Aragon, Huesca, Somontano

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  johanmarc
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.04.2007
  Kirjoituksia: 88
  Vastauksia: 335

  Sattui pitkä viikonloppu ja pähkäiltiin minnepäin Barcelonasta suunnistettaisiin. Ulkoilua ja hyvää ruokaa oli suunnitelmissa eli omalla autolla Aragoniin.
  Barcelonasta Zaragozaan siis ensin. Yllättävän kiva kaupunki ja viiden tähden hotellista netin kautta 74 euroa yö eli pysähdys siellä. Katedraalin ja ostoskadun välissä paljon pikkukatuja täynnä loistavia ravintoloita, baareja, kahviloita ja siideripaikkoja.

  Sittenpä suunta pohjoiseen Huescaan ja Somontanon alueelle. Netistä oli varattuna Alquézarin kylästä hotellihuone Hotel Maribelista. Hotelli oli kyllä hintansa väärti! Todella kodikas ja vähän ”pijo” mutta sydämellisesti omistaja huolehti koko viikonlopun viihtyvyydestä ja tunsi kyllä olevansa kuin kotonaan. Aamiainen oli liiankin runsas ja paikallisia kinkkuja ja juustoja oli tarjolla yllin kyllin. Lähtiessä vielä lahjakassi annettiin mukaan (paikallista viiniä ja juustoa).

  Somontanon alueella on kuulemma Espanjan parhaat vuoria halkovat joenuoma”patikoinnit eli ”barranquismot”. Juuri Alquézarin kylässä on useita toimistoja jotka järjestävät eritasoisia retkiä koska opas on oltava mukana.

  Alueella on runsaasti merkittyjä patikointireittejä joskin kannattaa uskoa reittien varoitustauluja ja valita itselleen sopiva reitti. Somontano on myös kuuluisa Ruta de vinos ja loistavia vuohenjuustoja voi ostaa suoraan tiloilta.
  Yllättävää oli että Alquézarin pikkukylässä oli kaksi gourmet-tason ravintolaa joissa nautittiin Menu degustacion-menut 5-9 ruokalajia 28-30 eurolla sisältältäen paikallisen viinin. Loistavaa ruokaa!!!
  Tässä vielä muutama kuva:


  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Kiitos Johanmarc ihania kuvia ihanista maisemista!
  Olen itse kovasti ihanstunut Aragoniaan ja harmittelen kun en pääse sinne riittävän pitkäksi aikaa…siksi on mukavaa kun saa nauttia elämyksistä näin virtuaalisesti.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.