Asianajoa ja ammattitaitoa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Asianajoa ja ammattitaitoa

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  sinttu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.11.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 31

  Jokunen aika sittemmin kerroin, kuinka asuntomme myyntiin ja minulle tulisi laskennallisesti melkoisesta summasta myyntivoiton vero, koska asianajajani – suomalainen, jo vuosia ollut rannikolla toiminut – ei ajatellut kauppakirjahintaa neuvoteltaessa minun etuani lainkaan.

  Kauppa tapahtui 19.1 ja pankkilainaan kohdistuva maksu oli hoidettu välittömästi, koska muutoinhan pankki ei olisi hyväksynyt kauppaa. Asianajaja ilmoitti, että muille sekeille on asetettu eräpäivä seuraavan viikon puoliväliin eli 24.1, jolloin niitä voidaan siirtää. Hyvä.

  Odottelin rahoja loppuviikolle tai viimeistään seuraavalle maanantaille (29.1), mutta mitään ei ollut Suomen tilillä eikä Espanjassakaan. Kun kysyin tätä, sain vastauksen, että etkö muista, että sekeissä oli eräpäivät sellaiset, että niitä ei ole voitu siirtää. Tänään on siirretty. Hyvä.

  Tarkistin keskiviikkona 31.1. tilini Suomessa, jossa näkyikin pyytämäni summa, mutta kuinka ollakaan ei Espanjan tililläni. No, jospa siinä menee hetki, kun espanjalaiset keskenään siirtelvät rahojani, tuumin.

  Tuli perjantai ja hikosin jo pankkia kohtaan, missä panttaavat rahojani. – Ei me niitä pantata, tuli vastaus, niitä ei ole meillä!

  Viesti äkkiä asianajajalle ja vastaus tuli, että emme ole voineet siirtää sekkiäsi, koska emme ole saaneet pankilta tietoa, kuinka paljon sekkien siirroista veloitetaan emmekä niin ollen tiedä, paljonko sinulle pitää tilittää!

  Äkäinen vastaus, että rahat tänne ja sassiin! Normaalisti pidätetään pieni summa kattamaan kulut ja asiaa hoitaneen laskut ja sitten erotus tilitetään tänne tai minä maksan lisää loppulaskussa, jos ei pidätetty summa riittänytkään.

  Ihmeellistä touhua kaiken kaikkiaan. Vaikuttaa siltä, että asiat otetaan hoidettaviksi vasemmalla kädellä eikä muisteta esim. kauppaneuvotteluissa, kuka palkkion maksaa. Sitten pidetään kymmenien tuhansien sekit tilittämättä omalla tilillä. Liekö yhteistyössä pankin ottolainauksen kanssa ja saa jonkin yliyön koron tuostakin.

  En enää koskaan asioi hänen kanssaan. Onhan noita muitakin ja kenties niitä jotka muistavat, kuka toimeksiannon antoi ja että rahatkin saa pois ilman selityksiä.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Oletko, Sinttu, aivan varma, että asianajajasi oli _asianajaja_? Kannattaa käyttää niitä toimistoja, jotka ovat _asianajotoimistoja_, eikä välttämättä _asiointitoimistoja_! (Poikkeuksiakin varmasti on!!)
  Laillisen tutkinnon suorittaneen asianajajatoimiston tunnistaa GA-merkistä firman ovella!

  Tämän lisäksi mainitsemasi kauppakirjahintapelleily alkaa olla rannikolla historiaa! Tämän vuoden alusta monet asiat ovat muuttuneet ja monien eduksi, joidenkin vahingoksi, moinen huijaus on tehty vaikeammaksi.

  En myöskään ymmärrä kirjoitustasi ensimmäisen lauseen jälkeen, jatkohan ei millään tavalla liity itse myynnin kuluihin. Myyntivoiton verotus on normaalia! Mistä kulut tulivat ja mitä asianajajasi ei osannut huomioida? Eihän rahojen siirtely nyt mitenkään vaikuta kaupan kuluihin, muuten kuin pankin siirtokulujen osalta?

  LINKKI

  sinttu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.11.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 31

  Juu, tarkoitin, että kun olen maksanut asunnosta oikeasti 146.000+ kulut ja myynyt sen hintaan 158.000 ( -kulut) ja kauppakirjahinta oli alunperin 92.600, jonka senkin neuvotteli tämä samainen asianajaja (on oikea ja on toimisto), niin hän teki minulle suuren tappion verotuksellisesti.
  Jos olen maksanut 146.000+kulut, en ole saanut mitään myyntivoittoa! Mistä minä sen olisin repäissyt. Ainoastaan alunperin kauppakirjaan pantu hinta (jota en siis itse sinne pyytänyt semmoisena vaan minulle sanottiin, että se laitetaan kauppakirjaan, koska se on myyjän tahto = olisinpa osannut vaatia oikeaa hintaa) aiheuttaa laskennallisen myyntivoittoveron. Selitän huonosti, sori.
  Siis ei mitään voittoa ole syntynyt enkä tiedä, miten tämän verottajan kanssa oikaisen. Siitä on kyse.
  Rahatkin sain vasta tänään.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Olet todennäköisesti aikoinaan asuntoa ostaessasi saanut ”verovoittoa” kun olet maksanut veroa vain virallisesta ostohinnasta, tuskinpa 146000€:stä vaan oletettavasti huomattavasti pienemmästä summasta kuin tuo mainitsemasi nykyinen kauppakirjahinta 92600€.. Eli siis nyt näkemäsi tappio on itseasiassa ollut sinulle ”korotonta lainaa” verottajalta!

  LINKKI

  sinttu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.11.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 31

  Jospa uudelleen: Ostotapahtuma: 146.000+ vero (92600 7 % = 6482) 6482 + asianajo, notaari yms kulut = n. 156.000 euroa ( on siis asunnon todellinen ostohinta kuluineen).

  Myyntitapahtuma: Kun vähennetään 158.000 eurosta 92600 euroa + em. ostokulut n. 10.000 ja myynnistä aiheutuneet kulut (asianajaja ja välittäjä n. 10.000) niin verotevaksi myyntivoitoksi jää verottajan laskelman mukaan siis lähes 45.000 euroa. Tästä 45.000 eurosta maksetaan uuden lain mukaan 18 % myyntivoittoveroa. Minä siis maksan tämän asian vuoksi vielä lisää veroja n. 8000 euroa.

  Eli kerran vielä:Myynti: +158.000 – 8.000 (välittäjä) – 2000 (as.ajaja ym. kulut) = 148.000 (=rahaa käteen)
  Osto: +146.000 + verot ja palkkiot 10.000 = 156.000 .

  Kun tehdään laskelma karkeasti: myynti + 158.000
  osto+kulut – 156.000
  myynnin kulut – 10.000
  tappio 8.000

  Verottajan laskelma myynti +158.000
  osto+kulut – 102.600
  myynnin kulut -10.000
  ”voitto” 45.400

  Eli verottaja tahtoo 18 % 45400:sta eli 8170 euroa!
  Mainitsemasi etu väärällä hinnalla oli n. 3700 euroa ostohetkellä. 8170-3700 = 4470 euroa veroja olemattomasta myyntivoistosta. Ja koko prosessihan tuotti tappiota 8000 (+ siihen vielä veroerotus = todellinen tappio yli 12.000.)

  Jos olenkin voiton puolella jostain kumman syystä, niin kerropa miten se on mahdollista.

  Jos jotain ostan tai myyn tämän jälkeen, papereihin pannaan taatusti ihan oikea hinta. Sama sopii ohjeena muillekin! Älkää uskoko asianajajia, myyjiä tai muitakaan. Laittakaa ihan oikea hinta!

  Kun vaan joku kertoisi, miten tämän homman hoitaisin verottajan kanssa ettei tarvitsisi maksella myyntivoittoveroja sellaisesta mikä ei ole totta!

  LINKKI

  Jatta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.02.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 42

  Jos nyt ymmärsin oikein tämän osto- ja myyntitapahtumasi, niin ostotapahtuman kauppakirjaan oli merkitty huomattavasti pienempi kauppasumma (92 600) kuin mitä todella maksoit. Ja tästä kauppakirjaan merkitystä väärästä kauppahinnasta laskettiin kaupasta menevä vero. Jos kauppakirjassa olisi ollut oikea kauppasumma,niin vero olisi laskettu siitä ja siis suurempi.

  Tätä vartenkohan asianajajasi kauppakirjamerkinnät junaili??

  Nyt kuitenkin verottaja ottaa verotuslaskelmassaan (myös siis myyntivoittoverolaskelmassa) huomioon juuri ne summat, jotka ovat sekä ostoa että myyntiä koskevassa kauppakirjassa.Ostohintaan lisätään kult ja myyntihinnasta vähennetään kulut. Kuten esittämässäsi verottajan laskelmassa oli tehty.

  Erotus on myyntivoittoa ja siitä menee ko vero.

  Näin ”entisenä” eläkkeellä olevana verottajana sanoisin, että laskelma on aivan oikein. Ei varmaan nämä asiat kovin erilaisia ole Espanjassa kun Suomessa. (veroprosentit näköjään eri)

  Hyödyit siis asianajajasi virheellisestä neuvosta ostotapahtuman yhteydessä.(virheellinen kauppakirjamerkintä)

  LINKKI

  Jatta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.02.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 42

  Lisäyksenä vielä edelliseen
  Kysyitkin vielä, että miten tämän voisi verottajan kanssa hoitaa ettei myyntivoittoveroa menisi.

  En tiedä miten espanjalainen verottaja toimisi, mutta Suomessa ainakin , jos menisit selittämään
  että tuossa kauppakirjassa onkin väärä kauppasumma ja jos sen vielä jotenkin todistaisitkin, niin siitä kauppakirjan korjatun summan ja alkuperäisen pienemmän summan erotuksesta joutuisit maksamaan veron ja moninkertaisena, olisihan se rutkasti myöhässä ja viranomaisen erehdyttämistarkoituksessa tehty.
  Ehkä espanjalainen verottaja toimisi toisin, epäilen kylläkin.

  LINKKI

  IPT42
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.12.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 65

  Kyllä tuota on Suomessakin harrastettu.

  Aikoinaan erään omakotitalokaupan yhteydessä välittäjä härskisti pyysi muutaman tonnin kirjekuoressa ettei sinun tarvitse maksaa niin suuria veroja (4% kauppasummasta). Tuo oli pikkuisen jopa uhkaavassa sävyssä esitetty.

  Kannattaa olla tarkkana tällaisten tapausten kanssa, sillä niistä joutuu kyllä myöhemmin maksumieheksi eikä silloin ole hymy kovin herkässä.

  LINKKI

  Jatta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.02.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 42

  Kyllähän kyseisenlaisia juttuja on tapahtunut ja edelleenkin varmaan tapahtuu vähän joka puolella.
  Ikävä asia Sintulle kun on ihan hyvässä uskossa luottanut asianajajansa neuvoihin.
  Ehkä joku paikallinen tietää miten Sinttu voisi mahdollisesti tehdä oikaisupyynnön veropäätökseen Espanjan lakien mukaan. Ehkä kannattaisi yrittää.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.