellä. Valencian liepeillä toiveiden toteutuminen yli 1000 e budjetilla ei ole enää utopiaa.
  Yli 100 m2 kämppiä saa tällä hetkellä helposti.

  1. Godella
  Minun listallani ehdoton ykkönen.
  Hintavahko alue, jossa hienojakin kämppiä joissa piha.
  Muutama vauras ystäväni on asunut ja ollut tyytyväinen.

  2. Paterna

  3. Bétera

  4. Burjassot

  5. Liria

  6. Aldaia

  Voi voi Valenciassa on niin paljon ihania asuinalueita!

  LINKKI

  Larubia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.01.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Juuri tuollaista ”sisapiirin” listaa kaipailinkin. 🙂
  Suurkiitos!

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Hei, Larubia!

  Olemme asuneet Valencian kaupungin alueella, Carrer Sagunt:in korttelissa lasten kanssa.
  Kaupungissa asumisessa on omat hyvät puolensa ja ainakin kortteli on hyvin mukava asua hyvien yhteyksien päässä yms yms, MUTTA
  kaupungissa ei ole välttämättä kovinkaan mukavaa asua kuumimmilla helteillä lasten kanssa. Leikkipaikat ovat tukalan kuumia, eikä vilvoittavaa henkäystä tule kuin ilmastoinnista.
  Pysäköinti on nykyisin Valenciassakin aikamoista hässäkkää, edes invapysäköintipaikkaa ei enää saa helposti.

  Itse viihdyn parhaiten meren äärellä enkä haluaisi asua L´Hortalla, vaikka se onkin suosittua ja haluttua seutua.
  Nykyisin asumme aina Valenciassa ollessamme hieman kauempana (n. 30 km) kaupungista merenrannalla.

  Jos olette käyneet Valenciassa tiedätte miten sokkeloinen kaupunki se on ja osaatte arvioida omat liikkumistarpeenne ja reittinne. Aikaa siellä saa liikkumiseen kulumaan, mutta kun oppii nopeat reitit selviää myös paljon nopeammin.

  Minusta kannattaa harkita asumista lasten koulun lähellä ja vaikka selvittää onko tähän teidän kouluun esim kuljetus.
  Niihin kouluihin joita me aikanaan Valenciassa harkitsimme oli koulukuljetukset ja niitä käyttivät myös ystävieni lapset.

  LINKKI

  Larubia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.01.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Kunhan asiat vahan konkretisoituvat, niin menemme varmaan pariksi paivaksi paikan paalle tutkimaan seutua. Enka usko etta meidan on kovin kiireesti loydettava uutta kotiakaan, majoitus jarjestynee tyon puolesta siksi aikaa etta loytyy mieleinen asunto.

  Onko l’horta yhta kuin la huerta?
  Merenranta on tietenkin yksi vaihtoehto, ja kesaisin tietenkin se vilpoisin paikka. Mutta asuimme muutama vuosi sitten aivan (50m paassa) meren rannalla, ja talvisin siella oli liian tuulista, kesaisin liikaa porukkaa, ja kaikki mika pystyi ruostumaan, ruostui. Ehka asuimme liian lahella..?

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  Larubia kirjoitti:

  Onko l’horta yhta kuin la huerta?

  Merenranta on tietenkin yksi vaihtoehto, ja kesaisin tietenkin se vilpoisin paikka. Mutta asuimme muutama vuosi sitten aivan (50m paassa) meren rannalla, ja talvisin siella oli liian tuulista, kesaisin liikaa porukkaa, ja kaikki mika pystyi ruostumaan, ruostui. Ehka asuimme liian lahella..?

  Kyllä on.

  Ehkä 50 m on liian lähellä…minulle tuli aikoinaan yllätyksenä tuo ”kaikki mikä pystyi ruostumaan, ruostui.” en osannut ensimmäistä pitkää jaksoa rannalla asuessa käsittämään miksi Suomesta tuotujen pyykkipoikien metalliosat ruostuivat, miksi Hackmann Sorsakosket ruostuivat…

  Lisäksi rannan haittana on hiekan ja suolan kulkeutuminen tuulien ja sateiden voimasta parvekkeelle, sisään, käytävään ja punkkaan. 😛

  Toisaalta Valenciassa Arenalin, Cabanyalin ja Malvarrosan hiekka pöllyää niin huolella, että vaikka asuimme 6 km päässä rannasta mukana tuli aina kassikaupalla hiekkaa tuliaisiksi kotiin.

  On todella hienoa, että voitte tutustua kaupunkiin hyvän aikaa, vasta sitten voitte parhaiten tietää mikä seutu teitä eniten miellyttää.

  Itse haluaisin asunnon keskustasta, olen jo kämpänkin ”valinnut” siinä C/Vicente San Martirin alkupäästä Pl Reinalle mennessä vasemmalla…

  Ai niin…
  En tiedä onko Valenciassa suomalaisia, en ole koskaan törmännyt (Benidormissa kyllä), mutta opiskelijoita on vaihdossa ainakin ajoittain, ehkä töissäkäyviäkin.
  Koska itse olemme osavuosi-valencialaisia (n. 3kk vuodesta) emme ole etsineetkään muita suomalaisia (mieheni on espanjalainen) lasten (jotka ovat isoja) leikkikaverit ovat espanjalaisia.
  Näillä näkymin emme muuta missään tapauksessa kokonaan Valenciaan ennen kuin esikoinen on täyttänyt 20 eli öööö neljän vuoden päästä, harmi!

  LINKKI

  stella-anneli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.04.2009
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Valenciasta, kaupungin alueelta. Noihin asuinalueisiin en tosin osaa antaa hyviä neuvoja, me olemme viihtyneet näissä uusissa uima-altailla varustetuissa kerrostaloissa lyhyen työmatkan takia eikä lähiöihin muuttoa olla vielä edes ajateltu. Koulubussit kiertävät näillä kulmilla tiheään, paljon lapsia täältä käy yksityiskouluissa kaupungin ulkopuolella. Omasta mielestäni matkat ovat kuitenkin turhan rankkoja pienimmille oppilaille, juuri tuohon ranskalaisen koulun bussiin täytyy hypätä klo 8 aamulla ja kotiin pääsee vasta kuudeksi. Oma lapsi käy tuosta syystä paikallista koulua korttelin päässä kotoa.
  Vuokrahinnat ovat monin paikoin laskeneet huimasti ja asuntoja tuntuu olevan paljon tarjolla. Eli luulisin, että teidän budjettinne riittää hyvinkin pitkälle. Tosin kivat alueet ovat kalliita edelleen, esim. Torrent.
  Alkuperäisviestistä onkin jo pitkä aika, ehkä te olette jo muuttaneet tänne?

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  stella-anneli kirjoitti:

  Tosin kivat alueet ovat kalliita edelleen, esim. Torrent.

  Mutta on se sen arvoinenkin!
  Paremmin tutustuttuani ja rakkaalta Torrentissa asuvalta ystävältä asiaa tiedusteltuani muuttaisin itse ehdottomasti Torrentin kaupunkiin (joo-o Torrentissa poliisien liksat on paremmat kuin kaupungissa).
  -Siis ellen olisi fixoitunut ajatukseen meren rannalla asumisesta (joka vielä tässä vaiheessa vaikuttaa ihan kivalta kunhan on lämmitys).
  Katselimme jonkin verran asuntoja Valenciassa, eniten omistusasuntojen hinnat olivat meille mieluisista seuduista laskeneet kaupungilla, vähiten Cullerassa, Torrent siinä jossain puolivälissä.

  LINKKI

  cside
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.10.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 9

  Käytiin viikonloppuna perheen kanssa Torrentissa lounaalla ja nautimme todella raittiista ulkoilmasta (keskustan ilmaan verrattuna). Vaikka lämpötila oli 30C ja aurinko porotti, silti hengitysilmasta pystyi nauttimaan.Torrent saa minunkin pisteeni, alueena rauhallinen ja kyllä huvilassa meidän kelpaisi asua (Vedat). No nyt kesällä tämä merenrantahuoneistokin toimii mainiosti kotina.

  LINKKI

  Lintuli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.03.2015
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Saattaisin olla opiskelujen takia muuttamassa Valenciaan. Onko Valenciassa helppo liikkua? Mistä opiskelijan kannattaa vuokrata asunto? Eli siis mikä olisi suht halpaa, mutta silti ihan ok hyvää aluetta?
  Onko Valneciassa nykyään paljon suomalaisia?

  Näin aluksi muutama kysymys 🙂

  LINKKI

  Karpalo85
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.07.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 26

  Vihdoinkin olisi parempi kuin hyvä tilaisuus päästä espanjaan. Koulun kautta työharjoitteluun. Olen nyt olevinaan päättänyt, työharjoittelupaikan saatuani, sinne lähteä vaikka hieman ehkä iän tuomaa tissiposkeilua on havaittavissa (iik, uskaltaako,pystyykö, viittiikö,oppiiko enää).

  Työharjoittelupaikka on Benifaiossa, onko tietoa onko paikkana minkälainen? Ilmeisesti pieni kylä.  Edullisia asuntoja siellä olisi vuokralla, tosin saisin majoituksen työharjoittelun kautta, riippuen minkälainen ratkaisu se on niin tietenkin tartun siihen. Oma kämppä kuitenkin houkuttaisi. Vuokrataanko asuntoja esimerkiksi aikavälille 4-6kk?

   

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.