Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › apua kaivataan… Saako suomalaista ruokaa toimitettuna kotiin esim. suomi ruokakaupoista fuengirolasta tms.??
- Tämä aihe sisältää 62 vastaukset, 18 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 14 vuotta, 4 kuukautta sitten arnold malaga toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
moi!
Asustelen siis Sevillassa jos se ei selvia profiilistani viela ja eniten olen ikavoinyt Suomesta ruokakaupoista saatavia ruokia seka raaka-aineita… Taalla kun edes perus vehnajauho ei olekaan vehnajauhoa vaan jotain ihmesekotusta.. tiedetaan, kulttuurishokkia pukkaa..
Suunnitelmissani on siis asua taalla tovisen koska haen yliopistoon ja nyt kaipaisinkin todella apua. Onko siis mahdollista saada jostakin costa del solilla toimivasta suomalaisesta ruokakaupasta kotiinkuljetusta? Haen seka Sevillaan etta Cordobaan joten jompaan kumpaan toimitusta kaipaisin.. Jos ei ole niin osaisiko joku kertoa edes naiden kauppojen osoitteita tms. jotta voisin loytaa heidat. Hiiva yms. tuotteet tarvitsisin kipeasti..kiitoksia jo kaikille etukateen!
Saludos desde Sevilla
loydy Mercadonan myymaloista hiivaa LEVITAL (levadura fresca)merkkinen 2x25g ?
Samoin kannattaisi kayda El Corte Ingles tavaratalossa,itse ostan sielta ”pullajauhot” HARIMSA merkkinen,(especial fuerza)ainut jolla saan pullat onnistumaan.http://www.uusifuengirola.fi , tässä lehdessä ilmoittavat mm. suomikaupat.Lehti on ilmaiseksi luettavissa netissä, ja ilmestyy joka viikko.
Sitten vaan soitto kyseisille yrittäjille ja asia varmaan selviää.Kaupoista löytyy etsimällä ja kokeilemalla useaan suomalaiseen tuotteeseen vastine. Mitä tuotteita eniten kaipaat? Onko Sevillassa esim. venäläistä ruokakauppaa? Sieltä olen itse löytänyt monta juttua mitä tavallisista ruokakaupoista ei saa. Ikea ja luontaistuotekaupat ovat myös hyviä apua suomalaisten tuotteiden vastineiden etsimiseen. Ja Mercadonasta tosiaan löytyy tuota Tuiskun mainitsemaa hiivaa.
Uusi(n) suomikauppa on ”La Leona” siinä Centro Finlandiassa, mutta eipä näy UF:ssä olevan puhelinnumeroa..
Kauppaan voi soittaa 693 828 153.
tuisku kirjoitti:loydy Mercadonan myymaloista hiivaa LEVITAL (levadura fresca)merkkinen 2x25g ?
Samoin kannattaisi kayda El Corte Ingles tavaratalossa,itse ostan sielta ”pullajauhot” HARIMSA merkkinen,(especial fuerza)ainut jolla saan pullat onnistumaan.Voi maannaiset kun menee vaikeeksi! Ei taida olla vika jauhoissa, vaan jossakin muualla. Minä ostan Mercadonasta seká hiivat että jauhot, sokerin, munat, kanelin, voin ja maidon ja erinomaisesti onnistuu pullan leipominen. Ja teenpä kotona myös ihan supisuomalaisia keitinpiirakoitakin supiespanjalaisista aineksista ja aina onnistuu.
Olen Tuiskun kanssa samaa mieltä, paras pulla syntyy Harimsan jauhoista! El Corte Inglesin lisäksi niitä saa Hipercorista.
Mä en voi olla panematta lusikkaani tähän soppaan. Ja sitten pientä hämmennystä.
Mulla on oma teoriani siitä miksi leipä vieraan karvasta ois? Siis suomennettuna ulkomaan – ja siis Espanjankin ruoka maistuu oudolle , ellei peräti pahalle suomalaisen suussa.
Syy taitaa olla se , että Suomessa on totuttu huonolaatuisiin , ellei peräti ala-arvoisiin elintarvikkeisiin.
Kun täällä , kuten muuallakin länsieuroopassa , on laatu aivan eri tasolla , on tietysti makukin jotain ennenkokematonta suomalaisille.
Tulee tässä mieleen parin päivän takainen uutinen suomesta. Joku Atria , Hk tai Jalostaja käsitti oikeaksi mättää jauheLIHApihveihin kanan nahkaa ja taisi sinne mennä jotain muutakin mielenkiintoista.
Ei tainnut Mummo aikoinaan käyttää samoja aineita, eikä Äitikään. Mutta einesteollisuus kyllä osaa käyttää mielikuvitusta. Bisnes ja kvartaaliajattelu ennen kaikkea.
Tällä rintamalla Suomi taitaa olla etulinjassa.olen iloinen etta sinulla leipomiset onnistuu noin loistavasti.Myonnan etta olen tooooooooodella huono pullan vaantaja,ja siis ainoat jauhot joilla onnistuin oli nuo edella mainitsemani. Taytyyhan meita ”tumpeloitakin” olla,jotta ”superleipurit” paasevat loistamaan. 🙂
tuisku kirjoitti:olen iloinen etta sinulla leipomiset onnistuu noin loistavasti.Myonnan etta olen tooooooooodella huono pullan vaantaja,ja siis ainoat jauhot joilla onnistuin oli nuo edella mainitsemani. Taytyyhan meita ”tumpeloitakin” olla,jotta ”superleipurit” paasevat loistamaan. 🙂
Minä arvasin ja odotin tätä reaktiota! Miksi aina pitää vetää herne nenään??? Minulla on leipomiset onnistunut, tervetuloa vaan maistelemaan, mutta en minä silti tarkoittanut, että minä olisin hyvä leipoja ja siná huono. Sinä vain halusit asian niin ymmärtää!! Syy epäonnistumiseen voi olla esimerkiksi se, että noudattaa SUOMALAISTA pullaohjetta jauhomäárineen. Kas kun táällä jauhot on hieman erilaisia, niitä on käytettávä enemmän kuin suomalaisia ja se taas voi vaikuttaa myös muihin ainesuhteiin. Ja uunikin voi vaikuttaa, miten tasainen lämpö siinä on jne. Ei se leipojan osaamisesta tai osaamattomuudesta yksin riipu, kai sen suomalaisena pullamaakarina itsekin tiedát.
mina vaan en muilla jauhoilla ole saanut pullaa onnistumaan,ja halusin kertoa asiasta kysyneelle oman kokemukseni 17 v taalla Espanjassa leipomisesta.Suomessa kun en tahtonut onnistua edes kakun paistamisessa.Ja kun vertaa niita taalla leipomiani ensimmaisia ”tiiliskivi”-korvapuusteja nykyiseen pullaani ,huomaan eron jauhoissa.
Saman olen huomannut itsekin etta ”suomalaiseen” ohjeeseen saan lisata jauhoja enempi.Takalaiset neuvoivat myos kakkujen teossa vaahdottamaan valkuaiset erikseen ja kayttamaan oljya .
tuisku kirjoitti:olen iloinen etta sinulla leipomiset onnistuu noin loistavasti.Myonnan etta olen tooooooooodella huono pullan vaantaja,ja siis ainoat jauhot joilla onnistuin oli nuo edella mainitsemani. Taytyyhan meita ”tumpeloitakin” olla,jotta ”superleipurit” paasevat loistamaan. 🙂
Jäi kertomatta, että en ole pullantuoksuinen pikkumummo, jonka ainoa pätemisen alue on keittiö. Ei, minä olen patalaiska ja päden ihan muilla areenoilla ja siksi en viitsi risteillá pitkin kaupunkia etsimässä pulla-aineksia eri kaupoista. Jos tarvikkeet ei löydy lähimmästä supermarketista niin nisu saa jáádä leipomatta.
Minua vain ottaa pááhän nämä aina elávät suomalaislegendat joiden mukaan Espanjasta ei saa hiivaa, vesihanoja, munalukkoja, tuulilasinpyyhkimiä. Ja että kaurahiutaleet, vehnájauhot, kahvi, riisi, juusto, makkarat ja joulukinkut on ostettava suomikaupasta kun ne on niin paljon parempia kuin espanjalaiset tuotteet.
Espanjassa on ollut gastronomiaa jo silloin kun suomalaiset asuivat savupirteissä ja soivát naurishaudikkaita. Mistäpä luulette esimerkiksi vehnájauhojen ja pullanleipomisen suomen perukoille tulleen, vai onko se ihan keksitty suomessa. Ja riisi ja kahvikin kait kasvaa siellä, vai onko niin, että espanjalainen riisi vain káy siellä jalostumassa ja ostetaan sitten parempana täáltä espanjasta suomi-putiikista.
Nämä legendat ja ennakkoluulot siirtyvát aina uusille tulokkaille: Espanjasta ei saa mitäán ja jos jotain saa niin se on huonoa. Me ollaan, ihan tasan kuten Santiago totesi, totuttu syömään kanannahkapihvejä eiká paremmasta tiedetá eikä osata arvostaa.
tuisku kirjoitti:mina vaan en muilla jauhoilla ole saanut pullaa onnistumaan,ja halusin kertoa asiasta kysyneelle oman kokemukseni 17 v taalla Espanjassa leipomisesta.Suomessa kun en tahtonut onnistua edes kakun paistamisessa.Ja kun vertaa niita taalla leipomiani ensimmaisia ”tiiliskivi”-korvapuusteja nykyiseen pullaani ,huomaan eron jauhoissa.
Saman olen huomannut itsekin etta ”suomalaiseen” ohjeeseen saan lisata jauhoja enempi.Takalaiset neuvoivat myos kakkujen teossa vaahdottamaan valkuaiset erikseen ja kayttamaan oljya .
Voi olla hyvákin keino. En ole edes yrittänyt leipoa kakkua, káytán táytekakkuihin valmiita pohjia. Laiska kun olen. Kerran tein pipareita, mutta niistá tuli lettuja kun en ymmártänyt laittaa tarpeeksi jauhoja. Mutta kauneusvirheestá huolimatta ne oli kuitenkin oikein makoisia. Viime jouluksi osti piparit Ikeasta, olivat oikein hyvin onnistuneita, joten ostan varmaan ensi jouluksikin sieltä. Ja sitápaitsi, olivat huomattavasti halvempia kuin suomi-putiikissa. Ja alkuperáisiá, ruottalaisiihan ne pepparkakat on.
olla pikkumummu ja kun elelen taalla ”makeen” kundin kanssa jolta laakari kielsi kihdin takia nama kaupan valmiit tuotteet,paatin sit itse opetella leipomaan.
Tosin kuulun myos niinhin ”valittajiin” joka harvoin Espanjassa on loytanyt tavallisesta leipakaupasta tai supermarketista mieleistansa ”dulcea”.
Eri asia on sitten kunnon konditoriamyymalat,mutta meidan nurkilla ei niita ole…ja onhan se sitten se ”hintakysysmyskin”.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.