Ainut suomalainen optikko Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Terveysjutut Ainut suomalainen optikko Espanjassa

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Nina Celikel- Espanjaariisumassa.com
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2014
  Kirjoituksia: 17
  Vastauksia: 15

  Monet Espanjan suomalaiset käyttävät silmälaseja, piilolinssejä tai aurinkolaseja. Missä täällä Espanjassa sitten voi suorittaa näön tarkastuksen tai ostaa tyylikkäät lasit suomen kielellä?

  Käy katsomassa Ari Simoisen videohaastattelu ja löydä tiesi suomalaiselle optikolle Espanjassa.

  Lue lisää Espanjaariisumassa.com Blogista

  Ari Simoinen espanjaa riisumassa

   

   

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Täällä on useammassakin optikkoliikkeessä suomalainen henkilö töissä. Pistäydypä vaikka siinä apteekkisi vieressä olevassa liikkeessä.

  LINKKI

  Kukkulankuningas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2013
  Kirjoituksia: 27
  Vastauksia: 119

  Tämä neiti Celiseli heittelee ihan hatusta näitä artikkeleitaan. Jossain vaiheessa hän jopa väitti, että Fuengirolasta löytyy suomalainen yliopisto. Ei ole jää-bisnes tainnut kantaa, kun on neiti joutnut (rajun apteekin kassahommia arvostelevan blogiavautumisensa jälkeen) palaamaan takaisin apteekin kassaksi. Toivottavasti neiti Celiseli on tajunnut poistaa työpaikkaansa herjaavan blogitekstin, jossa hän kauhisteli huonoa ja maksamatonta palkaansa. Taisi hän kertoa myös irtisanoutuneensa apteekin kassatytön hommista. Farmaseutti hän ei ole. Kassalla tavataan.

  LINKKI

  Nina Celikel- Espanjaariisumassa.com
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2014
  Kirjoituksia: 17
  Vastauksia: 15

  Herrat kauniit komeat.  Joka kerta kun julkaisen artikkeleitani auttaakseni suomalaisia Espanjan matkaajia ja täällä asuvia pistätte hyvin negatiivista viestiä.

  Sitten olen miettinyt miksi he voivat vihata noin kunnolla ihmistä jota eivät tunne, mutta silti puhuvat aivan kun he tuntisivat? No olen tullut aina samaan lopputulokseen: Ette ole onnellisia. Se on se. Onnellinen ihminen ei vietä aikaa chateissa muita vihaamassa vaan kannustaa paremmaksi muita ja lähettää hyvää energiaa eteenpäin ja vinkkejä joilla esimerkiksi voisin tehdä blogistani maailmaa parantavan ja upeamman kokoopanon.

  Aloitin Blogini kun olin yhdessä apteekissa opiskelijana, huomasin kuinka paljon suomalaisia tuli apteekkiin vailla opastusta. Yritin auttaa heitä yksitellen, menin terveyskeskuksiin  heidän kanssa, koska eivät itseskseen pärjänneet. Työskennellessä siellä apteekin kassan takana salaa kirjoitin heille  kirjeitä, joiden avulla sitten pystyivät asioimaan ilman minua… Niitä ihmisiä oli niin paljon. Kahden lapsen äitinä, opiskelijana, työntekijänä, vaimona ei aikani yksikertaisesti riittänyt auttamaan kaikkia yksitellen, joten aloitin blogini http://espanjaariisumassa.wordpress.com/  ilmaisblogin  jossa oli yli 10.000 kävijää muutaman kuukauden aikana. Blogi toimii, tieto kulkee ja minä olen onnellinen.

  Suomen kielen kirjoittaminen oli hyvin hankalaa aluksi, nimittäin melkein 12 vuotta oli kulunut ilman suomen kieltä. No julkisesti pahoittelen blogini sivustoilla kirjoitusvirheistäni, Que Menos. Se on vähintä mitä voin tehdä ja luvata opetella. Yhden artikkelin tekoon minulla voi mennä monta päivää; nimittäin tutkin , opiskelen, puhun ihmisten kanssa, jotka ovat alan ammattilaisia, jotta saisin mahdollisemman realistisen artikkelin. No tuntui siltä, että se ei riittänyt.  Ei minulle. Blogini seuraajaluku vain nousi ja nousi. Otin yhteyttä Pradan nettisivujen tekijään Raduun, sanoin: Radu tee minulle hienot sivut, Radu sano ok. Maksoin omasta taskusta, jotta saisin hienot sivut mun lukijoille. Aloitin Espanjaariisumassa.com videoblogin Youtubissa, jossa haastattelen yrittäjiä, jotta suomalaiset  saisivat vieläkin realistisemman kuvan yrittäjyydestä täällä Espanjassa.

  Ari Simoinen, tein juuri hänestä videohaastattelun blogiini, en missään vaiheessa ole sanonut, että ei löydy suomen kieltä puhuvia optikko apulaisia optikoista vaan sanon, että Ari on ainut suomalainen optikko Espanjassa.

  Blogini perustuu myöskin kokemuksiini täällä Espanjassa. Espanjassa työskenteleminen ei ole helppoa, minulla on pitkä CV ja laillisuudella työpaikalla  ei ole mitään tekemistä suomen säädöntöjen kanssa. Kerron jopa työkokemuksistani, mutta en missään tapauksessa kerro työpaikan nimeä vaan yritän varoittaa muita suomalaisia nuoria ja vanhempia tilanteesta joka vallitsee Espanjassa. Tämä talouslama on pahentanut monia asioita. Miksi minun pitäisi poistaa artikkelini? Työpaikka joka on joutui oikeuteen ja sen hävisi.

  Nyt pistämme kasaan hienolla tiimillä ylpeänä http://www.jaaespanjaan.com sivustoa, jonka avulla haluamme auttaa suomalaisia löytämään tarvitsemansa täällä Espanjassa. Tässä työssä meitä auttaa Radio Finlandia, Fuengirola.fi, Uusi Costa Blanca lehti…ja monet muut suomalaismediat täällä Espanjassa. Toivokaa kaikkea hyvää meille kaikille ja lähettäkää rakentavia mielipiteitä ehdotuksia jotta voimme parantaa palveluja ja tarjontaa.

  <span style=”line-height: 1.5em;”> Kiitos sydämmestä kaikille Espanjaariisumassa.com seuraajille.</span>

  Aina voitte lukea suoraan blogistani ja muodostaa oman mielipiteenne.

  Nauttikaa, rakastakaa ja ajatelkaa positiivisesti.

   

   

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Hienoa ja pyyteetonta auttamista. Kiitos!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Antaa ihmisten ilmaista itseään, eli kirjoittaa. Tiedä onko se pyyteetöntä vai ei? Miten mulla on sellainen käsitys , että moni blogejaan kirjoittava tekee sen ansaintamielessä. Kun saa tarpeeksi  kävijöitä sivuilleen on myös mahdollista saada mainostajat kiinnostumaan. Ja sitten tulee se rahastuksen paikka.  Eikä siinä mitään,  näinhän se maailma pyörii. Mahdollisella lukijallahan on täysi vapaus valita mitä lukee ja miten siihen suhtautuu.

  Näissä blogeissa, niinkuin kaikissa muissakin nettikirjoituksissa voi tulla eteen mitä vain. Oikeata asiaa tai sitten ei.  Siinä vaiheessa kun näitä lukee astuu lukijan oma vastuu peliin. Jos järki ei riitä erottamaan oleellista epäoleellisesta , niin voi, voi. Onneksi kaikkein tyhmimmät yksilöt eivät oletettavasti osaa edes lukea.

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  No joo. Jos joku ansaitsee rahaa blogillaan, on se mielestäni hyvä juttu. Ei se raha sinne ihan itsestään tule.

  Se, että joku käyttää keskustelupalstaa mainosvälineenään, on mielestäni vähintään kyseenalaista. Jos henkilö ei osallistu keskusteluun, vaan itse asiasta välittämättä tuputtaa kaikessa kirjoittelussaan omaa egoaan tai tuotettaan, käyttää hän väärin foorumia.

  Nina voisi kommentteineen ja selityksineen pitäytyä siinä blogissaan ja tyytyä vaikkapa linkittämään foorumilla silloin, kun haluaa saada orkkilaisten huomiota osakseen.

  LINKKI

  Soile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  Tarmon kanssa samaa mieltä manostamisesta ja foorumikirjoittelusta. Nina on herttainen ihminen, mutta tämä ei ole minusta oikea paikka mainostamiselle jos muuten jutustelu ei kiinnosta ja vaikka kiinnostaisikin, niin mainostaminen foorumissa on aina aika ikävää.

  Kurkkasin Nina jää-sivullesi. Logosta puuttuu A-kirjain. En toki tiedä, että pitäisikö lukea jaaespanjaAn vai jaaespanjan?

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Jumankekka! Joku oli mun kanssani samaa mieltä jostakin!

  Ihanaa, sanois Ninakin.

  Äh – eipäs ollutkaan. Olin väärässä ketjussa. Anteeksi.

  Mutta kyllä joskus joku voisi olla munkin kanssa samaa mielipuolta.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 9 kuukautta sitten makarios.
  LINKKI

  Kukkulankuningas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2013
  Kirjoituksia: 27
  Vastauksia: 119

  Vähän niin kuin Snowbird, on tämäkin jääespanjaan-bisnes ihan tuhoon tuomittu idea. Näitä on täällä nähty jo kymmenen vuotta sitten. Moni on koittanut kerätä rahaa yrityksiltä lupaamalla pääsyä yritysluetteloon, jota kaikki muka lukevat. Sitten on nämä puhelinmyyjät, jotka myyvät 1188888 -palveluita.

  Paljonko Nina maksaa, että saa yrityksensä sivustollenne? Yritysuetteloita on jo joka puolella ja jokaisella sivustolla.  Ihan ilmaisia. Orkissakin omansa. Kyllä sitä Googlesta löytyy yritys kuin yritys ja jos ei löydy niin vika on yrittäjän. Nykyaikana täytyy olla nettisivut ja on uhrattava roponen vaikka google-mainontaan.

  Kovia kasvoja on vedetty mukaan tähän jääbisnekseen. Ihmettelen, että kieliasuun ei ole kukaan näistä kasvoista kiinnittänyt sen isommin huomiota. Tässä on loistava esimerkki. Mitähän murretta tuossakin on käytetty: http://jaaespanjaan.com/esy/

   

   

  LINKKI

  Nina Celikel- Espanjaariisumassa.com
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2014
  Kirjoituksia: 17
  Vastauksia: 15

  Ihan mahtavia olette. Kiitos kovasti positiivisesta energiasta ja kannustuksesta!

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Ei tuollaista kuolleena syntynyttä bisnesideaa kukaan ajatteleva ihminen kannusta. Yritetään nyt tässä vaan vaivihkaa kertoa sulle, ettei tuollaiseen näpräilyyn kannata tuhlata energiaa.

  Uskoisit nyt jo, että tämä Costan suomalaismarkkina on aivan liian pieni elättämään minkäänlaista liiketoimintaa. Kaikki voi olla sun mielestäsi ihanaa, mutta kun se ei vaan riitä. Heti, jos joku keksii jotain, jolla voi ansaita muutaman pennosen, on kortteli täynnä kopioita ja kaikki ryssivät toistensa bisneksen.

  Mä annan sulle ihan ilmaisen vinkin – perusta hautaustoimisto. Suomalaisia kuolee täällä vuosittain 40-50 kappaletta, mikä sinänsä on liian vähän, mutta jos saat kulut pidettyä kurissa, saatat onnistuakin. Yhden vainajan kate on noin 1.000 euroa ja suomenkielistä kilpailua ei ole. Jos otat mukaan ruotsia ja norjaa tai tanskaa puhuvia autonomoja, voitte yhdessä pärjätä paremminkin.

  Mutta ennustukseni on, että jos saat putiikin pyörimään, on sulla pian kaksi kilpailevaa toimistoa ja koko bisnes kusee – noin suomeksi sanottuna.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 9 kuukautta sitten makarios.
Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.