Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › apua pullan leivontaa
- Tämä aihe sisältää 30 vastaukset, 10 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 16 vuotta, 4 kuukautta sitten
Jeremiasa II toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Hola hola hola!
Kuka kertois miten saan pullat onnistumaan taalla Espanjassa?Suomalais ohjeella
taikina jaa liian loysaksi(kaytan tuore hiivaa) ja pullista tulee sitkeita(vaikka maku on ihan ok)Elikka jos joku pistais mulle ohjeen ja jauhojen MERKIN,etta sais joulupullat onnistumaan.valitettavasti en osaa tuohon jauhomerkkiin ottaa kantaa kun en asu espanjassa.
mutta, jos jauhot ovat kosteita, niitä pitää laittaa enemmän kuin ohjeessa, muuten taikina jää löysäksi, käsin tunnustella onko taikina hyvää. sitkeyden aiheuttaa usein liika vaivaaminen.
toivottavasti tästä oli apua.
Jauhojen karkeuskin ratkaisee pullien onnistumisen. Eikös Espanjassakin ole eri karkeuksia (450, 550, 1050)? Minä käytän 550- karkeutta. Ja mitä löysempi taikina, sitä pehmeämpää pullaa.
Joskus laitan vain puolet voiannoksesta ja toisen puolikkaan rahkaa. Tavallisesti onnistuu hyvin.Ja löytyykö Espanjasta jotain varmaa ja hyväksikoettua pipari- tai joulukeksireseptiä?
mista tiedan jauhojen karkeuden?olen uusi leivonta alalla,tahan asti on tullut vaan vaannettya omenapiirakkaa ja kakkuja.
isantani ei ole piparimiehia,ja suomalaiset joulutortutkin saan syoda yksin,eli
espanjan makea jouluosuus tulee meille suoraan kaupan hyllylta.pussin kyljessä on varmaan kerrottu karkeus
Minä olen yleensä hakenut leipomosta jauhoja, en ole kiinnittänyt huomiota karkeuteen sen enempää. Senkö takia ne pullat ei siis koskaan onnistu..? Hehe, vitsi vitsi 🙂
Mutta saatko taikinasta kunnollista,mulla kun se jaa melkein kuin kakkutaikina.
Espanjattaret suosittelivet harina de fuerza,mutta homma on ihan sama.
Kardemummakin on sellaista kellertavaa jauhoa…………….
No onnex isannalle maistuu,mut kun ma kesalla Hesas nautiskelin voisilmapullia ja korviksia,ois ollu kiva tehda niita myos taalla kotona.
VIVA SUOMI PULLA!Yritin meinaan leipoa pullaa kerran Suomessa ja siitä ei todella tullut mun laji! Jos niillä pullilla olisi heittänyt seinään – olisivat taatusti menneet seinästä läpi!
Ehkä saatan joku päivä kokeilla paikallisilla jauhoilla, josko minustakin vielä virtuoosi tulisi… 🙂
Onko vapaaehtoisia tulossa maistelemaan – hek… 8)
Roskiin menin munkin(siis minunkin)ekat korvarit taalla ja niin kun niita innoissani vaansin.
Siinta alkoikin sitten omenapiirakan ja kuivakakkujen leipominen.
Osaan mä omenapiirakkaa ja kuivakakkuja tehdä, mutta en pullaa.. 🙁
Ehkä joskus opettelen… 🙂
Muillakin on sama ongelma kuin minulla, tosin minun ongelmani juontuu siitä, ettei käyttämissäni jauhoissa ole sitkoa.
Luontaisesti gluteeniton taikina pitää jättää löysemmäksi kuin nisutaikina tai tuloksena on kivikovia kittanoita.
Luonnollisesti luontaisesti gluteenittomat pullat eivät myöskään pysy helposti kasassa.
Tämän vuoksi teen pullat ja sämpylät muffarivuoassa, helppoa ja tuloksena ihanan meheviä pullia ja sämpylöitä.tuisku kirjoitti:espanjan makea jouluosuus tulee meille suoraan kaupan hyllylta.
Ja mitäs vikaa siinä on?
Olisi IHANAA jos voisi edes joskus syödä IHANIA espanjalaisia ”kaupan pullia”!Täytynee varmaan itsekin leipoa pullia, kun täällä siitä kaikki puhuu. 😀
Onneks mulla on ensihätään suklaata. *rouskuttaa*
……ja sit tietty jos onnistuu,mulle ohje PLEASE.
Tanaan kyselin ohjetta tutusta panaderiasta,isanta sanoi etta jos annan taikinan
kohota 4 TUNTIA!!!!!!!!!!!!!!!! Jessus sina aikana suomes on taikina tehty,kohotettu,paistettu ja PULLAT SYOTY.tuisku kirjoitti:Tanaan kyselin ohjetta tutusta panaderiasta,isanta sanoi etta jos annan taikinan kohota 4 TUNTIA!!!!!!!!!!!!!!!! Jessus sina aikana suomes on taikina tehty,kohotettu,paistettu ja PULLAT SYOTY.
Hahah, nimenomaan 😀
Pullaakin olen tehnyt, mutta ainakin minun leipäohjeeni vaatii 4. tunnin kohotuksen !!!, koska kaikki ainekset laitetaan kylmään veteen.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.