ALE Aurinkorannikolla

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 48)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä NääSNääS
  NääSNääS Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.12.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 153

  Espanjassa asuntojen hinnat ovat viime vuoden kuluessa kääntyneet laskuun ja näyttää siltä, että asuntojen ”ale” tulee vielä jatkumaan. Laskun huipun arvellaan tulevan ensi vuoden aikana.

  Näin kirjoittaa Taloussanomat:

  http://www.taloussanomat.fi/sivu.php?page_id=12&news_id=200821564&rss=13

  http://www.taloussanomat.fi/sivu.php?page_id=12&news_id=200821492&rss=13

  Pitäneekö lähteä kaupoille?

  T 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kannattaa tsekata vanha keskustelu,asuntomarkkinoilla lama,löytyy haulla.Kyllä tää tilanne oli näkyvissä jo aikoja sitten.Pitää muistaa että välittäjät aina vetää kotiinpäin ,ja jos ne puhuu 20%:sta niin se on minimiluku.Tosi ostaja kenellä on fyrkat lyödä tiskiin voi tehdä hyvät kaupat ja arvioin että tilanne ostajan kannalta vielä paranee n.1-2v.Se myös pitää paikkansa ,että hyvät kohteet säilyttävät arvonsa paremmin ja tyypit jotka hannaa ja miettii ja pihistää jäävät nuolemaan näppejään,eli pitää olla valmiutta arvioimaan kohteen oikea hinta jos se muuten tuntuu täydelliseltä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arkteko
  arkteko Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.04.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 109

  Espanjan etelä-rannikolla näyttää olevan todellinen asuntokupla! Käytiin siellä kesällä kiertelemässä – tilanne näytti oudommalta kuin USA:ssa konsanaan. Kolmiosta kuin kolmiosta pyydettiin noin 300.000 €!!!!!!! Jos taasen ostaisi omakotitalon esim. Mijasista tai Benalmadenasta (meistä mukavia alueita), joutuisi nykyiseen kotiimme verraten maksamaan 1,5 – 2,5 milj €. En millään voi ymmärtää, miten britit ovat voineet onnistua tuossa hintahississä – mutta eihän se hullu ole joka pyytää; hullu on joka maksaa!

  Uskon hyvin, että em. hinnoista tullaan roimasti alas: ”IMF ja OECD ovat arvioineet, että Espanjan asunnot ovat edelleen 20–30 prosenttia yliarvostettuja”. Tuohan tarkoittaa, että 1,5 milj €:n asunnon saisi 500.000 € halvemmalla – eli odottaminen kannattaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Kyllä, hinnat ovat tullet melkoisesti alas!
  Ilman rahoitusta ostava löytää nyt hyviä ”pakkomyytäviä” kohteita. Lamahan ei jatku ikuisesti……

  Myös vuokraajien kannattaa huomioida tämä. Nyt ei enää makseta 2-3 makuuuhuoneen asunnosta semmoisia vuokria kuin ennen. Yli 700€/kk 3mh asunnosta alkaa olla kova hinta vaikka olisi miten hieno ja miten varusteltu tahansa. 2mh asunnoista maksetaan nyt noin 500€ kun hintapyynnöt oli vuosi sitten keskimäärin 600-700€!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä NääSNääS
  NääSNääS Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.12.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 153

  Totta!
  Ymmärtääkseni tämä toimisi niin, että koska ei kannata myydä laitetaan vuokralle.
  Toki silloin kun asunnosta ei ole enää itselle pääomakuluja, vuokrassakin on mahdollisuus ns.tinkiä.

  Kuinkas tähän iskee se lause ”ihmisen ahneudesta”…

  Toisilla saattaa tietenkin käydä niinkinpäin, että on pakko laittaa vuokralle ja pääomakulut ovat valtaisit, jota ei edes saatava vuokratulo peitä. Silloin kait voisi sanoa, että ollaan tosi lirissä.

  Jos on tehnyt pitkän vuokrasopimussuhteen, oletettavasti vaikka 5 vuotta,
  mitenkähän vuokrasta voisi neuvotella uudelleen kun ollaan tilanteessa että vuokrataso on olennaisesti laskenut. Onko Espanjassa mitään ”vuokralaissuojalakia”?

  T 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mille
  mille Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  En jaksa enää monistaa tähän jo aiemmin kertomiani faktoja Espanjan asuntokaupan tilanteesta. Totean vain lyhyesti, että köyhät ostaa hölmöyksissään kaltaistensa kanssa kilvan ja kun ns. lama koittaa, niin voivottelu alkaa. Se heille suotakoon.

  Espanjassa on viime vuosina rakennettu asuntoja enemmän vuosittain kuin yhteensä Saksassa, Ranskassa ja Britanniassa. Ei liene vaadittu liikaa Mensan pisteitä, jos huomaa asuntojen olevan yliarvostettuja. Kyllä, nyt tarkkavainen lukija huomaa näitä alle sadan pinnan ihmisiä olleen tungokseen asti täällä asuntokaupoilla viimeisenä viitenä vuotena.

  Tässä faktaa hinnoista:

  http://www.fotocasa.es/indice-inmobiliario__fotocasa.aspx

  Aluelliset erot ovat suuria, esim. Sevillassa hinnat ovat nousseet viimeisellä vuosikolmanneksella lähes 8 %.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä partidaeva
  partidaeva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2008
  Kirjoituksia: 56
  Vastauksia: 223

  olen seurannut kiinteistomarkkinoita monta vuotta. Jos haluaa talonsa turistialueelta saa myos pulittaa enemman, mutta jos haluaa talonsa espanjalaiskylasta, maksaa vahemman. Meidan naapurissa on pari omakotitaloa myytavana, molemmat alle 400.000 euroa. Uusia.
  Ostimme uuden oman talon pari vuotta sitten kaikkein kallimpana aikana, mutta ei turistialueelta. Hinta oli 370.000. Rantaan matkaa 13 km.

  nain kirjoittaaa Eva Emo

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä NääSNääS
  NääSNääS Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.12.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 153

  Voihan asiat ajatella myös toisin:

  http://www.taloussanomat.fi/sivu.php?page_id=12&news_id=200821659&rss=13

  Tervetuloa!

  T 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Partidaeva kirjoittaa:
  ”jos haluaa talonsa espanjalaiskylasta, maksaa vahemman. Meidan naapurissa on pari omakotitaloa myytavana, molemmat alle 400.000 euroa. Uusia.
  Ostimme uuden oman talon pari vuotta sitten kaikkein kallimpana aikana, mutta ei turistialueelta. Hinta oli 370.000. Rantaan matkaa 13 km. ”

  Mistä espanjalaiskylästä noin kalliita taloja löytyy? Aivan pohjoisestako?

  Pitää muistaa täkäläinen rakentamisen laatu ja sen mukanaan tuleva hintahyöty. Talojen ei tarvitse olla talven varalle lämpöeristettyjä, ja huoneiden välinen äänieristys on yleensä nollaluokkaa. Taloihin ei johdeta kaukolämpöä, vaan jokainen hankkii lämpöpumppunsa itse ja maksaa sen sähkölaskussa.

  Kannattaa näköjään todella pidätellä ostointoaan vielä ainakin vuoden verran. Espanjan talouden pohjan pitäisi ministeritason ennusteen mukaan näkyä vasta vuonna 2009.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arkteko
  arkteko Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.04.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 109

  Jos Suomessa rakennuttaa talon (me 2003), niin 400.000 €:lla saa tosi komeaa jälkeä! Nyt kun vertaa tilannetta Etelä-Espanjaan, siellä olevissa uusissa taloissa rakennuskustannukset eivät ole em. kalliimmat – päinvastoin (maksaa ne tontit Suomessakin). Mutta Espanjassa rakennuskustannuksiltaan 400.000 €:n talosta pyydetään 3-kertainen hinta – eli ongelma on todella olemassa. Empä usko myöskään, että hintojen tippuminen ihan pian pysähtyy.

  Jäädään katteleen kenelle se ”Musta-Pekka” jää käteen!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kojolle semmoista infoa ,ilman mitään vastuuta ja velvoitteita,että meidän urbanisaatiossa villat eli omakotitalot seilaa 150 000-700 00€ välillä,+-250 000€:lla saa jo ihan kohtuullisessa kunnossa olevan keskikokoisen talon.Mitään ylärajaahan ei hinnoilla tietenkään ole ,eikä ihmisten vaatimustasollakaan(suuruudenhulluudella).Siihen mitä mökit suomessa maksaa(toiselle kirjoittajalle) ei ehkä kannata suoraan vertailla,suomessa mä nään naapuritalon seinän ikkunasta ,ja asun aika arvostetulla paikalla,espanjassa mä kattelen tessulta välimerta ja jos ei mulkut olis rakentaneet taloa eteen näkyis Gibbiskin,bonuksena kirkkaalla kelillä näkyy afrikka.Semmoisesta moni sitten on valmis maksamaan.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mille
  mille Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Aikoinaan Hesarissa oli juttusarja, jossa toimittaja osti jostain Suomen Lapista halvan tontin. Siellä on varmaan kivaa kesällä hyttysten/mäkäräisten kera ja talvella kaivaitua lumeen lämmittelemään.

  Luulen valtaosalla ulkolaisista Espanjassa asuvilla olevan päämotiivi ilmasto. Aika monet ovat täällä Huelvassakin valmiit maksamaan huonostikin rakennetuista kämpistä, kun kuitenkin Huelvan ilmasto on Euroopan paras tilastollisesti:

  http://www.aemet.es/es/elclima/datosclimatologicos/valoresclimatologicos?l=4642E&k=and

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kris
  kris Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Enpä malta olla puuttumatta keskusteluun taas:

  Kun puhutaan hintojen laskusta niin noilla ”keskiarvoprosenteilla” ei ole paljon merkitystä, vaan sillä, minkä verran hinnat ovat muuttuneet sen tyyppisissä asunnoissa ja sen tyyppisillä alueilla, joista itsellä on halua ja mahdollisuutta ostaa. Niiden ennen miljoonan tai kahden arvoisten omakotitalojen hinnat ovat varmasti tippuneet tuon 20% ja enemmänkin, 1-2 makuuhuoneen asuntojen hinnat eivät varmaan niin paljon. Harva meistä miettii, että ostaisiko nyt sen huvilan jossa on tonttia ja puutarhaa vai pitäisikö kuitenkin ostaa yksiö kakkosasunnoksi. Halpoja Pacosin kaksiot ja kolmiot eivät ole minusta vieläkään.

  En sanoisi, että pienten asuntojen hinnat ovat romahtaneet – mutta ehkä romahtamaisillaan: Siitä olen samaa mieltä että ensi vuonna löytyy vielä parempia alehintoja, mutta nytkin kannattaa katsella. Kun eteen sattuu kohde, jossa myyjällä on kiire niin voi hyvinkin tehdä löytöjä jo nyt.

  Ja kyllä, rahahanat ovat nyt Espanjassa tiukalla, eikä ainoastaan koronnousun takia vaan siksi että pankeista on tullut kovin varovaisia. Mahdotonta lainan saaminen ei kuitenkaan ole, suomalaiset ovat ”luonnostaan” konservatiivesmpia velkaantumaan kuin mitä britit näyttävät olevan. Järkevällä velkaantumisasteella ja kohtuullisella vakuudella saa kyllä lainaa Espanjastakin.

  Ja vielä lopuksi: vaikka rannikolla asunkin niin aika paljon näistä munkin jutuista on oikeastaan aika mutu-tietoa. Tosiasia on nimittäin, että ei tuolla pankissa viime aikoina niin kovin montaa asuntokauppaa ole tullut läheltä seurattua, ainakaan siihen verrattuna, missä tahdissa mentiin vielä vuosi sitten.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä dreamer
  dreamer Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 58

  Aika paljon leijuu kysymysmerkkejä tällaisen turistin pään päällä, kun yrittää seurata ammattilaisten keskustelua.

  – Voiko joku selvittää kuinka Tuusulan ja Aurinkorannikkon tonttien hintoja voi vertailla? Hei ihan oikeesti!!!!
  (suomen kiinteistömarkkinat on maan (erittäin pienen) sisäisen kysynnän varassa, kun taas aurinkorannikolla on lähes yhtä paljon ulkomaalaisia kuin kotimaalaisiakin. Ja jo tämäkin foorumi kertoo, että kiinnostusta on kovasti tulevaisuudessakin. Plus kaikki muut asiat mitkä nyt yleisen markkinatalouden mukaan hintoihin vaikuttaa… hissi liikkuu koko ajan, vain suunta pitäisi pystyä ennakoimaan)

  – Taloihin ei vedetä kaukolämpöä… mistäköhän johtuu? Ei se kaukolämmön vetäminen sen enempää espanjassa maksaisi, jos sellainen verkko jo olisi olemassa… (toivottavasti kukaan ei korjaa, että sellainen on olemassa, sillä nyt seuraan omaa oletustani asiasta)

  – mensan pisteistä sen verran, että kirpaisee varmaan useammankin kohdalla (kenties itsenikin), mutta enemmän se kait kirpaisee niiden tavallisten nuorten espanjalaisten perheiden sydämmissä (olivat sitten viisaita tai ei), jotka korkojen nousun myötä lainoistaan ei selviä.

  – 400 000€ rakennutettu mökki suomessa vs. RAKENNUSKUSTANNUKSILTAAN samanhintainen villa Costalla ovat varmasti erihintaisia;) Jos siis olet talon tilannut hintaan 400 000, niin voit olla varma, että kustannukset siitä on ollut 200 000€ luokkaa… Sama tietty pätee epsanjaankin, meinaan raksoilla on sitten vähintään kolminkertainen Pablo-ryhmä verrattuna suomeen + se TONTTI. Alkaa tasaantumaan kummasti ne kustannukset. Ainoa ero pääpiirteittäin on laatu. SE voi olla parempaa suomessa (sähkö+lvi ainakin).

  – milloin sitten on oikea aika ostaa asunto? Silloin kun sitä kipeästi tarvitsee olisi vastaus, jos puhutaan perheen ainoasta asunnosta. Jos kyseessä on sijoitusasunto, niin sitten pitää miettiä vähän tarkemmin… Ne viimeiset 5 vuotta eivät välttämättä ole olleet yhtään hullumpia, jos asuntonsa on jo osannut myydä myös eteenpäin…

  – suhdanteethan vaihtelee kaiken aikaa ja espanjaan on virrannut rahaa muutenkin niin koti- kuin ulkomailtakin. Euroon muutoksen takia pimeät rahat piti saada jotenkin virallisiksi, punta oli vahva pitkään verrattuna euroon, venäjän uusrikkaat ja rikolliset ovat sijoittaneet espanjaan vallan pirusti rahaa… etc. Nämä asiat ovat kait tasaantuneet ja siten osaltaan vaikuttaneet tilanteeseen.

  – mikäs se kolmion hinta nykyään helsingissä mahtaa olla? Pääseekö alle 300 000€?

  No joo, anteeksi vain, kun kommentoin.

  Itse olin viittä vaille ostaa asunnon aurinkorannalta abt kolme vuotta sitten, onneksi en ostanut. Toisesta maasta kylläkin, jonne tuo hintojen putoaminen kanssa tuli, onneksi suuremman osan ehdin realisoimaan lähes oikeaan aikaan (vuoden myöhästyin huipusta). Osa on vielä omassa käytössä:(

  Minkä verran ylihintaisia asunnot ovat? Varmasti vielä sen 20%, ken tietää tarkalleen? Eiköhän markkinat sen ilmoita, kun hinnat on painunut tarpeeksi alas.

  Toivotaan kuitenkin, että hinnat vielä pikkasen putoaisi sillä itsellä on kova himo ostaa… Yritän vielä odottaa vuoden verran (mun tuurilla hinnat alkaa nouseen ennen ostopäätöstä tiätty, kun oon alle 100…)

  Bisneksen takia sitä en kuitenkaan tee, vaan ihan omaksi asunnokseni ajattelin ja silloin asiaan vaikuttaa muutkin tekijät kuin raha. Jos bisnestä nyt pitäisi asunnoilla saada aikaiseksi, suuntaisin katseeni esim. Romaniaan…

  Kaikille asuntoja ostaville ja myyville sekä tietenkin alan ammattilaisille toivotan kuitenkin aurinkoisia ilmoja sekä etelään, että pohjoiseen.

  Jos tämän päivän kauppa epäonnistuu, niin kenties huominen sitten jo onnistuukin…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Pikku vinkki ,tavallaan liittyen asuntojenkin hintojen laskuun.Nyt kun taloudelliset vaikeudet puskee päälle, niin samoin kuin asunnot,myös veneet ja esim.matkailu-ja ylellisyysautot menee myyntiin,ehkä ennen kämppiäkin.Suomessa ainakin venemarkkinoilla on kuulemma liike alaspäin ja nykyisillä polttoaineen hinnoilla alkaa kohta esim.isoruokaiset matkailuautot halpenemaan.Niin se meni viimeksikin -90 luvulla kun tehtiin isojakoa ja hoidettiin rahat oikeisiin taskuihin.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 48)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.