Apua sijainnin valintaan!

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Apua sijainnin valintaan!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Sofia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.10.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Heippa!

  Olemme miettineet Espanjaan muuttoa. Oltava lähellä fuengirolaa, lähinnä lapsien takia jotka menisi suomalaiseen kouluun. Meillä on kuitenkin toiveena, että seutu ei olisi ns. kaupungissa. Etsimme siis lyhyehkön matkan etäisyydellä paikkaa. Korkeintaan tunnin matka kouluun. Olisiko teillä vinkkejä siis vihreimmistä alueista? Mielellään että ympärillä on luontoa, rauhallisuutta, ehkä myös hieman yksityisyyttäkin. Onko sellaisia paikkoja?

  Auttakaa! Saataisiin edes jotain pientä näkökulmaa asioihin!

  Iso kiitos! 🙂

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Tunnin koulumatka vaikuttaa jo vähän pitkältä. On tässä Fugen lähellä luontoa ja rauhaa lähempänäkin vaikka millä mitalla. Tulkaa vaikka viikoksi autoilemaan ja katselemaan paikkoja.

  Luultavasti voitte varautua siihen, että toivomiltanne alueilta löytyy lähinnä pienehköjä omakotitaloja, joista suurin osa on myynnissä, eikä vuokralla.

  Oman asunnon ostajalle tulee yleensä eteen vähän niinkuin itsestään tämä pysyvä muutto Espanjaan ja sen myötä sitten ne ongelmat sen koulun kanssa.

  Mutta – etsivä löytää ja jos vain jaksaa etsiä, natsaa sitten lopulta varmasti.

  Onnea!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Fugehan on pikkukaupunki maaseudulla. Pinta-ala n. 10km2. Rannikolla on yksi oikea kaupunki Malaga.  Kaikki muu on maaseutua eli täkäläisittäin campoa. Poislukien koko yhtenäisesti täyteen rakennettu muutaman kilometrin rannikkokaistale. Ja se campo on enemmän tai vähemmän jonkun sortin vuoristoa.

  Aika mielenkiintoinen ajatus tämä tunnin matka koululle. Täällä ei koulutaksi vie ja tuo. Eli se tietäisi vähintään kahden tunnin päivittäistä ajoa , jos viettää koulupäivän ajan koulun läheisyydessä. Jos menisi välillä kotiin , se olisi mun laskujen mukaan neljän tunnin ajo päivittäin.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  No eihän tuosta tarvitse mennä kuin puoleenväliin Mijas Puebloa, kun alkaa löytyä Sofialle sopivia paikkoja. Ja kun etäisyys Fugeen kasvaa aritmeettisessa sarjassa, putoaa asunnon hinta geometrisessa sarjassa.

  LINKKI

  Sofia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.10.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Suuntaa antavaa esimerkkiä; Olimme jo tähdittäneet muuttomme espanjaan, jonne miehen lapset olisivat tulleet perästä. Olimme katsoneet jo pientä kylää, tonttia johon rakentaa jne. Tilanteet kuitenkin hieman muuttui, sillä lapset tulivatkin meille asumaan, joten sinne muutto ei onnistuisi kielitaidon puutteen vuoksi. Joten aloitimme homman alusta, paikasta missä olisi heille se koulu mihin suoraan mennä. Entinen ajatus  paikasta oli nimeltä lledo, toki maella oli myös yksi vaihtoehdoistamme. Joten emme tosiaan ole ihan kiinnostuneet siitä kaupunkiseudusta. Ajatuksena olisi maatila pienillä ominaisuuksilla, joko siis tontin puolesta taikka valmiin talon. Matkat hoituvat aina, tavalla tai toisella. Tietenkin mitä lyhkäisempi, sitä parempi.

  Matka sinne onkin tulossa, lähinnä vain kiinnostus ja sormet syhyävät täällä niin paljon, että mieli tekisi katsella etukäteen asioita.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  http://www.milanuncios.com/venta-de-fincas-en-mijas-costa-malaga/

  Tässä nyt jotain esimerkkiä tarjonnasta. Kuten sanottu Fuge on hyvin pieni paikka pinta-alaltaan .  Onhan sielläkin ehkä Fincoja myynnissä, mutta Mijas ja Mijas Costa ovat ne paikat joihin Fuge rajoittuu , joten sieltä voi löytyä jotain sopivaa. Ne ovat kuitenkin lähinnä suomikoulua.  Ja jos sillä ei ole niin väliä , niin Malagan provinssin maaseudulla on varmaan tuhansia fincoja ja ihan oikeitakin maatiloja myynnissä. Ja kuten mainos sanoo, Andalucia tiene todo, löytyy täältä kaikkea mahdollista maastoa. Meren ja tekojärven ja joen rantaa, vuoristoa, aakeeta laakeeta, kuivaa ja vihreää, vielä korkeampaa vuoristoa lumella ja varmaan kaikkea siltä väliltäkin.

  Ja sitten taas kerran. Suomilehdissä on omat asuntomarkkinasivut joissa on kohteet selvällä suomenkielellä. Siellä on yleensä joitakin maaseutukohteitakin. Ja usein vielä lähellä suomalaisten suosimaa Fugea.

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 9 kuukautta sitten santiago.
  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Mä en kyllä ihan oikeesti lähtisi ostamaan tonttia ja rakentamaan. Sen byrokratian kanssa taistellessa menee henki ja terveys. Käytä mieluummin aikasi kiertelemällä Fugen ympäristöä ja katselemalla myytäviä kohteita. Ja tule tammi-helmikuussa, niin haistat homeet jo ovelta.

  LINKKI

  Gudrun
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.04.2014
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 74

  Suunnitelmanne kuulostavat ihastuttavilta Sofia! Toivon kaikkea parasta tuleviin etsintöihin, ja uskon että löydätte toinen toistaan idyllisempiä paikkoja 30-40 min säteellä suomikoulusta. Yhdyn edellisiin, valmiissa tiloissakin voi olla niin paljon selviteltävää, että siinä saa maistaa byrokratiaa ihan suun täydeltä ja vähän jää jemmaankin. Ja oikein hyvä pointti tuo Makarioksen neuvo tulla siihen ehkäpä ankeimpaan/kosteimpaan/kylmimpään aikaan, saatte mahdollisimman realistisen mielikuvan sen puolesta.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Oikein hieno suunnitelma, mutta matkassa on yksi pikkuinen ”mutta”. Jos MUUTATTE Espanjaan=Fuengirolaan, lapset eivät voi käydä suomikoulua. Koska se on tarkoitettu vain váliaikaisesti Espanjassa oleskeleville lapsille, joilla on pysyvä ja vakituinen kotipaikka Suomessa.

  LINKKI

  Pirmaria
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.10.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Heippa!

  Minuakin kiinnostaa tämä aihe, koska suunnittelemme joko väliaikaista tai pysyvää muuttoa Espanjaan ja lapselle olisi  tarkoitus hakea koulupaikkaa kyseisestä koulusta. Lapsi olisi silloin 13-vuotias eli aloittaisi Suomen yläasteen.

  Vanhempi lapsi jäisi näillä näkymin Suomeen opiskelemaan ja asuisi omassa asunnossaan.

  Kuinka asumisen väliaikaisuus todistetaan silloin kun itselle ei jää omaa asuntoa, työpaikkaa tms. Suomeen odottamaan?

  Riittääkö vain, että ilmoittaa palaavansa Suomeen ja käy kerran vuodessa Suomessa, jolloin asuminen ulkomailla ei muutu virallisesti vakinaiseksi?

  Yksi vaihtoehto olisi Costa Blancan Skandinaavinen koulu, mutta siellä on yläaste vain etäkouluna. Lapselle olisi varmaan mukavampi olla oikeassa koulussa. Olisiko kenelläkään kokemuksia siitä?

  Ja kuten aloittajakin, etsimme myös rauhallista asuinaluetta ja edullista asuntoa joko omaksi tai vuokralle, täältä löytyykin mukavasti vinkkejä niiden löytämiseen:)

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  ”Riittääkö vain, että ilmoittaa palaavansa Suomeen ja käy kerran vuodessa Suomessa, jolloin asuminen ulkomailla ei muutu virallisesti vakinaiseksi?”

  Suomen maistraatissa pitää olla pysyvän suomalaisen asunnon osoite, jossa on vakinaisesti kirjoilla. Esim. kesämökkiin ei voi siirtää kirjojaan.

  LINKKI

  Gudrun
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.04.2014
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 74

  Taisi noissa paikallisissa suomilehdissä lukea, että osa suomikoulun lapsista saattaa olla kirjoilla isovanhempiensa osoitteissa Suomessa.

  LINKKI

  ninnula
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2011
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 28

  Onko tämä koulun käytäntöjen muutos uusi? Muistelen nimittäin vielä jonkin aika takaperin  lukeneeni, että vain lukukausimaksut olivat asuinpaikasta riippuvaisia, eli Suomessa kirjoilla olevat saivat niihin valtiolta tukea tms.? Mistäköhän moinen muutos… onko koulussa niin täyttä, että joutuvat tällä tavalla oppilasmääriä rajoittamaan?

  Sitä paitsi eikös tällainen  aseta ihmiset hieman eriarvoiseen asemaan – ”varakkaat” voivat jättää Suomeen yhden asunnon tyhjilleen Espanjassa oleskelunsa ajaksi ja pitää kirjansa siten ihan laillisesti Suomessa, ja ”köyhät”, vuokralla asujat ym. asunnostaan luopuvat taas joutuvat keksimään kiertoteitä, kuten tämä isovanhempien osoitteen käyttö, elleivät sitten halua jättää jälkikasvuaan joko kotimaahan tai vaille koulupaikkaa?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kyllähän tämä kouluasia on ihan ministeritasolla nykyään. Ja jo aikaisemmin , ehkä ainakin viimeiset viisi vuotta tästä on väännetty etenkin espanjan suomilehdissä. Kyllä ihan valtakunnankin medioissa. Eli tietoa on ollut saatavissa siitä kiinnostuneille yllin kyllin. Ja jos haluaa pysyä ajan tasalla missä mennään , kannattaa ehkä seurata rannikon suomilehtiä. Täällähän ne saa ihan paperiversiona , mutta ei ilman tietoa tarvitse olla Suomessakaan , ne ovat luettavissa netissäkin.

  Muuten,  eihän tämä köyhiä koske. Lukausimaksut ovat sen verran suolaisia. Ja sitten koulu saa vielä mehevät valtionavut jokaisesta oppilaasta.

  LINKKI

  Los Knots
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.09.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 107

  Asettaako raha ihmiset eriarvoiseen asemaan? Todellakin, mutta niinhän sen pitäisi mennäkin, että ne joilla on varaa ja halua kustantaa lapsellensa suomikoulu Espanjassa, niin sen myös tekevät. Vai pitääkö nykyisin Suomen valtion taata köyhille palveluita koko Euroopassa, jos nämä haluavatkin kotimaan rajojen ulkopuolelle muuttaa?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.