Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › apua kaivataan… Saako suomalaista ruokaa toimitettuna kotiin esim. suomi ruokakaupoista fuengirolasta tms.??
- Tämä aihe sisältää 62 vastaukset, 18 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 14 vuotta, 4 kuukautta sitten arnold malaga toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
- Aileena kirjoitti:
Kauppaan voi soittaa 693 828 153.
Kaikki La Leonan tiedot löytyvät osoitteesta:
http://www.laleona.net/Kyllä se raaka – aine , eli vehnä tulee maailmalta. Ja ettei menisi liikaa yli ymmärryksen , niin taitaa vaikkapa Pauligin Pressapaketin kyljessä lukea , jotain tämmöistä : valmistaja Paulig ja sitten paahtimon sijaintipaikka , missä se nykyään lieneekin. Näyttää suomalaiselta , mutta ei nyt heti muistu mieleen missäpäin Suomea ne isoimmat kahvipellot sijaitsee.
Mutta mähän oonkin Tsadista ja maatalousmaantieteessä on valitettavia aukkoja.santiago kirjoitti:Kyllä se raaka – aine , eli vehnä tulee maailmalta.
EiPÄ. Siinä käytetään 100% suomalaista vehnää.
Koska asia jäi ihmetyttämään ja olikin tavallaan uusi – kuten näköjään sinullekin – soitin sinne ja varmistin asian. Jos epäilet edelleen voit toki soittaa itsekin.
En ole ikinä kuullutkaan Suomessa kasvatetuista kahvipavuista, mutta vehnää on riittävästi omiin tarpeisiin joten olisi suorastaan typerää tuoda sitä muualta.
Vehnää tuodaan kai suhteellisen vähän (mutta sitäkin tuodaan), mutta ruis tulee pääosin muista maista.
Hola,
Nykyaan tietoa on liiankin helppo loytaa, joten laitetaan dataa poytaan:
Saludos
Janne Madridista
Mä sitten varmaan muistelen jonkun katovuoden tilastoja. Mutta onhan se kiva olla edes vähän oikeassa. Ruis arvio meni sentään sinnepäin.
Mutta en mä ihan kokonaan anna periksi, kyllä mä aina Suomessa ostin, vaan ja ainoastaan durum vehnästä valmistettuja spagetteja sun muita pastatuotteita.
Oliko ne sitten suomessa tehtyjä , vai ei , ei jaksa muistaa.jaahas täällä on oikein väittelyyn asti kehitytty tämän ilmeisestikin tunteita herättävän aiheen tiimoilla…
jotkut uskaltautuivat jopa arvostelemaan kaipuutani suomalaista ruokaa kohtaan… en teistä tiedä josko olette sellaisia näytelmää vetäviä muka niin espanjalaisia, mutta itse ainakin lukeudun perussuomalaiseen ihmiseen, joka nyt sattuu olemaan tottunut omaan ruokakulttuuriinsa… vuoden oleskelun aikana ei ole ilmakuivattu porsaan takapuoli kuin ei myöskään dulcet alkaneet maistumaan samalta kuin suomalainen kaurapuuro sekä palvattu liha…
suomessa vielä asustaessani olin aikamoinen kokki kakkonen, mutta nykyisessä tilanteessani ruoan laitto ja leipominen on aika mission imposible… asustan solukämpässä, keittiön jakaa 4 henkilöä. ei siinä vielä, mutta jos siellä alkaa esimerkiksi kastiketta ruskistaan, niin johan koko kämppä tuoksuu ah niin suomalaiselta – ah niin järkyttävältä lentejasiin etc. tottuneisiin espanjalaisiin. olenkin päätynyt syömään valmispitsoja, pastoja, sekä kanaa järkyttäviä määriä… nyt kuitenkin riitti.
suomalaisesta ruuasta ehkä eniten kaipaan kotisinappia, suklaata, kaikenlaisia kastikkeita.. perunamuussi tulee täälläkin onnistuneesti (noh eipä paljoa vaadi).. mutta sinappia en kyllä itse osaa tehdä, kuin myöskään ruisleipää tms. siksi tuota suomikauppaa kaipailen, sitä niin epäileville.
en myöskään tällä suomen kaipuullani tarkoita, että espanjalaiset ainekset olisivat huonompia, mutta ovathan ne nyt erilaisia! kuin me ihmisetkin… esimerkki: valmistin nakkikastiketta ruskistaen jauhoja pannulla… jauhosta tuli ihmeellinen klöntti joka ei alkanut muuttumaan vaikka mikä olisi… lopputulos, järkyttävä.. (kellään ideaa miksi? perus harina de trigoo oli jauho, supersolist)
olisiko kenelläkään ohjeita esim. italiansalaatin valmistukseen täällä? kerran ostin samalla nimellä olevaa salaattia carrefourista ja järkytys oli suuri, joten valmissalaattien testailu jäi siihen…
suomalaisten ruokien kuin myös muidenkin perusherkkujen ohjeita jos saisi tänne espanjalaisilla ainesosilla, olisi hienoa! sellaisia perushelppoja, joihin ei kaikkea tarvitse ostaa erikseen… opiskelija kun olen
saludos desde sevilla
kaytitko kastikkeen tekoon oljya ?
Toisin kuin takalaiset,teen valko/ruskeakastikkeet aina margariiniin,ja hyvin on jauhot ”ruskistuneet”.
Sevillassa nayttaisi olevan Ikea,sielta saa ”melkein” suomalaisen makuista Druvan merkkista sinappia,jota itse kaytan paljon,kun en pida espanjan mulle liian etikkaisista sinapeista.
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467…yllätys.
Tosi hyvää italiansalaattia saa monista tapaspaikoista, mutta täällä sen nimi on jostain syystä salada rusa!!!???
Jossain olen nähnyt samalla nimellä valmista pakastesekoitusta (sis mm. hernettä ja perunaa), sorry en muista missä.
Huolisin minäkin sen kotitekoreseptin, vaikka varmaan keventäisin majoneesia maustamattomalla griego-jugurtilla 😉
jokaisessa vahankin isommassa supermarketin pakastealtaasta loytyy Ensalada rusa/Ensaladilla pakkauksia.(peruna,porkkana,herne,vihr.papu-sekoitus)
Itse lisaan sitten mukaan tonnikalaa purkista(oljy pois),majonesia,hiukka suolaa,silputtuja pikkukurkkuja/ vihreita oliveja ,joskus jopa keitettya kanamunaa.
karo.t kirjoitti:jaahas täällä on oikein väittelyyn asti kehitytty tämän ilmeisestikin tunteita herättävän aiheen tiimoilla…
jotkut uskaltautuivat jopa arvostelemaan kaipuutani suomalaista ruokaa kohtaan… en teistä tiedä josko olette sellaisia näytelmää vetäviä muka niin espanjalaisia, mutta itse ainakin lukeudun perussuomalaiseen ihmiseen, joka nyt sattuu olemaan tottunut omaan ruokakulttuuriinsa… vuoden oleskelun aikana ei ole ilmakuivattu porsaan takapuoli kuin ei myöskään dulcet alkaneet maistumaan samalta kuin suomalainen kaurapuuro sekä palvattu liha…
saludos desde sevillaOlen minakin asunut viimeiset 33 vuotta pois rakkaasta Suomestamme mutta maarattyja suomiruokia kaipaan. Niita joko itse teen tai olen loytanyt eri maista ja paikoista….Viimeksi soimme Moskovassa kaalikaaryleita. Nehan tosin ovatkin alkuperaltaan silta puolen rajaa.
Mulle maistuu myos keitot, sillit ja puurot. Tuskin siina nyt mitaan erikoista on jos pitaa kotimaisesta.
Vaan se taytyy myontaa etta Fuengirolan satamassa olevassa Dany – Romanian Cornerissa lihapullat ovat 100 kertaa parempia kuin suomalaiset.Ruisleipa on herkkua myos muun maalaisille !
vai tulee klöntti. Paista nyt edes hyvälaatuisessa voissa esim. Irlantilainen voi käy jos nyt ei suomalaista ole km.iä lähempänä.
Ruskista nakit voissa ja leikkaa ne päistä ristikkoon lapsia varten, ja kun me aikuisetkin niistä myös tykätään ” nauravista nakeista ”.
Ota nakit pois pannulta + voita + jauhot sekoittaen ruskistuksen aikana ja laita pannulle vettä vähitellen ja sekoittain. Ei pitäisi paakkuista olla. Lisää nakit ja yrtit mitä keksit. Piparit vois olla hyvä ?pintor.
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467Ei tuo ruisleivän valmistus mitään salatiedettä ole; ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka! 🙂
Juureen tarvitset esim. hapakorppuja jotka raastat sitten johonkin astiaan ja sekaan vähän ruisjauhoja veden lisäksi; ”unohdat” sen pariksi päiväksi siihen hellannurkalle, niin haju kyllä kertoo koska on aika alkaa sitä taikinaa veivaamaan.
Lisäät vettä ja ruisjauhoja ja veivaat homman sellaiseksi puolikiinteäksi aamusella ja iltapäivästä voit sitten tehdä sämpylöitä tai limppuja ja kun niitä jonkin aikaa kohotat, niin uuniin vaan ja lämpöä parisen sataa astetta ja pientä vilkuilua perään ettei tule liian tummia.
Siitä taikinasta kannattaa ottaa sellainen puolen juomalasillisen kokoinen nokare talteen joko jääkaappiin tai pakkaseen jolloin ei tarvi seuraavalla kerralla lähteä alusta asti liikenteeseen. Taitavat vanhimmat taikinajuuret olla tuolta 1800 luvulta, joten ei muuta kuin vääntämään sitä ”omaa” juurtansa.:)totisesti, meinasin takapuolleni juuri lentää sekä mercadonassa että alcampossa… toisesta löytyi hapankorppuja ja toisesta ruisleipää… ja ihan mercadonan leipomia.. hyvä etten mennyt kokkia halaamaan kun ne sieltä löysin!
nakkikastikkeesta kyselleelle, tosiaan olen nyt koittanut vaihdella sitä margariinia/voita, en öljyyn kyllä koskaan keksisi edes tehdä… eipä auta vaikka mitä meijeriä olisi, kökköä tulee.. en keksi muuta kuin sen jauhon olevan vika, koska aiemmin työn puolesta tein johki perus markikseen nakkikastiketta, mutta jauhot olivat jotain enkkulasta tuotuja… hyvin onnistu kastike silloin..
olen nyt pari päivää mennyt kauppoja läpi nenä tuotehyllyssä (joskus kirjaimellisesti).. alkaa sieltä löytyyn jos jotakin, viimeisin löydös piirakkapohjat. pakastemarjoja ei ollut sitten mailla eikä halmeilla, joten ei auta kuin mansuja mennä ostamaan.. sattuisiko aiheeseen liittyen kukaan tietää espanjan vastaavaa perunajauholle?
saludos desde sevilla
karo.t kirjoitti:totisesti, meinasin takapuolleni juuri lentää sekä mercadonassa että alcampossa… toisesta löytyi hapankorppuja ja toisesta ruisleipää… ja ihan mercadonan leipomia.. hyvä etten mennyt kokkia halaamaan kun ne sieltä löysin!
nakkikastikkeesta kyselleelle, tosiaan olen nyt koittanut vaihdella sitä margariinia/voita, en öljyyn kyllä koskaan keksisi edes tehdä… eipä auta vaikka mitä meijeriä olisi, kökköä tulee.. en keksi muuta kuin sen jauhon olevan vika, koska aiemmin työn puolesta tein johki perus markikseen nakkikastiketta, mutta jauhot olivat jotain enkkulasta tuotuja… hyvin onnistu kastike silloin..
olen nyt pari päivää mennyt kauppoja läpi nenä tuotehyllyssä (joskus kirjaimellisesti).. alkaa sieltä löytyyn jos jotakin, viimeisin löydös piirakkapohjat. pakastemarjoja ei ollut sitten mailla eikä halmeilla, joten ei auta kuin mansuja mennä ostamaan.. sattuisiko aiheeseen liittyen kukaan tietää espanjan vastaavaa perunajauholle?
saludos desde sevilla
Miksi káyttää pakastemarjoja kun on tuorettakin saatavilla? perunajauhojen sijasta voi káyttäá maizenaa ihan kuten suomessakin.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.