Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Kokemuspankki › Alicante joukukuussa?
- Tämä aihe sisältää 14 vastaukset, 10 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 9 vuotta, 2 kuukautta sitten
lapinkoira toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Hei!
Olemme tulossa tutstumaan Espanjan menoon ensimmäsitä kertaa, ajatuksena jos joskus asuisimme siellä pidempään. Lentomme on Alicanteen ja mietimme, minne suuntaan kannattaisi pienten lasten kanssa suunnata joulukuussa, jotta saisimme lomailla ja nautiskella lasten ehdoilla jonkun viikon. Mutta onko missään päin joulukuussa lämmintä ja jotain aktiviteettia, vai onko vain sumua ja sadetta? Mistä päin kannattaisi vuokrata asunto? Onko muita vinkkejä lasten kanssa ajelukohteisiin? Kiitos!Joulukuussa ei niin kovin lämmintä ole. Esim. Torreviejassa keskilämpö n.13. Yöllä voi olla jopa lähellä nollaa.Päivisin jotain 18-20(23). Sade määrä aika alhainen/kk. Torreviejan ympäristössä hienoja paikkoja.Upeita rantoja, joskin vähän viileä vesi joulukuussa.Voin suositella välittäjää rantuu.fi Siellä on hyvät sivut muutenkin kaikkine tietoineen. Hakevat teidät Alicanten kentältä. Kannattaa katsoa,että asunnon suunta on etelään.
Esim. Malagan seuduilla olisi lämpimämpää silloin. En itse ainakaan menisi Alicanteen
Onko koiratalolla omakohtaista kokemusta noista Malagan ja Alicanten lämpötilaeroista? Olitko esim. viime talvena sekä Malagan että Alicanten seuduilla? Tunnustat varmaan, että Malagan seudulla vihmoi ja tuuli vinkui aivan riittävästi. Yleensäkin Costa del Vientolla tuulee enemmän kuin Alicanten seudulla Välimeren puolella. Tilastoista ei lämpötilaeroja juuri saa.
Kyllä löytyi aivan selvät tilastolliset erot vuositasolla mitattuna.Tietysti voi lyhyellä esim, viikkotasolla olla poikkeamia puolin toisin
koiratalo kirjoitti:Tietysti voi lyhyellä esim, viikkotasolla olla poikkeamia puolin toisin
En tilastollisiin eroihin ota kantaa, mutta viikon-parin kelit on tuurista kiinni. Sama viikko joulukuussa on vietetty ensin järjettömässä myräkässä toppatakkia kaipaillen ja seuraavana vuonna shortseissa ja t-paidassa. Alicantessa siis. Ja tuo jälkimmäinen oli erikoinen poikkeus mun mielestä, keskiarvoisesti siellä ei shortseissa muut kuin britit pärjää.
Costa Blanca varsinkin Alicantesta etelään Cartagenaan asti on kuivempaa aluetta kuin Costa del Sol. Talvella usein tuulee, mutta aurinko paistaa. Tuulipuku tai kevyt toppatakki on poikaa. Rantakaistaleella ei päivälämpötila yleensä laske alle + 10 asteen. Yöllä saattaa olla viitisenkin astetta kylmempää sydäntalvella.
Alicantesta pohjoiseen (Denia, Altea, Alfaz de Pi) on vuorista aluetta, ja korkealla lämpötilatkin ovat talvella alhaisempia ja kesällä hehkuvan kuumia.
Kuka viihtyy Suomessa talvet , kuka C.Blancalla , kuka C.del Solilla. Kun katselee säätilastoja saa tilastotietoa. Tahtoo sanoa keskiarvosäästä jonkinlaisen kuvan. Malagan lämmöt taidetaan mitata lentokentällä ja sinne on meiltä 30 km. Ja mä olen ollut Malagassa 0 asteessa kun lätäköt oli jäässä. Täällä meillä ei ole ollut ikinä lähelläkään.
Täällä on ollut puhetta ennenkin mikroilmastosta. Eli kohtuullisen paikallisesta säästä. Täällä meillä sää voi olla aivan toinen Mijas Costalla Farolla kuin Fugen rantapaseolla. Välimatkaa 5 km. Vielä enemmän sää voi vaihdella Faron ja Marbellan välillä. Välimatkaa siinä 25 km. Kun meillä vielä paistaa siellä hyvin usein sataa. Nimimerkki kokemusta on.
Asiasta neljänteen , kojo mainitsee järkyttävän kylmän kymmenen asteen päivälämpötilan. Kyllä mulla semmoinen kutina on ettei täällä juuri alle 15:sta asteen mennä. Ja yöllä mennään kylmimmillään 7-10 asteessa.
Tämä meidän pihalla ja meidän mittareilla. Meri on kyllä hyvin lähellä ja sehän tasaa lämpötiloja. Eikä olla ylhäällä eikä ihan meren tasossakaan.
Mutta yksi asia on varma . Jos ajattelisi Suomea kodiksi, niin hyvin voi käyttää klisettä, kyllä tää kotiolot voittaa.santiago:
” kojo mainitsee järkyttävän kylmän kymmenen asteen päivälämpötilan. Kyllä mulla semmoinen kutina on ettei täällä juuri alle 15:sta asteen mennä. Ja yöllä mennään kylmimmillään 7-10 asteessa.”Taisi kohdata kaksi liioittelijaa, toinen ylöspäin, toinen alaspäin.
Ainoa, jota väitän tosissani, on että Costa Blanca on kuivempi alue kuin ”Aurinko”rannikko.
Anteeksi, että kysyn ja tarkoitukseni ei ole loukata. Mutta miká viehätys Torreviejan seudussa on? Olen käynyt siellá kerran, kesállä ja hyvän säán aikaan ja minusta siellä oli vain uudehko kaupunki täynná korkeita kerrostaloja ja sen halki menee iso autotie. Ja toisella puolella meri ja toisella puolella suolajárvi ja tasaista puoliaavikkoa. Ei laaksoa ei kukkulaa, ei sen vertaa metsäá tai luontoa, että lintu laulupuun löytäisi.
Kertokaa paikkakuntalaiset.
Tsori munkin puolesta , mutta olisiko selitys se , että tuon kaiken Vanhantytön luetteleman saa HALVALLA.
Torreviejan seutu ei iskekään suomalaiseen makuun. Siksi täällä on niin vähän suomalaisia verrattuna muihin pohjoismaalaisiin. Kiitos siitä.
Toinen hyvä puoli on, ettei täällä ole liiemmälti hotelleja viikkomatkalaisille, joten halvan viinan perässä brititkin joutuvat menemään Benidormiin. Kiitos siitäkin.
kojo kirjoitti:Torreviejan seutu ei iskekään suomalaiseen makuun. Siksi täällä on niin vähän suomalaisia verrattuna muihin pohjoismaalaisiin. Kiitos siitä.
Toinen hyvä puoli on, ettei täällä ole liiemmälti hotelleja viikkomatkalaisille, joten halvan viinan perässä brititkin joutuvat menemään Benidormiin. Kiitos siitäkin.
+1
8)Googleta, ”Napsu maailman sää”. Voit katsoa pitkäaisien säätilastojen lämpötiloja ja sademääriä, haluamistasi
paikoista. Minä katsoin juuri ja hämmästyin sademäärien eroja eri osissa Espanjaa. Esimerkiksi Toreeviejan ja Fuengirolan sademäärissä on todella iso ero talvikuukausina.
Torrevieja marraskuu 41,4mm ja Fuengirola 144,4mm. Joulukuu Torrevieja 28,6mm ja Fuengirola
130,5mm. Tammikuu Torrevieja 24,1mm ja Fuengirola 116,5mm. Helmikuu Torrevieja 27,0mm ja Fuengirola 103,8mm.
Huhtikuu Torrevieja 38,3mm ja Fuengirola 65,4mm.
Näin suuri sademäärän ero ei voi olla vaikuttamatta viihtyvyyteen. Aurinkopäivien lukumäärä on varmasti eräs syy Torreviejan suosioon.
Ero sademäärässä johtuu ja selittyy varmastikin sillä, että Torreviejassa vuoret ovat kaukana sisämaassa ja alue on tasaista sitrushedelmien viljelyaluetta.
Napsu maailman sää, käyttää National climatic data centerin tilastoja tietojensa lähteenä.Juuri noitten sademäärien vuoksi mekin mennään Torreviejan ympäristöön. Itse kaupunki tosi tylsä,ruma ym. Onhan siellä tosin Suomi-seura.Mutta kahdenkymmenen km.säteellä tosi hienoja kyliä rannikolla ja sisämaassa.Kokemuksesta sanon,että lämpimämpi talvikuukausina kuin Malagan ympäristö.
Eipä siis mikään ihme noilla sademäärillä,että costa del solia sanotaan räntärannikoksi.- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.