AirFinland supistaa rajusti

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma AirFinland supistaa rajusti

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  ConAnton
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.12.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 35

  No niin, tässä sitä sitten ollaan, voi olla kohta yksi vaihtoehto vähemmän…. 🙁
  Ainakin talven ajan….

  Air Finland aikoo lomauttaa yli puolet henkilökunnastaan
  Julkaistu: 11:16

  Jyri Raivio

  helsingin sanomat

  Suomalainen reitti- ja tilauslentoyhtiö Air Finland aloittaa maanantaina yt-neuvottelut jopa sadan lentävään henkilökuntaan kuuluvan työntekijänsä lomauttamisesta talvikauden ajaksi. Yhtiö aikoo myös panna kaksi kolmesta Boeing 757 -koneestaan seisomaan, nykynäkymin maalis- huhtikuulle saakka.

  Yksi jäljelle jäävä kone ja noin 70 työntekijää hoitavat talven mittaan yhtiön reittejä Espanjan Malagaan ja Alicanteen sekä joitakin tilauslentoja. Matkustajille tuotannon rankasta alasajosta ei yhtiön toimitusjohtajan Mika Heleniuksen mukaan koidu haittaa.

  Heleniuksen mukaan yksi suuri syy nykytilanteeseen löytyy viime keväältä. Tuolloin yhtiön lentäjät olivat lakossa, tosin vain yhden päivän ajan. Sekin vaikeutti Heleniuksen mukaan olennaisesti neuvotteluja matkanjärjestäjien kanssa talven tilauslentosarjoista. ”Lakko teki ison loven Air Finlandin tulokseen ja uskottavuuteen”, Helenius sanoi.

  Tähän saakka yhtiö on kannattanut kohtuullisen hyvin erittäin korkeista polttoaineen hinnoista huolimatta. Viime vuoden voitto oli kolme miljoonaa euroa ja tämän vuoden kolmelta ensimmäiseltä neljännekseltäkin tulosta tuli 1,8 miljoonaa.

  Nyt polttoaine ja samalla tuloksentekokyky on ratkaisevasti halventunut, mutta koneet pannaan seisomaan kysyntäongelmien vuoksi. Helenius uskoo tilanteen parantuvan ja lomautusten päättyvän maalis- huhtikuussa. Ensi kesä näyttää hänen mukaansa jopa hyvältä.

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Hyvä uutinen! Vain pakko voi ajaa positiivisiin uudistuksiin!

  Ahneella on paskainen loppu – viittaan sekä lakkoilevaan lentävään henkilökuntaan että ahtaisiin penkkiväleihin…. Odottelen vielä, koska metsäteollisuus menee jälleen lakkoon, jotta palkat nousisivat…..

  Mutta kyllä Mika Helenius voi myös katsoa peiliin eli on huono kauppamies ja ennen kaikkea ei viitsi/halua kuunnella asiakkaidensa toiveita.

  Mika, laita nyt vihdoinkin se tarjontasi kuntoon, jotta pitkäreisinenkin voi ostaa puljultasi matkalipun!

  Vähennä penkkejä tai minimissään internetvaraajan pitää pystyä varaamaan lippua tilattaessa myös kunnon pitkä paikka – nyt tarjoat tätä mahdollisuutta vain matkatoimiston kautta tilanneille ja kaiken lisäksi vielä veloitat aivan käsittämättömän ”internet varausmaksun 10€”!!!!!

  Nyt on oikea aika boikotoida Air Finlandia, jotta vihdoinkin heräävät!

  Mulle on ihan sama vaikka menisivät konkkaan, koska olen boikotoinnut heitä jo pitempään. Jos häipyvät markkinoilta, tilalle tulee joku parempi – huonommaksi on pahempi panna.

  LINKKI

  ConAnton
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.12.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 35

  Ehei – Herra Hot – olet yksin boikottisi kanssa. Nyt kaikki tukemaan pientä yritystä! Yrittäjyys ja pienetkin firmat kunniaan. ”Kuuma-kallet” boikotteineen ja uhoamisineen ovat vaaraksi toimivalle kilpailulle. Vaihtoehtoja tarvitaan – Yksilö on vapaa tekemään ratkaisunsa, ei tarvitse käyttää AirFinlandia, jos ei kinttujensa vuoksi kykene, mutta pitää antaa muille siihen kuitenkin mahdollisuus. Mitä se muille kuuluu – kansankiihottajat ovat aina niitä kaikkein vähän ajattelevia….

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Hah hah – vai että yhden päivän lakon takia Air Finland ei saanut diilejä matkatoimistojen kanssa – heh heh! Jo oli kaupat pienestä kiinni! Olisiko joku selkeä laatuetu (pidemmät penkkivälit) auttanut? Mutta Mika haluaa kilpailla vain hinnoilla…..

  Olen suorastaan ylpeä, kun ConAnton antoi meikäläiselle kansankiihottajan arvonimen, mutta haukkuminen vähän ajattelevaksi mietityttää…..??

  On se aikaisemminkin tullut selväksi, että ConAntonilla on intressejä Air Finlandissa tavalla tai toisella eli jatka sinä vain ahneen lentoyhtiön supportaamista – minä jatkan boikotointikehotusta kaikkien osapuolten hyväksi – jopa pätkän ConAntonin ja Air Finlandin tulevaisuuden hyväksi.

  Boikotoikaa hyvät ihmiset Air Finlandia, jotta se tekisi hyviä päätöksiä tulevaisuudessa!

  Hyviä lentolippuja löytyy mm. http://www.ebookers.com.

  LINKKI

  N35u
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.10.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 388

  Mulla ei mitään suurempia antipatioita ole mitään lentoyhtiötä vastaan, eikä muitakaan kytköksiä, liput on tilattuna joulukuulle AF:ltä (suosi suomalaista 😉 ) ja kokeilun vuoksi ajattelin kokeilla tuota HOT:in linkkiä samoille päiville ja paikkaan kun mitä lipuissamme lukee.. matkaan lähtee siis 3 henklilöä

  ensimmäisenä listassa ollut 207€ kalliimpi, meno veisi n. 5 tuntia kauemmin ja paluu n. 6,6h kauemmin.

  toisena listassa ollut olisi ollut 232€ kalliimpi meno kestäis n. 6,5h kauemmin ja paluu n. 3,5h.

  kolmantena listassa ollut: 700€ kalliimpi meno n. +4h ja paluu n. +3.5h

  neljäs 36€ halvempi mut n. 3,5h ja n. +4,5h pidempi matkustus aika…

  konetyyppejä ja penkkilukuja en saanut saanut samalta sivulta selville, siis en osaa sanoa kuinka lokoisat oltavat näissä vaihtoehdoissa olis ollut mutta mielummin ”kärsin” sen vajaat 5 tuntia yhdessä koneessa kun jopa puoli vuorokautta kentillä ja koneissa ja silti maksan kolmessa tapauksessa neljästä jopa 700€ vähemmän.. :O

  Niin, ja ryanit ja easyjetit ovat tulleet myös tutuiksi vaihtoineen, mut niihin päätyminen on ollut hinnasta silloin(kin) kiinni, parhaimmillaan säästö ollut jotain +200€/nenä luokkaa.

  Kuinka moni olis oikeesti valmis maksamaan vaikka nyt ton 700€ enemmän ja käyttämään matkustamiseen n. 8 tuntia kauemmin jos sais paremmat jalkatilat ja jopa oikeen jalottelu tauot parhaimmillaan/pahimmillan kahdella välilaskukentällä/suunta?

  LINKKI

  Marjukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  Hieman naurattaa…anteeksi nyt vaan!

  Jokainen voi lentää mihin ikuna haluaa ja sillä lentoyhtiöllä minkä katsoo itselleen sopivaksi. Jos varallisuus ei ole esteenä, niin onhan näitä privaattilentoja ja korkeamman maksuluokanlentoja, joissa ehkä penkkirivit sun muut epäkohdat on kohdillaan.

  Älytöntä lietsoa jotain boikottia Air Finlandia kohtaan.

  Itselläni lennot maaliskuulla varattuna ja milläpäs muulla, kuin Air Finlandilla. 4tuntia on vaikka aidan seipäänä…jos kerran on pakko päästä.

  HOTti on aikas hotti. Onneks meitä on myös paljon erilaisia tyyppejä, jotka emme pienistä kitise. Lieneekö meillä sitten lyhyemmät jalat, vai olemmeko ainoastaan sopeutuvimpia asiakkaita???

  LINKKI

  ConAnton
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.12.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 35

  …heh…185 cm ja 82 kg on kyllä suomalaisittain pieni mies 😉 Minä siis olen 🙂 Ja ainut kytkös AirFinlandiin on se, että olen erittäin tyytyväinen Airfinlandilta saamaani palveluun! Minusta on kiva asioida pienen ja virkistävän vaihtoehdon kanssa. Ja sopii mainiosti, että matkat sujuvat mukavasti mukavien ihmisten kanssa – boikotoijathan eivät silloin ole matkalla mukana 😉 Hyvää syksyä vaan, ja paljon mukavia lentoja, kukin tavallaan.

  LINKKI

  jhatinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  Jopas sattui mukavasti!

  Espanjan hanakat voivat jatkaa vapaasti Air Finland boikottiaan, sillä AF laittaa toistaiseksi varastoon vain osan koneistaan ja jatkaa lentojansa Espanjaan sovitusti…

  Eiköhän meille kaikille Espanjan faneille kuitenkin ole tärkeää että lennoissa on kilpailua, tarjontaa ja valinnan varaa? 🙂

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Kyllä kaikki pätkät saavat vapaasti jatkaa Air Finlandin käyttöä – no problem. Saavat myös kehua, kuinka hyvin mahtuvat ja kuinka kivaa oli ja kuinka pahoja pitkäreisiset ovat kun kehtaavat valittaa. Tää on vapaa ilmatila…… Erityisesti lyhytreisisten (usein naisten) tyytväisyys ilahduttaa hirviästi ja kiitos palautteesta!

  Pitkäreisisten pitää tietenkin käyttää yksityiskonetta – sehän on selvä!

  Mutta sille et voi mitään, että toivon Air Finlandin menevän konkkaan mahdollisimman nopeasti – hah hah haaaaaa! Boikotoikaa, niin menee nopeammin!!!!!!

  Vai voisiko olla peräti niin, että Hotin ja muiden asiakkaiden tyytymättömyyden vuoksi Air Finland ei saannut matkatoimistojen diilejä – hah hah haaaaaaa!

  Nämä Espanjan lennot ovat Air Finlandin talouden kulmakivi ja yhtiön ainoa jäljelle jäävä vanha konereppana lentää niitä ja ”tyytyväiset” matkustajat lentävät polvet suussa – hah hah haaaaaa!

  Laatu ja terveellinen lentäminen on niuhottamista – hah hah haaaaaaaaaa! Laatua ei tarvita kun jotkut (äly)kääpiöt selviävät hyvin nytkin – hoh hoh hoooooo!

  Kyllä elämä on ihanaa – ja ilman Air Finlandia suorastaan täydellistä!!!!

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Olen Hot’in kanssa samaa mieltä. ne Air Finlandin paikat ovat tosi ahtaat. Olen 172 pitkä nainen ja on yhtä tuskaa istua paikoillaan 4 tuntia puhumattakaan yhtään pitemmästä lennosta.

  Viime kerralla istuin yksin penkkirivillä ja voin valita paikkani. Ihmettelen kuinka siitä välistä olisi mahtunut menemään esim. WC:hen, koska käsinojia ei saanut ylös.

  Tänään lennän Finnairilla Malagaan ja katsotaan kuinka sinne mahdun.

  LINKKI

  Schooner101
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.10.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 229

  nopeasti – hah hah haaaaaa! Boikotoikaa, niin menee nopeammin!!!!!!

  Air Finland ei saannut matkatoimistojen diilejä – hah hah haaaaaaa!

  lentävät polvet suussa – hah hah haaaaaa!

  niuhottamista – hah hah haaaaaaaaaa!

  (äly)kääpiöt selviävät hyvin nytkin – hoh hoh hoooooo!

  En yhtään ihmettele, ettei onnistu saamaan itselleen mieluisaa istumapaikkaa, kun kirjoittelukin on lastentarhalaismaista, eikun muskariin Los Pacosiin ja etupenkkiin 😉

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Taatusti sen verran kova kilpailu matkatoimistoalalla etteivat suinkaan aseta ensisijalle lentoyhtiota jonka tarjonta rajoittuu vanhaa konetyyppiin jonne on ahdettu muutama ylimaarainen penkkirivi. Palveluita kayttavien etuahan ajavat samalla kun yrittavat tarjota parempaa kuin kilpailijat.

  Kylma totuus lienee, kuten Hot on jo pitkaan paasannut etta firman kuin firman pitaa myos kuunnella asiakasta ja tarjota sellaista tuotetta jota matkustajat haluavat. Ei sellaista mika itsesta saattaa tuntua kovinkin fiksulta idealta.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  ensi viikolla lennän finskillä.Katsoin kaikki pomppukoneet yms, mutta menee sitä rahaa kentälle oleilussakin. Joten suora lento on suora lento. Mutta en näe sitä oikeana ratkaisuna, että penkkivälit pistetään isoiksi ja koneeseen vähemmän väkeä, ja lippujen hinnat ylemmäs, jos vain pieni osa on pitkäjalkaisia. Pitääkö siitä solidaarisuuden nimissä kaikkien maksaa ? Kaukomatkoille kun oon finskillä mennyt niin kyllä siellälin on ollut vaikeaa syödä jos on kolme istunut vieretysten. Oikeudenmukainen ratkaisu on että ne jotka tarvitsevat lisätilaa maksavat siitä, vaikka sitten valitsemalla mieleisensä lentoyhtiön. Eihän liiketaloudellisesti voi toimia tappiollisesti. Kyllä perinteiset kysyntä ja tarjontakäyrät ohjaavat hinnoittelua. Asiakkaita on kuunneltavat, mutta tosiasia on ettei koskaan voi olla kaikkien mieliksi, jos siitä ei olla valmiita maksamaan. Vai pyydettäiskö AF:ää nostamaan satasella lipun hintaa ja sitten otetaan vähän vähemmän kyytiin ? Kahdesti olen siinä koneessa nähnyt hienoa tilannetajua emoilta. Toinen oli viime keväänä, kun liikenneruuhkien vuoksi jäätiin odottamaan kahta lapsiperhettä. Toinen oli valitettavampi, kun kahta huomalaista suomalaismiestä ei kenttähenkilökunta päästänyt koneeseen. Kapteeni ja stuertit keskustelivat ja toivat pojat kotiin tiukassa kurissa vesilasin ääressä.
  MIELIPITEITÄ SAA OLLA JA KAIKKIEN MIELIPITEITÄ PITÄÄ KUNNIOTTAA !

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Ihan oikein kirjoitat. Taytyyhan asiakkailla olla valinnan vapaus. Tassa tapauksessa nyt nayttaisi ettei niita asiakkaita jotka suostuvat sullotuksi vanhaan koneeseen ”halvalla” ole ollut tarpeeksi.

  Toivotaan etta AirFinland pystyy pitamaan taman jaljelle jaaneen koneen edes kohtalaisessa kunnossa ja palvelemaan halukkaita lyhytjalkaisia.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Tai se perinteisempi, että kysyntään on jouduttu vastaamaan tuotantoa supistamalla. Eli on ollut liikaa tarjontaa. AF:n koneita on käyttäneet muutkin yhtiöt ja koska tuotantokustannukset ovat nouseet ja ei ole kannattanut myydä tuotetta alle kiinteiden kustannusten on kannattavampaa leikata tuotantoa. Noususuhtanteessa yleensä käy niin, että joudutaan leikkaamaan tuotantoa kun huomataan kysynnän laskevan.Välillesesti se johtaa asiakastyytyväisyyteen jos sillä on merkitystä hinnan muodostokseen.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.