Alicante

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Alicante

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  heidi75
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.11.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  Hei

  Meillä saattaa olla muutto Alicanteen avomiehen työn perässä ja nyt haluaisinkin kuulla kaikenlaisia kokemuksia kaupungista sekä ylipäätään elämästä Espanjassa. Sekä hyvät että huonot puolet ovat tervetulleita. Lapsia meillä ei vielä ole mutta suunnitelmissa kyllä eli jos jollakin on kokemusta raskausajasta/synnytyksestä niin kuulen niitäkin mielelläni.

  Heidi

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Ainakin Mira on kertonut raskaus/lapsensaamisajasta Espanjassa.

  Käytä Orkin Hakua – sieltä löytyy. 🙂

  LINKKI

  ariari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 55

  Itse olin viimevuonna joulukuu-maaliskuu välisen ajan Alicantessa. Aika sujui hyvin ja kaupugissa riittää kaikenlaista katseltavaa. Minä kyllä viihdyin hyvin, koska olen sellainen erakko-luonne tyyppi ja tulen itsekseni toimeen. Alicantessa ei juurikaan suomalaisiin törmää eikä muunmaalaisiinkaan turisteihin. Hyvä homma sinänsä, mutta jos ei espanja taivu, joutuu asioita selittelemään elekielellä. Englannin kielitaitoa ei juurikaan paikallisilta löydy jakun joku osaava löytyy, on osaaminen aikas heikkoa ja asioiden selvittely vaikeaa. Puutteellinen kielitaito, joko heillä tai ehkä suuremmassa määrin minulla (en osaa espanjaa) aiheutti sen, että saatoin olla 2-4 päivää puhumatta kenenkään kanssa.
  Nyt olen Torreveijassa ja täällä kyllä sillä omalla ontuvalla englannilla pärjään. Täällä nyt olen seuraavat 5 kuukautta eteenpäin, yhden kuukauden jo oltuani täällä.
  Alicante on ihan ok paikka, jos tuosta pikku kielitaito ongelmasta selviää.

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Alicante on siis espanjalainen kaupunki. Hienoa! Sinne! 🙂

  Eiks oo edes venäläisiä 😕

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Suoratukka kysyi:
  ”Eiks oo edes venäläisiä ”

  Keskimäärin Alicantessa liikkuvat venäläiset ovat keskiluokkaista, maksukykyistä väkeä. Aivan kuin Helsingin Stokkalla.

  Mikä parasta, Alicantessa on tuskin nimeksikään suomalaisia, joille kiinalainen ravintola merkitsee gourmetin huippua ja jotka intoilevat, miten nopeasti on taas kaahattu Euroopan halki omassa autossa nukkuen rekkojen välissä
  Kirkot ulkoa, kapakat sisältä, nääs, on suomipojan tunnuslause. Mutta onneksi he useimmiten suuntaavat Aurinkorannikolle.

  Eli tervetuloa Alicanteen. Suoratukka.

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Ihan mukava olisi tutustua Alicanteen jonain päivänä.
  Siinä samallahan menisi Torrevieja. 🙂
  Ja Elche, jonne olen jo pitkään halunnut päästä.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  Elchessä palmujen lisäksi tyttöjen paratiisi

  Eldassa n 30 km Alicantesta toinen kiva paikka

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Huijui! Tuollahan menee koko päivä. 😉

  Hyviä linkkejä Alicanteen muuttavallekkin.

  LINKKI

  Zirinpito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.05.2008
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 54

  Hei Heidi

  En tiedä oikein minkälaisia kokemuksia haluaisit kuulla, mutta itse asuin siellä kolmisen vuotta että kokemusta kyllä löytyy vähän sieltä sun täältä saralta..tosin ei kyllä raskausajalta/synnytyksestä.

  Kun aloin miettimällä miettimään kaupungin hyviä puolia, ajattelin että no jopas on, ei niitä olekaan niin vain helppo sanoa. Mutta mainitsen nyt asioita mistä itse pidin. Pidin esimerkiksi juuri siitä että en siellä juurikaan suomalaisiin törmännyt, muita ulkomaalaisia alueelta kylläkin löytyy paljonkin, mutta kaupunki ei ole ns. turistirysä.

  Välimatkat ovat sopivat kaupungissa liikkumiseen ja julkiset kulkuneuvot toimivat. Alicantesta on hyvät juna/linkki/lentoyhteydet muualle espanjaan/eurooppaan.

  Kaupungista löytyy kivoja kuntosaleja, leffateattereita (pieniä,suuria ym.), ostoskeskuksia (Itse tykkäsin eniten Plaza Mar keskuksesta, löytyy kaikki tarvittava ainakin itselleni) ym.pikkuputiikkeja. Toisaalta jos on himoshoppaaja niin Alicanten kaupat käy kyllä äkkiä tutuksi :)Markkinoilta saa marjat,hedelmät vihannekset huomattavasti edullisemmin kuin marketista. Kaupungissa on paljon yleisiä juhlapäiviä ja asuinkorttelista riippuen ties mitä kissanristiäisiä, mutta ehkä isoimmat näistä nyt ovat kesällä järjestettävät Hogueras juhlat. Näitä sitten juhlitaan yötäpäivää ja viikkotolkulla että kuka sitten tykkää ja kuka ei..mutta tapahtumaa on ainakin jokalähtöön itsekullekin. Ravintoloita on tosiaan muitakin kuin kiinalaisia, ruoka ja viinien valikoima on itselläni ehdottomasti plussalistalla, tosin hyvä palvelu ei aina tule automaattisesti mukana:( Terveyspalvelut toimivat hyvin, mutta miinuslistalle tulevat kalliit yksityiset hammaslääkäripalvelut, joten suosittelen hampaitten huoltoa ennen muuttoa. Nähtävää kaupungissa on kohtalaisesti, muutamia mainitsemisen arvoisia museoita, gallerioita, teattereita, Castillo de Santa Barbara, rantoja (itse en pidä kaupungin Postiguet rannasta, (liian paljon ihmisiä ja seisova likainen vesi), suosin San Juanin rantaa ja Urbanovaa.

  Kaupungista löytyy myös koulutustarpeisiin niin pienille kuin isoillekin kansainvälistä koulutusta. On yliopistoa, yksityisiä ja julkisia oppilaitoksia, New York Film academy etc. Itse kävin ainoastaan espanjan kursseilla Giner de los Rios koululla (Plaza Mar ostoskeskusta vastapäätä) hintaan 12€/5kk. (Kursseja on 3 eri tasoa)

  Ihmiset ovat mukavia, kaupungissa todellakin puhutaan hyvin vähän englantia ja siksi on erityiset tärkeää että myös te osaisitte tai opiskelisitte mahdollisimman nopeasti kielen. On teistä itsestä kiinni miten pärjäätte ja minkälaisia suhteita saatte luotua, positiivisuus ja avoimuus kaiken a ja o.

  Miinuspuolena mainitsen seuraavat:
  *Vähäinen vesisade,
  *Asuntojen kylmyys (Erityisen tärkeää asuntoa valkatessa ottaa huomioon lämmitys), Talvella on kylmä!
  *Vehreyteen tottuneena Alicante valitettavasti on aika kuiva ja harmaa muutamaa puistoa ja asuinaluetteiden allasalueita lukuunottamatta.
  *Työtilanne on huono, paljon töitä ja vähän palkkaa (Tämäkin tietysti riippuu alasta) (Verotus kuitenkin on kevyempi)

  Eiköhän näillä päästä ainakin keskustelussa alkuun, yritän muistaa käydä täällä vielä vaikka olen palannut Suomeen asumaan.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.