Altea, Costa Blanca Norte

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Altea, Costa Blanca Norte

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  seppo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.09.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 39

  Altea edustaa Costa Blanca Nortea parhaimmillaan ja on samalla varmasti myös koko Costa Blancan lumoavin kaupunki. Tämän reilun 20 000 asukkaan kaupungin vanha keskusta (Casco Antiquo) on rakennettu vuorelle, jonka huipulla komeilee kaupungin kuuluisia Iglesia Parroquial de Nª Sra. del Consuelo – kirkko. Vanhan kaupungin rinteelle rakennetut satoja vuosia vanhat valkotiilitalot edustavat Välimeren vanhaa arkkitehtuuria parhaimmillaan. Ei ole ihme, että Elchessä toimiva Miguel Hernández-yliopiston Bellas Artes – taideakatemia on sijoitettu Elchen sijaan juuri Alteaan. Kaupungin kauneus on innoittanut taitelijoita, kuvanveistäjiä, runoilijoita ja kirjailijoita jo vuosisatojen ajan. Esimerkiksi kuuluisa taidemaalari Benjamín Palencia vietti viimeiset vuotensa Alteassa. Vanhan kaupungin pienet kujat ovat täynnä idyllisiä taitelijaputiikkeja, taidenäyttelyitä ja taidegallerioita. Taidemarkkinoiden aikaan kaupungin kadut täyttyvät maalauksista ja veistoksista. Espanjalaisille tärkeä 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut kirjailija Vicente Blasco Ibáñez kuvasi tätä kuvankaunista rannikkokaupunkia monissa kirjoissaan.

  Altea on perinteisesti houkuttanut boheemeja, mutta myös vauraita ihmisiä pakenemaan paparazzi-sirkusta ja turismihulinaa. Taiteilijoiden lisäksi Alteassa asuukin monia elokuvatuottajia, muusikkoja, näyttelijöitä, urheilijoita, poliitikkoja ja menestyneitä liike-elämän henkilöitä. Altean väestöstä noin kolmannes on ulkomaalaisia, jotka osaavat arvostaa kaupungin kauneutta, siisteyttä, turvallisuutta ja häikäiseviä meri- ja vuoristonäköaloja.

  ”Altea es una fiesta continua”(Altea on loppumaton juhla) sanoo Wikipedia Alteasta. Kaupunki onkin taiteensa, kauneutensa ja gastronomiansa ohella tunnettu paikallisista juhlista, joita järjestetään ympäri vuoden. Juhlista mainittakoon esimerkiksi päiväkausia kestävä ”Moros y Cristianos”, joita varten kaupungin liikkeet suljetaan ja ihmiset pukeutuvat joko muslimeiksi tai kristityiksi, jotka vuorollaan yrittävät valloittaa vanhan kaupungin kukkulan ja kirkon.

  Altean vanhassa kaupungissa sekä Paseo Maritimolla voi tehdä kulinaristisia elämysmatkoja päivä tai ilta toisensa jälkeen. Pikkuravintoloiden innovatiivisuus, ruoan korkea laatu ja ravintoloiden tunnelma jättävät tuskin ketään kylmäksi. Kaupungissa on golf-kenttä sekä lukuisia muita urheilumahdollisuuksia esimerkiksi vuoristovaellusten muodossa. Lisäksi Alteassa on yli 6 kilometriä rantaviivaa, 6 eri pientä hurmaavaa uimarantaa ja 2 urheilu- ja huvivenesatamaa.

  Altean erilaiset asuinalueet

  Alteassa sijaitsee mm. kuuluisa Altea Hills-asuinalue viiden tähden hotelli- ja kylpyläkomplekseineen. Altea La Vella on Altean kaupungin vanha osa ja tunnettu kauniista ja vauraista omakotitaloalueistaan. Altean vieressä on norjalaisten ja ruotsalaisten suosima kaupunki Alfaz del Pi ja sen upea, Sierra Helada-vuoreen rajoittuva ranta Albir.

  LINKKI

  Jupiter
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.02.2009
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 58

  Huu…tällaiset kirjoitukset eivät ainakaan lievennä Espanjaan matkustushaluja:D Kiitokset!

  LINKKI

  seppo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.09.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 39

  nostin välillä ylös, ettei hyvä juttu vaivu unholaan.

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Minä ajan Altean läpi muutamia kertoja vuodessa ja olen nyt muutamia kertoja poikennut seikkailemaan Altean kukkuloilla.

  Viime kesänä löysin ortodoksikirkon, josta väkisinkin putkahti mieleen ajatus seudulla olevan runsaasti venäläisiä…

  LINKKI

  seppo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.09.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 39

  venäläisiä asuu jonkun verran Altea Hillsillä loistohuviloissaan, ei heitä juuri katukuvassa näy, mitä nyt iltaisin joissain Altean gourmee paikoissa käyvät ruokailemassa. venäläiset kun ovat hienoa ja taiteellista kansaa, niin ymmärtävät hyvän paikan päälle.

  LINKKI

  reissu-lassi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.12.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 120

  Asuimme Altea Hillsissä 2000-2006. Siltä pohjalta on pakko hieman ottaa kantaa tuohon kirjoitukseen.
  AH on todella kaunis paikka asua ja Altean vanha kaupunki on viehättävä, mutta on siellä muutama ongelomakin. Esimekiksi AH:ssä naapureista vain yksi oli espanjalainen (Madridista), muut Sveitsistä (2) ja Venäjältä (2). Venäläisten kanssa lähinnä tutustuttiin ja ystävystyttiin.
  Kun talous alkoi mennä ruvelle, Altea Hillsistä katosi kauppa, ja muutkin palvelut urvahtivat kiinteistövälityksiä lukuun ottamatta;-). Eli joka asialle piti lähteä autolla kuten ennenkin, mutta nyt kaupunkiin asti.
  Parkkipaikkoja Alteasta löytää ketterämmin kuin monesta muusta paikasta, mutta N-332 kulkee Altean läpi, joten ruuhkat voi arvata varsinkin kesäkuukausina.
  Ravintolat olivat tosiaan ihastuttavia kokemuksia 2000-2001, mutta sitten kävi vähitellen nihkeämmäksi. Ravintoloille kävi kuin paikalliselle viinille (Enrique Mendoza – Santa Rosa Reserva 1995). Eli vuosituhannen vaihteessa ravintolat olivat yleisesti ottaen tasokkaita ja viinin 1995-vuosikerta aivan ällistyttävän erinomainen. Seuraavina vuosina ravintoloiden ja Santa Rosa reservan hinnat nousivat, mutta taso laski. Lopulta Santa Rosa reservaa myytiin rapialla 20 eurolla, mutta laadussa sille löytyi huomattavasti mielenkiintoisempia vaihtoehtoja 12-15 eurolla.
  Moniin ravintoloihin ei enää viitsinyt mennä, kun ruoan laatu oli laskenut Marques de Caseresin tasolle, eli täydellisen mielenkiinnottomaksi. Ja sama pätee tuohon Santa Rosa reservaan, upea tuote oli pilattu yliltuotannolla.
  Kehitys ei koske aivan kaikkia Altean tai Marina Altan/Marina Baixan ravintoloita. Mutta yleinen trendi oli tämä. Varsinkaan hyvää kalaa sai enää muutamasta paikasta.
  Alueen ravintolatähdeksi on jäänyt Polopissa sijaitseva Ca L’Ángeles. Se oli säilyttänyt laatunsa ja tasonsa. Kannustan tutustumaan.
  Olen edelleen sitä mieltä, että Denia, Javea, Moraira, Calpe ja Altea sijaitsevat rannikkoalueen hienoimmalla seudulla, mutta itse en halunnut viipyä siellä enää pidempään. Suosittelen paikkaa edelleen lomamatkojen kohteeksi, mutta asuminen on eri juttu. Vaikka onhan se AH aikalailla Se Vende! Arviolta 65-prosenttisesti… Ja (vastuuton) rakentaminen taitaa jatkua edelleen?
  Vielä hieman Altea Hillsin hinnoista. Hemmo kipaisi korjaamassa parvekkeen oven rullat, joiden hinnaksi arvioisin alle 5 euroa. Homma kesti kymmenisen minuuttia kaiken rupattelun lomassa. Äijä pyysi palkkaa rapiat 600 euroa. Nämä Altea Hills -hinnat ja huijaamiskulttuuri yleensäkin alkoivat vähitellen painaa mieltä.
  Tapahtuuhan sitä joka paikassa, mutta aika harvassa paikassa kukaan kehtaa elämöidä baarissa sillä, miten on taas jotain ulkomaalaista kusettanut…
  Tietysti tähänkin voi sanoa, ettei se ole hullu, joka pyytää… Maksaja vain. Minä kuitenkin pahoitan mieleni jo huijauksen yrityksestä. Ja säälin ihmistä, jolta puuttuu kunnioitus sekä itseä että muita kohtaan.
  Myöhemmin minulla/meillä on ollut tilaisuus tutustua yhä syvällisemmin Espanjan eri osiin. On ollut mielenkiintoista huomata alueiden erot. Henkisen ilmapiirin erot ovat yhtä suuret kuin kielelliset!

  LINKKI

  seppo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.09.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 39

  kerkesitkö Lassi käymäään vai oletko käynyt muuttosi jälkeen, Oust Tau nimisessä ravintolassa vähän kirkolta alaspäin. siellä on nuori ja osaava porukka. todella innovatiivista ja tyylikästä toimintaa, Michelinkin paikkaa suosittelee, eikä hinnatkaan päätä huimaa. viineihin en sano mitään, koska olen vissymiehiä.

  ps. kävin aamupäivällä patikoimassa Sierra Heladalla, olihan hienoa!

  LINKKI

  reissu-lassi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.12.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 120

  Oust Tausta en osaa sanoa varmasti. Jos paikka on sama kuin mielikuvissani, muistan sen siitä, että tarjolla oli Torresin Milmanda-valkoviiniä (Chardonnay). Mutta tässä kohdassahan kiinnostuksemme eivät kohtaa…
  Jossain välissä tunsin alueen ravintolat todella hyvin, mutta into tosiaan laantui.
  Altean Club Nauticolla sai aikoinaan todella hyvää Rapea. Sitten vaihtui kokki ja kala meni muutenkin kortille. Marisco oli yleensä paikan hitti. Omistaja Rupert pyöritti sentään kahta vähän paremmin laatunsa säilyttänyttä paikkaa Alteassa. Club Nautico Campomanes oli muuten keskinkertainen, mutta gambat olivat aina kohdallaan.

  Mutta patikointi ja luonto kiinnostaa meitäkin:
  Kävelyreitit siellä ovat sentään ennallaan. Oletko itse tutustunut suomalaisten tekemään oppaaseen, josta löytyy paljon reittejejä myös Marina Altan ja Baixan alueelta. Kannattaa vilkaista:
  http://www.topwalks.net/fi/index.htm
  Mekin patikoimme kaikki nuo lähialueen reitit Sierra Helada, Puig Campana, Aixorta, Serrella, Bernia, Ponoig, Aitana… Perusteelliset selostukset, kartat, ajo-ohjeet helpottivat harrastusta.
  Aluksi emme tahtoneet löytää reittejä, kun noita tietoja ei ollut vielä saatavilla. Eivätkä espanjalaiset reittisivustot oikein auttaneet: unohtivat paljastaa reitin alun ja sitten reittiselostuksessa ihmeteltiin sitä, että Francisco avasi ylmäessä tonnikalapurkin ja José söi lihapullia ennen alamäkeä;-)

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.