Alpujarras

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Alpujarras

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
    Tilulilu Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.05.2012
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 130

    Luin ennen tänne Espanjaan lähtöä erään matkakirjan, joka kertoi brittipariskunnan muutosta Alpujarrasin ”korpeen”. Karu vuoristo, maalaiselämä, oliivilehdot ja appelsiinipuut herättivät tunteen, että tuonne on pakko päästä käymään. Siispä kysynkin kokemuksia Alpujarrasin kävijöiltä: onko siellä merkittyjä vaellus/patikointireittejä? Entä ehtiikö Alpujarrasissa käydä täältä Torremolinosista päivässä vai kannattaisiko siellä myös yöpyä? Millä sinne näppärämmin pääsee?

    Kirjan mukaan Alpujarrasissa saattaa törmätä myös skorpioneihin, miten sinne siis kannattaa varustautua?

    Entä onko Aurinkorannikon tuntumassa muita hyviä vaellus/patikointikohteita? Mitä suosittelisitte?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    http://www.malagaenred.com/medio_ambiente.htm

    Tossa nyt on linkki haulla , parques naturales de la provincia de malaga.
    Mutta kaikkein helpoin tapa saada infoa on mennä Torren turistitoimistoon. Sieltä löytyy tietoa.
    Esim. Mijasissa on lukemattomia viitoitettuja vaellusreittejä. Samoin niitä lähtee Benalmadenasta ylös vuorille.
    Skorppareita et tule näkemään, mutta vuorilla on ehdottomasti hyvät ja tukevat vaelluskengät tarpeen.
    Aiheesta on muutama hyvä opaskirja , espanjaksi, englanniksi ja suomeksikin.
    Ja tämä löytyy netistä, http://www.topwalks.net/fi/index.htm

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
    Tilulilu Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.05.2012
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 130

    Tuo oli erittäin hyvä uutinen, että skorpionivaaraa ei ole, eikä varmaan tarantellojakaan näy reiteillä … jess. Kiitos vinkeistä ja linkeistä, Santiago.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Willi
    Willi Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.01.2007
    Kirjoituksia: 28
    Vastauksia: 792

    Tiedän kyseisen kirjan josta puhut.

    Riippuen siitä, minkä Alpujarasin alueelle meet kestää meno matka Torremolinoksesta semmoiset 2 tunnista ylöspäin.

    Itse tykkään käydä Trevelezissä, mutta sinne matka kestää pelkästään Granadasta 1,5-2 tuntia. Maisemat ovat mitä mainioimpia. Trevelezistä saa omasta mielestäni yksiä parhaimpia ilmakuivattuja kinkkuja. Makuasioista ei passaa kinastella, mutta kinkut tuolta on olleet omaan makuun mitä parhaimpia, ja sieltä käynkin hakemassa jouluksi kinkun.

    Trevelezistä on hyvät patikoimismahdollisuudet. Huomattavaa on että lumi täällä tulee vuoristoon tuossa lokakuussa yleensä, pysyvämpi sitten marraskuussa ja joulunaikoihin Treveleziin mentäessä on parempi varautua lumen tuloon.

    Facebookissa on sivu La Alpujarra al Descubierto jossa on tieta myös Alpujarasin alueesta. Jos meet reissulle, suosittelen toisesti omalla autolla ja nyt lokakuussa tai sitten maaliskuussa ja varaa yöpymispaikka. Reissussa menee helposti pelkkiin matkoihin semmoiset 4 tuntia edestakaisin ilman pysähtymisiä. Lanjaronissa on kolmen veden lähde. Pampaneirassa 7 veden lähde. Ainakin pari vuotta sitten rannikolta oli päivän valmismatkoja Alpujarakseen, tai parin päivän reissuja joissa oli Alpujarras ja Granada.

    Jos patikoimaan haluat Alpujaraksen alueelle, suosittelen omatoimimatkaa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
    Tilulilu Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.05.2012
    Kirjoituksia: 11
    Vastauksia: 130

    Andalusialaiset sitruunat, se oli kirjan nimi. Muistaakseni tuo Trevelezkin mainittiin siinä, jos oikein muistan niin porukka lähti juuri sinne myymään karitsoja – huonolla menestyksellä ja pakkasessa värjötellen.

    Lumi ei nyt, Willi, kuulosta lainkaan hyvältä 😉 Yritän vältellä sitä parhaani mukaan niin kauan kuin voin eli joulukuun puoliväliin asti. Eikä meillä ole täällä edes kylmän kelin vaatteita mukana. Täytyy tutustua tuohon Alpujarrasin alueeseen ja valita sieltä kohde, joka on lumivyöhykettä matalammalla. Hyvä tietää, että matkat sinne vievät useita tunteja, joten yöpyminen on varmaan paikallaan. Tänks!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
    Lumenluoja Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489
    Willi kirjoitti:

    Itse tykkään käydä Trevelezissä, mutta sinne matka kestää pelkästään Granadasta 1,5-2 tuntia. Maisemat ovat mitä mainioimpia. Trevelezistä saa omasta mielestäni yksiä parhaimpia ilmakuivattuja kinkkuja. Makuasioista ei passaa kinastella, mutta kinkut tuolta on olleet omaan makuun mitä parhaimpia, ja sieltä käynkin hakemassa jouluksi kinkun.

    herkkusuuna kysyisin, että miten tuota ylijäävää pintarasvaa voisi käyttää? Kastikkeeseen vai oko liian suolaista?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Willi
    Willi Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.01.2007
    Kirjoituksia: 28
    Vastauksia: 792

    Ite oon käyttäny tuota ylijäänyttä pintarasvaa ruuanlaitossa eikä oo ollu liian suolasta ollenkaan.Niin kastikkeissa kuin kalamuhennoksissakin. Silloin kun oon käyttäny tuota pintarasvaa, ei muita rasvoja oo tarvinnu käyttää.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
    Lumenluoja Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489

    Willi. Perunoita kun paistelee tuossa rsvassa osaksi, niin alkaa kalorit olemaan kohillaan. Ajattelin lisäksi kokeilla ihan perinteistä suomalaista kaalilaatikkoa ja laittaa tuota raswaa ja käyttää kinkkua vähän pekonin korvikkeena.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Willi
    Willi Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.01.2007
    Kirjoituksia: 28
    Vastauksia: 792

    Toimii täydellisesti.

    Myös kalamuhennokseksa jos kuullotat sipulit tuo ylijäämän kanssa toimii mainiosti. Ja samoin pekonin korvikkeena toimii loistavasti. On tullu koettua useaan otteeseen.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Willihän sen jo kertoikin ,mutta mä käytän serranoa samaan tapaan kuin suomessa käytetään pekonia.
    Pyttipannussa, munakkaissa, murekkeen täytteenä, lopputuloksena maukkaampi sapuska. Ja jos murekkeeseen täräyttää vielä vähän (tai enemmänkin) sinihomejuustoa, aina vain paranee.
    Meillä ei vaan sitten enää putoa miniälle, ja vaimo ei taas pidä serranosta.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.