Alkujeesiä vähän tartteis Espanjan muuttoon.

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Alkujeesiä vähän tartteis Espanjan muuttoon.

Merkitty: ,

 • Tämä aihe sisältää 7 vastaukset, 5 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 vuotta sitten fang toimesta.
Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Miepäsevaan
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.09.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Alkaa vähän tämä Suomen ilmapiiri ahdistamaan, ja niinpä mie oonkin ajatellut muuttaa pois täältä. Tosiaankin Espanjaan mieli halajaisi. Kysymyksiä pukkaisi jonkinmoinen litania, eipä kai niin tyhmiä kyssäreitä olekaan, ettei kannattaisi kysyä. Oletetaampa, että saisin asunnon Espanjasta ( En niin edes vielä tiedä mistä sieltä, mutta jostakin ) Asun vuokrakämpässä tällä hetkellä, joten muutto on kovin helppo, varsinkaan, kun en omista juuri yhtään mitään 🙂 Mut juu raksan hommia mie teen, ja niitä tekisin Espanjassakin, jos vaan niitä saan jostakin, josta pukkaakin nyt sitten aasinsiltaa, mikäli en töitä löydäkään. Onko minulla mahdollisuus Espanjassa jonkinlaiseen työttömyyskorvaukseen ? tai jonkinlaiseen sosiaalietuuteen, asumistukeen, tai vastaaviin käytäntöihin, joita täällä Suomessa on ? Muuttaisin siis toki vuokra-asuntoon Espanjassa, säästössä miulla on jokin ehkä 3000 Euroa. Alkuun siis varmaan pääsisi hyvinkin, mutta juuri näitä perustietoja kyselisin, mitä siis etuuksia on mahis saaha työttömänä. Tietenkään en pyri mihinkään työnvieroksuntaan, mutta jos vaikka alkuun ei olekaan työtä. Oisin muute iha hitoksee kiitollinen, jos joku vähän auttaisi näissä asioissa 🙂

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Toisesta EU-maasta on ainakin tähän asti saanut hakea kolme kuukautta työtä korvauksella. Mene paikalliseen työvoimatoimistoon Suomessa ja kysy ohjeita.

  Espanjan rakennuksilla tarjottava palkka tuskin houkuttelee pitempään jäämäänkään. Otat vain sen verran matkatavaraa mukaan, että saat sen mukaan lentokoneen matkustamoon, kun kolmen kuukauden päästä istut paluumatkalla.

  LINKKI

  Miepäsevaan
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.09.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Kiitos, kiitos. Tuota käytäntöä käyn kysymässä paikallisessa TE-toimistossa enemmän. Tarkoitus olisi ihan pysyvästi muuttaa Espanjaan. Taitaa joo olla raksan palkat Espanjassa melko pieniä, mutta kyseessä oiskin enemmän maisemanvaihdos, kuin taas alkaa tahkoomaan massia. Aivan matkatavaroiksi ei juuri mitään tulisikaan, mutta joo tarkoitus olisi tosiaan muuttaa pysyvästi, siksi vähän kyselinkin, entäpä jos ei työtä olekaan kokoaikaa, niin miten toimii Espanjassa sosiaalietuudet, työttömyysrahat yms. Mihinkään liittoon en kuulu. Vaan hyvää tietoutta siulta. Kiittelen paljon, kaikki info on kovinkin tervetullutta 🙂

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Et valitettavasti ole oikeutettu tyottomyyskorvauksiin, tyottomyysavustukseen, terveydenhoitoon etka myoskaa minkaan tyyppisiin sosiaaliavustuksiin.

  Ja jos ei sinulla ole toimeentuloa ja kattavaa sairasvakuutusta et voi hakea Eurooppalaisen Oleskeluoikeus todistusta eli residenssia.

  Ainut tie taalla asumiseen on tyon kautta ja varsinkin rakennusalan tyot ovat vahissa ja kielta taitamattomalle vielakin vahemmissa.

  Alussa ei koskaa loydy ne halvimmat asumispaikat eli varautua pitaa etta ”helpolla” voi paasta ylihintaisiin loma-asuntoihin mutta ilman vakituisia tuloja halvemmat pitkáaikaiset asunnot on kiven alla.

  Hatatilanteessa ei auta Suomen konsuli eika paikallinen sosiaalihuolto. Valitettavasti on nain.

  LINKKI

  Miepäsevaan
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.09.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Kiitos. Nyt on hyvä ja täydentävä vastaus. Juuri noita tietoja vailla olinkin. Eli on siis saatava työpaikka tosiaankin, samoin myös asunto. Käytän sen TE-toimiston 3kk työllistyminen EU-maissa kortin tähän saumaan. Jostainhan se on lähdettävä vaan liikkeelle, muuten täällä Suomessa saakin olla hamaan tappiin asti. Tosiaan joo paljon kiitoksia todella hyvästä vastauksesta siulle 🙂

  LINKKI

  marbellanmaleksija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Riippuen iästä, olemuksesta ja tiedosta kaiken maailman puhelinhommia pitäs löytyä espanjasta aika helposti. Siis jos vaan maisemanvaihdos innostaa.

  LINKKI

  Miepäsevaan
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.09.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Kiitos. kiitos. Olen joo päässytkin vähän siihen käsitykseen, että puhelinhommia on. Maisemanvaihdos todellakin kiinostaa, ja sinäänsä ihan sama, mitä tekisi työkseensä. Täytyykin alkaa bongaamaan puhelinmyyjän duuneja Espanjasta, tuskimpa se mitään koulutuksiaan niin huutaa 🙂

  LINKKI

  fang
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 75
Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.