apua pullan leivontaa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini apua pullan leivontaa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 31)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    Hola hola hola!
    Kuka kertois miten saan pullat onnistumaan taalla Espanjassa?Suomalais ohjeella
    taikina jaa liian loysaksi(kaytan tuore hiivaa) ja pullista tulee sitkeita(vaikka maku on ihan ok)Elikka jos joku pistais mulle ohjeen ja jauhojen MERKIN,etta sais joulupullat onnistumaan.

    LINKKI

    kirppuli79
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.11.2006
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 112

    valitettavasti en osaa tuohon jauhomerkkiin ottaa kantaa kun en asu espanjassa.

    mutta, jos jauhot ovat kosteita, niitä pitää laittaa enemmän kuin ohjeessa, muuten taikina jää löysäksi, käsin tunnustella onko taikina hyvää. sitkeyden aiheuttaa usein liika vaivaaminen.

    toivottavasti tästä oli apua.

    LINKKI

    ronkeli
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.01.2007
    Kirjoituksia: 9
    Vastauksia: 809

    Jauhojen karkeuskin ratkaisee pullien onnistumisen. Eikös Espanjassakin ole eri karkeuksia (450, 550, 1050)? Minä käytän 550- karkeutta. Ja mitä löysempi taikina, sitä pehmeämpää pullaa.
    Joskus laitan vain puolet voiannoksesta ja toisen puolikkaan rahkaa. Tavallisesti onnistuu hyvin.

    Ja löytyykö Espanjasta jotain varmaa ja hyväksikoettua pipari- tai joulukeksireseptiä?

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    mista tiedan jauhojen karkeuden?olen uusi leivonta alalla,tahan asti on tullut vaan vaannettya omenapiirakkaa ja kakkuja.

    isantani ei ole piparimiehia,ja suomalaiset joulutortutkin saan syoda yksin,eli
    espanjan makea jouluosuus tulee meille suoraan kaupan hyllylta.

    LINKKI

    kirppuli79
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.11.2006
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 112

    pussin kyljessä on varmaan kerrottu karkeus

    LINKKI

    123
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.07.2006
    Kirjoituksia: 734
    Vastauksia: 1553

    Minä olen yleensä hakenut leipomosta jauhoja, en ole kiinnittänyt huomiota karkeuteen sen enempää. Senkö takia ne pullat ei siis koskaan onnistu..? Hehe, vitsi vitsi 🙂

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    Mutta saatko taikinasta kunnollista,mulla kun se jaa melkein kuin kakkutaikina.

    Espanjattaret suosittelivet harina de fuerza,mutta homma on ihan sama.

    Kardemummakin on sellaista kellertavaa jauhoa…………….

    No onnex isannalle maistuu,mut kun ma kesalla Hesas nautiskelin voisilmapullia ja korviksia,ois ollu kiva tehda niita myos taalla kotona.
    VIVA SUOMI PULLA!

    LINKKI

    Johan Toki
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 86
    Vastauksia: 1851

    Yritin meinaan leipoa pullaa kerran Suomessa ja siitä ei todella tullut mun laji! Jos niillä pullilla olisi heittänyt seinään – olisivat taatusti menneet seinästä läpi!

    Ehkä saatan joku päivä kokeilla paikallisilla jauhoilla, josko minustakin vielä virtuoosi tulisi… 🙂

    Onko vapaaehtoisia tulossa maistelemaan – hek… 8)

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    Roskiin menin munkin(siis minunkin)ekat korvarit taalla ja niin kun niita innoissani vaansin.

    Siinta alkoikin sitten omenapiirakan ja kuivakakkujen leipominen.

    LINKKI

    Johan Toki
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 86
    Vastauksia: 1851

    Osaan mä omenapiirakkaa ja kuivakakkuja tehdä, mutta en pullaa.. 🙁

    Ehkä joskus opettelen… 🙂

    LINKKI

    Raya
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.12.2006
    Kirjoituksia: 24
    Vastauksia: 1011

    Muillakin on sama ongelma kuin minulla, tosin minun ongelmani juontuu siitä, ettei käyttämissäni jauhoissa ole sitkoa.
    Luontaisesti gluteeniton taikina pitää jättää löysemmäksi kuin nisutaikina tai tuloksena on kivikovia kittanoita.
    Luonnollisesti luontaisesti gluteenittomat pullat eivät myöskään pysy helposti kasassa.
    Tämän vuoksi teen pullat ja sämpylät muffarivuoassa, helppoa ja tuloksena ihanan meheviä pullia ja sämpylöitä.

    tuisku kirjoitti:

    espanjan makea jouluosuus tulee meille suoraan kaupan hyllylta.

    Ja mitäs vikaa siinä on?
    Olisi IHANAA jos voisi edes joskus syödä IHANIA espanjalaisia ”kaupan pullia”!

    LINKKI

    123
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.07.2006
    Kirjoituksia: 734
    Vastauksia: 1553

    Täytynee varmaan itsekin leipoa pullia, kun täällä siitä kaikki puhuu. 😀

    Onneks mulla on ensihätään suklaata. *rouskuttaa*

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    ……ja sit tietty jos onnistuu,mulle ohje PLEASE.
    Tanaan kyselin ohjetta tutusta panaderiasta,isanta sanoi etta jos annan taikinan
    kohota 4 TUNTIA!!!!!!!!!!!!!!!! Jessus sina aikana suomes on taikina tehty,kohotettu,paistettu ja PULLAT SYOTY.

    LINKKI

    123
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.07.2006
    Kirjoituksia: 734
    Vastauksia: 1553
    tuisku kirjoitti:

    Tanaan kyselin ohjetta tutusta panaderiasta,isanta sanoi etta jos annan taikinan kohota 4 TUNTIA!!!!!!!!!!!!!!!! Jessus sina aikana suomes on taikina tehty,kohotettu,paistettu ja PULLAT SYOTY.

    Hahah, nimenomaan 😀

    LINKKI

    Pintor
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 23.11.2006
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 484

    Pullaakin olen tehnyt, mutta ainakin minun leipäohjeeni vaatii 4. tunnin kohotuksen !!!, koska kaikki ainekset laitetaan kylmään veteen.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 31)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.