Apua REHELLISEEN auton ostoon aurinko rannikolla…

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Apua REHELLISEEN auton ostoon aurinko rannikolla…

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Petec
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.09.2013
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 0

  Olen kuullut useita surullisia auton osto tarinoita joten ajattelin olla hyödyksi.

  Olen toiminut Suomessa autojen kanssa koko ikäni ja nyt asustelen täällä aurinko rannikolla. Olen autellut useampaa auton tarvitsiaa ja voin ehkä auttaa sinuakin.
  Mikäli tarvitset autoa tai moottoripyörää voin etsiä tarvitsemaasi ja tulla mukaan katsomaan, koeajamaan, tutkimaan ja tinkimään.
  Saat autosta rehellisen mielipiteeni ja vinkkejä tarpeen mukaan.

  Kaikki järjestämäni autot ovat saaneet vuoden takuun ja myyjä maksaa omistajan vaihdon.

  Vakuutuksissa on löytynyt myös eroja joten niitäkin voidaan selvittää.

  Eniten kysyttyjä ovat 3500-8000,- autot ja sitten yli 25000,-

  Minulla ei ole varaa tai aikaa kuitenkaan ilmaiseksi juoksennella ihan miten sattuu joten jos oikeasti olet nyt ostamassa autoa niin voin auttaa

  Jos tämä saa kannustusta niin ilmoitan puh, numeron???

  LINKKI

  mixuma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.01.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Morjensta, jos on jos löytyy jostain rämäautoista tietoo mitä muutamalla satasella sais missä muutama kuukausi ajoaikaakin niin apu kyllä kelpais, muutettiin tänne andaluciaan ja vuokra-auto tällä hetkellä joka pitäis kohta palautella ja joku rämä olis hyvä alkuun saada, mikäli tuollasesta mitään kokemusta ja aikaa on nii apu kyllä kelpais jos vaikka viestillä numeron sais (pahoittelut huonosta kirjotuksesta,puhelimella näppäilty)

  LINKKI

  mimic
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.05.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  ammattimiehet voisi kirjoittaa auton/mp:n ostosta lyhyen FAQ-tyylisen infopaketin tänne lähinnä protokollasta miten omistajanvaihdokset ynnämuut siellä päässä menee. asiaa on varmasti tullut jo paljon mutta alappa tässä nyt sitten kahlaamaan joka hemmetin keskustelu läpi ja rääpimään kasaan infoa 😀

  LINKKI

  mañana mañana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2013
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 188

  Tietysti jos haluaa jonkun muutaman satasen ritsan, niin sama kai jos tulee vedätetyksi tai papereiden kanssa omistajanvaihdosongelmia. 🙂 Tässä on yksi autonostokokemus: Auton osto Espanjassa

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mä olen nyt muutaman päivän haeskellut miniälle autoa. Kovaa hommaa täytyy sanoa. Johtuen siitä ,että tarkoituksena olisi pysyä rajoitetun budjetin raameissa.
  Alunperin oli ajatus katsella jotain 4000€:n hintaista kulkupeliä.
  Vaatimuksina pieni dieselauto ja määrätyt muutamat merkit mielessä. Nyt on tullut selväksi että tässä hintaluokassa ei voi liikoja vaatia. Autot ovat vuosimallia + – 2005. Vaikka niillä olisi ajettu alle satatonnia , useimmat ovat aika lohduttomassa kunnossa.
  Tästä hintaluokasta voi löytyä hyviä yksilöitä, mutta ongelma on se , että ne sijaitsevat pitkin suurta espanjanmaata ja se jos mikä turhauttaa kun ajat pari tuntia katsomaan uudenveroiseksi mainostettua kauppatavaraa siellä on loppuunajettu ritsa. Näin se muuten menee Suomessakin.
  Hintaluokassa 1000-2000€ löytyy myös paljon vaihtoehtoja ja niistä voi saada hyvän käyttöautn jos ei liikoja vaadi ja ymmärtää autojen päälle. Voi tietysti olla että se hajoaa viikon päästä.
  Nyt näyttäisi siltä, että vaikka kunnollisen diesel Clion, Polon, tai Ibizan vuosimallia 2010 tai sinne päin saisi jollain 7000-8000 eurolla. Ihan oikeasta isommasta merkkiliikkeestä.
  Näillä ei vielä ole ajettu paljoa ja kaikki pelaa kuin uudessa autossa. Takuu on yleensä vuosi ja isoissa liikkeissä se oikeasti merkitsee jotain. Ja hintaan kuuluu myös yleensä aina omistajanvaihdoskulut.
  Saas nähdä mihin tässä päätyy ,mutta tässä nyt muutamia mietteitä ja johtopäätöksiä.

  Helpointa on tietysti marssia autokauppaan mikä myy haluttua merkkiä ja mallia uutena ja ostaa se.
  Me tehtiin näin viimeisen oman auton kanssa ja multa taisi olla unohtunut kaikki hässäkkä mitä sopivan käytetyn hakeminen ja osto teettää.

  LINKKI

  Vinatero
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2008
  Kirjoituksia: 17
  Vastauksia: 154

  Santiago, sulla on käynnissä projekti, joka todennäköisesti kiinnostaa aika monta veli- jos siskokultaakin. Mm. meikäläinen on jo vuosia jahkaillut, ostaako juuri tuon hintaluokan kauppakassin vai pulittaa vain eläkeropoja vuokraamoon. Oman hankintapäätöstä on lykätty ja lykätty, kun täällä Epsanjassa ei ihan koko vuotta vielä asuta. Selkävaivaisena meikäläisellä on vaatimuksena mahdollisimman korkea piili.

  Jos mahdollista, pidä tästä projektista ”plokia” eli kerro, miten homma etenee.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  No tehdään tästä jatkokertomus. Ja kerrottakoon nyt sitten vielä se , että mä en ole ihan ekaa kertaa autoa ostamassa täällä Espanjassakaan. Edellisiä autoja mä olen ostanut itselleni ja se on eri juttu kuin hommata auto miniälle.
  Mulla menee mikä tahansa ritsa jos koville ottaa , mutta miniä ei taas ymmärrä autoista mitään ja siksi niille pitää panna kovemmat vaatimukset.
  Vinaterolle tosta ostaa vai vuokrata kysymyksestä. Vuokraaminen on täällä halpaa ja omassa on aina juoksevat kulut. Kuten vakuutus, huollot, tievero. Ja iso ongelma täällä on jos ei ole omaa tallia, mikä sekin maksaa, auton säilytys kun ei ole itse paikalla. Kumminkin kohtuullisen hyvä, mukava , luotettava auto maksaa aika paljon.
  Toisaalta jos se ei ole rahasta kiinni, niin onhan oma aina oma.
  Muuten kun ikä jo meitäkin painaa niin ostettiin leikki -eli citymaasturi. Ja voin lämpimästi suositella. On se sentään yhtä juhlaa kun autoon ei enää pidä laskeutua eikä voimistella sieltä ulos. Senkun astuu ovesta sisään ja samoin ulos.
  Nyt on yksi edullinen vaihtoehto tässä sarjassa Dacian sandero stepway, http://www.dacia.es/gama-dacia/nuevo-sandero/nuevo-sandero-stepway/.
  Piti tähän vielä lisätä se kommentti, että kielen kanssa voi olla vaikeata jos ei osaa espanjaa. Täällähän saa kyllä palvelua englanniksikin. Tosin hyvin satunnaisesti, varmemmin tietysti isoista maahantuojien liikkeistä. Mulla on se etu , että mun ei tarvitse miettiä tota kielikysymystä, mä tulen toimeen espanjalla.

  Tähän voisi nyt varmaan kirjoittaa , jatkuu maanantaina. Mennään katsomaan paria ehdokasta.

  LINKKI

  mañana mañana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2013
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 188

  Ystäväni haluaa löytää upean auton ja toivoi minulta apua kun kerran itsekin ostin juuri auton ja olen seuraillut markkinoita. Olen yrittänyt auttaa, mutta aika laihoin tuloksin. Vaatimukset ovat seuraavanlaiset: Auto ei saa olla ranskalainen, ei yli 100 000 ajettu eikä liian vanha, mutta hinta ei saa myöskään olla yli 4000e. Värillä ei ole kuulema väliä, kunhan ei ole mikään kakan värinen…

  Ei ole tullut moista autoa vastaan. Jos teillä jollakulla on tuollaiset kriteerit täyttävä auto ja haluatte siitä eroon, niin ilmoitelkaa. Voi tietysti olla, että joudumme trokari-kolleegani Santiagon kanssa kilpailemaan autosta. 🙂 Tsemppiä Santiago!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Toi m m :n tehtävä on helppo nakki. Upeita autoja löytyy helposti tohon hintaan. Ehkä tosta kilometrikriteeristä pitää joustaa mutta muuten kyllä.
  Katse, eli netin hakukoneet hakemaan isoja , aikoinaan loistoluokan autoja. Isoja Bemareita, Mersuja, Jaggeja ynnä muita.
  Mitä isompi , sen parempi. Ja aina halpenee jos bensakone kelpaa. Näissä ei kilometritkään tunnu missään.
  Ainoa vaiva on löytää vähän ajettu, hyvin pidetty yksilö. Niitäkin löytyy.
  Näitähän ei merkkiliikkeet myy. Vaan omistajat suoraan esim. maastamuuton takia. Ja sitten pienemmät jobbarit.

  Tässä mun missiossa on sikäli tiukat ehdot, että auton pitää olla snadi diesel, eli pieni kulutus on yksi avaintekijöistä. Auton pitää olla uutta mallia ja kaiken pitää olla oikeasti kunnossa.
  Auto tulee jokapäiväiseen työmatkakäyttöön. Jos se olisi pelkkä kauppakassi olisi tehtävä paljon helpompi. Ja halvempi tietenkin.
  Tässä autoluokassa saa bensakoneellisen auton halvemmalla. Se voisi kannattaa jos kilometrejä tulee reilusti alle 10 000.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  sutjakasti yli http://www.coches.net/coches-de-ocasion.aspx buscadoriin vua kriteerit

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Auto on nyt ostettu. Renault Clio 2010, 1,5 l dieselmotti. Ajettu 52 000km. Kaikki herkut, vuoden takuu, auto tulee täysin huollettuna eli 20 000km ajoa ennen seuraavaa huoltoa. Auto on täysin uutta vastaava sisältä ja ulkoa.
  Myyjänä Rellun virallinen edustaja Fugessa, Rombosol. S.A. Auto on ollut liikkeen käytössä , mutta ei koeajoautona. Hintaan sisältyy rekistöintikulut ostajan nimiin.
  Eli kauppa tehtiin avaimet käteen periaatteella. Alkuperäinen hintapyyntö oli 7900 mistä sain tingittyä jonkun verran.
  Ja nyt selitystä sille miksi päädyin tähän ratkaisuun.
  Aivan varmasti internetistä löytyisi halvempi auto, mutta mulle riitti n. viikon tuntikausien internetissä roikkuminen , se että tarjolla olevat autot ovat siellä täällä ja ennenkaikkea se että mitä netissä kerrottiin autojen kunnosta ei hyvän tavan mukaan pidä paikkaansa.
  Tässä mun vaihtoehdossa voi luottaa ajettuihin kilometreihin, takuu pelaa varmasti ja jos jotain tarvitsee tehdä , se tehdään Rellun maahantuojan omassa korjaamossa. Tässä ehdittiin jo nähdä eräskin auto ja tämä oli aivan omaa luokkaansa kuntonsa puolesta. Hinta kaikkinensa on ihan yleisen hintahaarukan sisällä.
  Ja ennenkaikkea , mille minä lasken paljon , tässä on kyseessä täyden ja hyvän palvelun autokauppa missä ostaja pääsee helpolla. Eli pulittaa rahat ja saa kaiken valmiina.
  Taisi hermot ja järki pelastua. Ja luultavasti jatkossakin tämän ratkaisun kanssa pääsee helpolla.

  Ja kun mä tässä otan hieman yleisemminkin kantaa autonostoon , niin sanottakoon, että hintaluokassa 4000-5000€ löytyy , jos vaikka Rellussa pysytään, vuosilta 2004-2005 edellistä korimallia. Kilometrejä voisi olla + – 100 000. Näissä löytyy ihan käyttökelpoisia ja siistejä yksilöitä, mutta kumminkin niillä on ikää jo 10 vuotta.
  Yleisesti rekisteröintikulut kuuluvat hintaan liikkeestä ostettaessa , mutta ei läheskään aina. Näissä pikkuautoissa se tarkoittaa about 250€. Sen voi tehdä itse tai antaa gestorian tehtäväksi. Omatoimikaupoissa on syytä myös tsekata Traficosta , että autossa ei ole päällä maksamattomia sakkoja tai veroja ja että muutenkin paperit ovat kunnossa. Kilometrien ruuvaaminen on hyvin yleistä , samoin huoltokirjoja väärennetään.
  Liikkeestä ostettaessa on lakisääteinen takuu, joka sitten toimii tai ei. Yksityishenkilöltä ostettaessa mitään takuuta ei ole. Ja kaikki kaupanteon yhteydessä sovittu kannattaa kirjata ylös kauppakirjaan.

  Tässä tämä elämää suurempi kertomus, joka sai aika nopean , helpon ja onnellisen lopun.
  Tästä autoaiheesta voisi tietysti kirjoittaa loputtomiin ja tapoja tehdä autokauppaa on yhtä monta kuin ostajiakin. Tässä vain yksi esimerkki.

  LINKKI

  mañana mañana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2013
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 188

  Onnittelut nopeista ja ilmeisen hyvistä autokaupoista, Santiago! 🙂

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kiitos vaan. Perinteinen tapahan vaatii potkimaan kymmenien autojen renkaita, prosessin kestolla ei ole niin väliä. Hitaimpien päättäjien suun ohi ehtii mennä moneen kertaan ne parhaat autot kun asiaa mietitään ja pyöritellään. Tinkiä pitää vaikka se tulisi selväksi jo alussa , että tinkimisvaraa ei ole.
  Ja sitten vielä mietitään. Ja tingitään.
  En väitä etten itsekin ole syyllistynyt näihin synteihin, mutta erikoista kyllä , vaikka olen suomalainen mies joka on yleensä tyhmä, paha ja syypää yleensä kaikkeen, olen oppinut edes jotain vuosien mittaan.
  Ja se tahtoo sanoa että kun tekee autokauppoja tosimielellä kannattaa tehdä ne kaupat kun eteen tulee hyvä tapaus. Sama muuten pätee asuntokaupoissa, kun sisäinen ääni sanoo, se on tässä, sitä kannattaa kuunnella.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.