Alertcops-sovellus – isoveli vai suojelusenkeli?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Alertcops-sovellus – isoveli vai suojelusenkeli?

 • Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 vuotta sitten Rekki toimesta.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Asensin omaan kännyyni poliisien kovasti mainostaman Alertcops-sovelluksen (kts video https://www.youtube.com/watch?v=bPE_ZQhcdo4 ) vähän kaksijakoisin ajatuksin. Onko kyseessä kansallinen isoveli, joka valvoo ihmisten liikkeitä (tai voiko siitä tulla sellainen esim yleisen turvallisuustilanteen muuttuessa) vaiko suojelusenkeli, joka auttaa tilanteessa kuin tilanteessa, kun ei itse oikein tiedä, mitä tehdä ja mihin ottaa yhteyttä yllättävässä tilanteessa, missä tarkalleen ottaen on jne.  Olisi kiva kuulla mietteitä tällaisten sovellusten uhista ja mahdollisuuksista. Itse ajattelen ensisijaisesti perheen nuoria, jotka liikkuvat usein öiseen aikaan;  jos vaikka kauhuleffatyyliin yksinäisellä kujalla huomaa jonkun seuraavan uhkaavasti, voi avata linjan jollekulle, joka tietää missä olet ja mitä on meneillään. Toki sovellus tuo turvaa monen monituiseen muuhunkin tilanteeseen, mutta minkä verran haluaa luopua yksityisyydestään turvallisuuden hyväksi?

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Omassa ja vaimon kännyssä laitettiin Alertcopsit. Sijainti on pois päältä, useimmin myös mobiilidata. Parilla napuksella  ne saa päälle, jos tarvitsee apua tuohon Alertcopsiin.

  En usko, että Espanjan isoveli vahtisi meitä, joka kai? vähensi jo v. 1975.   😉

  Minulle kännyn sijainnin pois päällä oleva nappi on vain syynä <span style=”line-height: 1.5em;”>Googlen ja Facebookin+muiden vastaavien kiinnostus minun liikkeisiini, </span>

   

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.