Apuja pyydetään, muutto perheellä edessä..

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Apuja pyydetään, muutto perheellä edessä..

Merkitty: ,

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  ummikko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.08.2016
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 14

  Hei!

  Perheemme on muuttamassa aurinkorannikolle ensi vuoden puolella. Olemme tehneet asian eteen selvitystyötä jo parisen vuotta. Uskomatonta, mutta edelleen hirveästi auki olevia asioita. Tärkeinpänä asiana on lasten koulu ja aiheesta onkin täällä kirjoiteltu, mutta jotenkin en ole silti saanut vastausta omiin mietteisiin. Onko teillä kokemuksia hyvistä espanjalaisista kouluista aurinkorannikolla? Meillä lapset menisivät ensi syksynä 7-luokalle ja 3-luokalle. Alkuun ajttelimme laittaa suomalaiseen kouluun, mutta kuulemiemme kokemusten jälkeen olemme muuttaneet mielemme. Mitä kautta kouluasiaa voisi selvittää, kun kielitaito on vielä oikeastaan aika surkea? Monessa tekstissä sanotaan että paperit pitää olla kunnossa, mutta mitkä paperit?

  Jos vain jollain on kokemuksia, niin olisin kaikista vastauksista erittäin kiitollinen. Tämä Espanjaan muutto on perheellemme iso asia ja haluamme selvittää asiat mahdollisimman hyvin etukäteen.

   

  LINKKI

  Hanna
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.08.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 5

  Hei ”ummikko”, mielestäni tärkeää on miettiä pari perusasiaa, eli 1) kustannukset, joita on valmis laittamaan kouluun. 2) Myös se, oletteko muuttamassa lyhyeksi aikaa ja palaamassa sitten Suomeen, vaiko jäämässä ulkomaille Espanjaan tai muualle jatkossa, vaikuttaa asiaan. Minusta suomalainen koulu on ”helppo ratkaisu”, jos sattuu olemaan tilaa koulussa ja mikäli on palaamassa jatkossa Suomeen ja suomalaisen opetusohjelmaan. Itse pidän kyllä parempana vaihtoehtona kansainvälistä yksityiskoulua, jossa opetus englanniksi. Espanjankielen taidon oppii kyllä siellä myös, jos sitä tavoittelee ja noin pienet lapset oppivat englanninkielen nopeasti. Olemme itse muuttaneet ulkomaille ilman, että lapset osasivat paljon mitään englanninkielellä ja siitä vaan englanninkieliseen kouluun, jossa 80 eri kansallisuutta, eli murteita sen mukaisesti, mutta ihan hyvin lapset sopeutuvat ja oppivat kommunikoimaan. Ja siinäkin tapauksessa, että on palaamassa Suomeen myöhemmin, kansainvälinen koulu tulee kyseeseen, varsinkin jos on valmis Suomeen palatessaan satsaamaan hakemiseen englanninkieliseen kouluun (ainakin pääkaupunkiseudulla IB ja EB-kouluja, joissa opetus osin gtai kokonaan englanniksi). Mahdollisuudet elämässä ovat huomattavasti laajemmat lapsilla, jos heidät sijoittaa kansainväliseen kouluun. Suomalaisen opetussuunnitelman mukaan opiskelemalla voi menettää mahdollisuudet päästä ulkomaille opiskelemaan, toki sitäkin reittiä voi vielä saada ulkomailta opiskelupaikan, mutta sellainen mahdollisuus on huomattavasti parempi kansainvälistä koulua käymällä.

  LINKKI

  Minsku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.08.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 7

  Hei!

  Pohdin samoja asioita koulunkäynnin osalta.Lapsi aloittaisi 7-luokan ensi vuonna ja mietin kovasti koulutuksen tasoa espanjassa.Alueella on myös espanjan kielen lisäksi oma kieli,jolla opetus on.Suomalaista koulua alueella ei ole.Yksi vaihtoehto on suorittaa yläaste kulkuri nettikoulun kautta,jolloin sosiaalisuus ja paikallisen kielen oppiminen ei ole samaa tasoa kuin paikallisessa koulussa.vaikeita pohdittavia,onko täällä kellään hyvää sanottavaa espanjassa yläkoulun suorittamisesta nimenomaan myös lasten kokemuksia?Entä peruskoulun päättötodistuksen saaminen Suomesta,jos sinne haluaa palata.Suomen/ruotsin kielen opinnot ym.ym.?

  LINKKI

  Hanna
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.08.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 5

  Tarkoitatko katalaania? Eli opetus sillä kielellä, ei espanjaksi? En ainakaan itse laittaisi lasta sellaiseen public schooliin. Jos haluaa satsata kouluun (= maksaa siitä, että lapsi saa englanninkielellä korkeatasoista opetusta), niin yksityiskoulu on paras valinta. Silloin on helpointa sijoittua tulevaisuudessa kouluun missäpäin maailmaa tahansa ja palatessa Suomeen myös halutessaan suomalaiseen koulujärjestelmään. Tähän kysymykseesi en pysty muuten ottamaan kantaa, sillä emme itse halua lasten opiskelevan ruotsinkieltä ja ovatkin saaneet vapautuksen siitä käytyään kansainvälistä koulua Suomen ulkopuolella, tärkeämpänä pidän kielitaitoa englanti espanja ajatellen tulevaisuutta. Vaikka olisi jatko-opiskelemassa Suomessa, hyvä kielitaito mahdollistaa koulutyön/ opiskelun ohella työnsaannin ikäryhmää paremmin. Kielitaito on parasta pääomaa, mitä lapselleen voi antaa.

   

  LINKKI

  Minsku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.08.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 7

  Hei,

   

  kiitos vastauksestasi Hanna.Olen kanssasi täysin samaa mieltä kielitaidon tarpeellisuudesta.Kataloniasta on siis kyse ja lapsen täytyisi saman tien hallita siis 2 vierasta kieltä,mutta sama taitaa olla edessä kansainvälisessä koulussa,opetuskieli ja paikallinen.Englantia tosin jo yläkoululaisella takana enemmän ja helpompi päästä mukaan.Oliko teillä kokemusta suomen peruskoulun päättötodistuksesta tai ulkomailla suoritetun vastaavuudesta Suomessa/muualla?Olen ymmärtänyt,että Suomessa tulisi näyttökokeella todistaa osaaminen,jotta saa täällä kelpaavan todistuksen. sisällöt ja taso kuitenkin poikkeaa muualla opitusta.

  LINKKI

  Hanna
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.08.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 5

  Ulkomaiset koulut ovat olleet merkittävästi haastavampia ja vaativampia, kuin Suomen koulut, opetussisällöt ovat kansainvälisissä kouluissa olleet myös paljon laajempia, jonka takia osa ulkomailla suoritetuista asioista on hyväksytty ”suoritetuksi” Suomessa. Esimerkkinä matematiikan opiskelu, joka on paljon laajempi esimerkiksi Brittikouluissa (kansainvälinen koulu Britti-curriculum). Matematiikan tunteja on käytännössä joka päivä ja joinakin päivbinä kaksikin tuntia. Myös englanninkielen kursseista on kurssimuotoisessa koulussa Suomessa annettu hyvitystä ulkomaillaopiskelun perusteella. Tämä on mielestäni hyvin perusteltua, sillä lastemme opiskelut Lähi-Idässä ovat kyllä vaatineet aina kaiken vapaa-ajan lukuisine läksytehtävineen, esitelmineen, tutkimustöineen ym, Suomessa kouluissa ollessaan ovat tuskin edes saaneet läksyjä. Meillä Suomessa on kummallinen käsitys PISA-tulosten varjossa siitä, että meidän koulujärjestelmämme olisi jotenkin ylivoimainen. Voin sanoa, ettei Suomen koulujärjestelmästä ole mitään käsitystä monessa muussa maassa, eikä se kiinnostakaan täällä maailmalla, puhumattakaan, että sitä pidettäisiin erinomaisempana kuin jotakin muita järjestelmiä. Useimmat eivät ole edes kuulleet siitä, jos Suomestakaan.

  Ja yläkoululaiset oppivat tavallisesti kyllä nopeasti englanninkielen, kun se on opetuskieli ja kaikkien kavereiden kanssa puhutaan sitä. Nykyisin vielä kaikki pelit ym opettavat nuorisolle englantia niin paljon, että vanhempi ikäluokka ei sitä pysty hahmottamaan. Molemmilla lapsillani on ollut lukihäiriö, mutta se ei ole ollut este oppia englanninkieltä, eikä muitakaan kieliä. Suosittelen lähtemään rohkeasti hankkimaan kokemuksia ja kansainvälistymään!

   

  LINKKI

  Minsku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.08.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 7

  Kiva kuulla brittien koulunkäynnistä,aina tosin työmäärä ei ole verrannollista oppimisen kanssa.Suomi perustelee järjestelmäämme hyvyyttä ja erottuvuutta juuri lasten vapaa-ajalla ja läksyjen vähyydellä,joka nähdään oppimista parantavana seikkana.Tässä aiheesta julkaistu artikkeli espajalaisen toimittajan, amerikkalaisen tutkijan sekä suomalaisten opettajien näkökulmasta: http://buscandolaverdad.es/2016/08/02/la-educacion-en-finlandia-es-exitosa-porque-ensena-a-los-ninos-a-ser-felices/https://vimeo.com/168216028.Artikkeli ja video on ehkä vähän yliampuva eikä kerro ollenkaan koko Suomen koulujärjestelmän totuutta.Kun asuu oikeassa kunnassa ja osuu kohdalle oikeat henkilöt,asiat varmasti ovatkin niin hyvin kuin videohaastattelussa annetaan ymmärtää:)Ystäväni laittoi minulle kyseisen linkin ja paikalliset ovat ihmetelleet mahdollista muuttoamme espanjaan,koska meillä on niin laadukasta opetusta.Mielestäni myös PISA- tutkimuksilla ratsastetaan liikaa.Uusi OPS kyllä on hieno asia ja digitalisaatio  sekä uudenlaiset oppimisympäristöt on tulossa,mikä mielestäni on hyvä asia.Kiitos vastauksistasi,täytyy ottaa myös kv koulujen vaihtoehdot syyniin!

   

  LINKKI

  popo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.05.2013
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Itse olen usein joutunut puhumaan Suomen PISA-tuloksista espanjalaisten kanssa.  Sanoin heille, että koulutusjärjestelmä on hyvä varsinkin lahjakkaille oppilaille. Mutta haasteita on nuorten kanssa, jotka oireilevat jollakin tavoin.

  Tässä vähän hyvää kritiikkiäkin OPS:sta:

  http://yle.fi/uutiset/ruotsalaisprofessori_ihmettelee_suomen_uutta_opetussuunnitelmaa_miten_he_ajattelevat/9113822

  LINKKI

  ummikko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.08.2016
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 14

  Paljon kiitoksia kommenteista! Olemme ajatelleet että haluaisimme laittaa lapsemme espanjalaiseen kouluun ja myös lasten tämänhetkiset opettajat Suomessa ovat tähän kannustaneet. Onko teillä kokemuksia? Pitääkö olla kielitaito? Jotkut sanovat että ihan ummikkonakin menneet lapset ovat hyvin sopeutuneet ja oppineet kielen. Onko kenelläkään kokemuksia kouluista Fuengirolan läheisyydestä?

  LINKKI

  Minsku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.08.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 7

  Hei!vastaan vielä lyhyesti,vaikka aiemmin aihe vähän alkuperäistä kyselyäsi sivusikin:)Oma kokemukseni paikan päällä on,että lapsi oppii nopeammin kielen mennessään natiivien kanssa paikalliseen kouluun.Tähän myös meitä kannustivat kaikki paikalliset opetuspalveluiden vastaavasta henkilöstä lähtien.Mietin itsekin tällä hetkellä samoja asioita pysyvää muuttoa varten:)Olimme 3kk ja katsoin lapsen eduksi kotiopetuksen tuolle ajalle.Siitä huolimatta hän sai paikallisia ystäviä ja kieli tarttui väkisinkin.Varmasti espanjan kieli karttuu myös kv kouluissa,jos siihen päädytte.Aurinkorannikolla on käsittääkseni myös suomalaisen koulun lisäksi skandinaaveille yksityiskoulu.Ensimmäinen vuosi on varmasti raskas,mutta lapset sopeutuvat nopeasti.Oletko kysellyt aurinkorannikon suomalaisyhteisöstä kouluista?Sieltä ehkä osattaisiin vastata paremmin alueen kouluista.Rohkeutta muutokseen,kaikki varmasti järjestyy ja sujuu parhain päin!

  LINKKI

  Hanna
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.08.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 5

  Hei vielä ”ummikko”, meillä useamman vuoden kokemus englanninkielisestä/ arabiankielisestä kansainvälisestä ympäristöstä, jossa koulujen opetuskieli englanti. Lähtiessämme Suomesta kumpikin lapsista hallitsi kyllä hirmu huonosti englanninkieltä, eli aika beginner-tasolla oltiin. Siitä huolimatta käytännön puhekieli kehittyi nopeasti. Toinen lapsista on oppinut myös kielen siksi paremmin, että on innostunut lukemaan paljon englanninkielisiä romaaneja, kun taas toisella enemmän puutteita kieliopissa ja sanavarastossa ”laiskuuden” takia, ei pahemmin kiinnosta kirjojen lukeminen. Silti hänelläkin kielellinen vuorovaikutus sujuu riittävän hyvin kaveripiirissä ym. Jos olisivat nuorempia, laittaisin kyllä nimenomaan espanjankieliseen opetukseen mukaan, ehkä mieluiten jopa bilingual-tyyppiseen (englanti-espanja), jotta molemmat kielet kehittyvät tasavahvaksi. Sellaisia kouluja oli myös tarjolla Costa del Solilla ainakin yksi, jos en ihan väärin muista.

  LINKKI

  ummikko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.08.2016
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 14

  Kiitos vastauksista! On niin paljon kysymyksiä ja niin vähän kokemusta. Ainoa varma asia on että muutto on edessä. Tiedättekö yhtään hyvää espanjalaista koulua aurinkorannikolla? Tiedättekö milloin / miten kouluihin pitää ilmoittautua? Mietin että onnistuukohan Suomesta käsin etukäteen.. Muuttoon liittyy meillä vielä niin paljon selvitettäviä asioita, mutta tämä kouluasia on tärkeä, jotta lapset soputuisivat parhaalla mahdollisella tavalla.

  LINKKI

  Minsku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.08.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 7

  Ymmärtääkseni paikalliseen kouluun voi mennä kun olette saaneet residensian ja NIE numeron.Sekä ilmoittautuneet kunnan asukkaiksi.Tämä onnistuu muistaakseni 3 kk oleskelun jälkeen ja on pakollistakin.Tällaiset ohjeet sain paikan päältä.Yksityiskouluissa eri menettelyt ja ilmeisesti pitkät jonot.Kaupungintalolle olisin yhteydessä ja aurinkorannikon suomalaisiin.

  LINKKI

  ummikko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.08.2016
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 14

  Ymmärsinkö oikein. Pitääkö meidän olla asunut siellä 3kk jotta lapset saavat koulupaikan? Meidän muutto on ensi kesänä ja kouluun pitäisi päästä tietysti jo samana syksynä..

  LINKKI

  Hanna
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.08.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 5

  Kyllä te voitte sitä residenssiä hakea saman tien jo, samoin NIE-numeroa, se pitäisi tehdä viimeistään 3kk oleskelun jälkeen, jos on jäämässä.

   

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.