Andyn vuoro

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Andyn vuoro

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Andy
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.10.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 40

  Hieman voisin itsestäni kertoa. Olen vuonna -65 syntynyt mies, aviossa ja kahden koululaisen isä. Työskentelen ns. ihmissuhdetyössä. Yhtenä haaveenani on joskus perustaa vanhan tavaran liike. Kuten olen aiemmin maininnut haaveeni asumisen suhteen liittyvät Teneriffaan ja nettireissujen kautta myös tänne Orkkiinkin löysin.
  Olen reissannut Espanjassa koko lapsuuteni ja osan nuoruusikääni. Sieltä tämä kaipuuni Espanjaan varmaan on peräisin. Olen käynyt Mallorcalla, Costa del Solilla, Gran Canarialla ja Teneriffalla. Useamman kerran kaikista näistä. Aikuisiän matkani ovat suuntautuneet Teneriffalle ja siellä pari-kolme kertaa Puertossa ja lisäksi Americasissa. Ensi helmikuussa Gigantesiin.
  Muita maita joissa olen käynyt ovat Kreikka (Samos, Rhodos, Halkidiki ja Kos), Turkki, Singapore, Sveitsi, Viro, Ruotsi ja Norja.
  Viimeisen vuoden olen tosissani pohtinut Teneriffaa asuinpaikkana. Useamman kerran viikossa löydän itseni katsomasta asuntojen myynti- ja vuokrahintoja. Muutto ei ole tämän päivän juttu. Lapsetkin ovat pieniä ja muutenkin. Mutta huomaan kuumeisesti täyttäväni Espanjan vajettani surffailemalla netissä.
  Vaimo on mukana muuttoajatuksessa. Suunnitelmamme onkin olla osan vuotta Teneriffalla ja osan vuotta Suomessa. Tämä on kuitenkin kotimaamme ja täällä on iso osa itseämme. Jossain vaiheessa ennen muuttoa ”saarille” olemme pohtineet sapattivuoden pitoa Fuengirolassa, koska siellä on ilmeisen toimiva suomalainen koulu. Orkista huomasin, että saarillakin on suomal. koulu. Osaako joku kertoa siitä lisää.
  Siispä tässä hieman itsestäni hyvät Orkki-ystävät…
  Terveisin Andy

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Gran Canarian Suomi-koulu
  Opetusta joka toinen lauantai
  Anna Kesti
  Tel. 928 736 254
  E-mail: sotelokesti@inicia.es
  Käyntiosoite: Svenska Skolan, Edificio Rocas Rojas
  San Agustín, Gran Canaria

  Teneriffan Suomi-koulu
  Ei tällä hetkellä toiminnassa
  Anneli Nykänen
  Calle San Lucas, 30
  38003 Santa Cruz de Tenerife
  España

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Nuo Suomi-kouluthan eivät ole varsinaisia kouluja perinteisessä mielessä, joten Fuengirola vetää siinä suhteessa pidemmän korren. Muutoin kyllä suositan lastenkin kannalta tuon sapattivuoden viettoa, saavat silleen uusia näkemyksiä, virikkeitä ja parhaimmillaan myös pohjaa tulevalle kielitaidolle.

  P.S. Olet muuten aika lailla erään näyttelijän näköinen. 🙂

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Lämpimästi tervetuloa Andy sinullekin tänne Orkkiin… vaikka muistelen toivottaneeni vastaavia asioita sinulle jo jonkin toisenkin kirjoituksen yhteydessä – mutta eipä haittaa, heh 😀

  Olisikin aivan mainiota, jos Espanjaan muuttosi loksahtaisi kohdalleen ja vieläpä toiveesi mukaisesti saarien suuntaan, vaikkapa juuri sinne Tenerifalle.

  Tervetuloa viihtymään ja viihdyttämään, toivottavasti saamme nauttia kirjoituksistasi – asuinpaikasta riippumatta 😉

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Minunkin puolestani Andy!

  Itse en ole koskaan edes Teneriffalla käynyt, kerran melkein menin, mutta sain kuitenkin silloinkin liput Fuerteventuraan.

  Kaikilla meillä on omat suosikkimme, mutta näin saadaan kivasti kuitenkin vertailla eri kohteita leppoisasti työtuolista käsin… 🙂

  Miltä sivuita yleensä katselet noita Tenskun asuntojen hintoja? Onko siellä myös Fuerten hintoja?

  Vielä kerran, lämpimästi tervetuloa! 8)

  LINKKI

  Andy
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.10.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 40

  Heippa vaan ja lämpimät kiitokset kaikille!
  Teneriffan asuntoja haen yleensä hakusanoilla ja sivulta http://www.optima-tenerife.com
  Siellä on paljon vuokra-asuntoja, jos haluaisi olla vaikka hieman pidempään kuin ns. normaaliloman.
  Aion muuten huomenna mennä messuille Wanhaan satamaan, missä on mm. luentoja ulkomaille muutosta esim. Espanjaan, ym. asiaan liittyvää. Niistä ehkä myöhemmin.
  Palailemisiin…

  LINKKI

  tuulae
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Kerro meillekkin mitä tietoa sieltä oli saatavissa! Varmasti mukana täällä Orkissa on paljon sellaisia jotka mielellään olisivat siellä myös käyneet 🙂

  LINKKI

  Andy
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.10.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 40

  Juu kävin messuilla ja ihan mukava jälkimaku jäi. Varsinkin Costa Blancan alue alkoi kiinnostaa. Se alue on mulla jäänyt vähemmälle funtsille, mutta nyt täytyy huomioida tuo aivan uudessa valossa. Kuulin huhuja, että eräs suomalainen (mies) olisi perustamassa sinne suomalaista koulua. Tarkempaa paikkaa en muista. En myöskään tiedä missä vaiheessa asiassa mennään.
  No, messuilla oli välittäjiä messuamassa Espanjan lisäksi ainakin Ranskasta, Thaimaasta, Brasiliasta, Bulgariasta, Turkista, Portugalista ja Kreikasta… Itse keskityin Espanjaan. Pääasiassa kertoivat juuri Blancan ja Solin tarjonnasta. Melko pienimuotoinen messu mielestäni oli. Myös osa unelmien rahoittajista oli tietysti mukana kertomassa kuinka voit tuon talosi ostaa.
  Iberhakan Petri Käpynen luennoi tunnin verran Malagan provinssin loma-asuntotilanteesta/hinnoittelusta. Ilmeisen tietopohjainen setti, kuten hän halusi julki tuoda eli tiedon taustalla mm. saksalaisia investointipankkeja ym. Ainakin meikäläiselle mukava luotaus siihen suuntaan. 10 vuotta on kuulemma menty aika haipakkaa ylöspäin, hinnoissa meinaan. Tämä ei kuitenkaan liene yllätys kenellekkään.
  Silleen…

  LINKKI

  N35u
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.10.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 388

  Se koulu Costa Blancalle on ilmeisesti tarkemmin tulossa Torreviejaan ja puuhapetenä toimii Tuukka Tavi, eikö? Näin minä muistelisin.. Torrevieja on paikka jonne minä vielä joku päivä muutan vähän pidemmäksi aikaa, puolisen vuotta siellä jo asustelin n. vuosi sitten, ja Tavin perheeseenkin muutaman kerran törmäsin.(Kertaakaan en kerennyt Tuukan kanssa tennistä pelaamaan vaikka kutsu kävikin, no josko sit ens kerralla kun lomalla siellä??) Olisihan se mukava jos se koulu sinnekin tulisi kun siellä suomalaisia lapsiperheitäkin alkaa enenemissä määrin olemaan, ja olisi sitten ”helpompi” omakin pesue sinne tuoda.. En tiedä minäkään missä vaiheessa se kouluprojekti on.. mielenkiinnolla odottelen, laittakaapa tänne orkkiin siitä tietoa jos jollakin on hajua asiasta.

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Varsin hyvin ajan tasalla olevassa Orkissa on aiemmin kerrottu Costa Blancan Torreviejaan puuhattavasta Suomi-koulusta. Tieto löytyy täältä. Hankkeen takana on nuori innokas pariskunta Tuukka ja Sanna Tavi, joiden tavoitteena on pyrkiä käynnistämään koulutoiminta pienimuotoisena mahdollisesti jo marraskuun aikana!

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.