Älä tee kuten käsketään

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Kukkulankuningas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2013
  Kirjoituksia: 27
  Vastauksia: 119

  image

  Nyt sapettaa ja otsasta nousee elin jos toinen. Suomalainen rehellisyys ja tottelevaisuus kunniaan.

  Vuokrasin auton muutamaksi vuorokaudeksi. Jonkun verran espanjaa osaavana ja englantia fluenttina puhuvan osaan täällä asioida.  Pyysin neitiä tiskin takana kuitenkin toistamaan juuri kuulemani. ”Jätä auto lukitsematta, jotta kukaan ei iske ikkunaa sisään arvotavaroiden löytämisen toivossa.” Pyysi ottamaan arvotavarat mukaan. Tein kuten toivottiin.

  Joku sitten kävi yön aikana autossa. Ei sieltä olisi mitään saanut matkaan, mutta penkkejä oli tuhottu jollain terävällä. Autossa oli ehkä nukuttukin. Narkkarit?

  Tarinan lopun osaatte varmasti arvata. Omavastuuta penätään nyt minulta rikotuista penkeistä. Näin vain Espanjassa.

   

   

   

   

   

  LINKKI

  MiMadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649

  No jo on vuokraamon ohjeistukset ns. suolesta. Mitäköhän tapahtuisi jos ovet olisivat olleet lukossa ja ikkuna laitettu paskaksi? Menisi varmaan siinäkin tapauksessa sun piikkiin koska olet toiminut vuokraamon ohjeistuksen vastaisesti. Tuota vuokraamoa välttäisin viimeiseen asti. Mitenköhän esim. mun autovakuutuksen ehdoissa on sanottu ovien lukitsemisesta? En aio lukea mutta oletan että ovien on syytä olla lukossa jotta korvauksia yleensä voisi hakea.

  Perinteisesti on jätetty tyhjä hanskalokero auki merkiksi siitä ettei autoa kannata turhaan ”avata”.

  Kait sä voisit asian riitauttaa; sulla on toi foto osoittamassa että olet toiminut oikein (tai siis väärin mutta ohjeen mukaan). Mä sitäpaitsi luulen että lopulta voittaisit tämän keissin mutta ei taida kannattaa…siinä vain palaa aikaa ja rahaa sekä menee hermot useaan otteeseen. Voithan myös siitä vuokrasopimuksesta katsoa mitä siellä on (pienellä) präntätty. Se kuitenkin on pätevämpi paperi kuin tarra hanskalokerossa. Silti olen vakuuttunut siitä ettei siellä sopimuksessa ole mainintaa auton jättämistä lukitsematta.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Espanjassa aina(!) mustaa valkoiselle ja nimi alle joka asiasta joka vain viittaakin johonkin sopimukseen tai annettuun toimintamalliin. Suusanallisilla sopimuksilla, tai edes tarroilla, ei ole juridista painoarvoa, jos joku homma eskaloituu riita-asiaksi.

   

  LINKKI

  Inuit
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.10.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 6

  Espanjalaisten vuokraamojen toiminta on aika himmeää, vuokrahinnat on näennäisesti halpoja mutta sitten kun alkaa kaivamaan tietoja esim. vakuutuksien hinnoista niin monasti ainakin pienen auton viikkohinta tuplaantuu kepeästi ja tätä tietoa on paikoitellen vaikea onkia edes vuokraamon sivulta. Jos ei hallitse autonvuokrausslangia kunnolla tai sitten vuokraava henkilö puhuu vajavaista englantia niin hinnat saatetaan ilmoittaa ilman alveja jne… joten tarkkana saa olla.  Tietysti jos ei tarvitse vakuutuksia tai muita ylim. palveluita niin sitten tämä ei ole ongelma mutta luottokortilta varataan käsittämättömiä summia… omavastuu, tankkausmaksu, turvamaksu… jne.  Esim Europcarilla on vakuutukset hinnoiteltu aika suolaisesti…

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.