Apua!

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä unikki
  unikki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.02.2008
  Kirjoituksia: 87
  Vastauksia: 67

  Emme ole mistään saaneet tietoa, voiko Andalusiassa ( sisämaassa) tankata illalla? Onko huotoasemilla rahamittareita vai maksetaanko ” sisälle”?
  Meille oli yllätys ,että autovuoksauksessa takuumaksu on maksettava luottokortilla. Emme ole aikaisemmin vuokrannet autoa.Emme ole ulkomaanmatkoille ( omalla matkailuautolla) ottaneet mukaan luottokorttia. On ”inhottavaa” jälkikäteen maksaa matkakuluja; toivottavasti niitä ei nyt tule. Nythän kortti siis otettava mukaan .Onko siellä muutakin , mikä on maksettava luottokortilla?
  Viikon päästä olemme matkalla autolla Malagasta Lanjoroniin. Toivottavasti sää suosii.
  Jo edeltäkäsin grasias por todo!
  mummu ja pappa

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Heippa vaan mummu ja pappa. Pääsääntöisesti huoltoasemat ovat ainakin pääteiden varsilla läpi vuorokauden auki, muttei välttämättä pienillä paikkakunnilla. Yleensä polttoaineet ja muut palvelut maksetaan aseman sisällä kassalle, mutta automaattejakin löytyy. Löytyy myös henkilökohtaista palvelua, eli ”letkupoika” tankaa ajoneuvosi ja rahastaa paikan päällä.

  Ilman luottokorttia erilaiset vuokraukset yms. menevät yleensä vaikeaksi muuallakin kuin Espanjassa. Kortin vaatimiseen esim. autovuokraamoissa liittyy myös se, että vuokraamo voi laskuttaa mahdolliset jälkikäteen ilmi tulevat ”törttöilyt” kuten autovuokraajan pysäköinti- tai ylinopeussakot.

  Edellinen huomioon ottaen, pääsääntöisesti käteinen toimii Espanjassa oikein hyvin, eli ilman kortteja pärjää.

  Varsinkin suurimmilla huoltoasemaketjuilla on hyvät nettisivut, joilta löytyy kartat ja listat huoltoasemista, tässä esimerkiksi Repsolin. Huoltoasemilta on saatavissa heidän karttojaan, joissa on asemien sijainnit merkittynä.

  Rauhallisin mielin vaan matkaan.

  PS. Syrjäisemmille seuduille reissatessa on voi mieltä polttoaineen riittävyydestä rauhoittaa sillä, että tankkaa aina hyvissä ajoin ja ottaa mukaan esim. 10 litran kanisterin polttoainetta varalle – sillä pääsee jo toista sataa kilometriä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä unikki
  unikki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.02.2008
  Kirjoituksia: 87
  Vastauksia: 67

  Kari kiitos sinulle, helpotit alkujännitystä.

  Iloisin odotuksin pakkailemme tavaroitamme.Koetamme vähäisellä tavaramäätällä pärjätä.Tärkeimpiä ovat kartta, navigaattori , kamerat ja sanakirjat.
  koleat syysterveiset täältä Kokkolasta
  mummu ja pappa

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.